Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Paula eu ce sa inteleg? Mihaita al meu are scaunele asa moi de la o luna. De aceea nu a luat in greutate? E deranjat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Adina, eu am citit in Capraru ca in jurul varstei de 3 luni are loc o scadere inexplicabila a lapticului, dar nu definitiva. Nevoile copilului cresc si este nevoie de un pic de timp pana cand organismul mamei se readapteaza. Ca solutie el spune ca mama sa se odihneasca suficient, sa manance si sa consume lichide si sa puna copilul la san cat mai des (asta cu pusul la san desc cred ca am citit-o in alta parte, Capraru e cu ideea aia cu 5 mese pe zi - daca ar sti ca Stefania are vreo 9-10)

Luatul in greutate - dupa 4 luni copilul ia mult mai putin in greutate, ganditi-va ca daca in primele 4 luni isi dubleaza greutatea de la nastere (teoretic), pana la 1 abia si-o tripleaza, deci ma gandesc ca in 8 luni o sa creasca cat a crescut in 4, nu?

Kitty, bine ca ai scapat, in ce esti tu licentiata?

Mihaela cu Stefania (19.03.2007)

poze Stefania

am 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Multumesc fetelor.Oricum am laapte, deci sunt hotarata sa nu renunt la alaptat.Azi-noapte a fost mai bine, deci s-a culcat la 10 s-a trezit la 2.30 si la 6 sa pape si i-am dat san.A acceptat, cred ca se stransese ceva ca s-a comportat normal, adica a papat pana a adormit....Sa vedem la masa urmatoare, ca la 8 i-am dat dar cred ca nu ii era foame ca mancase la 6 sdi nici n-a plans de foame....

PAULA75, asa este sunt copii si copii.Unii nu se mai trezesc noaptea cu timpul, altii o tin asa in continuare.Si Alexia se trezeste, dar eu m-am resemnat, nu ma mai simt obosita.Se trezeste intre 1 si 3 ori.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Pana acum am crezut si eu de cateva ori ca raman fara lapte...in primul rand pt ca dupa ce sugea David vreo 5 min aveam dureri ca la inceput cand am inceput sa alaptez,sau mai rau as putea zice,ca la inceput rezistam ...acum nu.
Si ui asa i-am bagat la copil sticla in gura la fiecare masa,dar intotdeauna DUPA ce a papat tzitzi, atat cat am rezistat eu.
Si avea muuulte mese pe zi.Cred ca cum l-am pus eu asa des (chiar daca manca putin,ca n-avea de unde) ,a crescut iar productia de laptic.
David primeste o sticla pe zi completare,dar sunt si zile cand nu e nevoie nici de aia.
Tzuna...daca ai laptic da-i de la tine..asta e si sfatul meu!

Eu sa va zic una..chiar daca risc sa dati cu rosii...Daca era dupa mine eu nu mai alaptam pana acum..da daca este laptic din belsug,si dupa 8-10 ore daca nu alaptez am niste dureri de-mi vine sa le tai jos...si mai sunt si teri de parca as avea 2 caramizi....ii dau pana este!!!

David de vreo 3 saptamani doarme noaptea...mai sunt nopti cand se trezeste o data pe noapte..dar rara,f rar!
Si daca se trezeste ii bag tzatzica in gura si dupa 3-4 min doarme iar dus...deci eu cred ca nu foamea il scoala...
Asa si dimineata...dupa atatea ore nemancat,eu ma astept sa imi suga sufletul din mine..dar nu! Se trezeste pe la 6 ,molfaie putin si adoarme..pana pe la 9-10.Abia atunci mananca si el bine!

Mihaela, de DAVID-29 martie 2007

DAVID...cat sunt de maricel...

Poze cu David

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Neata'
dragele mele am citit din urma si incerc si eu sa raspund!

In primul rand vreau sa-i urez si eu Paulei un sincer La multi ani!

Riloasa-fierul i l-am dat in urma analizelor de sange .Reiesea din ele ca este la limita inferioara a anemiei.Asa ca...luam 20 de picaturi de fier pe zi timp de o luna si jumatate.Este groaznic la gust insa cu mici eforturi il luam.

Ghibuadina-ma bucur nespus ca ti-ai revenit cu lapticul.O sa mai patesti chestia asta.Se datoreaza faptului ca bebeii au perioade cand sug mai putin.Daca citesti in urma ai sa vezi ca si eu am patit-o si noroc cu fetele care m-au incurajat sa nu renunt! Cu pompa eu nu mai scot de mult timp.Nimic nu trage mai tare decat gurita lor.Am facut proba suptului si am constatat cu uimire ca intr-o zi mi-a mancat 1025g.Deci lapte exista! La fel ca si noi au zile cand mananca mai mult si zile cand isi reduc cantitatea.

Roxanici-adresa mea de email este laura_din05@yahoo.com.Iti multumesc mult ca nu mai uitat!

Tzuna-frumos gestul tau cu angajarea.Pe langa faptul ca ai fost mereu langa noi la greu acum oferi si locuri de munca! O intrebare (dar nu rade de mine) Eu locuiesc in sectorul 6.Am vre-o sansa ca peste ani sa devii educatoarea Anei? Tare mi-ar place!

Kmi-am sa procedez exact cum ati spus ! Din multele pareri ale dr le voi selecta pe acelea care mi se par apropiate de ale mele .

Kitty-sunt alaturi de tine.Sunt sigura ca azi vei sarbatori reusita.Sa intri si la noi sa ciocnim un pahar virtual.Pana atunci pun la treaba!!!

Intreba cineva de dintisori(imi cer scuze dar nu am retinut cine).Desi scoate balute de ma inebuneste se pare ca a fost o alarma falsa.Am discutat cu o mamica afara si mi-a explicat ca desi incep simptomele de pe acum este posibil sa-i iasa dintisorii abia la 6-7 luni.Cu fata ei asa a patit.Depinde de copil!

Si acum dragele mele am din nou mare nevoie de voi.Vreau sa va intreb daca a mai patit cineva ca noi.De cca 6 zile Ana si-a gasit o preocupare care ne scoate din minti.Stand pe burta ce credeti ca face? Isi suge bratul! Asta nu ar fi o problema ...o sa ziceti...dar ce ma fac ca deja si le-a invinetit.Ziua sunt cu ochii pe ea dar noaptea? Arata de parca am batut-o! Nu stiu cum sa procedez.Se apuca de ele imediat dupa ce i-am dat sa manance.Am cantarit-o crezand ca nu s-a saturat insa mancase bine (200g).Le ia pe post de suzeta.Imi este si rusine sa ies cu ea afara! Ce ma sfatuiti sa fac?
Inchei acum caci trebuie sa ma apuc de curatenie!Va doresc o zi frumoasa si linistita!

loradin
poze cu albinuta mea

loradin
poze cu albinuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElenaGiulia spune:

Martuza eu am fost la liceul nr2 cred ca se numeste Astra acum daca nu ma insel liceul Petrol se numea.Cine stie poate ne-am izbit prin centrul Pitestului dar cand vin in tara sigur vreau sa ne intalnim.
Are dreptate prietena ta cand spune ca nu vrea sa mai auda de japorongi nici eu nu as mai vrea sa-i vad dar nu am incotro trebuie sa mai rezist putin in aceasta tara plina de rasisti offfffffff ce greu e departe de casa si intr-o tara unde toata lumea se uita crucis la tine,vaiiiii.

Elena fericita Mamica a Alexandrei(2000)Giulia(2004)si Arthur 28-3-2007
http://b1.lilypie.com/fUZKm3.png
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=19c88ab550e89067185257&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Initial creeata de Blanka

Salutare!Daca ne primiti si pe noi, as vrea sa ma "inscriu" la voi...:D
Am nascut si eu pe 2 martie,un baietel dulce si furmos.Il cheama David.Peste doua zile implineste si el 4 luni. Vroiam si eu sa va intreb cum stati cu greutatea cu bebeii vostri. David are 6 kg acum si sunt un pic ingrijorata. S-a nascut cu 2,500 si pana la 3 luni s-a hranit cu laptele meu exclusiv...dar din pacate laptele a inceput sa scada, am trecut pe lapte praf in completare si in ciuda eforturilor mele (cu muls si toate cele) n-am reusit sa-mi pastrez laptele...Acum pur si simplu refuza sanul!As fi vrut tare mult sa-l mai alaptez...dar asta e!:(
VA DORESC MULTA SANATATE SI SA NE CREASCA BEBEII MARI SI FRUMOSI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaanamaria spune:

salut mamici sau neatza pt. cele care se ridica din pat asa mai tarziu ca mine.
DESPRE LAPTE pot sa va spun ca eu la inceput aveam mai putin ii dadeam cate 5-6 biberoane de milumil p zi acum ii mai dau unul seara la culcare si ocazional cate unul ziua (daca sunt plecata)
DESPRE DORMITUL TOATA NOAPTEA la mine de la 2 luni doarme toata noapta doar ocazional se mai trezeste noaptea dar at. ii bag tzitzik si adoarme repede
IN OGLINDA ne place sa ne uitam radem de nu mai putem asta inseamna ca ne place ce vedem
Sa ma laud putin printesa mea la 3 luni isi tine capul perfect (il tinea si la o luna dar cu mici ezitari ca s-a mirat Dr. cand a vazut) de ridicat ne ridicam tinuta de manute ne intoarcem de pe burta pe spate si cea mai tare faza zicem de la o luna "caia" la laptic si la tzitzik.
ANA de MIRIAM RIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata!!! Ce bine am dormit acum ca am scapat de griji!!

Mihael@ am terminat psihologie.

Multumesc inca o data ca mi-ati admirat puiutii, ca m-ati incurajat pt examen ca de fiecare data cand am avut nevoie. Imi cer scuze ca in ultimul timp nu am mai fost asa disponibila...voi incerca sa recuperez. (Moaammmmaaaa, parca sunt la Oscaruri!!!)

Fetelor, am citit la Alaptatul Help Line ca bebeii au perioade in care fac un fel de greva laptelui, au o perioada in care nu mai vor sa suga, dar asta poate trece. Se pare ca multe mame renunta la alaptat in acest caz. Eu am avut probleme chiar la inceput, incepand din maternitate cu Giulia ca nu vroia sa suga, am fost disperata, credeam ca nu o sa reusesc niciodata, urla cat o tinea gura cand incercaqm sa-i dau. Mai ales de la un san. Dar am trecut peste asta, cu greu, dar am trecut. Se pare ca merge cu metoda sa-i dai cand e pe jumatate adormit din sanul din care nu vrea de obicei.

Apoi am avut o perioada in care am crezut ca nu voi mai avea lapte. Adica nu am crezut, chiar nu mai aveam. Am facut proba suptului si a fost luat din ambii sani mai putin de 40 ml intr-o seara si nu mai curgea nici o picatura. Am pus-o mai des la san, am baut foarte multe lichide, pana la urma s-a refacut productia. La mine a mers din fericire, poate nu la toata lumea merge, e important sa nu va culpabilizati daca nu reusiti. Va spun asta ca eu ma simteam groaznic, mi se parea ca nu-s buna de nimic pentru ca nu mai aveam lapte. Si atunci chiar ca-i rau ca bebe simte starile tale!!

Mihaelaaa si Giulia, daca se trezeste pe la 6 - 7 mananca un pic si adoarme si abia cand se mai trezeste mananca mai bine. Mie imi convine ca mai motzai si eu langa ea. In cazul acesta nu incerca sa o tin 3 ore intre mese ci ii dau cand se trezeste a doua oara cat vrea.

Referitor la uitatul in oglinda pe mine m-a invatat o d-na dr neuropsihiatru la care am umblat cu Raul sa stam cu bebe la oglinda si sa-i luam manuta sa i-o ducem la nas (de exemplu) si sa-i spunem ca acela e nasul. Ideea e ca bebe sa auda, sa vada si sa simta in acelasi timp ca acela e nasul. Si apoi se continua cu urechile, ochii.... E foarte important pentru dezvoltarea lor sa-si cunoasca schema corporala. De aceea e foarte bine si cand ii spalati sau imbracati sa le povestiti ce faceti. Poate vi se pare inca devreme, dar putem incepe din joaca cu aceste jocuri de stimulare, oricum lor le place sa le povestesti..

Loradin, multumesc! Si Giulia isi suge degetele, pumnii si bratele din orice pozitie si si-a invinetit pumnisorii pana acum bratele inca nu. As vrea sa ia suzeta, dar nu reusim.. La Raul i-au iesit dintisorii la 4 luni asa ca dupa cum baleste Giulia ma astept si la ea la surprize.

Ma duc sa vad rezultatele!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
http://good-times.webshots.com/photo/2170741900096653195HHMfnq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaanamaria spune:

BAFTA KITTY

Mergi la inceput