Piticodromul de sept-oct 2005 (183)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

LiaMia sunt multe jucarii Thomas in tara? Am de cumparat cadouri pentru 2 baieti cand venim in tara in august si ma gandeam sa le iau de aici, daca in tara nu sunt.
Daca sunt, ma reprofilez.

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

diana, jucarii sunt cu duiumul. restul produselor din gama thomas sunt prohibite (fluiere, rucsac, adidasi, lenjerii, sepci, periute de dinti, casete, dvd etc.)...
filmulete cu Thomas n-am gasit decat piratate si doar in engleza pe retelele de cartier sau la cei care se ocupa cu "raspandirea" de productii de acest gen...

ceea ce pot sa te asigur este ca nu-i o idee rea pentru un cadou de baieti.
lui Florin ii plac f mult trenuletele cu sine si tunel, fie ca sunt cu baterie, fie cu sistem pull-back, cu atat mai mult cu cat au si vagoane.

pup

LiaMia si Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Am vrut sa iau trenuletul Thomas mediu, dar nu mai au pe stoc la crazy toys ...asa ca astept sa-l primeasca, ca era si la pret bun.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata la amiaza! Nu s-a mai cerut Miruna la kk .. azi dimineata am pus-o eu sa faca pp (ca si asa intra cu mine odata in baie) si chiar a facut. Eu nu ma stresez deloc-deloc cu olita, sint bucuroasa ca a renuntat pina intr-un an jumate la suzeta si biberon, si pe toate nu le poate face, e si ea om. Atita doar ma gindesc cum o sa fie cind o sa mergem in metro si o sa luam 4 baxuri de pampersi in loc de 2 ca pina acum; vai de bugetul nostru.

meme, ce mai faceti?

Ieri am luat o carte si am 'verificat' copilul, stie tot alfabetul mai putin J. La numere sintem tot pe 1-10, in romana si engleza. Bianca, stiu ca tu il invatasesi pe Milan pina la 15 ... cum pronunta numerele 11-15? Sint cam lungi, miruna le poceste atit de rau, de fapt nici nu le repeta pe toate dupa mine.

Ieri am montat un pic patutul pt Smaranda, sa vedem cum vine in camera; evident ca a vrut in el. Tare mi-e frica ca degeaba le-am facut camere separate, ca or sa ajunga sa stea tot impreuna peste cel tirziu un an.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

neatza,

Cum vi s-a parut furtana de aseara (din Bucuresti ca nu stiu daca a fost si in alte orase)? Sa fiu sincera la un moment dat m-am cam speriat si am stat cu inima cat un purice sa nu pice vreun copac pe masina .

Aseara m-am apucat sa-i citesc lui Vladut dint-o carticica (e din categoria "sa invatam culorile", pe o pagina sunt diverse obicte de o anumita culoare pe alta 2 propozitii care descriu o imagine in care predomina culoarea respectiva). Asadar eram la primele pagini - culoarea ALB. Dupa ce imi spune cum se numesc cele 4 obiecte albe eu ma apuc sa citesc cele 2 prpozitii. Incep: "Brrrr!" si Vladut apoi: "ie caie hig" (adica "e tare frig"). Exact asa scria in carte. I-am citit-o de atatea ori ca a invatat-o .

Ioana wow... super Miruna!!! Auzi la ea tot alfabetul!!! Trebuie sa-l pun la munca pe Vladut ca el e pe undeva pe la 10 litere.

Diana poti cauta pe site-urile romanesti care se ocupa cu vanzarile on-line si o sa vezi ca si la noi se gaseste o gama foarte variata de jucarii, chiar daca suntem cu zeci de ani in urma americanilor.
Mereu ne amintesti cat de civilizati sunt americanii cu care ai ales sa traiesti fata de noi. Stim si noi ca mai avem multe de invatat, dar totusi nu mi se pare fair-play din partea ta sa ne judeci mereu.
Nici noi nu oprim in mijlocul celor 2 autostrazi pe care le avem ca sa faca pipi copii intr-o "chestie care face parte din natura, sta frumos in pamant si n-are nici o utilizare" si btw sa stii ca pe aici toata lumea stie ce e ala un SUV. Poate ca suntem necivilizati, dar prosti nu suntem!

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

He, he, dupa stat acasa/mers la serviciu, alaptat natural/ artificial, acum sunt subiecte sensibile si astea cu plecat din Romania/ramas.

Irina, nu te supara, Diana mi-a scris mai mult mie ca sa ma incurajeze ptr pasul pe care il facem acum. Multumesc Diana
Ea e plecata de ceva vreme, si de asta ne si intreaba ce cadouri sa duca in Romania asa cum si eu intreb ce cadouri sa ducem in Ca.

Diana, cred ca orice jucarie adusa eventual ptr o varsta mai mare decat cea pe care o are copilul acum, este binevenita.
Si tractoare, trenuri, macarale, eventual masini de gunoi sunt "utile" oricarui baietel.

Ioana, felicitari Mirunei ptr litere si numarat.
Si lui Vladut care stie culorile si ce scrie in carte.
Trebuie sa recuperez copii si sa ii pun si eu la munca(vai de fundul lui Victor).

Lui ii place sa lucreze la matematica, mai putin sa citeasca. Se lauda ca facut 5 probleme/zi, eu il intreb daca a si citit, si el zice "daaa, textul problemelor".

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Cge "Tufis? am si uitat cuvantul
Am aflat aici ca o chestie care face parte din natura, sta frumos in pamant si n-are nici o utilizare.
Schimbat diaper in public, lasat gol pe plaja, pipi in centrul orasului ? Nu s-a mai auzit asa ceva de zeci de ani." nu are nici o legatura cu plecatul tau in Canada . Cat despre cadouri si eu gasesc natural sa intrebi cand nu ai nici o idee, dar faptul ca trenuletul Thomas nu mai e un codou viabil din moment ce se gaseste in Romnia spune multe!
Nu ma deranjeaza deloc mesajele in care cineva explica gradul de civilatie al altor tari, dar ma deranjeaza cand se rade de tarisoara asta a noastra, asa cum m-a deranjat si cand in Nancy o colega a incercat sa-mi explice ce e aia cafea solubila !
Si cu asta inchei!

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Irina, mai mult decat ca stim ce este un SUV, as putea adauga chiar ca devine usor usor masina noastra nationala. Nu imi amintesc sa fi vazut prin Europa atatea ca la noi. La noi apar ca ciupercile dupa ploaie, cele mai bengoase si mai scumpe dintre SUV-uri. Daca americanul de rand se da cu un Ford sau cu un Chevrolet, romanashul nostru musai trebuie sa aiba X5, Q7, Rav4, alte cifre si litere Infinity, Lexus, Touareg. In Bucuresti frate, e puzderie de SUV-uri (termenul e relativ nou, pana acum spuneam "gipane")...parca toata lumea are de urcat pe un drum forestier de munte ca sa ajunga acasa.

astea sunt bineinteles comentarii off topic. Dar nu-mi gasisem motiv mai bun sa raspund. Ca la cifre si litere zau ca nu ma bag deocamdata. Sa vad cum fac macar sa o invat sa produca un kk cat de mic la oala si apoi mai vedem.

Kristinutzo, vezi ca esti relaxata? Bravo, bine ca ai scapat. Am stat si eu 3 luni intr-un loc din asta nashpa de am imbatranit 3 ani. Daca aflu ceva pe domeniul tau iti zic negresit.

Catush si Leokris, o regasesc pe Alex la capitolul "sapun si creme cosmetice", cu asa placere le linge de zici sa sunt cine stie ce delicatesa. Sta numai cu gura deschisa cand o dau cu crema pe fata si cu limba scoasa sa nimeresc putin si la ea in gura. Daca nu...isi ia singura tubul si mananca direct de la sursa...

LiaMia, super filmul acela "Inchisoarea ingerilor", m-a impresionat profund.

Ioana, am o rugaminte la tine maaare. Ai pus tu linkul la un site rusesc de unde se pot downloada filmulete BE gratis...mai poti sa il pui o data, nu am fost pe faza si nici nu prea am chef sa frunzaresc capitolele trecute. Bineinteles ca nu e o urgenta. Multumesc frumos! Felicitari pentru casa (re)amenajata, sunt sigura ca fetele se vor simti super impreuna...si ce daca vor imparti aceeasi camera, mai bine pentru voi, asa puteti avea motiv de un bb3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Irina, cunosc sentimentul. Eu m-am simtit ca naiba cand cumnata mea din Anglia a intrebat pe mail un dr prieten de acolo (care e pe homeopatie si chestii d-astea) ce tratament naturist sa ii aplicam lui Alex pentru giardia si raspunsul lui (venit si la mine in cc) a spus ca trebuie sa il lasam sa se documenteze. Ca a invatat despre asta in facultate, dar nu mai tine minte, in Anglia e eradicata si nu mai exista decat in tarile din lumea a treia. Sa mori tu!

/edit
Irina, sunt sigura ca Diana e plecata de mult din tara si probabil cand ea a plecat tara noastra era cum era...s-au schimbat mult lucrurile, dar nu poti sa negi ca la un moment dat eram la ani distanta de civilizatia din Vest. Cand am iesit prima oara din tara (numai pana in Ungaria) pe la inceputul lui 90 am crezut ca plang de ciuda ca ungurii sunt asa de avansati (aveau inghetata pe bat!!!) fata de noi...acum nu mai e asa. Nu pot decat sa ma bucur cand vad ca si la noi acum ai de unde alege, orice, la fel ca si in Vest (normal cu conditia sa ai si cu ce). Dar de cumparat orice nu cred ca mai e vreo diferenta intre "noi" si "ei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Kid, ai dreptate.
Acum ai de unde alege (oricum nu avem tot ce au ei, normal intr-un fel), dar sunt mult mai scumpe ca "la mama" lor.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput