Stelute de ianuarie-februarie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Gabriela bafta multa la exmene!

Marybell la multi ani beietilor tai ( cu intarziere) bai m-ai dat gata! Ce clar silabiseste Erik tata! Cred ca tata e terminat!

Am vazut poza cu Liuda si Miha si bebelinele la purtator, frumos la mare! Safaceti baie in mare si pentru noi!

Messo succes cu aerul conditionat.

Noi mergem azi in vizita la o prietena in Cambridge (la o ora jumate cu masina), cand se scoala toata lumea ca vad ca dorm toti lemn! Numa eu stau cu ochii pe pereti.

Va pup pe toate, duminica placuta

Ivona si Ella 12 ianuarie 2007

Poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Marybel, acum am vazut si eu pe Erik spunand tata. E mortal!!! Si inculpatul, adica tata :), cred ca nu isi mai incapea in piele de mandrie si bucurie.

Gabriela, mult succes la examene!

Marina, ziceai ca nu ii mai dai suc ca face mult kk. Ce ii dai in loc?
Eu am incercat azi cu lamaie in apa, de dimineata a baut aproape 50 ml. Bine, am luat si o canuta de la Nuk pt 6 luni si peste si poate ii place si aia ca o mai roade. In orice caz, ce o fi, eu as fi multumita sa bea 100 ml azi. Ar fi super. Mai vedem, ma mai tin de capul lui.

Gata, vad ca iar am inceput sa transpiram la greu ... ce ne-o mai astepta si azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiut85j spune:

salutare fetele.am intrat sa va salut.am vazut filmulete cu bebici care zic tata,pozici,sunt uimitori.va pup si o sa mai intru ocazional,sa va salut.pa pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola, Antonia nu zice tata dar zice mama si la fel cand are vreun offff. in diversificare m-am pierdut in scheme asa ca avand in vedere esecul total de ieri cu morcovii azi am incercat altceva. i-am dat cereale de la humana cu mar ras si a deschis gura sa pape ceva. asta e semn bun asa ca noi vom incepe cu cereale si mar ras, apoi cu suc de mere sau grapefuit (portocala irita la pasa) si poate peste vreo luna cu piure de legume.
acum alexia cea mare ii arata antoniei jucariile si ii explica iar bb rade.

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Din nou despre probleme

In ceea ce priveste mancatul ca si problema pt care copii nu dorm, bineinteles ca autoarea sfatuieste sa aiba copilul program pt a fi mai usor de interpretat cand plange, sa observam cu atentie cum plange, cand, si la ce intervale pentru a putea interpreta mai cu acuratete.
Cand apar cresteri mai mari copilul, chiar si acela care a dormit noptile, incepe sa se trezeasca si sa ceara de mancare dar aceste perioada tin cateva zile si apoi trec.

Pt cresterea lactatiei:
a. trageti cu pompa la o ora dupa fiecare alaptat. desi nu veti mai extrage decat cativa ml, pastrati pt a-l da copilului la urmatoarea masa. faceti asta timp de trei zile si in a treia zi corpul va incepe sa produca mai mult lapte.
b la fiecare masa a bebelusului dati-i sa manance dintr-un san pana il goleste si apoi treceti-l la celalalt. cand credeti ca l-a golit si pe al doilea, puneti-l din nou la primul. chiar daca dvs credeti ca sanul este gol, corpul produce mereu lapte ca raspuns la suptul bebelusului. lasati copilul sa suga din nou la primul san putin si apoi inca putin la cel de-al doilea. cu aceasta metoda mesele sunt mai lungi dar va creste productia de lapte.
De multe ori copiii care par ca vor mancare intr-una de fapt nu vor. Parintii interpreteaza gresit semnalele lor cu nevoia de a suge. In acest caz este de ajutor suzeta. In cele mai multe cazuri copiii sug suzeta pana adorm si apoi o arunca. Daca se creeaza dependenta atunci parintii pot sa nu o mai foloseasca.
Cand copiilor li se face somn, in mod instinctiv incep sa suga. Pare ca le este foame dar de fapt se pregatesc sa adoarma. Daca interpretam gresit, imeidat ii oferim sanul sau biberonul. Acest lucru ii calmeaza pt foarte putin timp dar nu mananca mult pt ca nu le este foame. Avea doar nevoie sa suga. Astfel de bebelusi hraniti la fiecare ora devin "snack-eri" si mai mult, dependenti de san sau biberon pentru a se linisti si a adormi.
In cazul in care bebelusul refuza suzeta (daca are deja 4 luni sau mai mult si nu a folosit suzeta, este prea tarziu sa mai incepeti), trebuie incercat sa i se dea in timpul zilei si diferite tipuri pana se va gasi cel bun.

Cand pb de somn apar de la supra stimulare copilul adoarme greu si doarme putin. In acest caz, trebuie atenta observare si la primul cascat sa se inceapa ritualul de culcare.
Daca s-a schimbat ritmul din timpul zilei al bebelusului, adica dormea in reprize mai lungi si acum doarme mai putin si e agitat si are pb noaptea, atunci poate fi o pb de supra stimulare in timpul zilei. De asemenea, nici nu se odihneste cum trebuie. Spre deosebire de adulti care se pot face sa adoarma cand sunt extrem de obositi, bebelusii devin si mai agitati atunci cand sunt foarte obositi (de aceea nu este bine sa tineti copilul treaz mai mult timp in speranta ca va dormi mai bine/mult).

Aveti grija ce faceti in timpul zilei, in special dupa-amiaza. Incercati sa nu aveti prea multe persoane in vizita sau sa fiti in locuri aglomerate sau sa faceti prea multe drumuri. Si nu implicati copilul in activitati de stimulare inainte de culcare. Culori prea tari, sau jucarele prea multe pot agita copilul. Mai bine folositi acest timp pentru a lungi ritualul de culcare descris in carte si stati cu copilul pana adoarme adanc.
Nu ignorati semnalele de oboseala ale bebelusului. Unul dintre cele mai distructive mituri este acela ca daca bebelusul sta mai mult treaz va dormi mai mult sau mai bine. Realitatea este ca daca ati ignorat semnalele de oboseala sau nu le-ati observat, copilul nu va dormi mai mult doar va fi mai agitat.
Stabiliti o rutina si ramaneti cu ea. Observati atent copilul. Veti fi mai fericiti si dvs si copilul. E ok ca o data la ceva timp sa aveti variatiuni in rutina dar unii copii se tulbura f repede. Cunoasteti-va copilul pentru a stii cat de mult il tulbura iesirea din rutina.
Super stimularea poate fi cauzata si de crestere. Observati daca in ultimul timp copilul a crescut mult (inaltime, greutate, cap, umeri, a inceput sa se rostogoleasca, sa se ridice in fund etc). De multe ori de exemplu, copiii care incep sa se rostogoleasca pe burta nu se mai pot intoarce pe spate si asta ii frustreaza si ii agita.
In acest caz, atunci cand doarme il puteti bloca cu ceva la spate pentru a nu se mai intoarce (doar cand doarme). Continuati in timpul activitatilor sa il invatati sa se intoarca pe spate.
Activitatile precum schimbatul, spalatul ii obosesc pe copii, se mai adauga si toate celelalte, joaca etc. Observati cat de multa activitate poate sa aiba copilul dvs. Daca pana in ora 15 (cand copiii sunt deja obositi) vedeti ca bebelusul este agitat, reorganizati programul zilei astfel incat sa nu mai iesiti dupa aceasta ora sau lasati copilul sa doarma in carut sau in masina. Desi nu este ca un somn in pat, tot va ajuta.

Mai tarziu mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RB spune:

Buna. Misha_tp si eu sunt interesata de materialul pe care il ai despre diversificare dar nu stiu sa te indrum cum sa postezi aici . Poate stie cineva si ne ajuta...

Raluca si BB AMALIA (22.01.2007)
Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata fetelor!
La mai multe lunisoare sarbatoritilor de ier si de azi!
La multi ani, Edy!
La multi ani, Wannajo!

Misha_tp, incearca sa le pui in mail-ul comun(mami_ian_feb2007@yahoo.com); sunt mai simplu de luat de acolo. Cred ca sunt mai multe fete interesate, chiar si eu.

Sunt in plina pregatire de bagaje...

Va pupic!

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
Poze Roni www.flickr.com/photos/8401629@N06/" target="_blank">1 si 2
Poze mami aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

multumesc pt raspunsuri fetelor, oricum am hotarat sa mai astept.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Fetele am facut o isprava si am creat in mailul comun un folder diversificare si am mutat acolo toate mailurile referitoarea la acest subiect.

Sper sa nu dati cu rosii.

Va pup

A tot uit:

LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR !!!!

sraluca www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/sets/72157600363729866/" target="_blank">Mihai Alexandru 25.12.2006

poze de la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

buuuunaaa, dragutelor,

maai, sa stiti ca mi-a fost taare dor de voi!

am venit aseara, am prestat si la o nunta la Alexandria, m-am trezit de dimineata direct cu capul in p, ca nu mai puteam, sa va revad mai repede..
cum a fost la mare, cu Pisoiul..?
fete, daca va spun ca suuuperr?mai, a fost super frumos, Andrei a papat si a dormit ca un ingeras, ne-am plimbat, ne-am intalnit cu mamici si bebici(dupa cum stiti deja), am facut plaja, am stat pe terase..mai, deci cine imi spune mie ca vai ce greu e cu un bebe la mare, ca-ti strici concediul...nu mai cred nici sa ma tai!a fst prima noastra vacanta in trei...MI-NU-NA-TA!!!
Dimineata se trezea la 7-8, manca el, mancam noi, plecam la plaja, il puneam in carucior sau pe sezlong, sub umbrela si dormea, noi faceam plaja, baie, la 11 papa fructele si sucul(borcanele luate de aici, cu ce stiam ca ii place si tinute la frigi, in camera, le scoteam mai de dimineata), intram la umbra, mancam noi pe la 13, la 14 manca legumelesi dormeam toti trei pana pe la 17 cand ieseam(in fiecare seara am iesit cu cate cineva, ne-am facut program), terase, etc., la 22 baita, papa si nani pana la7-8 dimineata si tot asa..n-a iesit din orar, nu mi-a smiorcait,..ce sa mai ziic, a fost minunat.
mi-a facut maare placere sa ne vedem cu fetele, m-am simtit minunat..

ma duc sa pun poze, sa va arat..

Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
taina botezului

Mergi la inceput