*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 ***(2)
Raspunsuri - Pagina 9
carrie spune:
ce vaccin ati facut voi la 2 luni?
mie mi-a recomandat dr INFANRIX HEPB, adica are si componenta contra Hepatitei B.
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora
poohy spune:
Felicitari Lilly_love si multa sanatate!!
Imi pare rau ca treceti prin asemenea momente!
Cum ai detectat pana la urma infectia (nu stiu unde sa o mai duc si eu pe asta mica)?
Sa va intoarceti sanatosi si veseli toti, si sunt tare curioasa cand o sa ai timp si chef sa ne spui ce e cu Municipalul...
Eu sunt foarte speriata cu fetita mea... Pe langa dermatita ei au inceput sa ii iasa ca niste cosuri (cosuloaie) pe frunte. Cresc (sau asa mi se pare), iese ceva galben din ele, si se mai usuca (sau sper).
Ieri a iesit din primul ceva secretie galbena, azi a mai iesit din unul, si i-au mai iesit inca 5-6 pe frunte
Sa vad daca fac si ele puroi.
M-am dus bineinteles cu ea la pediatra, si imi zice ca sunt ciupituri de tantari si ca a facut alergie la ele (d'asta au iesit atatea azi). Pai astea cresc si scot puroi?
Mie mi-e frica - daca nu sunt ciupituri de tantari? Bine, eu am avut (dar la 14-15 ani) alergie la tantari - ma pisca unul si ma umpleam toata de bube - insa nu faceau nici o secretie galbena.
Fetita nu pare afectata, e vioaie si are programul normal.
E adevarat ca are niste piscaturi de tantari pe manute si pe o pleoapa
, dar nu arata deloc ca cele de pe frunte. Eu as baga mana in foc ca nu sunt ciupituri de tantari si sunt extrem de speriata.
Eu de azi bag pastila contra tantarilor, ca nimic nu pare a avea efect, si dau si cu insecticid - ca scot copilul 3 ore afara si aerisesc intre timp - mi-a zis pediatra ca pot sa fac asta.
Toti vecinii sunt invadati de tantari - si nu inteleg cum intra in casa - ca am plase la toate geamurile 
Anca
de
Manu 
din burtica
asa cresc eu
ELTEKA spune:
Eimotto, a venit sotulache, uite ca am rezistat!
L-am pregatit sufleteste pentru tura de nervi de dupa baie...Da' ce crezi??? pe langa ca Dolofanel a dormit rupt toata ziua, de mi s-a facut dor de el (se trezea sa manance doar,a dormea singru, nu tu leganat de ore in sir)...La ora de baie s-a trezit singur, i-a "povestit" ceva lui taica-su, a umplut teribil un pampers fara probleme, a stat in baie cu zambete si cand l-am pus la san...a adormit...Doarme s-acu'...Pai asta e treaba??? ![]()
Cred ca sotulache ma suspecteaza de neadevar...ca inventez crize numai ca sa nu mai plece de acasa
Meeeeeeeeeeeeey asa ceva...
Sa stii ca asa cetesc pe la mine pe la carti, ca acesti colici apar mai ales seara, numai David de Alyna sfideaza manualele
Cred ca eol si cu David de Ella o sa se bata pentru presedintie 
![]()
Uite asa e testul:
Te asezi pe spate si pui 3 degete sub buric (orizontal). Ridici capul si umerii ca pentru un exercitiu de abdomen si mentii pozitia. Daca degetele intalnesc ceva tare, e muschiul si e OK. Daca degetele se afunda, e separatie (diastasis). Se procedeaza exact la fel DEASUPRA buricului.
Separatia poate fi de 1 cm pana la 10!!!
Eu am numai deasupra de buric, de vreo 2 degete distanta... 
Poohy, Sobi - se pot face abdomene, sunt f bune, doar ca aceasta www.amazon.com/Lose-Mummy-Tummy-Julie-Tupler/dp/0738209813/ref=sr_1_1/103-2725580-8199827?ie=UTF8&s=books&qid=1183766940&sr=8-1" target="_blank">CARTE zice ca daca exista separatie, abdomenele ca atare nu sunt bune, ca maresc separatia si implicit nu scade burta, ba poate chiar mai rau.
Verificati-va, si daca aveti, va zic ce exercitii trebuie sa faceti ca sa reparati separatia. Abia dup-aia se fac exercitii normale, dar si atunci trebuie purtat un "splint". Daca nu aveti separatie, succes la orice tip de miscare, toate sunt bune!
(Sobi, e o chestie normala, ei zic ca pana la 98% dintre femei fac treaba asta, don't worry!)
Carrie, n-am cartea, sorry, sotulache le cumpara pe suport de hartie... E www.amazon.com/Dr-Spock-Parenting-Sensible-Reassuring/dp/0743426835/ref=sr_1_1/103-2725580-8199827?ie=UTF8&s=books&qid=1183767033&sr=1-1" target="_blank"> ASTA, una dintre ultimele pe care le-a scris.
Ancamari - n-am apucat sa studiez cartea de cezariana, ca momentan sunt preocupata de cealalta, insa vad ca recomanda multe exercitii cu "Splint", care e o fasa de pus in jurul braului, respectiv se piot folosi manecile de la un pulover, daca il pui in fata ta si petreci manecile pe la spate, apoi le aduci in fata, incat sa tragi de ele - si deci mijlocul sa-ti fie "bandajat". Si mai zic ca nu se ridica nici o greutate, mai ales marsupiu, fara suport la muschi abdominali dupa cezariana...
Eu n-am purtat, desi am...acum imi pare cam rau dar e si terbili de cald 
Mary_lou, il inteleg pe sotul tau. Al meu numai o criza a prins si a doua zi era asa de demoralizat, el care voia 3 copii a zis ca nu mai facem. Cred ca intre timp i-a trecut ![]()
Sobi, suzeta poti s-o dai dupa ce demareaza bine alaptatul, m-a sfatuit pe mine Pepsi. Cica sunt mai bune cele ortodontice. Faza e ca al meu nu vrea de nici un fel...
Madi, ce ai slabit!!!! Vad ca ti-a intrat si verigheta pe deget
Frumos botez si Ana e o minune 
DidiAlex, super al vostru print! David e diferit, nu? Eu am senzatia ca Robert seamana cu tine, nu-i asa?
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
Michelle35 spune:
Poohy, exista acneea bebelusului. Cosuri exact la fel ca la adolescenti sau adulti. Daca asa arata bubitele fetitei tale poti sa stai linistita.
Michelle
de
Alexandru Stefan
Michelle35 spune:
Felicitari Lilly_love si multa sanateate baietelului si tie.
Michelle
de
Alexandru Stefan
monicoasa spune:
Buna fetelor,
Sper ca nu m-ati dat disparuta, dar am fost plecata la tara la parintii mei cu bb, la aer curat in OLTENIA
Intru putin sa ii urez:
LA MULTI ANI SOSONICA !! 
Sa fi sanatoasa, sa ii bucuri pe mami si pe tati, sa iti ajute doamne doamne sa te faci bine si lui KAY sa fie puternica si sa treacacu bine peste toate incercarile grele
Noi suntem bine, Vladut a crescut la 2 luni si 1 sapt avem 5.2 kg, am facut falcute si mami ii spune "dolo", mancam mai putin dar des, din 2 in 2 ore ziua si noaptea la 3 -4 ore, coliceii ne mai ocolesc un pic,
Duminica avem botez, sper sa fie vreme frumoasa si sa ne distram si bb sa fie cuminte, o sa il las in grija mamei.
Scuze ca nu am raspuns la nici o mamica , dar nu am citit nicio pagina. Am vazut in fuga ca Andrada zicea ceva de niste poze , un album parca comun, nu? Cand citesc poate ma lamuresc sa trimit si eu poze cu bb.
V-am pupat un inceput de vichend cat mai placut si fara canicula.
poze cu bebe Vlad Stefan
http://tavi5190.fotopic.net/c1272629.html
Monicoasa
florina spune:
Eimotto,
multumesc mult pentru informatiile legate de alocatie si trusou! 
Lulu, eu am avut noroc pentru ca la prima nastere (acum 5 ani) l-a lasat pe sot sa stea macar in usa... Acum era undeva la capatul culoarului, alaturi de alti tati - auzeau toti tipete si urlete de travaliu si se intrebau care din noi naste... Cumplit. Greu sa nasti si greu sa fii langa cineva drag care naste asa, fara o strangere de mana, un suport moral etc. M-a deranjat faptul ca fiind sfarsitul turei, nimeni nu se obosea sa mai vorbeasca cu mine, sa-mi explice ce se intampla, ma mutau dintr-o parte in alta, ma lasau singura, fara explicatii. Sotul a ramas socat de o mamica care a plecat efectiv din sala de travaliu la rudele din capatul culoarului, spunand ca ea vrea sa plece de acolo, nu poate naste singura...
Miracolul nasterii n-ar trebui sa-l umbreasca nimeni si nimic...
Didi, mie nu mi-au spus dar mi-au pus fir care se scoate. Primul control il am la 3 sapt (spre deosebire de toate fetele care vad ca au mers la 6...) si atunci, banuiesc, se scoate firul. Problema e ca azi m-am trezit cu nodul de la sfoara cazand (probabil de la prea multe tincuri, creme si sparyuri pt durere...) si sper sa nu fie nimic grav si sa nu necesite o noua cusatura... pentru ca nu cred ca i-as mai face fata :)...
Tudor e in continuare dragastos cu cea mica... Si eu ma intreb cum a fi peste o luna, peste un an... oare cata rabdare va avea... Pana atunci, ii repet zilnic ce norocoasa e Teodora cu un frate ca el, il implic cat pot dar nici prea mult, desi preocuparea noastra principala e cea mica, incerc sa ma concentrez si asupra "problemelor" lui, sa il ascult si mai ales sa ii respect programul si necesitatile varstei lui... Dar e destul de greu si ma simt cumplit cand sar un spalat pe dinti sau o gustare de ora 5 pe la 7...
Didi, sa nu uit, ai un print superb! Ce zambet si ce ochi!!! E frumos foc!
Florentina, subscriu la ce ai spus! Si Tudor al nostru a fost tot in categoria bb dulcel, relaxat, cuminte si linistit iar acum vrea sa stie cine l-a facut pe Dumnezeu, de unde vin norii, pe unde respira/mananca bb cand e in burtica, pe unde il scoate nenea dr...Vorbeste continuu (desi a inceput tarziu, la 3 ani...acum recupereaza), nu prea face pozne, e mai degraba linistit decat agitat, nu sparge, nu strica... e foarte grijuliu cu toti din jur. Uneori parca as vrea sa fie mai ... buclucas :)
Sobi, soacra ta chiar e atotstiutoare :) ...prin simplu fapt ca stie ca nu le stie pe toate, ceea ce e foarte rar pentru o bunica - si mai ales pentru o soacra! Nu stiu ce conte spunea: "Inainte, aveam 7 teorii de crestere a copiilor. Acum am 7 copii si nici o teorie"
Asa si soacra ta... probabil ca dupa ce cresti 4 copii afli ca nu exista prea multe certitudini si reguli universal valabile in cresterea copiilor...
Si nu te stresa de sanii - cand termini cu alaptatul se mai retrag un pic la loc. Eu am sanii mici si dupa primul alaptat (1 an si ceva) au revenit la forma initiala. Acum nu stiu daca voi avea acelasi noroc...
Si eu ma gandesc sa ii iau suzeta... N-are 2 saptamani dar de multe ori cere sanul doar ca sa-l molfaie, sa se linisteasca...
Si a mea chiraie si se framanta o ora dupa ce mananca... dar n-o las, o plimb la verticala 5 min, o mai asez la orizontala 5 min si pana la urma eructeaza... Sau sfarsesc alaptand din nou...
Poohy, noi folosim pastile pentru tantari... n-am apucat sa luam aparatul electric...Incerc insa sa nu tin copilul in camera cat isi fac ele efectul.
Carrie, cineva vorbea mai devreme de Oscilococcinum - sper ca am scris corect. Daca nu-ti trece gatul, fa-ti exudatul. Mai pierzi cateva zile dar macar stii exact despre ce e vorba. De fapt ar fi bine sa-i faci un exudat si micutei, cat mai repede, si sa nu-i dai antibiotic pana nu vezi ca e clar caz de antibiotic... Sper sa nu fie si sa fie doar o viroza, multa sanatate micutelor si tie! 
Lilly Love, imi pare tare rau de vestea cu infectia... Eu am nascut cu o zi inainte tot la Municipal si am scapat fara, dar sunt dezamagita de experienta nasterii la ei si sunt convinsa ca aveam sanse reale sa patim acelasi lucru - tineau copiii cate 3 in acelasi patut, intr-o camera in care era foarte curent... Multa sanatate bebelusului si te asteptam printre noi cu povestea nasterii.
Andreea, unde esti? Chiar ti-ai sters contul? Eu cred ca e o greseala. Te asteptam cu vesti! Ti-ai facut wrap-ul?
LA MULTI ANI SOSONICA! 

Florina,
fericita de
Teodora(27.06.07) si
Tudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor
yoyoyo spune:
...eram curioasa de statistica referitore la recoltarea de cellule
asadar se pare ca rezultatele sunt mai bune in cazul nasterilor naturale (kg mai multe pt. pacientului receptor).
Doctorita care mi-a explicat ce e cu celule astea precum si doctorl cu care am nascut prin ceza, ziceau ca nu exista nici o diferenta, dar vad ca totusi diferente apar.
Desigur ca in caz de nevoie Doamne fereste! sunt ok si cele cu rezultat mai mic kg/pacient receptor si ca ar putea fi folosite, doara ca riscul e mai mare, pot aparea mai des complicatii, risc de infectii postransplant, dupa cum e mentionat si in rezultat.
Nu-mi convine faptul ca nu mi s-au dat informatii complete si ca nu mi s-au spus ce diferente pot fi in cazul cezarieneleor, pt. ca nu se stie cind mergi sa nasti cum o sa nasti :(...asta e traim in Romania!
Oricum precum spuneam sa dea D-zeu sa nu fie nevoie sa apelam la banca, decit poate pe la vreo 100 de ani...pina atunci cercetarea avanseaza si aceste celeule ar putea asigura o batrinete care alina, vindeca, bolile specifice varstei.
Fetele care se pricep aveti idee daca numarul de celule recoltat depinde de cantitatea de singe prelevat sau depinde strict de pricepera doctorului?
(cind l-am intrebat pe doctorul care ma operat de ce e rezultatul asa de mic mi-a spus ca oricum in cazul cezarianei nici nu putea recolta mai mult de 50 ml si ca atat i se si ceruse de catre firma)
v-am citit scriind de ceaiul minune Calma baby
Nu sunt dumerita totusi este vorba de ceai sau despre sirop care se pune in ceai si acela va dat rezultate.
Analex am vazut ca ai avut experineta reusita in cautarea unei bone , ne spui si noua cam care ar fi intrebarile care ar trebui puse pt. Reusita cautarii #61514;
Fetelor voi ce intrebari ati pune ?
salve
ella_74 spune:
yoyoyo,
calmababy este un sirop din plante, printre care si pasiflora; io ii pun cate 3 ml in 20 ml apa plata de 3 ori/zi.
Are efect, spre deosebire de tot ce am incercat pana acum in demersul de potolire a bebelusului uraltor.
, mamica de David (24.04.2007)
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

DAVID 27.06.2007