* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (12) *

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

quote:
Originally posted by nemary

Fetele, va rog mult, spuneti-mi si mie ce credeti despre triplul test. Este necesar sau nu in cazul meu? Pliiiiiizzzz!!!!
Alina 15+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
[/quote]
prietena mea a nascut anul acesta la 32 ani si mi-a spus ca ea nu a facut triplu test si nici medicul nu i-a recomandat.

Mari 9+
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
[/quote]

Nemary nu stiu cati ani ai tu, dar TT se face pentru femeile cu varsta peste 35ani. Desi sunt gine care recomanda tuturor TT ptr ca sunt mai multe femei sub 35ani care nasc copii cu probleme din cauza ca n-au facut testul asta, decat cele peste 35ani care fac testul si pot lua masuri (oricare ar fi acelea).
Eu l-am rugat pe doctor sa-mi masoare pliul nucal la BB la 13sapt si n-a reusit, a zis ca nici n-are ce masura! (si are eco cu 3D), dar eu am 36ani luna viitoare, sunt la prima sarcina si vreau sa-l fac si in iulie merg la Cluj (la noi in oras nu se face) si-mi fac TT, desi medicul meu spune ca nu sunt probleme de sindrom Down.
Eu am 2 prietene care la 24ani si resp. 30ani au nascut copii cu probleme asa ca vreau sa stiu cum este sarcina mea.
Fiecare face cum crede.
dana vio 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_mary spune:

Buna zuzici,

pentru reducerea programului de lucru cu 2 ore fara afectarea drepturilor salariale si a vechimii in munca, este necesara o adeverinta/scrisoare medicala din partea medicului de familie prin care se recomanda acest lucru, conform OUG 96/2003, art. 13.
Nu sunteti obligate sa dati explicatii despre motivul care a stat la baza recomandarii medicului de familie pentru reducerea programului.

Sper sa va fie de ajutor.

O zi buna,

mary-mary 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Hmm... da, dar e deja lucru stiut ca unele femei carora le-a iesit risc mare in urma triplului test au nascut copii frumosi si sanatosi. O prietena de-a mea l-a facut desi era tinerica pentru ca i l-a recomandat medicul ei, i-a iesit risc mare, s-a stresat foarte tare tot restul sarcinii pentru ca nu a vrut sa faca avort si minunea s-a intamplat. A spus ca la sarcina urmatoare nu il mai face ca prefera sa stea linistita. Nu stiu de unde anume se calculeaza acest risc si care sunt sansele ca riscul sa se adevereasca. Dar la gandul ca ar putea fi in regula cine ar avea inima sa faca un avort?

:) Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia20 spune:

mamici!

Felicia, 7+

http://bd.lilypie.com/IQ5Bp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

In Franta triplul test este obligatoriu pt mamicile de peste 38 de ani. In rest, medicul are obligatia sa te intrebe si te pune sa semnezi o hartie daca esti de acord sau nu.

Rezultatul nu se trimite acasa ci medicului care l-a recomandat.

Eu la prima sarcina l-am facut (aveam 26) si acum, la 29, cred ca il voi face. Macar sa stiu din timp.

Nu stiu cum "suna" un rezultat in Ro, insa aici iti zice daca e sau nu risc de T21 si procentul in care se incadreaza mama. La mine stiu ca a fost ceva de genul: mama nu apartine unui grup de risc important pentru T21. Riscul este de 1/450. deci poate fi sau nu... Aveam 15 saptamani.

Oricum, daca risul iese ridicat in mod sigur analizele nu se vor opri aici. Urmeaza amniocenteza, cartiotipul fatului. Nu trebuie sa se opreasca analizele o data cu rezultatul TT. Vedeti bine exemplele cu mamicile care au avut rezultate proaste si bebei sanatosi.

Parerea mea este sa cereti daca vreti sa-l faceti.

Va pup, o zi buna si un we deosebit!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Daca rezultatul TT este 1/450 = 1 BB din 450 poate avea S.Down, daca este 1/50 = 1 BB din 50. Este un fel de procent, nu este un test exact, de aceea se face si amniocenteza. Dar este un lucru gresit sa astepti rezultatul la TT doar ptr S.Down, ptr ca sunt si alte boli genetice care pot aparea.
Prietena mea avea 24ani cand a ramas gravida, n-a facut TT ptr ca era foarte tanara, si-mi pare rau sa spun ca copilul (are 6ani in octombrie) nu merge, nu vorbeste, nu-si tine capul etc. E socant sa te gandesti la avort cand suntem multe (inclusiv eu) care am urmat un tratament de fertilizare ptr a ramane insarcinate, dar astea sunt fapte de viata. Eu zic ca trebuie sa stim. Eu vreau sa stiu.
Poate DD se va indura de noi si ne va ajuta sa avem copii sanatosi.
dana vio 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Nemary nu stiu cati ani ai tu, dar TT se face pentru femeile cu varsta peste 35ani. Desi sunt gine care recomanda tuturor TT ptr ca sunt mai multe femei sub 35ani care nasc copii cu probleme din cauza ca n-au facut testul asta, decat cele peste 35ani care fac testul si pot lua masuri (oricare ar fi acelea).
Eu l-am rugat pe doctor sa-mi masoare pliul nucal la BB la 13sapt si n-a reusit, a zis ca nici n-are ce masura! (si are eco cu 3D), dar eu am 36ani luna viitoare, sunt la prima sarcina si vreau sa-l fac si in iulie merg la Cluj (la noi in oras nu se face) si-mi fac TT, desi medicul meu spune ca nu sunt probleme de sindrom Down.
Eu am 2 prietene care la 24ani si resp. 30ani au nascut copii cu probleme asa ca vreau sa stiu cum este sarcina mea.
Fiecare face cum crede.
dana vio 14+
[/quote]

eu am 33 ani si sincera sa fiu nu cred ca il voi face.
dana vio are perfecta dreptate, multor femei tinere le-a iesit risc crescut si cu toate astea au nascut copii sanatosi.
Alinush,

Mari 9+

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Buna fetelor,
Cat de mult ati scris de cand n-am mai intrat............... nu-mi vine sa cred!!! Am citit capitolul trecut si vad ca si acum s-a scris destul de mult. Eu avand azi timp destul de stat pe net am citit tot ce ati scris in ultima perioada si sunt tare bucuroasa ca ne inmultim. Felicitari noilor mamici si va urez sarcini usoare si bebei cuminti !
Sarcina mea evolueaza bine, nu mai am asa probleme grave dar in continuare sunt foarte obosita ( stau la servici 11 ore) si nu prea pot manca. Spre deosebire de celelalte eu inca nu am recuperat kg pierdute in primele saptamani cand am avut greturi si nici nu se vede burtica ......... Toata lumea ma intreaba daca intradevar sunt insarcinata pt ca nu se vede deloc. Asa ca arsenalul de haine pe care il am momentan cred ca o sa-mi ajunga pana la 5 luni cad o sa cumpar si eu haine de gravidutza.
Va urez week-end placut si odihnitor!
Miky

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Am uitat sa scriu ceva referitor la subiectul care se discuta despre TT si anume: eu am 24 de ani si medicul ginecolog mi-a recomandat analiza asta si o recomanda tuturor gravidutelor care merge la dansa. Scopul ei este sa vada daca ceva nu e in regula cu BB si daca exista anomalii genetice. Voua nu v-ar place sa stiti daca veti avea un copil normal? Eu am o verisoara cu un handicap de gr I care nu poate face absolut nimic singura. Poate daca matusa mea ar fi facut acest test si pe urma alte investigatii de specialitate credeti ca nu ar fi facut avort??? Poate ca nu aveti idee ce inseamna sa te chinuiesti cu un copil cu probleme.......
Acest test in Bucuresti se face GRATIS cu trimitere de la medicul ginecolog asa ca voi nu faceti decat sa va rupeti cateva minute din timpul vostru si cateva picaturi de sange ca sa vedeti daca exista posibilitatea ca bebelul vostru sa fie afectat de o boala. Cred ca orice care ar avea un rezultat prost s-ar gandi dupa aceea sa mai faca o investigatie ca sa vada daca totul e in regula cu cel mai de pret dar pe care putem noi femeile sa-l facem pentru familia noastra. Va rog sa va mai ganditi!!!
MIKY

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Pentru listuta
Um 20 Mai 2007
Dpn 24 februarie 2008

Imi doresc sa fie bine si sa fim sanatosi!Si sa mai vad mogaldicea inca o data saptamana viitoare.

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput