Mi s-a oferit SPAGA!

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by XIO

Tzitziri , daca ies doctorii in strada si nu mai sunt in spitale(e absurd pt. ca tot vor ramane sa ingrijeasca bolnavii) vom vedea pe forum rauri de mesaje despre aia care umbla doar dupa bani , care lasa oamenii sa moara , care nu merita sa practice meseria asta .
Daca apare cineva sa spuna ca nu sunt totidoctorii asa , ca sunt multi foarte buni imediat se gaseste cineva sa-i dea in cap .
dar macar e o atmosfera antrenanta ce sa zic..

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

stii tu sigur ca asa vor comenta oamenii daca medicii vor lua in sfarsit problema in mana si-si vor cere drepturile??

n-am vazut pe nimeni sa ii dea in cap lui tzitziri.

de fapt, tu ce urmaresti cu apologia mitei? sa iti furnizeze forumistii scuze si mangaieri pe crestet ca nici n-ai terminat scoala si deja visezi la cicolata si cafeaua pacientului?

atmosfera ti se datoreaza, n-am mai vazut atata lume siderata de la eclipsa de soare din 2000.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ramona, nu am generalizat. Stiu ca un rezident cistiga cu mult mai putin decit un doctor "plin". Dar din penultimul an de rezi (deci si penultimul, si ultimul), te poti angaja si la cabinetul vreunui medic din spitalul unde lucrezi (part-time, desigur, ca nu ai cum avea timp de mai mult), iar acolo te plateste mai bine decit la spital si uite asa sare income-ul anual de 50k/an in ultimii (sau macar in ultimul) an de rezi.

Despre dentisti (pediatri, ce-i drept) aici:
www.aapd.org/training/detail.asp?id=82" target="_blank">http://www.aapd.org/training/detail.asp?id=82. Nu am cautat linkul acum, il aveam salvat in legatura cu altceva mai demult.. Avem un bun prieten aici, roman imigrat din copilarie, care a facut facultatea de stoma si rezi aici si mi-a confirmat ceea ce am gasit pe net. Totusi as fi curioasa cam cit cistiga acum, cu propriul cabinet in care mai are citiva doctori angajati (sau colaboratori). Evident, secret. Putem doar face ceva calcule din discutiile avute, dar nu are sens sa facem supozitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Conchita , exact asta vreau!
sa ma mangai tu pe crestet ca eu peste cativa ani o sa vreau ciocolata si cafea!
daca nu am acordul tau si al altor forumiste viata mea nu are nici un sens.Eu cred ca tu nu0ti dai sama ce scrii pe aici , sincer.

Referitor l iesitul in strada , au facut greva doctorii si toata lumea era revoltata cum pot sa faca asa ceva , ca ei trebe sa salveze vieti.
Si pe bun motiv, e cam aiurea sa mergi la spital si sa fie inchis ca doctorii nu au bani , esti tu (bine, nu tu , un om care merge la doctor cu probleme) de vina ca ei nu au bani?

O prietena din Canada(de-a tatalui) are 2 fosti colegi chirurgi in State prca...salariul? 200.000 pe an .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Ramona, nu am generalizat. Stiu ca un rezident cistiga cu mult mai putin decit un doctor "plin". Dar din penultimul an de rezi (deci si penultimul, si ultimul), te poti angaja si la cabinetul vreunui medic din spitalul unde lucrezi (part-time, desigur, ca nu ai cum avea timp de mai mult), iar acolo te plateste mai bine decit la spital si uite asa sare income-ul anual de 50k/an in ultimii (sau macar in ultimul) an de rezi.

Despre dentisti (pediatri, ce-i drept) aici:
www.aapd.org/training/detail.asp?id=82" target="_blank">http://www.aapd.org/training/detail.asp?id=82. Nu am cautat linkul acum, il aveam salvat in legatura cu altceva mai demult.. Avem un bun prieten aici, roman imigrat din copilarie, care a facut facultatea de stoma si rezi aici si mi-a confirmat ceea ce am gasit pe net. Totusi as fi curioasa cam cit cistiga acum, cu propriul cabinet in care mai are citiva doctori angajati (sau colaboratori). Evident, secret. Putem doar face ceva calcule din discutiile avute, dar nu are sens sa facem supozitii.

