Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dani7asi spune:

va multumesc fetele!tuturor, ca nu ati fost putine.......!

http://thumb15.webshots.net/t/24/565/4/6/82/2144406820096653195NTvyNY_th.jpg

Mergi la inceput

hai sa vedem acum.......

Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

si eu sunt f derutata cu diversificarea.
as incepe cu piureurile de legume ... introduse la ora 14, sau ma rog, masa de pranz.
acum nelamuririle mele:
- dupa ce termin de introdus legumele fierte si vad cu ce are cu ce n-are pb, pot sa-i dau si supa??? si ii dau ori supa ori piure???
- daca acum il testez cu cate putin suc si tot asa, nu are probleme cu diverse fructe, pot sa-i dau in aceeasi zi, fructe la 10 si legume la 14???

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

quote:
Originally posted by ioanaradu

si eu sunt f derutata cu diversificarea.
as incepe cu piureurile de legume ... introduse la ora 14, sau ma rog, masa de pranz.
acum nelamuririle mele:
- dupa ce termin de introdus legumele fierte si vad cu ce are cu ce n-are pb, pot sa-i dau si supa??? si ii dau ori supa ori piure???
- daca acum il testez cu cate putin suc si tot asa, nu are probleme cu diverse fructe, pot sa-i dau in aceeasi zi, fructe la 10 si legume la 14???

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

m-am documentat in privinta "supei". Supa ptr bebei este acea fiertura de legume in apa si din ce am citit (in mama si copilu)cand se refera la administrarea "supei" ei se refera de fapt la o leguma pasata + ceva zeama de aia chioara. Si consistenta acestei mese difera in functie de varsta lu bebe; intai e fluid, apoi mai cremos si apoi pasta/piure. La fel se face se paseaza intai o leguma, se da cateva zile apoi se mai introduce una si tot asa...pana iti ies peri albi. Asta legat de supa.

Daca ii dai de ceva vreme suculetele de fructe/legume si apoi incepi si artileria grea adica supa...pastrezi suculetele si bagi si legumele. Ideea e sa bagi alimentele pe rand, nu mai multe odata si cum suculetele is de mult bagate la voi....

Eu asa am inteles de peste tot de unde am citit. Daca am gresit SA MA CORECTATI.

sincer si io is in ceata la capitolul asta nu stiu cum sa fac...vroiam sa incep cu cerealele da acu citesc ca asa e indicat ptr bebei din categoria fotomodele si raresu numai fotomodel nu e...daca il fac obez...

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

da.incepi intai cu supa strecurata si apoi cu legumele pasate in ea!
si bineinteles ca intai inlocuiesti o masa si apoi dupa un timp 2mese de lapte![vb vine ca ii suplimentezi masa cu laptic la sfarsit mereu]si apoi si a 3a masa....

Ramona

Mergi la inceput

si io la fel ma gandeam roxanici sa incep intai cu cereale!intai la masa de seara si apoi dimineata cu cate un fruct si deabia apoi supa...

Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

fetelor eu am inceput cu sucurile de fructe. Intii morcov, iar de miine trecem la mar. La masa a 2-a. Morcovul il mut la masa a 4-a. Si apoi dupa suc de mar trec la mer ras, tot la masa a 2-a.

Refuz categoric sa ii dau cereale!!!!! Nu am incredre in prafurile miraculoase!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Buna mamici de albinute si bondari.

Incerc sa profit si eu de canicula asta si de somnul lui Andrei ca sa va mai povestim despre noi.
Ieri Andrei a facut 3 luni, are 5.5 kg, de masurat o sa-l masuram deseara. De 2 saptamani doarme noaptea 7 ore legate, apoi laptic si inca vreo 2-3 ore de somn. Ziua are 3 reprize de somn, dar nu sunt egale. Avem un program destul de fix, reprize de stat treaz de 1,5 maxim 2 pre. E cuminte foc, adoarme singur-singurel, uneori cu suzeta, alteori fara ea. Fratiorul lui are 2 ani si 2 luni si inca adoarme tinut de manuta, desi poate si singur. Sta si singur in camera, se uita la carusel sau la desenele de pe pereti. Deh, experienta te face sa nu mai sari la capul bebeului la fiecare oftat. Cu papica nu prea ne laudam, masa lui este de 120 grame, 5 mese pe zi, dar la cea de seara papa ceva mai putin. Din pacate ratia de lapte praf tot creste, cu toate ceaiurile si prafurile pe care le iau.
Este un copil tare vesel, zambeste la oricine-l baga in seama. De 2 saptamani rade in hohote, mai ales atunci cand il intrebi "Ce faci ?".
Vaccinul de 2 luni inca nu l-am facut, n-avem inca unda verde de la medic, dar sper sa-l dam in curand. Noi mergem pe vaccinul Infanrix, la asta reactiile sunt mult mai rare, a se citi mai deloc.
In astea 3 luni, doar o bronsiolita ne-a necajit cateva zile, mai ales ca a trebuit sa ne internam in spital (avea 1 luna si 1 zi), ceea ce nu doresc nimanui.

Daca aveti timp si placere, ne puteti vedea in albumul foto de la adresa din semnatura.

Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by arissa

Elyanne, eu tot sunt nehotarata cu diversificarea asta. Ai tai au 4 luni de acum si vad ca deja iti recomanda sucuri...vroiam sa stiu pentru ce fel de alimentatie.

arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici

Io sunt foarte hotarata ... incep la 5 luni Orice ar zice toti doctorii, la capitolul asta o tin pe a mea

Acu' legat tot de diversificare...
Supa de legume.... se va transforam treptat intr-un piure de legume...
Unii dr., la inceput, recomanda doar zeama, apoi cate o leguma pasata si introsus rand pe rand restul legumelor pasate.
Altii zic ca merg toate de-odata
E mai sigur una cate una... in felul asta stii ce nu-i convine (ca si toleranta, alergii... dar ca si gust).
Daca pana atunci papa bine piureul si dupa ce ai introdus o leguma noua nu, atunci aia e devina in cele mai multe cazuri.
Daca bb nu vrea ceva nou, nu se insista... Se lasa in pace cateva zile, o sapt. si se incearca iar. Altfel, daca inistam, riscam sa nu mai manance prea curand alimentul refuzat.

Io sunt in ceata si acum, la runda doi ... asa ca voi, care sunteti la primul bb ce sa mai zic ...

Mi-am facut un plan (in cap) in mare...
1. cereale la penultima masa
2. legume la masa dupa plimbarea de dimineata (a doua masa, adica)
3. fructe la masa a 3-a (daca nu va coincide cu cea de cereale... pt. ca ai mei au zile de 4 mese si zile de 5 mese). Probabil fructele le voi combina cu branza dulce cand vom avea liber si la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

La multe lunisoare!
Timeea de Kmi78
Altheea Roxana de Alexa_hutton
Riana Maria de Diamar
Raluca Maria deIonelac
si La multi ani! Diana

Nici eu nu vad rimelul ala . Folosesc mozila.
Si noi ne inscriem la bbei nemancaciosi ,
Tzuna frumushica Mariuca.
Karla nici la a mea nu-i place in marsupiu, cred ca tot din cauza pulpitelor. Nu am voie sa ma opresc din mers ca imediat incepe sa se zbata si sa planga. Mi-e si mila de ea dar cand ne ia tati masina nu am ce face ca tinem carutul in portbagaj .
Elyanne saracii copii!!! Si vaccinati si cu putza -n pioneze...
Dupa vaccin,, plansete cand era treaza, febra a doua zi, biet copil, si eu plecata de-acasa ...
Danuta-t ce de poze...
gata, ma duc sa imbrac fata mama denaturata ce sunt, am lasat-o cu pasaricu' gol ca ii place tare mult pe caldurile astea

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

Mergi la inceput