Mamici de septembrie - octombrie 2007 (41)
Raspunsuri - Pagina 17

crishtina spune:
Voiam sa va intreb si eu ceva fetelor....de vreo saptamana simt ca bebitza sughite in fiecare zi...asa cam 3 min si apoi termina. Credeti ca e prea des? ma gandeam si eu ca e normal...insa parca in fiecare zi e mult, parerea mea. Si nu il pot ajuta cu nimic saracu' 29+

Bee spune:
Buna fetele.
Problema cu nasterea normala dupa cezariana am pus-o si eu doctorului imediat cum am ramas insarcinata cu bb2. Raspunsul "nu e de dorit" a fost argumentat prin prea multele riscuri de ruptura uterina si deci probleme si la mama si la copil. Cica la noi, daca nasti normal dupa cezariana, doctorii folosesc forcepsul sa scoata copilul si chiar in conditiile astea apar intre 1-3% rupturi uterine. In America, unde nu folosesc forcepsul, cica procentul de rupturi uterine, ar ajunge si la 17 % (ceea ce mi se pare enorm). Intrebarea e cine e dispus sa riste, in asemenea conditii? Asa ca fetele care nasteti prima oara, mare grija la motivele de cezariana! Indiferent cata lume o face, e totusi o operatie majora, cu urmari neplacute si recuperare lenta, dureroasa si indelungata (fata de o nastere normala, indiferent cat de traumatizanta). Asta e parerea mea.
Bee 25+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Happiness_4_us spune:
Deci pe bune, oricat m-as forta eu si as incerca sa beau lichide, arsurile astea ma termina.
Si apropo, cred ca durerile nasterii se uita asa cum am uitat deja raul care mi-a fost la inceputul sarcinii, cand eram o fosila umblatoare, nu mancam mai nimic, vomitam tot ce mancam, ma lua cu greatza, sfarseala si lesin, varsam pana imi busea sangele pe nas, intr-un cuvant era groaznic. Acum ca nu le mai simt, nu imi mai amintesc exact cum erau, dar stiu ca m-au chinuit pana in saptamana 14.
Nana,

In asteptarea lui

Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Bee spune:
Christina, cred ca treaba cu sughitul e normala. La prima sarcina sughita pitica mea de ma minunam. Mai des de o data pe zi. Acum inca n-am simtit.
Urmy, buna intrebare. Si noi nu ne intrebam daca barbatul o sa iubeasca mai mult copilul decat pe noi? Al meu imi spune ca acum mai ales ca i-am facut (sunt pe cale sa-i fac) 2 copii, pe mine ma iubeste mai mult. Eu stiu ca cei mici trebuie iubiti, ingrijiti, crescuti, dar in final tot cu barbatul ramai langa tine mai tarziu. Asa ca are si el nevoie de atentie si dragoste in aceeasi masura ca si copilul.
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Happiness_4_us spune:
Bee, bravo mamico! Super sfat ne-ai dat noua celor care suntem la prima nastere, mai ales ca tu ai trecut printr-o cezariana, asta am dedus.Deci vorbesti din experienta.
Nana,

In asteptarea lui

Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

urmychance spune:
quote:
Originally posted by slippers76
Neatza pe la amiaza si de la noi!
Ca tot se vorbea de echo de trim III: am sunat la Fortis si mi-au spus ca nu mai pot face nici o programare pana la 14 august!!!!!! Si eu am nevoi de ea intre 21 si 25 iulie
Eu ce ma fac?!? Si sa nu ma trimiteti la Albu, ca am renuntat la el definitiv! Nu mai vreau sa il vad in viata mea!
Mai stiti pe unde se poate face echo 3d, nu musai la cei trei magnifici? Pleaseeeeeeeeee!
Ana31+
Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica
eu am mai auzit lucruri bune despre Sanador si Medlife...
urmychance

danuta36 spune:
Buna fetelor!
Am tot citit ce-ati scris despre nasteri si dureri si vreau sa va spun ca eu as prefera cezariana,nasterii normale,de care parca mi-e mai frica...Eu am trecut printr-o operatie de hernie(inghinala) si printr-o anestezie totala si atunci nu mi-a fost deloc frica de ce ma asteapta.Am o taietura de vreo 9 cm care s-a vindecat destul de repede,aproape nu se mai vede.A doua zi dupa operatie m-am si dat jos din pat si am mers singura la baie,iar durerile au fost mai puternice dupa ce a trecut efectul anesteziei,dar apoi au slabit treptat.Sa vad ce zice si dr.,dar eu as fi pro-cezariana...
Ana ma bucur ca esti bine si ca bebe e sanatos si bine dezvoltat.Vroiam sa te intreb ce analize ai facut si nu ti-au iesit bine?Caci mi-a zis si mie dr. de preeclampsie ca ar putea sa apara in trim.3(data trecuta am avut primele semne la 21-22 sapt.) dar nu mi-a dat sa-mi fac decat hemoglobina si ex. de urina.Numai din astea poate sa-si dea seama daca e ceva?
Azi am intrat intr-un magazin cu lucruri pentru copii sa ma uit la patuturi si de-abia m-am abtinut sa nu cumpar ceva,dar am zis sa nu iau nimic pana nu trec de 7 luni...
Mai devreme am avut niste dureri asa,pe langa buric,in dreapta,oare de la ce or fi?
Dana +26s

tomasa spune:
Bee, adevarat ai grait! Sunt de aceeasi parere. Mare grija, cezariana nu-i un moft, o moda si nu e o chestie prin care e usor sa treci.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
26+
Maria

tomasa spune:
Crishtina, e normal sa sughita bb. Toti o fac si nu e bine sa ii ajuti cu nimic (vezi lamaie, etc) nici dupa ce se nasc. Mie in maternitate, la Universitar, mi-au spus ceva de genul: " stranutul si sughitul sunt fiziologice, au facut-o de sute de ori in burtica asa ca nu le dati nimic daca se intampla sa sughita, le trece de la sine".
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
26+
Maria

urmychance spune:
quote:
Originally posted by Annisia
Andries ma referam la durerile fracerii. Cat despre sex, ete de aia nu mai pot eu ca nu o sa pot sa fac. Ca alta treaba nu o sa am decat sa ma ciocanesc cu Tom Degetel. Cred ca niciunul nu o sa avem chef... Mai ales ca vrem sa il luam pe bebe cu noi in pat...
Bebe Yannis Edmond in evolutie
de ce ii spui Tom Degetel....? eu m-am gandit la nishte prostii, dar ma abtin.,,.,
ce lucruri naspa ai auzit despre epidurala?
cu cutzulica, eu zic sa ai grija....ori il mai tii putin si il dai, ori il dai acum. Nu ai vreo bunica care nu are ce face? Sa ai grija si cu kakalica a lui..toxoplasmoza se afla in fecalele pisicilor, dar daca e si la catei?
urmychance