Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (56)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Acum ca m-am informat, Isofixul asta inseamna de fapt niste gaici care sunt astfel prinse de caroserie, ca un fel de ancora. Sistemul de prindere e ca un fel de "gheara" si e mult mai solid decat sistemul clasic. Dia, te-a cam dezinformat cine ti-a zis ca numai Isofix merge la voi. Pai scaunele care nu au Isofix se prind in centurile de siguranta, insa mie mi se pare mare pacat sa ai optiunea asta la masina (care inseamna mult mai sigur, dar si mult mai comod, nu te mai chinui cu centurile)si sa nu o folosesti. La urma urmei, e vorba de siguranta copiilor nostri, nu? Ce ma mira pe mine e ca e sistemul asta si la Aveo....nu ma asteptam, o credeam mai rabla, biata masinuta.

Hai ca ma mananca degetele....auziti voi cata modestie: "merge doar tinuta de manuta" . E adevarat ca e diferenta de aproape o luna, dar David abia s-a intors ieri prima data de pe spate pe burta si azi a ridicat jumatatea superioara a trunchiului pe maini. Astea din urma erau pe post de spaghete pana azi, ca nu stia sa se ridice in ele . Deci "e adevarate" alea cu "fetele sunt mai precoce". Ho-ho, stati sa vedeti cand o incepe scoala. Ciclul primar, parca vad: "eva a luat 10", "oana a primit f.b", "adinuta a terminat prima, cu coronita". Iar noi cu baietii, mai chitic, ca ei nu prea se inghesuie la de-astea. E, dar si mai incolo, cand s-or indragosti fetele voastre, ne scoatem noi parleala .

Imi zice cineva ca aberez si e momentul sa merg la culcare?
Noapte buna!

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

eu cred ca maine stam in casa, la minunata temperatura de 22 grade... daca va fi mai cald ca azi, eu nu ies afara cu Oana... ce-om face in casa atata vreme, nu stiu... in seara asta am iesit afara la ora 20:30 si a urlat Oana jumate de ora din cauza caldurii si am abandonat si am intrat in casa... si mie imi venea sa urlu, era efectiv cuptor, nu puteai respira

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

mie mi-a spus surioara mea sa nu fac prea racoare in casa, pt ca bebe trbuie sa invete sa isi regleze singur temperatura corpului. adica trebuie sa stie ce sa faca si la 30 de grade. adevarat? cine stie? ca, vad ca pana acum, Dani nu are probleme prea mari cu caldura.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=2291,2861" target="_blank">votati-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by Ralumat

Apropo de piscinute gonflabile, ati vazut pe undeva barcuta? Ca mie aia mi-ar surade mai tare, are loc si in cada.....

eu am picina rotunda,pe care am pus-o in cada si a incaput super bine...,pun poze sa-ti arat...,o modelezi dupa forma cazi...

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

hello, fete dragi, intru si eu in miez de noapte...

daca mai era nevoie de inca un motiv sa dau rar pe aici... iaca s-a intamplat! Adica am facut o criza de lumbago de am mers doua zile pana la baie numa atarnata de iubitu meu, asa, ca in pas de dans... asta pentru simplul motiv ca sunt muuuult prea grasa ca sa ma ia cu totul pe sus distractie mare... acu sunt mai bine, umblu bine, stau pe scaun... nu f mult... spal max 2 farfurii la chiuveta... si nu am voie sa o ridic pe Ana in brate inca 3 saptamani!

Asa ca suntem la pachet cu tati, nu mai are sarmanu nici un "liber". Zi si noapte langa noi. Ca domnisoara, inca maninca de 2 si chiar 3 ori pe noapte... distractie, ce mai.

Altfel, Ana are 7,9kg, la 6 luni jumate, 2 dintisori, face pasi mici daca o tinem de axile, zice ma-ma dar nu stiu inca daca asociaza cuvantul cu mine, ca are zile cand zice numa asta, in continuu..., sta f bine in funduletz, se echilibreaza singura daca da sa cada... de cele mai multe ori... mai si cade... dar asa e regula jocului!, se intoarce de pe burta pe spate dar nu si de pe spate pe burta, asta pentru ca nu gaseste ca ar fi interesant sa stea pe burta si cred ca si miscarea asta de rostogolire (de pe burta pe spate) a invatat-o ca sa scape de statu pe burta la care o mai obligam/pacaleam eu uneori, acu nu mai am nici o sansa, ca se rasuceste de cum atinge cu burtica jos. si daca e ceva acolo, care nu o lasa sa se rasuceasca.. pai UUURLAAAAAAAAAA.

Mai exersam aruncarea din funduletz direct in cap... cu extensie pe burta si rasucire rapida pe spate... noroc ca asta se intampla de cele mai multe ori pe canapea!

noi ne diversificam deocamdata cu suc de mar/piersica/morcov in diferite combinatii (aprox 250gr/zi), f putin piure de fructe si f putine cereale seara (1 lingura Milubrei). In rest refuzam piureul de legume, si nici de brabzica nu sunetm prea incantate... si nici nu stim ce sa mai incercam...

RALUMAT - noi am cumparat ISEOS la BabyExpo, la Cluj, si a fost 7mil fara isofix si era 11mil ala cu isofix, acu nu stiu daca pastreaza aia preturile. Dar daca vrei datele firmei de la care am cumparat da un mail pe yahoo si caut si iti zic.

pupam toate fetele si toti bbii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by chinico

si ca mi-am amintit..dandsusa maica cum maica nu am suflet..pai vroiai sa omor sarac paianjen cu burta goala???? a mancat musca si pe urma l-am casapit. macar a murit fericit.

...ma intrebam eu...,ce-o fi cu tine ,de nu-mi raspunzi,"la paianjen"...,bine ca ti-ai amintit

da' poze noi,ceva...,ce zici?

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Deci pana acuma nu i s-a invinetit locul unde s-a lovit...lu tati nu i-am spus de incident ca cred ca-mi taia netul...insa ma intreba curios la baita de ce studiez copilul asa atent... ! Sper sa nu se complice lucrurile in urmatoarele 72 de ore!

Nu stiu daca mai bantuie cineva pe forumul nostru la ora asta...insa mie mi s-a facut dor de voi si m-am gandit sa va zic noapte buna ca de maaare ajutor imi mai sunteti la greu...si la bine acu de ce sa pun raul inainte mereu!

Poate imi spune si mie cineva unde pot pune un filmulet cu goanga in actiune!

Maine nu stiu cate grade vor fi de fapt insa noi cred ca vom sta in padure toata ziua (ca avem padurea aproape), iar noaptea dormim cu geamul deschis!

AA si sa va mai zic una, m-au suparat mamicile din parc, Alexuta cand mergem la plimbare nu are stare, analizeaza tot gangureste, se uita stanga dreapta dupa toate masinile, si mamicile cu care ma plimb mi-au trantit azi dimineata:" Vai draga da ce rea e!!" Imi venea sa le zic ceva...daca e copilu curios acuma inseamna ca e rau (specific ca nu plange doar ca e forte atenta la tot si balmajeste intr-una pe limba ei)! Chiar m-au suparat!

Puuup!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta

Mergi la inceput

Ralumat,
esti tare simpatica...,cu mama omida,cu ying si yang,cu baba...,leacurile si restul...,alocatia...,scaunul...,David...,ce mai...,ma distrezi Bine ai revenit si pastreaza-ti forma asta buna...
Carla,marfaaaa de filmulete...,m-am distrat copiosAsa de suparata,eram si eu dupa cazatura Crinutei...,dar a doua zi ,mi-am revenit...Nu-ti mai face griji...,or sa mai cada ei ...si de acum incolo...,ai sa vezi ce ne asteapta...
Am vazut poze dragute cu Ktrinel si Ana...,superbe fetele lu' tata...,vazut pe Donia cu prichindeii si parculetul ,minunat...,arati foarte bine si cu alea 10 kile in plus...,ai doi copii pina la urma...,ce mai vrei?aaaa,sa nu uit...,nu avea febra Crinuta,am controlat-o .Uite aici si aici,poze cu bubitele...,acum pare ca s-au mai dus...,pe piept si pe spate...,pe bucutze mai sint inca...Eu m-as baga in "saptamina verde"...,dar la dulciuri nu renunt...,macar un topi top...
Apoi am vazut poze cu "fat people",d ,este mortal ca-n totdeauna...,ne surprinde din ce in ce mai mult...,ba la tv...,ba catarindu-se pe centru si pe mama lui...,ba cu pasarea cea slabuta...,Crinuta o simte asa de aproape...si-i place tare ,uite aici siaici,doua pasarele slabute
Madaluta,Ralumat,
piscina cea noua...1,2,3
Fatima ,Marcela,
bine ati revenit,ne-a fost dor de voi si de printese...

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

...mindra mea priveste prin gard...,rideam cu mama ca doua nebune si ea asa se uita la noi...cu doi ochi...,cu un ochi...,printre gard,socata...,dupa usa...,ne-am prapadit de ris...

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

asiza, cred ca ai inteles deja cum sta treaba cu prepararea/adaugarea cerealelor in fructe, dar o sa zic totusi cum fac eu.
De ceva vreme nu mai masor apa pt. cereale (cam 50 ml pun... la ochi); pun apa in castronelul din care ii dau piureul de fructe, adaug 2-2,5 linguri de cereale. Cantitatea de cereale variaza putin pt. ca fac din astea o pasta ceva mai groasa...si asta pt. ca Andrei mananca doar mar+para (uneori si piersica sau caisa) deocamdata. Si cum para are zeama din belsug, daca as lasa si pasta din cereale moale, iti dai seama ce ar iesi... Deci, peste cerealele preparate cu apa adaug para razuita si amestec totul bine, sa nu ramana cocoloase. La final adaug marul (razuit) si amestec din nou f. bine. Nu raman cocoloase, iar lui Andrei ii place varianta asta. (la incput adaugam si 2-3 lingurite de piure de la borcanel, dar am renuntat la asta de vreo 2 sapt.). La noi asta e singura masa la care mananca cereale, asa ca pot pune asa mult....daca 2-2,5 linguri o fi mult.
Si scaunele lui Andrei arata la fel, cred. Primul e imposibil de descris; de la portocaliu, la verde inchis, cu 3-4 pietricele negre (aproape de fiecare data). Am observat si eu ca au aspect nisipos cele de dupa masa de fructe. Acu` nu stiu daca e de la mar sau e de la cereale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

quote:
Originally posted by Ralumat

Hai ca ma mananca degetele....auziti voi cata modestie: "merge doar tinuta de manuta" . E adevarat ca e diferenta de aproape o luna, dar David abia s-a intors ieri prima data de pe spate pe burta si azi a ridicat jumatatea superioara a trunchiului pe maini. Astea din urma erau pe post de spaghete pana azi, ca nu stia sa se ridice in ele . Deci "e adevarate" alea cu "fetele sunt mai precoce". Ho-ho, stati sa vedeti cand o incepe scoala. Ciclul primar, parca vad: "eva a luat 10", "oana a primit f.b", "adinuta a terminat prima, cu coronita". Iar noi cu baietii, mai chitic, ca ei nu prea se inghesuie la de-astea. E, dar si mai incolo, cand s-or indragosti fetele voastre, ne scoatem noi parleala

Hai ca m-am amuzat copios citindu-ti mesajele. :) Andrei se ridica in maini de multa vreme (cred ca de ma bine de o luna). Ei, si? Degeaba se ridica, daca nu stie sa le foloseasca si pt. a inainta. Am mai zis eu pe aici cam ce face el...Se intoarce de pe spate pe burta, sta asa putin, apoi se ridica in maini, ridica si picioarele...si se balanseaza asa pana se enerveaza ca nu poate avansa. Bineinteles ca trebuie sa-l intorc din nou pe spate pana nu da de-a dreptu` in plans...de nervi, evident. Nu ca n-ar sti sa se intoarca (ca doar asa a cazut din pat ), dar nu vrea...si pace. Tot insista cu balansu` ala pana se enerveaza. Cateodata, balansandu-se asa, isi da drumu` pe o parte, apoi se aseaza pe spate. Da` mai rar asa ceva...ca doar e mai simplu sa-l intoarca ma-sa. De la cazatura nu-l mai las deloc pe pat, il pun in patut atunci cand e musai sa plec undeva. Il rezem de o perna mare si ii dau drumu` la desene pe calc., ca altfel se plictiseste...asa, numai cu jucariile. Si acolo se repeta faza : se ridica in cot/coate si apoi in fundulet (uneori e nevoie sa se tina de gratiile de la patut pt. asta. Sta el ce sta asa, apoi ajunge pe burta. (n-am reusit sa vad cum se arunca de ajunge pe burta, ca mereu s-a intamplat sa lipsesc din camera in mom. alea). Si iar incep maraielile...clar, tot pt. ca nu se poate deplasa. Cica eu il las in patut ca sa fac rapid cate ceva (supa lui sau sa aduc apa ca sa-l spal la fundulet; cam astea, ca restu` le fac atunci cand doarme, de regula)...Si reusesc sa fac lucrurile respective, nimic de zis...dar dupa ce revin in camera de vreo 10 ori ...ca sa-l tot intorc la loc...pe spate.
Plus ca tre` sa fiu f. atenta cum il asez in patut, unde ii asez pernuta ca sa nu pice cu capu-n gratii si sa se loveasca, etc. Sa mai zic cum arata dormitoru` zmeului incepand din mom. cazaturii? Ziua culc copilul acolo, ca e mai racoare si mai putina lumina...deci, trebuia sa iau masuri de siguranta, ca n-am aparatori la patul dublu. La una din margini (pe latura lunga) asez o patura groasa, facuta sul + 2 perne la colturile patului, iar la celalalta, 3 perne mari. In laterale, pe jos, am cate o plapuma (ridicata putin in partea in care e caloriferul).Ca la balamuc, ce mai... Sper sa nu fie cazu` sa ajunga iar jos, chiar daca acum e mult mai moale ; a cazut pe covor data trecuta. Cu toate aceste masuri, tot ma plimb de vreo 30 de ori de la camera asta sau oricare alta in care ma aflu...la usa celei in care doarme el, sa ma asigur ca nu s-a trezit si astfel s-o ia la "goana". Nu poate sa se tarasca inspre inainte, dar o face cu succes inapoi...plus ca, prin rostogoliri, parcurge rapid o distanta considerabila. Atunci cand are chef, evident...ca nu face zilnic chestia asta. So....bucura-te de liniste cat mai poti!

Mergi la inceput