Astia ai tai sint secretosi! Sotul meu a lucrat cu rezidenti (alt spital, dar la LIJ am nascut eu a doua oara!) - cistigau 38k.
Celalalt ne e prieten, ne-a spus el ca avea 40k. Ne-a spus si cu cit a inceput la primul job, acum nu l-am intrebat cit mai face. Tare multi bani, sint sigura!
La un moment dat aveam mai multi prieteni care terminasera rezidentiatul cam in aceeasi perioada. Isi cautau job si nu tin minte sa fi fost vreunul care sa tina in secret sumele vehiculate.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Xio, sunt intrebari care asteapta raspunsul, totusi. hai, raspunde-ti macar tie.

revenind, poate doctorita din Canada chiar merita, la asta te-ai gandit? daca te pricepi, baga un oki la subiectele de mamici si in special cele despre diversificare, alimentatia bebelusului/copilului, alaptare. te iei cu mainile de cap, efectiv, la cata incompetenta exista! de fapt, la cata inconstienta criminala exista in pediatria romaneasca!

si daca nu ma crezi pe mine, intreaba-le pe fetele medici de pe site, pe Sheannamp, care io creca merita statuie pentru apostolatul sisific pe care il face pe site, idem celelalte mamici. deci, ma refer la pediatrii romani care au studiat medicina dupa shura, cred, care sfatuiesc mamicile sa inceapa diversificarea cu suc de portocale la 2 luni, carne la 3, ou la 4 si caviar la 5. sau altii care le sfatuiesc sa renunte la laptele matern, ca e mai buna formula! sa nu mai zic de recomandarea cezarianei contra nastere naturala, ca deschid borcanu cu viermi.

si astia precis primesc spaga pentru consultatie, cand de fapt ar merita sa fie alungati cu tot cu nestiinta lor din cabinetele medicale si spitale, pentru ca nenorocesc din inconstienta sute si mii de bebelusi nevinovati. asa ca, ce tot vorbesti tu aici de salarii de zeci de mii de dolari sau sute de mii de dolari? pentru ce? lasand la o parte faptul ca medicii romani chiar fac salariul asta, dar din spaga. ideea e ca sunt slab pregatiti, blandut spus.

medicii romani nu s-ar opri din luat spaga nici macar daca statul le-ar echivala salariul cu cota de spaga pe care o primesc. le-a intrat in sange coruptia. eu mai aveam o speranta de la generatia tanara, dar vad ca va scolesc tot aia batranii si tot la fel va sclipesc okii si voua dupa foloase nemuncite.

daca nu vrei mangaieri pe crestet, atunci ce vrei? sa ne convingi ca spaga se justifica si e morala? ok, mai incearca, daca ai timp de pierdut.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita
[

si daca nu ma crezi pe mine, intreaba-le pe fetele medici de pe site, pe Sheannamp, care io creca merita statuie pentru apostolatul sisific pe care il face pe site, idem celelalte mamici. deci, ma refer la pediatrii romani care au studiat medicina dupa shura, cred, care sfatuiesc mamicile sa inceapa diversificarea cu suc de portocale la 2 luni, carne la 3, ou la 4 si caviar la 5. sau altii care le sfatuiesc sa renunte la laptele matern, ca e mai buna formula! sa nu mai zic de recomandarea cezarianei contra nastere naturala, ca deschid borcanu cu viermi.

Am citit si eu multe asemenea recomandari, ti se face parul maciuca! Eu i-as tine pe "pediatrii" astia la un regim de suc de portocale (pe stomacul gol) alternat cu lapte. Sa-i vedem!

Mergi la inceput

ca sa dau un exemplu. "dr" asta merita $200,000 pe an?

fetita mea are deja 6 luni si 1 sapt si la inceput nu vroia sa manance pireut de legume deloc,pentru ca nu ii puneam sare,eee de cand ii pun putina sare il mananca ca o haple dar e si foarte pofticioasa Asta mica a mea dupa ce papa un castronas plin ochi de pireut (uneori ma mir unde incape atata mancare in ea )mai papasi un danonino gigantino.Dar nu ii place supa de la zarzavat deloc,isi face o scarba si toata se cutremura de greata.
Stiu ca nu e voie la copii asa mici cu sare dar uitandu-ma pe borcanase acestea au sare iodata asa ca i-am pus si eu dar,doar putin pt gust.
Noua ne-a spus dr de la 5 luni sa-i punem in supita rosie,praz,ardei,salata verde iar acum de la 6 luni a spus sa ii fac sote de mazare,fasole verde...si a mancat vreau sa va spun un castronas plin de mazare cu piept de pui si nu a patit nimic.Imi era frica sa nu se intample vreo reactie urata de la mazare dar nu a patit nimic.
Aaa si mai papa putin miez de painica cu Almete cu smantana si ii place la nebunie,asta tot dr ne-a spus sa-i dam.
Eu ti-am spus c-am ce papa ea,tu faci cum crezi ca e mai bine pt puiutul tau,eu tot ce ii dau e din ce ne-a spus dr.

1.Pireul:eu pun patrunjel radacina,morcov,o bucatica de gulie,telina 1 buc mica,ardei,praz,o pulpita,o rosie,o buc de dovlecel,cateva bobite de mazare,salata verde 1-2 frunze,ce am prin casa tot felul de zarzavaturi
2.Sote de mazare:l-am facut exact ca pt noi dar cu foarte putina sare.Am pus mazarea la fiert cu piept de pui,aproape de sf am pus o lingura de ardei pt iarna,separat f f putin am dinstuit o ceapa,am pus 1 lingura de faina si putina boia dupa care le-am pus peste mazare si gata papa.Dar nu uita asta nu era numai pt ea ci si pt noi.
3.Fetita mea papa Danonino gigantino uneori si cate 2 paharele dinalea si i-am luat din toate,nu face mutre la nici un gust.
Noua dr ei ne-a spus ca ce mancare trebuie sa-i dam si sa nu o cocolosim,ce mancare mancam noi dinaia sa-i dam si ei.Binenteles nu mancaruri grele ca sarmale,fasole uscata sau eu stiu mai ce.
Inainte ii dadeam doar separat,dar cand am vazut ca nu-i place i-am dat ce faceam pt noi si papa cate un caston intreg.Saptamana trecuta a papat spanac ce am facut pt noi cu usturoi,cu lapte Zuzu in care i-am pus si un sfert de galbenus,ca a spus dr ca putem incepe deja cu galbenusul.Asa ca vad ca mananca foarte bine tot ce ii dau.
Parerea mea este sa intrebi si dr ca vad ca fiecare medic are parerea sa despre diversificare.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Aoleu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Conchita , dar doctorul care era sa o opereze pe mama-mea vitrega din greseala, cand ea de fapt nu avea nimic merita?
Primul care a vazut-o a trimis-o de urgenta pt. apendicectomie , al 2-lea a vrut sa o opereze de ocluzie intestinala , apoi i-au incurcat fisele si era sa o duca la alta operatie , ca pana la urma sa se ajunga la concluzia c u are nevoie de interventie chirurgicala.
Exemple de-astea gasesti mereu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Conchita , dar doctorul care era sa o opereze pe mama-mea vitrega din greseala, cand ea de fapt nu avea nimic merita?
Primul care a vazut-o a trimis-o de urgenta pt. apendicectomie , al 2-lea a vrut sa o opereze de ocluzie intestinala , apoi i-au incurcat fisele si era sa o duca la alta operatie , ca pana la urma sa se ajunga la concluzia c u are nevoie de interventie chirurgicala.
Exemple de-astea gasesti mereu.

fata draga, ce citisi mai sus nu este exceptie, ci e regula in Romania. chiar vrei sa dau copy/paste la tot forumul?

eu renunt, e obositor.

la cat mai multe spagi, Xio, daca asta e ce iti doresti, dar nu uita, totusi, ca cinstea e mai pretioasa decat castele in spania pe care ti le poate confisca fiscul oricand, spre deosebire de demnitate pe care nu ti-o poate lua nimeni. si sa iti ajute Dumnezeu sa salvezi cat mai multe vieti.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput