Batutul copiilor !!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Corect Valir!

Exista o carte foarte buna: "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" editata de Curtea Veche. Acolo scrie ca pentru a da o educatie cat mai buna copiilor trebuie sa descoperi modul in care copilul tau intelege iubirea. Exista iubirea prin afectiune, iubirea materiala, iubirea prin comunicare, iubirea prin servicii si nu mai retin care e ultima.
Unii copii apreciaza cand ii giugiulesti si pupi; altii se simt iubiti, cand primesc cadouri sau atentii indiferent cat de mici sunt acestea; altii se simt iubiti cand vad ca faci mancare pentru ei, cand muncesti ca el sa-si poata lua role etc etc, altii apreciaza cand vorbesti cu ei si fiecare conversatie o consideri importanta.
Asa ca bataia nu rezolva problema, sa cautam alte solutii. Va pup

-
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Hallo Doina

eu stiam melodia asa :(Am pierdut o batistuta, ma bate mamica, cine are sa mi-o deie, ii sarut gurita".

Din cintecul acesta mai iasa toata paranoia educatiei, copilul mai si cinta ca ia bataie...

Cu drag

Richard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo spune:

Am citit si eu mesajele voastre si mi se pare ciudat ca nu s-a amintit decat de metodele de educatie prin pedeapsa sau bataie. Eu citesc acum o carte a dr. Jhon Gray "Copii sunt din rai" unde este promovata ca sa zic asa metoda recompensei si a pauzelor. Eu zic sa o cititi pentru ca ofera o alternativa si in plus autorul este parinte, iar metodele le-a verificat de-alungul anilor pe copii lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

quote:
Originally posted by simo

Am citit si eu mesajele voastre si mi se pare ciudat ca nu s-a amintit decat de metodele de educatie prin pedeapsa sau bataie. Eu citesc acum o carte a dr. Jhon Gray "Copii sunt din rai" unde este promovata ca sa zic asa metoda recompensei si a pauzelor. Eu zic sa o cititi pentru ca ofera o alternativa si in plus autorul este parinte, iar metodele le-a verificat de-alungul anilor pe copii lui.

Sa stii ca am discutat si alte metode de educatie, am cautat alternativa bataii si am argumentat. Metoda de educatie prin pedeapsa si bataie nu e sigura amintita. Am carcotit Fara suparare

-
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Si eu am citit cartea. Cele cinci limbaje sunt valabile nu numai pt. copii. Mi s-a parut interesanta.
Pupici

quote:
Originally posted by ticka

Corect Valir!

Exista o carte foarte buna: "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" editata de Curtea Veche. -
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALIR spune:

Ppentru sandica
Unde se poate gasi cartea pe care mi-ai recomandata-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Cautati pe net date despre Alice Miller, o psiholoaga care a studiat efectele educatiei cu bataita. Se pare ca nu-i chiar asa rupta din rai...Bebita mea inca nu s-a nascut dar, dupa ce eu am luat bataita din belsug, ei i-am promis ca n-am s-o ating nici cu o floare. Sigur se poate si altfel!!! Am vazut documentare despre animalute, despre maimute, care-si tin puiutii in brate multe luni, dar pe puiuti nu-i agreseaza nimeni,dimpotriva, sunt protejati de toti, chiar si de masculul dominant...Atunci de ce noi, parintii oameni, ne educam copiii si cu violenta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Eu am incasat-o pentru orice. De la o canuta de apa varsata pe covor, pana la faptul ca nota 8 nu era sadisfacatoare. Mi-a spus de nenumarate ori ca o palmuta nu strica niciodata. Nu ne-a mangaiat niciodata, si nici "te iubesc" nu a fost rostit vreodata. In afara de mangaieri si cuvinte de iubire nu ne-a lipsit absolut nimic.

Noroc ca bunicii au stiu sa foloseasca ei cuvintele si mangaierile.

Acum mama mea regreta palmele si curelele aruncate din plin pe noi. Este prea tarziu, o iubesc, dar nu-i multumesc, nu am de ce. Iar timpul nu-l pot da inapoi. Si nici acum nu pot sa-i uit niste vorbe: "Pe copil sa-l imbratisezi si sa-l pupi, numai cand doarme".
Ce sa inteleg, ca ne-a iubit? Dar nu si-a aratat afectiunea?

Fiul meu are 3 ani si cateva luni, si nu a primit nici macar o palmuta. Este drept ca au fost momente in care l-as fii atins, dar de fiecare data, m-am gandit la mine si la ceea ce simteam cand eram batuta. In schimb, este imbratisat zilnic de zeci de ori si stie cat este iubit.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

E bine ca s-a ridicat subiectul asta, pentru ca foarte multi parinti cred ca bataia e "sfinta" si nu se sfiiesc sa ii "blagosloveasca" pe copii din plin cu ea! Noi nu credem ca bataia rezolva ceva, asa incit nu o aplicam. E drept ca uneori nu mai stii ce sa faci ca sa ii convingi pe copii ca trebuie sa faca ceea ce le spui...Eu am constatat ca daca o trimit pe Andreea la ea in camera acest lucru i se pare culmea pedepsei. Se cuminteste imediat! Si are o camera foarte frumoasa, plina cu jucarii, cuburi, culori si carti de colorat. Dar faptul ca nu va mai fi in centrul atentiei noastre o doare foarte tare!
Acum, problema mea e alta! Ce ne facem cu copii care au imaginatie prea bogata si iti spun niste lucruri de te dau pe spate. Drept exemplu: Andreea se joaca in parc cu copii ( o supraveghez tot timpul), se zgirie la un degetel in pietrisul de jos, si in drum spre casa imi spune ca o doare degetul, ca au "batut-o" copii si i-au "rupt" degetul! Are abia 2 ani jumate, n-a mincat bataie in viatza ei si totusi zice asa ceva...Pai cind va merge la gradinitza la ce sa ma astept? Si ce le va spune educatoarelor?

Sanatate,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremari2000 spune:

Sunt impotriva bataii.Atata timp cat tu ca matur nu faci altceva decat sa-ti versi nervi adunati, eu vin si te intreb:ce vina are bietul copil ca tu n-ai suficienta rabdare sa-i explici unde a gresit?De ce uitam vremea cand am fost la randul nostru copii si cum sufeream cand eram batuti pentru greseli copilaresti?Ar fi bine ca de fiecare data cand ridicam palma sa ne aducem aminte cum am fost si noi, sa ne aducem aminte ce mult ne dor lacrimile copiilor nostri.

Mergi la inceput