Prichindei martie - aprilie 2005 (123)
Raspunsuri - Pagina 4
cenia spune:
Marox: era un filmulet mai vechi trebuie sa te uiti jos jos jos in pagina ca e mai ciudat decit pe yahoo photos. ar trebui sa gasesc alt site mai facil de a vedea pozele. ce sfat imi dati in privinta asta?
noi asteptam sa treaca caldurile si sa vina toamna nesfirsita, ca aici nu exista iarna.
Adseana: si noi ne adaptam din mers. sper sa va fie bine
va lasam ca micul tiran e cam mofturos. desi azi a fost la piscina, s-a jucat, a dormit. nici noi nu stim ce sa ii mai dea sa manince!
by si sa auzim de bune
la lac
niste poze
Crisa-77 spune:
Buna,fetelor!Ce mai faceti?
Noi ne-am obisnuit in casa noua,avem si prieteni.Ne pregatim din nou de control la Tg.Mures .Va pupacim.
Va voi reda cateva texte luate de pe un alt forum.Texte care ,de altfel,ma reprezinta:
O MAMA SPECIALA:
Majoritatea femeilor devin mame prin accident, altele pentru ca isi doresc asta, altele datorita presiuni sociale, altele din obisnuinta. In acest an aproape 10 mii de femei vor deveni mame de copii handicapati. V- ati intrebat vre-o data cum sunt alese aceste mame de copii handicapati ?
Eu da. Si imi imaginez pe Dumnezeu plutind despura pamantului; observa si dicteaza instructiunile, ingerilor care Il acompaniaza si care scriu in niste registre imense :
« Maria si Vali – fata ; Gabi si Mihai- baiat…. ». Apoi spune un alt nume si zambind, le spune ingerilor « vor avea un copil handicapat » . Ingerii sunt intrigati « De ce ea Doamne ? Pare asa de fericita !!! ». « Chiar asa ! De ce as da un copil handicapat unei mama care nu cunoste bucuria ? »
« Da uite o mama care ii voi face favoarea de ai da un copil handicapat. Ea nu isi da seama dar are noroc. Pentru ea nimic nu va mai fi banal sau obisnuit. Cand copilul ii va spune pentru prima oara “mama” va crede ca asista la un miracol. Cand va explica , cum este un copac sau un asfintit de soare, copilului care nu vede bine; ea va vede lucrurile cum putine persoane le vad. O sa-i dau ocazia sa vada lucrurile asa cum le vad eu. Ea nu va fi niciodata singura. O sa fiu alaturi de ea in fiecare minut al vietii sale.
ALT TEXT:
"Eu un sunt ca tine, tu nu esti ca mine.
Suntem diferiti si in acelasi timp asemanatori. Amandoi visam, avem iluzii, dorinte si amandoi plangem, sangeram si suferim.
Pe mine ma costa mai mult sa fac unele lucruri care pentru tine sunt simple, aproape naturale, ma costa sa invat ce e nou si sa reactionez in situatii neprevazute. Multe ori ma simt mic si sunt tratat ca un copil.
Ma protejeaza in exces, nu ma lasa sa ies cum te lasa pe tine care esti mai mic. Tata si mama sunt preocupati si nu dorm cand sunt plecat cu prietenii.
Cand le-am prezentat prietena mea, s-au speriat si au vrut de indata sa-i cunoasca parintii. In schimb pe tine te-au felicitat si inca nu-i cunosc parintii.
Stii, ei mereu spun ca suntem la fel, singura diferenta este ca eu am nevoie de mai mult timp pentru a invata, de mai mult ajutor si mai multe sfaturi. Mereu mi se spune ca nu am mai multe probleme decat ceilalti doar ca sunt special.
Contrar a tot ce ne spun, a tot ce ne invata, nu ma trateaza ca pe tine.
Asa ca in ochii lor, in ochii celor ce ne iubesc cel mai mult nu suntem egali, suntem diferiti. Stiu ca nici o persoana nu este la fel cu celelalte persoane (diferite forme de a gandi, diferite caractere). Dar practic vietile lor au un curs foarte asemanator.
A mea un. Eu intotdeauna voi avea nevoie de profesori speciali, de tine, de mama, de tata, de intreaga familia pentru a ma ajuta sa-mi indeplinesc visele…visul de a locui singur, de a fi independent.
Atat de asemanatori si in acelasi timp atat de diferiti."
ACUM ESTE RASPUNSUL UNEI DOAMNE CE ARE O SORA (MATURA) CU SD:
Anca, nu-ti pot spune ce va simti fiul tau, dar iti pot spune ce insemn eu pentru sora mea.Intr-adevar constientizeaza diferentele dintr noi, dar in sensul ca eu sunt modelul ei, ma copiaza in tot ce face, de multe ori ii spun "maimutica mica" si se distreaza copios, imi spune "papusa mea", ea e mai mica cu 1 an decat mine, dar in fiecare weekend o duc la mine acasa si ea le spune alor mei:"gata , pe mine sa nu ma deranjati ca sunt in vacanta la sora mea"mergem pe strada si lumea intoarce capul dupa ea, pe mine inca ma deranjeaza acest lucru , dar reactia ei este atat de matura incat imi zice:nu te supara, lasa sa se uite, ca suntem frumoase", deci se gandeste in primul rand la mine, stie ca o iubesc enorm si crede-ma ca sunt momente in care nu ma pot uita in ochisorii ei caci simt ca ma coplesete dragostea care mi-o poarta.Relatia dintre noi este foarte speciala, ne simtim una pe alta, suntem, asa cum zice Ioana mea, dar cu atata gravitate si seriozitate:noi doua suntem surori .Da Ionuca, asa este .Suntem surori si sunt mandra de asta, caci mi-a dat Dumnezeu sansa sa am alaturi de mine un ingeras, cu o voce ca un clopotel.Iti mai zic un singur lucru:ma suna la servici si cand se prezinta zice:sunt sora lui sora-mea.Asa ca oricine ridica telefonul stie Clar cine este:)).Sa stii Anca, ca exista momente in care e foarte dureros pentru copilul normal, dar toate aceste momente le depasesti cand vezi si simti iubirea neconditionata pe care ti-o transmit.Nu cred ca fiul tau va simti frustrare, dimpotriva , eu pentru Ioana mea sunt cum zice ea:cea mai buna prietena".
SPER SA VA PLACA.
Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA
"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)
an-k spune:
Buna fetelor, am aflat rezultatul si totul este bine, inca nu mi-a trecut insa frica de amnio, adica azi a patra zi de la analiza am mers la strand, nu a fost extraordinar de cald asa ca la plaja am stat intre 3 si 5 cand s-a aratat putin soarele, am stat linistita, cu un tricou pe cap (ca palaria am uitat-o acasa) si data cu crema si nu am intrat in apa, am luat-o si pe Bia in brate cand a trebuit sa mearga la toaleta, acum am mustrari de constiinta si ma rog sa trecem cu bine de noaptea asta.
Marox, merci sa sti ca si eu m-am gandit ca ar putea fi baietel, oricum dupa experienta asta tot ce imi doresc e sa fie sanatos.
Adseana, merci, voi cum mai sunteti?
Crissa, frumoase textele ..depinde de fiecare cum le interpreteaza si cum priveste viata prin ochii unui copil bolnav. Mi-ar place ca toti copii sa fie sanatosi si cu drepturi egale.
Cu Dumnezeu inainte...
Noapte buna
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
cenia spune:
Salut Crisa
Am citit si am ramas fara cuvinte! m-au impresionat profund vorbele si cuvintele ce le-ai scris.
Dumnezeu sa te ajute sa mergi inainte si sa ai putere pentru copilul tau sa il cresti mare.
Ne bucuram sa auzim de tine, ca aveti casa noua si ca sunteti puternici si constienti de minunile pe care le poate face Domnul pentru voi. Fii tare, asta e crucea pe care trebuie sao duci tu pe acest pamint. Noi, celelalte mame, cu copii normali spunem ca e greu si poate ca mai trebuie sa vii tu pe aici sa ne reamintesti ca niciodata n ne este greu cind e vorba de propriul copil si trebuie sa multumim Domnului ca maninca, ca rid, ca se trezesc dimineata cu soarele bucuriei copilariei in priviri...
Crisa-77 spune:
Cenia,ai mare dreptate:bucurati-va de puiutii vostri cat de mult puteti.Noi ne bucuram de Andrei si de orice gest nou pe care il face.Ii multumim lui DD ca nu este mai grav(pt ca se poate).
Iar faptul ca suntem puternici i se datoreaza tot lui DD.Si cred ca orice parinte ar lupta pt copilul lui.Eu am o vorba ....,nu prea ortodoxa....,tot timpul spun ca "As fi in stare sa ma iau la tranta cu DD pt Andrei".Si cred ca orice mama ar face la fel.
An-k,vroiam sa te intreb ce analize ai facut(am inteles ca esti insarcinata).Si eu sunt insarcinata....si cum Andrei are sindrom Down,as vrea sa stiu ce analize ai facut si in ce perioada.Mie mi-au dat doar analizele de rutina.Am auzit si de testul/testele TORCI.Poate ma lamuresti.N-as vrea sa treaca timpul si eu sa nu le fac.
pt voi si sanatate la
Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA
"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)
gegea spune:
an-k, ma bucur pt rezultatul favorabil si Doamne ajuta in continuare!
crisa, ai spus si aici pe topic ca esti insarcinata si am ratat io mesajul? Sarcina usoara si multa sanatate!
Referitor la ce ai scris, nu pot decat sa iti trimit multe floricele virtuale. Asa e... copiii nostri sunt sacri, dragostea parinteasca e ceva suprem, pentru ei facem TOTUL. Multa putere va dorim si mai asteptam vesti de la voi!
Cate saptamani de sarcina ai?
pisi, felicitari lui Matei acomodarea rapida la gradi si felicitari si pt analize! Pupici smecherutului!
Nu stiu cat mai rezistam cu toropeala asta, Daria sta numai in chilotei si tot e plina de bubite cum nu am vazut-o vreodata. Numai dusurile dese si apoi masajul cu crema de la Bubchen ii fac cu adevarat bine.
Stam fara pampers pe timp de zi(altfel ar fi jale mare) si asa, vrand nevrand (poate) ne invatam si la olita.
Sanatate si racoare va dorim!
Geani si Daria (03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
an-k spune:
Crissa sarcina usoara, sa va dea Dumnezeu un bb sanatos. Nu stiu in cate saptamani esti insarcinata, la 12 13 saptamani se face triplu test sau Bart's test care stiu ca se face si in ro, in cazul tau cu bb cu SD cred ca sansele sunt minime ca si bb 2 sa aiba. Eu am avut triplu test pozitiv si a fost nevoie sa fac si amniocenteza. Multa sanatate si putere va doresc.
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
ligia13 spune:
hia]
Ce mai faceti mamicutzelor? Nu am ma scris de mult! Mi-e dor de voi, de prichindeii vostri. Toata lumea e ok?
Ce faceti pe caldurile astea? Chiar si noi "oamenii de la munte" suntem terminati!
Noi inca supravietim ok , locuim la parter si inca avem un aer respirabil in casa. Aseara de-abia am fost nevoiti sa culcam copilul numai in pampers , in rest il culcam intr-un body si invelit intr-un sac de dormit din panza, deci ca un cearceaf practic!
Il spalam de doua ori pe zi si pana acum nu a facut bubite deloc . Anul trecut facuse deja de la caldura, anul asta am scapat pana acum!
In rest suntem bine, Radu vorbaret nevoie mare, amator mare de desene animate, greu il urnesti in casa la jocuri , tre sa fi f inventiv sa-l faci sa uite de desene!
De pampers sa zicem ca am scapat, tot fortat din cauza caldurii , mai doarme numai in pampers! De spus cam uita sa spuna, dar daca esti atent si il intrebi, atunci zice fac sau nu fac . Oricum de o saptamana de cand am inceput operatiunea doar un accident am avut si unul care nu a fost accident, efectiv si-a dat chilotii jos , s-a urcat in pat si a facut pipi studiindu-si jetul. Atunci chiar m-am anervat si l-am plezint peste fund.
Radu a reinceput sa pape bine, chiar si asha cu caldurile astea!
Am fost la ziua unei fetitze de 6 ani la McD si Radu a fost tare incantat printre copilasi mai marisori! A fost mascota petrecerii!
O saptamana de cate ori ne urcam in masina zicea: megem "luluca"(Raluca) dansam!
alte noutati nu avem!
an-k ma bucur ca primele vesti sunt bune! Si eu am facut amnio, si stiu prin ce ai trecut si treci (la emotii ma refer)
Salutari Biei! Ce mai face?
adseana, hai ca usor usor va veti acomoda si o sa fiti canadieni de parca v-ati nascut acolo! Ale ce mai zice?
crisa77, felicitari pentru sarcina, doamne ajuta sa fie ok! Personal as merge la ul alt medic decat cel care ti-a urmarit prima sarcina!
Iar pasajele data de tine m-au emotionat la maxim!
gegea, la plaja mergeti sau e prea cald?
pisicutza, la Radu pedeapsa este statul la colt. Iar mai nou il iau il pun undeva (pe canapea, sau in patut) si raman in aceeasi camera cu el dar il ignor efectiv vreo 5-10 min! La fel la masa, daca varsa mancarea sau ma supara il ignor, il las la masa, imi pun mie si maninc si pe el nu-l bag in seama! De obicei tine chestia asta!
Va pup si va doresc o zi buna si o saptamana minunata, un pic ma racoroasa daca s-ar putea!
Eu si Raducu (22.04.2005)
dandusa spune:
Fetelor,va rog din suflet ,faceti ceva...,s-o ajutati pe micuta www.sonia.as.ro/" target="_blank"> Sonia...
Daca doriti sa flati mai multe detalii,ca invit sa cititi aici...
Micuta are nevoie de 90.000$,pentru singura operatie posibila din lume...,singura sansa care i-ar reda linistea si bucuria de a trai...,va rog mult trimiteti mai departe pagina micutei,prin e-mail,fax...,vorbiti cunoscutilor de ea...,ajutati-o cum puteti...,oricit de putin...,va rog tare...
Sonia,este "capsunica de 2007"...,transmiteti macar un gind bun mamici ei Kay...,rugati-va la d-zeu sa o ajute...,va rog mult...
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Mindrete de Crinuta
Anca Micaela spune:
Salutare tuturor!
Nu am mai intrat de un car de ani.
Crisa 77, felicitari pentru sarcina! Multa sanatate si nastere usoara!
Noi suntem bine, am scapat de pampersi. Am pus ceva poze din vacanta.
Revin - curand, sper.
Pup!
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
http://s139.photobucket.com/albums/q311/AncaMicaela/Filme Ema/url]