* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (12) *
Raspunsuri - Pagina 23
Carmilia spune:
Eu sunt cam bagata in ceata cu dublul si triplul test.Inteleg ca nu sunt foarte relevante.De ce le mai facem,n-ar fi mai bine sa facem direct amniocenteza,decat sa ne batem capul cu statistici?Eu am 35 de ani,dar singura mamica de copil cu Down pe care o stiu are 24 de ani,si ea si sotul sanatosi,ca si familiile lor.Asa ca ma lasa rece ORICE statistica.Amniocenteza nu e super sigura?Sau se face prea tarziu?Riscul de avort spontan e f.mic,din cate stiu eu.Voi ce ziceti?Sau mai exact stati linistite daca dublul,triplul test ies OK,chiar daca sunt aproape pur statistice?
Carmilia 11s5z
medamaya1 spune:
Fetelor va rog din suflet sa ma ajutati .
Saptamina trecuta , pe 21 aveam val bhcg 299,4( la 11 zile de la ET) azi am repetat analiza si val este de 3286.As avea nevoie de o parere, voi ce spuneti, ca din calculele mele ar fii trebuit sa fie undeva pe la 4800. Ce parere aveti de evolutia asta?
Va multumesc anticipat MEDA
Babee spune:
Carmilia tu faci cum crezi ca este mai bine.Dar in mod normal medicul iti recomanda sa faci triplul test(eu l-am facut de fiecare data), si in functie de rezultatele acestuia se recomanda amniocenteza.Cunosc personal un caz, a venit in Viena sa isi faca amniocenteza pentru ca din Romania avea rezultate diferite.
Se face preventiv, nu ca sa te sperie.Ce e apoi...e altceva..din pacate:(
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
Carmilia spune:
Medamaya,ce-i aia ET?Da-ne mai multe date,ca nu prea am inteles.Pe prima pagina e un tabel,verifica acolo.Pana la un moment dat(nu stiu care) e musai sa se dubleze la 48 de ore.Valorile tale sunt la o saptamana distanta...Chiar nu stiu
Carmilia 11s5z
simonette spune:
Babeefelicitari!!!!!Sarcina usoara si bb sanatos! Suntem colege! Am aceleasi date la tine! Doamne Ajuta sa fie bine!!!
Eu sunt fericita ca azi au inceput oficial greturile!!! Stiu ca e o senzatie nu tocmai de bine dar este o certitudine in plus ca bb e acolo!
Va doresc un WE minunat alaturi de sambureii din burtici!
-------------------------
simonette 5+
poze Luca
alinushca spune:
OK, am nevoie de raspunsuri clare .
Sotu'&me vrem sa revenim la (cu protectie). Am facut chiuretajul pe 20 Iunie. Dupa el nu am sangerat decat putin in ziua respectiva. Am mai avut asa mici firisoare maronii dar au disparut si alea acum vreo 3 zile. (Scuze de detalii). Ne este cam greu sa nu... desi doctorul a recomandat sa asteptam pana la primul ciclu. Oricum nu prea inteleg riscurile pentru ca nu e ca si cum nu o sa fim gentle, si nu e ca si cum uterul este direct implicat. Poate sa ma ajute cineva cu sfat/experienta? Incerc sa ma mai documentez.
Nu am vrut sa postez asta pe altundeva ca am ramas asa inca legata de mamicile de ianuarie-februarie
:) Sanatate!
Carmilia spune:
Aha...Medamaya,sincera sa fiu nu ma pricep deloc la FIV.Mie imi suna bine valorile tale,dar...La "Gravidute prin FIV" ai incercat?Sigur se pricep mai bine.Iti tin pumnii,bafta multa
Carmilia 11s5z
simonette spune:
Alinushka!nu pot decat sa-ti spun ca decizia va apartine! Daca tu zici ca veti fi gentle...ce sa zic...daca nu simti nicio durere si folositi protectie...!? Numai un medic poate sa-ti explice ce si cum! Ideea e ca dupa un churetaj au ramas ceva leziuni nu numai pe uter ci si vaginul poate fi afectat...sa nu faci vreo rana pe col...sa nu fie alte complicatii! Din partea mea...succes!
---------
Simonette5+
poze Luca
Teo2rina spune:
Alinushka,eu la o saptamana de la chiuretaj am fost la control sa vada dc e totul ok si apoi ne-a dat voie sa reluam activitatea sexuala, numai ca noi am mai amanat un pic ca mi-era foarte teama. dr. a zis, insa, ca e obligatorie protectia si cu prezervativ, nu oricum.
Marina, o in 5+