Batutul copiilor !!!
Raspunsuri - Pagina 3
ariadna spune:
"Daca reusiti sa-l disciplinati fara nici un strop de bataie nu pot decat sa ma inchin in fata voastra."
Si eu
ariadna
parpalak spune:
Mai pe linga subiect, ca sa zic asa. Ciinele nostru e foarte protector si latra de mama focului atit vecini cit si musafiri, ba pe ultimii chiar se repede sa-i muste. (Am fost si la dresaj cu ea, dar se pare ca e firea ciinelui, foarte sfioasa, nu rideti, chiar asa e, si, de frica si preventiv, se repede mai intii si dupa aia vede ea care-i situatia). Voiam doar sa va spun ca i-am mai scapat si palme pe fund, ba de doua ori si peste bot, fara absolut nici un efect. Singurul efect il are trintitul de ziare sau carti - pentru un motiv oarecare zgomotul asta, care nici macar nu-i cine stie ce, transmite mesajul c-a facut ceva foarte-foarte rau si imediat se potoleste si baga coada intre picioare. Ma refer la situatiile cind vorba buna nu are efect. Adica se face ca n-aude.. Iar odata, cind a facut ceva ce stia ca n-are voie, si inca imediat dupa ce i-am zis sa nu faca, deci in mod voit sfidator, i-am aplicat tactica ignorarii - a fost bietul catel nenorocit. Uitam sa va zic ca e tervuren, o rasa de ciini care prefera compania oamenilor mai mult decit a altor ciini si prefera sa se joace cu noi decit sa se joace singura. E singura rasa de ciini despre care am citit ca are simtul umorului.. :) Morala: noi sintem o familie si fiecare membru are drepturile si obligatiile lui. Care nefiind scrise nicaieri, le invatam din mers. Si fiecare are partea lui de lucruri pe care nu-i place sa le faca. De-aia COMUNICAM. Ce-ar fi sa ne batem in loc sa vorbim (inclusiv catelul ne zice ce vrea)? Care-i mesajul transmis de bataie? Pai ce-ar fi ca sotul meu in loc de "ah, ce zi nasoala am avut azi" sa-mi trinteasca o palma? Si nu vad de ce-am incadra copii la alta categorie decit membri de familie. O sa ziceti ca inca nu m-am lovit de scosul din minti de catre un copil si-o sa va dau dreptate, puiul meu a facut abia o luna azi - si singurele palmute pe care i le dau sint alea de pe spinarica sa scoata aerul dupa masa - si de cele mai multe ori adoarme la operatiunea asta.. Dar pina la proba contrarie - un NU hotarit bataii..
camelia-daniela spune:
Eu aveam 2 copii, la diferentä de 2 ani...Alex a luat-o prima datä, cä el era mai räu.
I-am tras 2 palme la popo, am tipat putin la el, explicindu-i cä ce-a fäcut nu e bine, si a fost liniste pt o perioadä.
Dupä aia m-am gindit si mi-am zis...Doamne, ce-am fäcut?...dar peste citva timp, m-au läsat iar nervii, dar de data asta am luat o sabie de plastic, f. usoarä si i-am tras pe cur...
Eu sint o fire f. räbdätoare...dar dupä ce explici si-i rogi de o mie de ori acelasi lucru, iti mai pierzi nervii!!!
A treia oarä, cind s-a intimplat sä mä enerveze, am cäutat iar sabia...dar nu am mai gäsit-o!!!...am cäutat in continuare, cä stiam cä mai e una ( fiecare avea cite una), dar nu am gäsit-o nici pe aia!!!
Bombäneam nervoasä prin casä, zicind: "maaamä, unde e sabia aia?"...la care ei stäteau foarte satisfäcuti intr-un colt si se chicoteau de zor!!!
Atunci mi-am dat seama, cä ei le-au ascuns, ca sä nu-i mai bat...si de atunci, nici cä le-am mai folosit!!! si nici nu am mai dat in ei...bine, o perioadä lungä, nici nu le-am gäsit...dar m-a bufnit si pe mine risul si i-am luat la fugärealä prin casä, spunindu-le: "v-ati aliat impotriva mea?...eeee, stati cä vä prind eu!!!"
Vroiam sä mai spun cä pe mine, mama, m-a bätut de 3 ori, dar asa de tare, cä aveam o fricä groaznicä in fata ei!!!
Cu ce m-a bätut?...cu rigla de la masina de tricotat!!!
Si m-a bätut, pinä cind si-a rupt toate riglele de la masinä...
Nici mäcar nu-mi amintesc de ce am luat bätaie!!! Stiu cä eram cam bäietoi, dar nu pot sä-mi inchipui, cä fäcusem ceva asa de grav, sä mä batä in halul ästa!!!
Altädatä, am pierdut o cheie din buzunar, cind m-am cätärat intr-un pom...m-a intrebat unde e cheia, iar spus cu juma de gurä cä am pierdut-o, avind deja capul läsat in jos si deodatä, am väzut venind spre fata mea, o palmä mare....am inchis ochii, iar cind i-am deschis, am väzut 2 pete mari de singe pe ciment...
M-a trimis sä o caut, dar ce sä mai gäsesti in iarba aia???...nici nu mai vedeam de lacrimi ce aveam!!!
Din cauza asta, am zis cä eu nu o sä fac asa cu copii mei, dar totusi, am fäcut-o!!!
Bine, pe de altä parte, ästea au fost mingieri, in comparatie cu ce am träit eu!!!
Totusi am respectat-o si iubit-o pe mama mea...dar la 18 ani, i-am spus f. clar cä sint majorä si nu mai are ce sä-mi dicteze!!!
S-a läsat iar cu bätaie, mi-a bägat mina in pär si a rämas cu el in minä, dar atunci am aruncat-o pe pat ( eram la mine acasä), am incälecat pe ea si i-am prins cu o minä amindouä minecile de la pulover, iar cu cealaltä eram pregätitä sä dau in ea!!!
Bineinteles cä nu vroiam sä o lovesc, dar i-am spus cä in acel moment as putea sä fac asta, dar nu vreau...vreau numai sä mä inteleagä!!!...si de atunci, a fost liniste.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by camelia-daniela
Totusi am respectat-o si iubit-o pe mama mea...dar la 18 ani, i-am spus f. clar cä sint majorä si nu mai are ce sä-mi dicteze!!!
S-a läsat iar cu bätaie, mi-a bägat mina in pär si a rämas cu el in minä, dar atunci am aruncat-o pe pat ( eram la mine acasä), am incälecat pe ea si i-am prins cu o minä amindouä minecile de la pulover, iar cu cealaltä eram pregätitä sä dau in ea!!!
Bineinteles cä nu vroiam sä o lovesc, dar i-am spus cä in acel moment as putea sä fac asta, dar nu vreau...vreau numai sä mä inteleagä!!!...si de atunci, a fost liniste.
Asta imi place mereu la mesajele tale: tot timpul esti calare pe situatie!!!
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
camelia-daniela spune:
Merci, Andrada!!!
Dar cind ai o copilärie si o viatä de ciine, chiar si aläturi de pärinti, te cälesti, inveti sä te ridici si singur, ca un "Hopa Miticä" si tragi concluzia cä tu esti cea mai importantä persoanä pt tine!!!
Neavind de ales, m-am ghidat in viatä dupä proverbe, sau am cäutat compania bätrinilor, care stiam cä nu mä pot inväta de räu...
asa mi-am ales si mi-am format singurä personalitatea, dar NIMENI nu are dreptul sä incerce sä mä schimbe!!!
A incercat sotul meu, dar a dat-o in barä!!!!...dupä motto-ul: "dacä nu-ti place, poti sä pleci, sau imi iau copiii si plec eu!!!"
Dacä-mi pierd integritatea, sint pierdutä in ochii mei.
Samy spune:
Un doctor pediatru, care acum este foarte in varsta, spunea: "Un copil nu trebuie batut. Trebuie sa discuti si sa-i explici cu multa rabdare atunci cand greseste. Dar daca viata lui e pusa in pericol, atunci o palmuta nu strica."
Am incercat si eu sa nu uit sfatul acestui doctor. Baietelul meu, care acum are 4 ani si 3 luni a fost foarte cuminte si intelegator. Cred ca si acest lucru conteaza foarte mult si ajuta in educatia lui. Cred ca n-as fi reusit sa comunic cu el si sa ma inteleg cu el daca vorba mamei "nu era din aluat bun". Ca si daca samanta e aruncata in pamant prost, se pierde. Acum cand il cert, plange si ma intreaba "Esti suparata pe mine? Te rog, nu fii suparata pe mine..." In acele momente, nu pot decat sa-l imbratisez si sa-i spun ca totul a trecut si ca va fi bine.
Toane avem cu totii... ei de ce n-ar avea. Pe noi insa nu ne bate nimeni. Pe ei de ce sa-i batem. Uneori, cuvintele te pot face suferi mai mult decat o bataie. Totul e sa ai rabdare... si sa poti sa-i intelegi.
Doamne ajuta!
Samy
ticka spune:
Bataie? In nici un caz. Se poate si fara a atinge copilul nici macar cu un deget. Eu n-am primit nici macar o palma de cand ma tin minte si am fost un copil cuminte cu lectiile facute si "devreme acasa" :). Stiam mereu ca n-am s-o incasez, dar imi era frica ca as putea sa-i fac de ras pe ai mei sau as putea sa-i fac sa se simta prost. Dupa fiecare pozna ma luau pe rand si mama si tata sa-mi explice ce nu e bine si de ce nu e bine si cum trebuie sa facem ca sa fie bine :). A mers si le multumesc pentru asta. Sa-i bati? Cred ca e o dovada de slabiciune si de lipsa de rabdare. Sa stai o jumatate de ora sa-i explici ca nu e bine? pai o bataie iti ia 5 minute...... Numai bine!
-
.
adi69 spune:
Prima data cand am citit titlul,am crezut ca ai vrut sa scrii "patutzul"si ai gresit.Nici macar nu mi-a trecut prin cap ca aceste doua cuvinte le poti alatura.Ce sa bati la ei,mititeii?
Dia si bebe Rucsi
Doina spune:
poate-i putin out of topic dar cind am vazut acest subiect mi-a venit in minte un cintecel din copilarie "Am pierdut ieri o batista si ma BATE MAMA, cine-o are sa mi-o deie ca-l sarut o data....." pai daca s-au inventat pina si cintecele pentru copii ca mama te poate bate doar pentru ca ai pierdut o nenorocita de batista....
niciodata nu mi-am dat seama de timpenia acestor versuri, pina acum cind sunt si eu la rindul meu mama.
Doina&Carlita-iubita
VALIR spune:
si eu sunt unul dintre copii care au fost pedepsiti prin bataie,dar chiar daca mi s-a aplicat aceasta pedeapasa am primit-o pe merit si nu-i port pica mamei mele pentru ca dupa toate acestea stia sa-mi ofere si dragoste.Copiii sufera mai mult atunci can nu se simt iubti cand sunt ca niste obiecte pentru parintii lor.
Tin minte duoa situatii in care mi s-a aplicat bataie fiind nevinovata si pnetru acelea i-am purtat putina pica.
Am o fetita si recunosc ca si eu am facut greseala pe care a facut-o mama mea cu mine, dar acum cand nu este prea tarziu incerc sa repar ceea ce am stricat.
Nu mai aplic pedeapsa prin palmuta la fund ca fetita mea are deja 9 ani ,dar am inceput cu pedepse - nu o las sa faca ce-i place ei mai mult, cat a fost mai mititica nu o afectau pedepsele.Acum imi spune mai bine sa-i dau bataie decat pedeapsa.
Noi parintii gresim ca nu avem intelegere fata de copii sa nu uitam sa redevenim noi insasi copii sisa ne coboram la nivelul lor.
Foarte multi gresesc atunci cand cautra sa asigure copilului totul din punct de vedere material si uita ceea ce este important pe plan afectiv, copilul raspunde avand diverse reactii negative
in final eu cred in puterea lui Dumnezeu de a ne rezolva problemele, atunci cand nu uitam de el si il implicam in viata noastra.