Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007(39)
Raspunsuri - Pagina 13
calatoare spune:
Dany26, la dr. Chitescu am programare.
O sa ma uit dupa o tipa cu sanii mari, Jasmin.
Si eu sunt mica de statura 1,58. Atat aveam in a 12 a cand m-am masurat ultima oara. Poate sa fi dat inapoi, ca de crescut nu mai am cum.
Nici nu-mi vine sa cred ca am ajuns la jumatatea sarcinii. Trece mult prea repede timpul asta. Nu e drept. Maine poimaine ne laudam pe acilea ca am nascut. Apoi apar problemele cu alaptatul si cu canaele infundate. S-a vorbit aici despre acest lucru. Si eu i-am spus sotul sa-mi desfunde canalele, dar n-a reusit. Mi-a zis ca el trage in gol si ca ii este frica sa nu ma doara. Asa ca m-am muls. Nasol momentul. Dar a trecut.
Ce mai gatiti gagici?
calatoare spune:
Ralucis, din cate am inteles dr noastre sunt prietene bune. Mai ai un bebe? Cat are?
ralucis spune:
calatoare, are 1 an, da, parca si eu stiam ca sunt prietene, am aflat anul trecut la nastere.
Jasmin012 spune:
Rox, si eu sunt de parere ca fiecare poate avea opiniile si ideile lui despre un anumit subiect si fiecare om are dreptul sa si le expuna liber, dar am avut de curind o experienta neplacuta cind mi-am exprimat punctul de vedere la un anumit subiect (Cami stie care, caci si ea a patit-o) si imediat mi-au sarit unele in cap...De asta mi-e teama sa nu mi se intimple la fel... desi recunosc ca noi aici ne cunoastem si lasam de la noi, ne respectam parerile unele altora.
Despre botez, noi o sa-l facem in februarie, cind venim acasa, bebe o sa aibe cam doua luni si ceva...Neaparat la un restaurant, sa nu stam sa ne chinuim cu pregatirile, ca nu prea avem timp...si neaparat fara pretentii la botez (adica fara bani cadou si alte chestii, doar cine ii vrea poate sa-i aduca lui bebe jucarii sau hainute, dar fara obligativitate...)
bebe si burtik
Jasmin18+Daniel
pufulet74 spune:
Rox, eu zic ca e semn de maturitate sa poti sa accepti ca oamenii au idei si opinii diferite de ale tale, asa ca la noi in grup nu cred ca e cazul de asa ceva, si cred ca fetele o sa imi dea dreptate ca suntem tolerante si mature :)
In ce priveste deciziile comune se ia dupa majoritate, fara suparare, insa fiecare poate sa aiba o opinie diferita si sa o spuna fara ca celelalte sa se supere.
Ma gindeam acum ca libertatea de opinie si discutiile libere fara sa ofensezi pe celalalt pentru ca gindesti altfel mi s-au parut ceva normal si instructiv intotdeauna si cu un mare potential de a te dezvolta personal.
S am ramas surprinsa sa vad ca alte natii, in cazul meu olandezii, pot sa aiba asemenea discutii f calm si fara nici o problema, comparativ cu romanii care sunt f centrati doar pe punctul lor de vedere.
Iar apropo de nunta si de ce ziceai tu, noi am vrut neaparat un preot pe care sa il consideram o persoana intr-adevar spirituala si ca ritualul reiligios sa aiba o semnificatie aparte pentru noi, asa ca am cautat f mult si pina la urma am gasit pe cineva care pentru noi este o astfel de persoana. Eu am tinut neaparat ca sotul meu sa aiba traducator in timpul casatoriei religioase pentru ca mi se parea ca asa e normal. Eram putin stresata de ce ziceai tu, mai ales ca toti prietenii ma tachinau cu faptul ca de acuma gata, capu plecat si salut (tocmai pt ca nu sunt omul ala). Spre marea mea surprindere si bucurie a avut o predica absolut superba, despre ce inseamna iubirea dintre doi oameni, cum ii apropie de Dumnezeu, ce inseamna sa ai grija unul de celalalt tot timpul si in momente bune si rele si cit e de important ca barbatul sa isi pretuiasca femeia si sa ii arate ca o iubeste, etc etc. Mi-au dat lacrimile si era f fain omul meu drag cind am iesit din biserica cit se simtea el de responsabil pentru noua lui familie ...
Iar apoi mi-am tachinat eu prietenii, vorba aia ;)
------------------------
Flory 20+
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
Jasmin012 spune:
Mirela, pai atunci suntem cam de-o statura si nu cred nici eu sa mai fi crescut intre timp, la 32 ani sigur deja am inceput sa dau inapoi. Uneori nici mie nu-mi vine sa cred ca peste 3 zile intru in luna a 5-a. Copilul asta imi umple viata deja. Mai ales voi care mai aveti copiii, mai ales micuti, de 1-2-3 anisori cum aveti majoritatea dintre voi, cred ca timpul trece si mai repede...
Despre desfundatul canalelor, i-am povestit ieri lui Dan pe mess si cum i-am zis de canalele infundate la sini si de faptul ca bebe s-ar putea sa nu aibe putere sa le desfunde, imediat mi-a zis ce-ati spus si voi, cu sotul care poate face asta... Pai de unde stii tu asta, zic eu, ca eu habar n-aveam... A, pai crezi ca degeaba am 34 de ani?, imi raspunse omuletul meu. Na, ca m-a lasat masca...Iar eu nu stiam nimic...Uneori ma gindesc sa-l pun pe el sa nasca...
bebe si burtik
Jasmin18+Daniel
RGE spune:
JASMIN sunt intru totul de acord cu tine....inclusiv cu jucariile si hainutzele
RALUCIS..sa va traiasca bebe unu ...si mult inainte sa fiti sanatosi!!!..ce repede v-ati pus pe treaba..bravo voua!! sarcina usoara in continuare!!..inca o mamica "invatatoare"..asa imi place mei sa va zic
ROXANA 23+ GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
alfa_anca spune:
Roxana am citit undeva ca medicul i-ar fi spus unei gravidutze ca sarea tb redusa intr-adevar dar nu eliminata complet, ca nu e bine. Si eu de vreo 2 luni cred dc nu mai bine am redus sarea, dar nu am eliminat-o complet ca nu pot.
Cat despre curatenie femeii sau nu, hai sa va spun ce mi-a zis mie un preot : ideea ca femeia nu are voie in biserica la ciclu vine din mosi stramosi cand femeile foloseau carpe in acele momente si se patau si cand stateau in biserica murareau scaun sau etc, deci lasau sange in biserica, ceea ce nu e bine, pt ca tb se asociaza cu moartea si tb resfintita biserica, sau alte chestii de-astea. Si atunci preotii , ca sa nu mai vine femeile sa pateze biserica au spus ca nu au voie la ciclu in biserica, si asa a ramas si a fost preluat. Acuma unii preoti spun ca nu ai voie, altii , mai cu cap, spun ca ai voie, dar sa ai grija sa nu patezi si eventual sa stai si tu mai in spate ca sa fii mai sigura.
Iar cu bagarea baietilor in altar, eu una asociez cu faptul ca, spre exemplu, numai barbatii pot fi preoti si nu cu faptul ca femeia e vazuta ca o pacatoasa in biserica, chestie pe care eu nu o cred, pt caganditi-va cat de slavita e Maica Domnului. Ma rog, aici am putea sa ne intindem la multe discutii si nu stiu dc isi au rostul.
Oricum cu molifta facuta mama poate fara probleme sa participe la botez indiferent de sexul copilului.
Noi in pricipiu probabil ca vom face botezul intre Craciun si Anul Nou, pt ca atunci cred ca va putea si cumnatul sa vina din strainatate la botez, ca altfel l-as fi facut imediat dupa Sf Ion. Dar mai vedem noi pana atunci. Oricum restaurant sigur vom gasi pt ca nu prea se fac nunti iarna.
In post se face botez, adica slujba la biserica, numai ca nu poti face petrecere, nu e ca la nunta, cand e interzis sa faci cununia in timpul postului, pt ca se presupune ca ,,,,, cununia iti da dreptul la activitati extreme (ca sa spun asa ca nu am gasit alta exprimare), care reprezinta un pacat in timpul postului. Dar cu botezul e altceva.
Anca 22+ Elena
RGE spune:
PUFULET superba povestire...ma bucur ca ati putut gasi un astfel de om..cat despre olandezi si eu am auzit ca sunt "pasnici" ca sa zic asa..romanii nici macar "verbal" nu sunt pasnici..cred ca toate pleaca de la griji, lipsa banilor, etc...ajungi la un moment dat sa fi nervos tot timpul, irascibil...etc....
..uite de ex verisoara mea care a nascut acum cateva luni...imi tot povestea de relatia ei cu sotul dupa nastere adica...el iesea in oras singur, ea statea acasa singura cu copilul, el nu se juca cu bebe, au inceput sa doarma in camere separate, etc multe..si mi-am permis atunci sa-i spun parerea mea mai ales ca nu era un strain adica vorbeam cu verisoara mea deci cu o persoana cu care imi puteam permite..si i-am spus verde-n fata ce gandesc si de atunci nu ma mai baga in seama..pe mess nu vb cu mine si mama cand o suna pe mama ei si o intreaba de ei ii raspunde:..vai copii fac foarte, foarte, bine..."...si pe mine ma bufneste rasul care stiu ca situatia e alta...
ROXANA 23+ GEORGE IONUT
RGE spune:
ANCA multumim pt explicatie..inseamna ca mama nu avea molifta facuta la fratele meu la botez..uite o sa o intreb si promit sa revin cu raspunsul de ce nu a mers la biserica..
ROXANA 23+ GEORGE IONUT