de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Io sunt pro-homeopatie, ca atata timp cat nu strica, e posibil si sa faca bine :D

Nicoleta, dar nu este asa! Orice homeopat serios, care se respecta, iti va zice ca remediul care nu ti se potriveste iti va face rau.
Tocmai de aia te tine o ora ca sa iti faca fisa aia personala: ca sa fie siguri ca primesti exact remediul potrivit tipologiei tale :D.
Eu am fost o singura data la homeopat si mi-a zis doctorita aia ca m-ar termina daca mi-ar da nu'sh ce chestie despre care am intrebat-o io.
pai daca rau nu face nici un remediu, de ce ar face bine, nu?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Nicoleta
Cum e cu placebo la bebe deci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Xenocid, permite-mi . Deci asa era!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Aline, eu is blonda cu un singur neuron, si ala obosit (aia cu plantele nu e placebo, dublu-orb sau cum vrei tu sa-i zici, pentru plante, ci pentru evaluator!). Nu o sa pricep si pace cum poate functiona placebo la plante, la animale sau bebei (pentru placebo e nevoie de niste reactii psihice si iar revin la plante, soareci etc ).

Uite aici, sursa DEX:
PLACÉBO s.n. (Farm.) Medicament (sau preparat) inactiv prescris fie pentru a-i face placere pacientului, fie în scopuri experimentale, pentru a studia efectele farmaceutice ale medicamentului si reactiile psihice ale pacientului.

Asta e. Si Nicoleta a exemplificat foarte bine cazul cu bebele. Ii explici si gata . Eventual ii si spui sa nu reactioneze la tratametul clasic (medicul e bau-bau ), dar la ala homeopat sa se faca bine. Si el va asculta .

Adela, . Eu una vreau numai tablete verzi . Si fara intepaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Io am gasit o discutie despre homeopatie si uite ce spune o tipa:

"Si ca sa inchei acest post lung si neinteresant......la inceputurile homeopatiei cineva...un spital....a platit un medic si l-a trimis pe langa Hahnemann (cel care pus bazele homeopatiei) cu misiunea de a studia si desfiinta acest nou sistem medical. Respectivul medic a sfarsit prin a deveni medic homeopat si unul dintre cei mai infocati sustinatori ai homeopatiei.
Acum are cineva curaj dintre voi sa studieze si sa incerce sa desfiinteze acest sistem medical?"

offtopic, strans legat insa de informatia de mai sus: Xeno, te-ai nascut cu vreo 2000 de ani prea tarziu .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by cl

Aline, eu is blonda cu un singur neuron, si ala obosit (aia cu plantele nu e placebo, dublu-orb sau cum vrei tu sa-i zici, pentru plante, ci pentru evaluator!). Nu o sa pricep si pace cum poate functiona placebo la plante, la animale sau bebei (pentru placebo e nevoie de niste reactii psihice si iar revin la plante, soareci etc ).

Da ma Claudia, dar la sugar e acelasi lucru. Ca nu se scoala bietul copil in picioare sa spuna: 'Gata nu mai am colici'. Tot tu ca parinte judeci asta. (De exemplu ai mei nu aveau colici cand dormeau ). Iar daca tocmai i'ai dat o solutie minune despre care vuieste toata scara ca e extraordinara pentru problema asta, cel mai probabil fiecare pauza dintre urlete o vei pune pe seama medicamentului. Pentru cä a'ti vedea copilul linistit, soricelul sanatos si planta inflorita ai nevoie de o reactie psihica.

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by cl
Daca la sugari mai pot accepta ca tu, ca parinte, il autosugestionezi sa se faca bine, cum naiba (scuze) faci asta cu un soarec?

Pai uite cum s-a demonstrat ca exista placebo si la animale.
Li s-a dat soarecilor o baututa indulcita cu zaharina, in acelasi timp administrandu-le insa si cate o injectie cu un citostatic () - Cyclophosphamid. Numarul soarecilor care au murit a fost foarte mare. Celor care au supravietuit NU li s-a mai facut injectia, dar li s-a dat din nou acea baututa indulcita. Soarecii au murit si de aceasta data in numar mare, explicatia fiind ca ei au "corelat" bautura dulce cu injectia si de aceea efectul a fost acelasi cu al administrarii citostaticului.

Alina

Mergi la inceput

Alina, explicatia cu corelatia este a oamenilor. este presupunerea lor. Poate ca soarecii aia au murit de stres, pentru ca si-au pierdut tovarasii. Nu stim exact... Se poate sa fie asa, se poate sa nu fie...

Aline (mey, acum vad ca voi sunteti tizi ), ti-am spus ca is blonda. De ce reactia aia psihica nu o ai de la inceput, de la administrarea primului medicament, pentru ca ai incredere in el, de vreme ce i-l dai, nu? Mie imi trebuie mult mai mult ca sa ma convingi. Asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Da, exista, www.skeptics.org.uk/article.php?dir=articles&article=it_works_in_animals.php" target="_blank">placebo effect by proxy, imi place, e ca atunci cand a lu Parizianu ii explica el lui taica-su ca nu exista, nu existi decat in imaginatia mea sau cam asa ceva

Mergi la inceput

Inca ceva. Bun, exista placebo. Acum, intrebare de baraj: daca exista placebo si in medicina alopata, si in cea homeopata, de ce sunt facuti sarlatani doar medicii homeopati? Sincer, eu cred si intr-una si in cealalta (nu in sarlatanii celor doua categorii), inclusiv in autosugestie .

Mergi la inceput