*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 ***(2)
Raspunsuri - Pagina 10
Sobi spune:
florina, ma gandeam ca suzeta ar fi o solutie pentru ca efectiv ii place sa stea si sa dormiteze cu sanul in gurita, daca i-l trag afara se pune pe urlat. dar o sa mai astept macar pana la o luna, cum sugerau fetele.
Pe mine m-a chemat la controlul final exact la 4 saptamani, firul de la cezariana mi l-a scos la 7 zile (era o sarmulita foarte subtire dar lunga cat operatia). Mi-aduc aminte ca si mie imi cazuse un nod de la ea, si m-am speriat, dar dr nu a zis nimic cand a vazut.
elteka, azi l-am pus in bouncer prima oara - a stat fix 3 minute si dupa a inceput sa urle isteric, nu mai stiam cum sa-l scot mai repede din el.... un inceput promitator! dar vorba ta, nu ma las pana nu-l dovedesc!
Andreea si Vladut
POZE
ali24 spune:
vai fetelor ce harnice sunteti.ce mult ati scris si eu nu am avut timp zilele astea sa intru sa citesc.dar am sa recuperez de luni ca maine am botezul.abia astept.
spuneti mi va rog ptr constipatie ce as putea sa ii dau la bebe?si credeti ca ar putea sa se fi constipat de la galactocil?mi e asa mila de el ca asa tare se chinuie saracutu.
va pup si distractie placuta la cine mai are maine botez
poze rafi http://community.webshots.com/album/559390002gMslLo
alina mamica lui rafael albert
gabiu spune:
buna dragelor,
se pare ca Albert s-a mai potolit cu plansul, oricum ajunsesem sa nu-imai dau nimic de clici pt ca nu sunt convinsa ca asta era cauza, ma gandesc ca erau doar nervisori, deci avem acum zile mai frumoase.
O intrebare am la voi: vad ca dati ceai la bb-lusi, e neaparat necesar? Eu nu i-am dat nici un strop, doar lapte de la san si ma cam apostrofeaza lumea din jur. Eu am citit ca nu e nevoie daca bb e alaptat dar vazandu-va pe voi.......
Va pup
gabi
-Albert Mihai, 10.05.2007
http://photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
gabiu spune:
Andrada, am trimis o alta poza cu bb ( l-am surprins razand si mi-a placut) si am sters mail-ul trimis anterior.
gabi
-Albert Mihai, 10.05.2007
http://photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
ella_74 spune:
sobi,
eu i-am dat suzeta de la maternitate si nu vad sa fei afectat, adica mananca san foarte bine; acuma tu hotarasti, insa cand il vad ca se frichineste si e sacait i-o dau si se calmeaza.
ali24,
incearca ceai de musel pentru constipatie, daca nu merge da-i cu sirop laxativ lactulose si daca nici asa nu merge, da-i cu supozitor cu glicerina.
Si niste debridat i-ar regla tranzitul intestinal.
Al meu a avut problema asta dar cred ca i-am indus-o io ca i-am dat la greu baby drink care contine menta; acum nu-i mai dau decat ceai de musetel in care pun 1 lingurita de gripe water.
Face 1 data /zi, uneori chiar si la 2 zile dar se pare ca asta e ritmul lui; la inceput facea caca de 7-8/zi.
, mamica de David (24.04.2007)
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David
mica0307 spune:
lilly_love felicitari pentru bebelus.
madi tare scumpica fetita ta.
Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
Poze
ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by florina
Lulu, eu am avut noroc pentru ca la prima nastere (acum 5 ani) l-a lasat pe sot sa stea macar in usa... Acum era undeva la capatul culoarului, alaturi de alti tati - auzeau toti tipete si urlete de travaliu si se intrebau care din noi naste... Cumplit. Greu sa nasti si greu sa fii langa cineva drag care naste asa, fara o strangere de mana, un suport moral etc. M-a deranjat faptul ca fiind sfarsitul turei, nimeni nu se obosea sa mai vorbeasca cu mine, sa-mi explice ce se intampla, ma mutau dintr-o parte in alta, ma lasau singura, fara explicatii. Sotul a ramas socat de o mamica care a plecat efectiv din sala de travaliu la rudele din capatul culoarului, spunand ca ea vrea sa plece de acolo, nu poate naste singura...
Miracolul nasterii n-ar trebui sa-l umbreasca nimeni si nimic...
Florina,fericita de
Teodora(27.06.07) si
Tudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor
Florina, am vazut ca majoritatea fetelor de la noi ar fi preferat oricum sa fie singure la nastere, discutasem asta in primele saptamani de sarcina la odisee.
Iar la nivel institutional, se pastreaza inca mentalitatea ca asta e o "treaba" a femeii; fac pariu ca absolut toate moasele mai si cred ca barbatii nu "rezista" sa vada atata "violenta" (de parca toate razboaiele din lumea asta le-au dus femeile
Eu nu stiu ce m-as fi facut fara sotul meu...
Pe de o parte, cand lucrurile au inceput sa se complice, trebuiau semnate o duzina de hartii de cate ori imi faceau ceva (anestezie, test, operatie), ori eu mugeam ca un animal, ce sa mai semnez, el se ocupa de tot.
Pe de alta parte, toate alea 5 ore cat am impins, incurajarile lui m-au tinut pe metereze, nu ale moasei...Nici nu si-ar fi inchipuit ca e asa greu si ceea ce simte fata de mine si pici ca urmare a nasterii, mi se pare imens si adanc.
Si n-o sa uit niciodata, dar niciodata, asta e una din cele mai dragi amintiri din sufletul meu, lacrimile de pe fata lui cand il scoteau pe Dolofanel din burta...
Eu nu vedeam nimic, i-am simtit doar ca ma zguduie ca nu-l pot scoate si am auzit ingrijorare in tonul doctoritei mele, ce a fugit sa-l impinga in sus din partea "cealalata", ca se blocase in col. Apoi s-a facut liniste. Imi era frica fiindca nu il auzeam scancind, parca totul si toti se oprisera asteptand. Insa am citit pe fata sotulului meu tot ceea ce se intampla. Si atunci cand am vazut un curcubeu de dragoste in ochii lui am si auzit primul scancet...am stiut ca totul e bine. Ca Dolofanel e acolo si ca taticul lui il iubeste mai presus de orice. Am inchis ochii si zambeam. Din clipa aceea il iubesc "altfel". Si el pe mine. Si n-as schimba asta cu nimic, niciodata.
Am ramas asa, intr-o stare de plutire. Ma bucuram de efectele anesteziei si ca totul se terminase. Pe sot l-au luat imediat afara din sala - de altfel nici nu l-au lasat sa intre decat din secunda in care au inceput sa ma taie, el n-a vazut toate pregatirile, pozitionarile, bandijonarile. Cand a intrat eram sub un munte de cearsafuri albastre - si l-au pus sa fie alaturi de copil din prima secunda pana ne-am reintalnit toti trei, noua noastra familie, in salonul de recuperare, o ora mai tarziu.
Pozele pe care le-a facut in acele clipe cand pe mine ma terminau de operat sunt cele mai dragi poze ale mele, mai dragi decat cele de la nunta si mai de neuitat decat orice imagine pe care am imortalizat-o in diferite colturi ale lumii pe care le-am vizitat amandoi. Sunt poze ale copilului, in primele lui clipe de viata, traumatizat de experienta, luand contact cu realitatea atat de dura - rece, luminoasa, fara mine...Iar langa el, e tatal lui, cu o privire pe care nu i-am mai vazut-o inainte. Are lacrimi in ochi si ori de cate ori privesc pozele, imi dau si mie lacrimile, instantaneu.
Si pentru privirea aceea il iubesc de o mie de ori mai mult ca inainte. Si nu e saptamana in care sa nu i-o regasesc, atunci cand ne imbratisam toti trei si el imi multumeste pentru ca i-am oferit posibilitatea unui astfel de sentiment. Si privirea aceea e cea care ma face sa merg inainte, cu dragoste, prin viata.
Acum dorm amandoi in patul comun. Baietii mei...Fug cateodata de la computer sa ma uit la ei si mi se pare ca sunt cea mai fericita femeie din lume.
Uite, ca sunt sentimentala, dupa alaptatul de la 5 dimineata, si cu o cutie de jumatate de kilogram de inghetata langa mine
Si asa n-am scris povestea nasterii, dar ceea ce am povestit mai sus e o buna parte din ceea ce as fi vrut sa spun, desi n-am gasit momentul potrivit. Multumesc ca mi-ai dat ocazia
!Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
mihamora spune:
lilly_love felicitari!Sa-ti traiasca Cristian si sa fie sanatos!
La multi ani SONIA! Sa-ti dea DD multa sanatate!
Didie superb printisorul![]()
Elteka - Elias in poza in care spui tu ca il linisteai de colici pare foarte cuminte si ascultator chiar
. Este foarte dulcel.
Am facut testul cu muschii, daca e vb de un canal vertical pe mijlocul burtii(asta e separatia?) il am cam de un deget si deasupra si sub buric
Petrecere frumoasa celor care au in acest weekend botezul
de
Dominic 15.05.2007
POZE CU MARIO DOMINIC
chiquitita spune:
ali24si eu am problema asta. Se chinuie groaznic si face cu urlete o data la 3 zile. Azi am descoperit ca nu trebuie sa ii mai dau baby drink deoarece contine menta. Musetel simplu nu vrea, de abia a inghitit o gura si cu strambaturi.
gabiu, eu stiu ca daca e hranit exclusiv la san nu e nevoie de ceai. Laptele de mama isi modifica consistenta in functie de nevoie.
Chiqui +
Livia (08.06.2007)
mihamora spune:
Wow Elteka ce emotionant, mi-au dat lacrimile, ce frumos ai povestit. Ai f mare dreptate cred ca intradevar, in momentele astea traite alaturi de sot se schimba sau se adancesc, inmultesc sentimentele...
Madi - e tare frumoasa fetita ta.
Intrebare - la botez bebeii trebuie imbracati in alb?
www.youtube.com/watch?v=bfEUQ4-IV2g" target="_blank">primele clipe de viata ale lui Domi
de
Dominic 15.05.2007
POZE CU MARIO DOMINIC

Teodora(27.06.07) si
Tudor(5 ani)