Mamici de septembrie-octombrie 2007 (43)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Hello burtici!

Moamaaa da' ati avut spor la scris,nu gluma ....Nana nu te dor fato deshtele de la atita tastat?

Am apucat sa citesc capitolul trecut,insa acum am un talmes balmes in cap,ca nu-mi mai amintesc cui si ce vroiam sa-i zic ...
Asa ca ma rezum doar sa trimit fiecareia dintre voi un ...
Eu mi-s chiauna rau ca bebe Matteo nu m-a lasat sa dorm 3 nopti la rind...ma lovea intr-un hal de ziceam c-o sa-mi faca burta bucati...nu era chip sa stau in nicio pozitie,ca le-am incercat pe toate....doar in cap mai aveam sa stau...nu se calma decit daca stateam in picioare...
Ma luase si greata din pricina oboselii si-mi venea sa pling de nervi....ba chiar m-am ratzoit la bebe saracu' ....evident ca a doua zi am fost cuprinsa de remuscari...

In alta ordine de idei,mi-am facut analizele si hemoglobina,hematocritul,Fe si inca ceva mi-au iesit sub limita(destul de mult zic eu).... si medicul meu nu e pina marti...
Voi ce ziceti,sa iau Fe de capul meu sau sa astept sa vad ce-mi zice?

Picca 30 + cu Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Noua ni s-a facut somn dar nu e rost de nimic. Inca mai avem de stat la birou 1 ora jumate! Sper sa nu adorm cu capul pe tastatura!
Maine ne ducem prin magazine sa ne uitam de patutz. Daca si gasim ceva frumos care sa ne placa il si cumparam. Abia astept.

Edit: Piccaflor, nu mai e mult pana marti asa ca mai bine il astepti pe el, medicul, ca trebuie sa-ti spuna si in ce gramaj sa fie tabletele de fier. Eu iau de 100mg 1 tableta pe zi, dar mi-a zis ca daca nu se regleaza la loc, o sa-mi dea sa iau 2. Sper sa se regleze totusi.
Pana acu' n-avusei sefi, ca sunt in concediu, dar de luni, sa te tzii nene, ca se intorc si trebe sa ma pun cu burta pe munca. Cam nasol moment, dar asta e! Asa ca deshtele sunt bine merci, trebe intretinute ptr cand o sa am de lucru la greu.

Nana, 29+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Nana ai dreptate....mai bine astept decit sa fac cine stie ce timpenie....
Acum stau si ma intreb de ce naiba nu mi-a mai dat pin acum sa fac analiza pt Fe?....acum am facut-o pt prima oara si asta ca a zis medicul ca sint palida...daca eu am Fe sub limita de cine stie cit timp?...il afecteaza cumva pe bebe?....asa m-a apucat o paranoia....

Picca 30+ cu Matteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Gata, am reusit sa citesc din urma, harnice mai sunteti.

Mandarinuta gata raspund la apel. Am terminat BAC-ul, maine se afiseaza rezultatele si gata, la revedere eleviilor mei(cred ca mi-am facut datoria fata de ei cu varf si indesat sper sa realizeze si ei asta) si de luni in concediu. Deci, nu o sa mai fiu absenta.

Andrutzza chiar te rog sa-mi spui ce sti despre nasterea la Giulesti, preturi, daca te lasa cu lucrusoare pt bebe, ce tb sa am pt bebe si pt mine, cat mai costa o rezerva?

Referitor la nastere, nu stiu cum o sa nasc, abia pe 24 cand merg la dr imi face ECO sa vedem cum e bebe asezat, eu il simt ca se tot roteste prin burtica, ma rog isi tot schimba pozitia.Eu as prefera naturala dar cu epidurala, dar nu exclud nici varianta cezariana, avand in vedere varsta.Dar nu vreau sa ma gandesc inca la nastere. Vreau doar sa am totul pregatit pana atunci.
Ce era mai mare am luat,patut si carut. Saptamana viitoare o sa cumpar lucrusoarele pt bebe si pt mine, vreau sa fac o tura pana in Dragon, stiu un stand de la rombaby, sunt mult mai ieftine decat in oras.Eu am mai luat de acolo pt finuta si nepotul meu, erau mult mai de calitate decat in oras, si am avut de unde alege.Sper sa nu ma insel si sa merg degeaba(la pomul laudat).Oricum lucrusoarele din marea majoritate a magazinelor sunt aduse de acolo, cu exceptia celor de ''firma''.
Eu nu am acceptat lucrusoarele de la cumnata mea, patut si carut, sper ca nu s-a suparat, de fapt chiar nu-mi pasa, mai ales ca le-a dat finutului ei, si insemna sa-i las pe ei fara.Si oricum nu le acceptam, eu voiam altceva pt bebe al meu.

Voiam sa va intreb de saltelele pt patut, de care ati luat, stiu ca ati mai vb despre asta dar....ce sa faci am inceput sa uit.

Referitor la curs lapte din san, la mine nu a curs nimic pana acum, nici o picatura.....o fi bine sau rau. Eu chiar vreau sa alaptez.

AAAAAAAAAAAAA sunt dispusa sa ma vad si eu cu voi, chiar mi-ar face placere, asa cum am zis sunt in concediu de luni...... gata de plimbare, eu am o propunere, sa ne vedem undeva la o terasa printr-un parc, deoarece nu este asa cald, eu evit cat pot aglomeratia din oras. Ma urc in masina si merg unde am nevoie, dar evit mersul pe jos pe strada.Plimbarea mea se face seara de seara dar in parc, simt ca ma sufoc pe strada de la caldura din asfalt.

Mami25, de ce exagerezi, areti foarte bine, ai uitat ca ne-am vazut atunci la Prodenta???????? Asta nu inseamna ca nu sunt de aceeasi parere cu hainele de gravida, cele din Titan sunt groaznice si pe deasupra f scumpe. Si eu caut o rochita pt ca pe 21 iulie tb sa merg la o nunta, dar vreau ceva mai de zi, ca seara la local nu cred ca merg, doar la primarie si biserica. Am probat o rochita in Titan ieri, parca eram o rata,am ras singura de cum aratam.....asa ca anunta-ma cand si unde gasesti.
Am scris azi si pt zilele cat am fost absenta.

cecilia,31+Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami25_7 spune:

CECILIA multumesc,numai ca de la intalnirea noastra eu am mai pus serios pe mine.Cu siguranta maine ma voi duce prin oras sa vad ce gasesc,si eu am nevoie de ceva pt zi,ca nu fac noaptea,petrecerea va fi in cerc restrans,in familie.Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

cecilia, Iti spun tot :) Cum era acum 2 ani! Nu, nu era voie cu hainute de acasa la bebei, ii tineau infasurati in scutece de spital. Si cred ca si acum e la fel. Doar Baneocin, servetele umede si pampersi cer asistentele de la copii. Ce-ti tre' tie- sunt o gramada de liste pe aici, le consulti si te orientezi. De ex. eu am folosit camasile spitalului pentru simplu motiv ca le schimbam inainte de fiecare alaptat, dadeam 20-30 mii la cate o infirmiera si imi aducea camasa curata. Si tot schimbam de 3 ori pe zi cel putin. Sau sterilizatorul, nu l-am carat la spital ca nu aveam de ce. Si nici acasa nu l-am folosit deloc pentru ca am alaptat 5 luni si jumatate exclusiv, fara ceaiuri sau apa la cupil. D'aia zic ca listele is orietative.
Rezerva costa undeva in jur la 10 euro, dar foarte greu se ajunge la rezerva. Intai pacientele lui Marinescu, fetele de la FIV si apoi multimea:) Eu o noapte am dormit la terapie intensiva(cezariana), o noapte in salon si abia ultimele doua noppti am ajuns in sfarsit intr-o rezerva. Spagile variaza. Fiecare da cum vrea si cat poate. Eu n-am auzit de pret impus. Pentru cezariana, de ex, eu am dat 300 euro, ca asa am vrut, habar n-aveam cat era tariful. La neonato parca 2 mil i-am dat. Asistente, infiemiere, in functie de ce presteaza si ele p-acolo. Ca-s multe, se tot schimba. De la 2 lei la 5 lei ;) Asistentele de la copii la fel, tre' jignite si ele ca sa poti sa le sacai la cap daca ai nevoie sa te ajute la alaptat. Dar oricum, si daca le dai si daca nu le dai, au cam acelasi comportament. Eu as zice ca-s ok, dar parerile difera. Daca ai probleme la alaptat, tragi de ele, nu le lasi deloc, ca ele n-au nici un interes sa stea sa te ajute cu cel mic. Nu-i obligatoriu sa-ti curga ceva din sani inainte de nastere. Mie nu mi-a curs nimic si l-am alaptat mult si bine, desi primele zile au fost cosmar, m-a apucat furia laptelui la 2 zile dupa ce am nascut, canale infundate, al mic nu putea apuca , pompele nu ma ajutau deloc. Dar m-am tinut de capul asistentelor si m-au ajutat muuult. Cele de la lauze mi-au desfundat canalele cu mana efectiv. Lapte au 99% din mame, totul e sa se depaseasca perioada aia critica de 3-4-5 zile fara biberon si alaptatul e garantat pe termen lung.
Saltea. La Rares la patutul de lemn am avut una cu fibra de cocos comandata la babycomfort, super, de nota 10. Arata ca noua, cred ca o folosesc si acum. La patul pliant una din aia de iarba. Bunicica si asta, dar tre' intoarsa foarte des ca face "gropi" :)
Tu cu ce dr. nasti?

Fetelor, stiti ce tot vreau sa va zic si uit!? Sa va orientati inainte de nastere, sa va gasiti pediatrii pentru copilasi. Sa vina acasa chiar din prima zi, sa va raspunda la telefoane si sa va viziteze acasa de cate ori solicitati.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Andrutzza, multumesc mult. Eu o sa nasc cu doctorita Bechir Melihan, iar termenul este 6 sept.Tu cu cine nasti si cand?Daca mai afli ceva mai nou tine-ma si pe mine la curent.

cecilia,31+Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

cecilia, cu placere! Eu nasc cu dr. Puia. Am DPN in jur de 20 oct, dar fiind a doua cezariana cred ca va fi undeva in jur de 10 oct. Te tin la curent cu tot ce mai aflu

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Fetele dragutele...am tot citit tot din urma ce ati scris si imi insusesc cele spuse de Annisia candva ca suntem unele care scriem mai greu ..poate sunt una dintre ele..dar am si eu ale mele toane si de multe ori ce as mai vrea sa intreb , intreaba una din voi ...mai vine si raspunsul si uite ca s-a dus un msg al meu...important e ca sunteti scumpe rau..toate discutiilevoastre m-au amuzat si m-au informat in acelasi timp ...
Noi cele de departe..suferi cred un pic ..cel putin eu una da... nu am nimic de a face cu magazinele pe care le colindati voi ..majoritatea in Buc... asa ca nu pot sa ma bag in discutie ..pt. ca sunt neavizata...dar repet a va citi e o adevarata placere...
Aceleasi ganduri si trairi impartasesc si eu ca voi toate..mai ales cele la primul bebe...pregatesc si cumpar pt BB inspirata din listutele voastre mai ales din cea a Nanei care i s-a parut mie foarte Ok...
Nu vreau sa imi gasesc scuze dar mai am si de facut teme pt un curs mai aprofundat de germana pe care il fac si tocmai mi-au venit rezultatele si am luat 2 ceea ce inseamna 9 si sunt multumita...sper sa merg tot asa...sa pot obtine la final autorizatie de traducator...dar mai e mult pana atunci...
Referitor la bebita nici nu stiu ce sa mai zic..suntem binisor ..experimentam ca si voi arsuri, picioare in coaste , balonari ,constipatii, mers cracanat de rata,uneori stari de agitatie, ganduri cu privire la nastere la cum o fi...ce voi face .. voi urla sau nu.. cum o sa ma descurc cu moasele di doctorul..ca noi mai avem si handicapul limbii.....in situatia in care cred ca nici pe romaneste nu mai intelegi bine ...deci lucrez si la vocabular in sensul asta...sunt linistita ca stiu ca vi avea sotul alaturi..indiferent ce va fi..si i-a mai spus mititelul ca isi va lua atunci o luna de concediu sa fie cu mine pt ca isi da seama inca de pe acum ca va fi nevoie neavand pe nimeni...deci la capitolul rubedenii care sa pupe copilul am scapat...Prieteni avem putini dar buni..printre care vreau sa enumar si pe colega noastra de odisee Ramonianicu care ne-am intalnit in we trecut si cu care am petrecut ore minunate la un Fest in orasul lor..sunt super draguti...asa ca daca vor veni sa vada bebe...stiu sigur ca nu vor veni cu mana goala:)))))..glumesc dar cu mult bun simt..
Ca si unele dintre voi nu am scapat de o ruda care insista sa ne de-a lucrusoare ce i-au ramas de la fetita si sincer nu am am refuzat-o si nici nu o voi refuza dar acasa am avut grija sa sortez..si ce nu mi-a convenit le-am dus la crucea rosie..unele chiar le-am aruncat..aici a fost adevarata problema ...dupa cum cred ca stiti aici sortatul gunoiului e o adevarata treaba...
Am si eu ceva ce ma framanta credeti ca varsta are vreo influenta la nasterea naturala..ce stiti voi ?..
Apoi amintindu-mi din ce ati mai scris ..si eu beau o cafea zilnic din cauza de tensiune mica..un pahar de bere cu alcool...cand si cand si in general la mancaruri cu carne..nu fumez de fel deci nu intra in discutie...
La capitolul cosmetica incep sa am probleme...epilat cu Braun merge la picioare..desi si acolo cu greu ...rau tare e mai sus pt ca eu ma aranjez la fiecare vizita la medic prin epilare completa pt ca asa m-am obisnuit...cert e ca am si vazut un filmulet din ala didactic pe aici pe site cu o nastere naturala..si zau tipa avea parul ca in cap de lung..si asta m-a ingretosat profund si mi-am zis ca eu asa nu o sa ajung chiar de o fi sa nu am maini...
Gata mai revin..ca prea m-am intins

carmen 30s 70% fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Piccaflor, e posibil ca de la sarcina sa se fi accentuat deficitul de fier. Lasa ca mergi marti la doctor si o sa iei fier. Si in plus si cei mici, dupa 6 luni iau suplimente de fier.
Cecilia, eu am la cea mica saltea cu fibra de cocos. Tare, tare si buna. Intr-un an jumate nu s-a deformat deloc.
Annisia, hai ca-mi venira si mie idei: Yannis Vladimir sau Yannis Eduard.
Bee 25+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput