Prichindei martie - aprilie 2005 (123)
Raspunsuri - Pagina 8
gegea spune:
quote:
Originally posted by Anca Micaela
Sa va povestesc scena super cu Tudor. La prima masa din Turcia nu a vrut sa manance si mama lui i-a zis ca daca nu vrea acum, va trebui sa rabde pana la masa urmatoare si sa nu ii ceara, ca nu primete nimic intre mese. Foarte frumos & tot respectul! Doar ca i s-a facut omuletului foame si cum nu a intraznit sa ii ceara mamei lui mancare, a venit la mine si m-a intrebat: "Anca, unde au astia bucataria aici?". M-a terminat! Voia sa aruncam un ochi in frigider, pate gaseam ceva... Nu-mi venea sa cred ca replica vine de la un pui de varsta Emei...
Vai, ce funny! Mi-a placut mult!
Sa stapaniti sanatosi terenul si bafta sa va vedeti planurile realizate! Pe Ema o pupacim cu drag si voiosie!
rrox, bine ati revenit din vacanta! Felicitari Ioanei, bravo!
mamacita, multa sanatate si o viata cat mai frumoasa ii dorim micutei Anabela! La fel si tie, recuperare grabnica si te asteptam aici!
simonela, vacanta in Spania, vai ce frumos suna!
Va pupam pe toate/toti!
Geani si Daria (03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
ionela_r spune:
Buna ziua mamici
Am si eu o intrebare. Mamicilor care aveti puiutii la cresa, cum ati procedat?
Nu stiu daca s-o duc de la inceput toata ziua sau numai cateva ore?
Ea este foarte comunicativa, dar trebuie mai intai sa cunoasca copii .
Pupici
Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
[b]POZE CU PITICA LAMARE[b]
http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/
Anca Micaela spune:
Multumim frumos, Gegea pentru urari!
ionela_r, eu as duce-o mai intai cateva ore, o saptamana sau 2, pana se adapteaza. Dar asta daca iti poti permite ca timp sa o iei la pranz...
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
http://s139.photobucket.com/albums/q311/AncaMicaela/Filme Ema/url]
danuta_t spune:
Mamacita, felicitari si bine ai venit pe lume Anabela! Putere la amandoua, sa va intremati repede si sa ajungeti curand in caminul vostru.
Crisa, sarcina usoara si un bebe sanatos. Cred ca e mai bine sa-ti faci amnio, chiar daca sansele sunt mici, si riscurile amnio sunt mici. Trebuie doar sa mergi la un medic care are macar vreo 50 punctii pe an, ca sa aibe deja mana formata. Sanatate lui Andrei si va tin pumnii pentru control.
Ligia, bine ca ai scapat cu casa intreaga. Baftoasa mai esti !
Andira, Anca Micaela, felicitari pentru investitie. Sa dea DD sa va faceti si casa cat mai repede si cu nervi cat mai putini. Ai mei sunt la pamant cand vine vorba de casa.
Ionela_r, mie mi s-a spus ca e mai bine sa-l las de la inceput la programul pe care-l doresc, ca altfel va avea pb sa inteleaga de ce nu mai vin la pranz sa-l iau. Dar Mihai avea atunci doar 1 anisor. Dora la varsta asta pricepe totul, poti comunica altfel, are memorie mai buna, nu cred ca vor fi pb sa o lasi pt inceput doar cateva ore. Probabil ca dupe ce se va obisnui cu copilasii, va cere ea sa doarma acolo.
Vad ca incep fetele sa se intoarca de prin concedii. Please, puneti cateva si pe net, sa ma delectez si eu virtual cu o baie in mare. Deocamdata am fost un pic prin Turcia Ancai, poate ajung si prin Grecia si Spania.
Noi suntem asa si asa, adica baietii de la foarte bine-n sus, eu foarte jos (multam Simonela de intrebare). L-am botezat pe Andrei, dupa care am avut o saptamana cumplita, cu musafiri (eram in casa 7 adulti plus Mihai si Andrei in 2 camere si o baie) pe o canicula cumplita si soacra-mea care nu concepe sa nu mananci mancare calda asa ca gatea cu spor ciorbe si fripturi desi nimeni nu mai avea forta sa manance la 33 grade in casa, Mihai cu rosu in gat de nici nu mai putea vorbi dar cu istericale ca nu iesim in parc din cauza caniculei, pregatiri pentru plecarea la munte. Asa ca am fost si eu KO, vreo 2 zile am ajuns si la 39 grade, dar la munte mi-a trecut ca prin minune. Mihai mai era inca ragusit cand am ajuns la munte, dar balaceala in apa rece de munte l-a vindecat complet. Se pare ca-i soi bun, a stiut ce sa ia de la noi. In schimb Andrei am impresia ca a luat toate belele de la noi. Vizitele la medic mi se pare ca nu se mai termina. Acum vreo luna am fost la dermato are pete pe corp de tot felul: una maro, una alba si inca una imensa cafe au lait, plus pete mongoloide pe fundulet. Bine ca-i doar asta, ca ma cam speriasera medicii de familie ba sa nu fie Recklinghausen, ba ca-i suspiciune de vitiligo. Vom vedea cum vor evolua pe viitor, sper sa ramana asa ca pe net am citit tot felul de grozavii. La munte i s-a facut fata varza, coatele la fel, asa ca ne-am dus iarasi la dermato, diagnosticul e de dermatita atopica. Inca nu stiu de la ce, probabil ca i-am transmis eu problemele mele cu alergiile la praf, polen, etc. Eu sper sa fie de la scaunelul de masina, chiar daca am pus peste el cearceaf de bumbac, a transpirat rau pe drum. Iar petele vin de la sot, doar ca el are una maro, dar sora-sa are una alba iar verisorul cafe au lait. Andrei a tinut sa le aibe pe toate. Am mai fost si pe la 2 neurologi sa vedem ce-i cu hipoxia, am facut encefalograma care a iesit OK, piciorusul nu-i mai tremura de 2 luni. Unul din neurologi mi-a zis ca pot opri tratamentul (tot asta zicea ca tremuriciul dispare in primele 3 luni, odata cu maturarea sistemului nervos), celalalt vrea sa-l continuam pana la 6 luni sigur, apoi mai vedem. Am ales varianta cu 6 luni deocamdata. Dar ieri imi spune dr de familie ca neuroloaga asta cam exagereaza cu tratamentele, sper totusi noi sa ne oprim la 6 luni. Singurul lucru care l-am inteles a fost ca acest tratament nu este ca sa repare ceva, ci este mai mult preventiv.
Altfel Andrei se dezvolta frumos, inainte de 3 luni s-a intors pe-o parte (taman la vizita la neurolog), ieri s-a intors pe burtica, se roteste in pat (e asa de caraghios cum se propteste in picioruse si-si ridica funduletzul),rade in hohote, povesteste cu toata lumea, tipa la Mihai, adoarme singurel.
Mihai se poarta in general frumos cu el, dar trebuie sa am grija sa nu-l raneasca in joaca lui. Mihai imita pe toata lumea, joaca diferite roluri in relatia cu fratiorul lui: o imita pe educatoare si-l cearta cand face kaka in pampers ("nu-i voie kaka pamp, rusine Dei"), il imita pe taica-su provocand la gangurit ("Dei, spune ng, spune e") si ma imita pe mine la raspunsul la diferite necesitati (cand plange Dei, Mihai fuge la el inaintea mea si-i spune "da puiu mic"). Dar are si rolul lui de fratior mai mare care se joaca cu el, ii pune jucarii in manuta, imi cere sa-l pun pe covor langa el sa se joace impreuna lego. Si ca sa ma convinga imi spune "Dei male, Dei ut 'apte" - adica Andrei e mare, a baut lapte si-a crescut. Daca in parc vine un copilas sa se uite in carucior, imediat se posteaza in fata caruciorului ssi descurajeaza "adversarul" spunandu-i ferm "e bebele meu". Are grija sa-i puna in vanita jucarii, il spala si el cu sapunul (desi a mai pierit din interes pentru activitatea asta). Cu Mihai deja poti avea discutii savante, stie notiunile de eu/tu, mie/tie/lui, al meu/ al tau/al nostru, n-are pb de singular/plural. Stie sa-ti spuna ca un obiect este in fata ta sau in spatele tau. Vorbeste multe si non stop, are memorie buna si ii plac jocurile de construit/asamblat si carticelele. Pe strada sau acasa, isi da singur chilotei si pantalonii jos, si face pisi inainte de a ajunge noi la el. Alteori ne spune mandru "fac singul pisi" si refuza sa te apropii de el. Reuseste sa-si puna sandalutele in picioare, sosetele inca nu, iar la pantaloni mai avem si rateuri. Este destul de ordonat.
Hai ca ma opresc aici, ca m-am intins nesimtit de mult cu povesti care nici nu-s pe topicul asta, dar mi-e asa de dor de vremurile cand prichindeii de martie-aprilie 2005 erau mititei si dadeam toate raportul cu ce-au mai facut si ne bucuram impreuna de fiecare progres marunt al lor.
Ups, c-a venit flacaul de la cresa.
Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
caramella spune:
MAMACITA felicitari,refacere rapida!Anabela bine ai venit pe lume!
CRISA sarcina usoara,un bb sanatos!
DANUTA ce bine ca v-ati mai racorit la munte,noi ne-am topit.lui Mihai si Andrei.
Plecam si noi in concediu din 16 la mare la noi.Eu tot asa program de 12 cu 24 liber ,noroc ca mai nou am we liber.Alicia tot mai mult la bunici,noroc ca sunt in oras relativ aproape.
Aproape am scapat de pampersi,doar cand doarme ii folosim.Face la olita,wc,afara in iarba.Mai are si scapari dar rar.Nu stiu insa cum o sa scapam de el noaptea ,bea in continuare foarte multe lichide cam 600ml lapte plus 200 ceai in miez de noapte (urla dupa el daca nu ii dau).Problema ca nu sta cu noi si mama-mea comoda ii vara sticla in gura sa doarma,plus a invatat-o leganata pe picioare ,la varsta asta ea care adormea singura in camera.Cand vine la noi ii tot explic ca ma dor picioarele si nu pot sa o legan si se resemneaza pana la urma.
E vorbareata,recita poezii doar daca vrea si e cam obraznicuta,orice ii spun raspuns primesc mai nou' nu veau'.
mamici,prichindei si puiuti.
Carmen si Alicia
Crisa-77 spune:
Noi nu am mai ajuns la Tg.Mures.Nu stiu daca stiti ca este epidemie de enterocolita in Galati.Asa ca am ajuns la reanimare in perfuzii cu varsaturi,dar fara diaree.Dupa o noapte de perfuzii,ne-au dat drumul acasa cu branula in picior ca sa putem merge dimineata si seara la tratament.Ne-au dat drumul pt ca nu mai erau locuri in spital.Peste noapte s-a umplut spitalul. :-SS .In seara cand ne-au "externat " pe mine si Andrei,l-a luat salvarea pe sotul meu cu acelasi diagnostic(numai ca sotul meu si varsa si avea si diaree.L-au dus la spital in perfuzii si pe el.Eu insarcinata cu iminenta de avort(cu cateva zile inainte sangerasem),nu stiam ce sa fac si unde s-o apuc.Asa ca am strigat dupa ajutor. ;) .In sfarsit,acum suntem bine dar cu regim in continuare.Lui Andrei i-au scos branula si era tare bucuros ca poate sa mearga din nou ;) .
In alta ordine de idei,am sunat la Tg.Mures la D-ra Dr sa ne cerem scuze ca nu am ajuns la control.Dar DR ne-a spus ca am facut bine ca nu am ajuns pt ca dumneaei este in concediu si ca ni s-a facut programarea gresit. x-( .Deci,tot raul spre bine.Asa ca pana pe 13 cand vine dr din concediu avem timp sa ne imbolnavim din nou :-o .Va dati seama daca plecam si cheltuiam atatia bani degeaba!!!! :-SS
Va pupacim si va dorim multa sanatate(sa n-aveti parte de astfel de evenimente) x-(
Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA
"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)
simonela spune:
Salutare, mamicilor!
Am citit mesaje frumoase despre copilasii vostri Danuta, AncaMicaela si RRox, sa va traiasca...m-am delectat!
Eu nu prea sunt vesela, pentru ca dupa ce ma bucuram ca nu ne-am imbolnavit vara asta in conceidu, de azi-noapte a inceput Andrada cu febra, diaree si doua varsaturi...s-ar putea sa fie iar enterocolita, dar acum chiar nu mai stiu cum si de ce si de unde a aparut microbul???? Incerc sa-i dau furazolidon si Biotics sau Smecta si saruri si sa o tin la regim, dar din pacate e tare mofturoasa, n-are deloc pofta de mincare si nici nu vrea sa se uite la canita cu medicamente dizolvate, orice as minti eu ca e acolo... Asa ca azi om sta mai mult in casa, sper, totusi, sa isi revina in 2-3 zile, sa nu ajungem iar la dr.!
Am facut public albumul din Spania, pentru cei interesati...
Danuta, poate pui si tu niste poizici de la botez, sa mai vedme cit au crescut puiutii...Pot doar sa-mi inchipui ce-a fost lavoi zilele alea cu calduri mari, multi in casa si foc in bucatarie...Bine ca ai rezistat
Daria, ce mai faci, mi-e dor de Brien si isparavile lui, cind ami pui niste poze???
Crisa, multa, multa sanatate si aveti grija de voi!
Anca si Andira, felicitari pt achizitie si multa bafta sa va vedeti cit mai curind la casuta voastra...
Caramella, distractie placuta la mare!!
Simona si Andrada(28.04.2005)
Pozele noastre
Anca Micaela spune:
Multumesc frumos pentru urari!
Multa sanatate copiilor si mamicilor bolnavioare!
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
http://s139.photobucket.com/albums/q311/AncaMicaela/Filme Ema/url]
rrox3 spune:
Simonela Super vacanta!! Mi-au placut pozele. Andrada e o dulceata, tunsulica si ea ca Ioana si foarte eleganta la botez.
Crisa imi pare rau ca a trebuit sa patiti atatea ca sa nu mergeti degeaba la Tg. Mures. Multi -ici si multa sanatate intregii familii!
Anca Micaela Foarte frumos povestesti de Ema, m-am amuzat copios si de Tudor Sunt doi scumpi amandoi Imi place freza Emei! Si Turcia, ca-ntotdeuna
Sa stapaniti sanatosi terenul si sa va faceti casuta visurilor voastre pe el
Caramella Vacanta frumoasa! Si asteptam poze si povesti
DanutaMereu o placere sa te citesc povestind de baieteii tai Felicitari lui Mihai, e un fratior mai mare model si multa sanatate micutului Dei
Si Ioana se incalta singurica, chiar nu ne lasa s-o incaltam noi Asta fiindca are numai incaltari cu arici Isi pune si pantaloni, la bluze are inca nevoie de ajutor. Numai cu olita nu vrea si nu vrea... mai am rabdare. Am avut (si mai avem, desi credeam ca le-am surmontat deja...) probleme cu caca, asa ca nu pot insista deloc cu olita. O sa-l dau exemplu pe Mihai
Ionela si eu as lasa-o mai intai doar cateva ore, sa se obisnuiasca treptat. Abia vine acasa si sa nu se simta expediata prea din scurt la gradinita. -ici carliontatei!
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
rrox3 spune:
Am reusit sa fac un album cu poze din vacanta. Il gasiti aici
Ma enerveaza photobucket-ul asta, n-am putut sa le ordonez cum vroiam, in fine, le-am botezat cu numele locurilor pentru cine e interesat cum arata pe acolo (stiu eu pe cine )
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi