Mi s-a oferit SPAGA!

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Poate s-or mai fi schimbat vremurile, cine stie....

www.aapd.org/training/detail.asp?id=82" target="_blank">http://www.aapd.org/training/detail.asp?id=82 pe la mijlocul paginii.

www.clevelandclinic.org/education/gme/benefits.asp#salary" target="_blank">http://www.clevelandclinic.org/education/gme/benefits.asp#salary. De la diverse universitati se pot gasi aceleasi informatii pe paginile lor. Tot cam cu aceleasi salarii.

Si aici citeva forumuri:

www.newmediamedicine.com/forum/showthread.php?t=29180" target="_blank">http://www.newmediamedicine.com/forum/showthread.php?t=29180

www.valuemd.com/residency-match-forum/109554-surviving-residents-salary.html" target="_blank">http://www.valuemd.com/residency-match-forum/109554-surviving-residents-salary.html

In scurta perioada in care am activat si eu la un spital destul de mic din zona noastra (acum 2 ani, e drept), un rezident pe medicala in primul an primea 40k/an. Mai mult sau mai putin cu citeva sute, ca nu ti-ar fi zis suma exacta nici sa-i pici cu ceara.

Nu vreau sa isc iarasi controverse, este doar ceea ce stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns may spune:

e vb de mentalitate, la multi dintre ei: cunosc pe citiva ginecologi mai tinerei ale caror nume se vehiculeaza pe-aici pe forum (si stiu si cum au intrat in rezidentiat si cu ce s-au mai indeletnicit asa, in general, da' asta ar fi deja o alta discutie) care provin din familii instarite (unii sunt tot copii de doctori , ca medicina e si o afacere de familie, printre altele) si/sau au facut mariaje reusite dpdv material ; deci problema existentei de zi cu zi nu se pune in nici un caz la ei; si cu toate astea, primesc "cadourile" de dupa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by miau-miau
Bine, in unele zone din america centrala te vindeca Domnul.

si in Romania la fel, daca nu dai spaga. ba, de multe ori, chiar daca dai.

quote:
Chelnerul daca iti varsa paharul cu apa pe jos nu-i baiul asa mare, dar daca medicul tau nu se ocupa bine de tine, ai sfeclit-o.

daca medicul tau nu se ocupa de tine, te duci la altul.
daca chelnerul iti varsa cafeaua in poala, ii dai patronul in judecata pentru un milion de parai (vezi cazul clasic de la mcdonald), deci iata importanta covarsitoare a chelnerului in viata noastra.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO
E nobil sa ajuti oamenii , dar pt. asta trebuie sa traiesti si tu .
Si daca statul nu te ajuta si tu nu ai bani nu-i dai peste mana unui om care-ti da ceva in semn de multumire.

medicii din Ro, majoritatea, nu intra deloc in categoria saracilor, ci in a imbogatitilor ilegal (evaziune fiscala, foloase necuvenite, mita, extorcare).

daca vrei salariu decent, mergi si defileaza la Ministerul Sanatatii pana primesti cat meriti din impozitele platite de populatie pentru asigurarile de sanatate, dar nu baga mana (a se citi: nu accepta nici daca ti se ofera, MITA) in buzunarul pacientului, ca nu el e de vina pentru salariul tau. n-ai raspuns cum de nu ti se pare imoral ca pacientul sa plateasca de doua ori pentru acelasi serviciu?

quote:
Nu as cere vreodata bani ca sa tratez pe cineva , dar daca familia mea nu ar avea cum sa traiasca din salariul meu cu siguranta as accepta ciocolata , cafeaua daca pacientul e multumit.

asta e din categoria "chelul si tichia de margaritar" sau "daca n-am paine, mananc cozonac". ciocolata si cafeaua nu tin de foame, deci argumentul asta pica zgomotos.

quote:
Originally posted by XIO
Conchita , atunci cei care mor sunt omorati de Dumnezeu?

nu, de doctori.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Siminaf

Un salariu de 44-48 k/an la un rezident nu mi se pare chiar mic in US.

daca asta e, nu e chiar mic, dar depinde in ce stat. cam asta e salariul mediu in US.

referitor la medicii din Ro, inca ceva absolut dezgustator: nu e deajuns ca primesc si pretind mita de la pacient, dar FURA si din avutul statului! isi echipeaza cabinetele particulare cu ustensile si alte acareturi furate din cabinetele de stat sau din spitalele de stat. de-aia nu gasesti o aspirina intr-un spital din Ro sau un pansament, de-aia vin gravidele cu trusa de epidurala de-acasa si cu algocalminu in buzunar! mai nou, am inteles ca si nenorocitii de la salvare iti cer mita ca sa te transporte la spital. scuze pentru expresia dura "de la salvare", dar e monstruos ce se intampla! cum sa conditionezi salvarea unei vieti de mita??? da' ce, ti-a cumparat unchiu-tau masina de salvare, e a ta de-a casa, spitalul l-ai construit tu? tu ai facut pansamentele? eh, mentalitate de hoti deghizati in halate de salvatori de vieti.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Conchita , deci daca pacientul scapa l-a salvat Dumnezeu , dar daca moare l-a omorat doctorul. Imi amintesti de mine cand eram mica si ma contraziceam cu taica-miu.

Mancarea din spitale este sub orice critica.Dotarea este sub orice critica.
Sa spui ca din cauza doctorilor este asa mi se pare prea mult.
Cei pe care ii siu eu isi cumpara mancare de la un magazin din interiorul spitalului.Un cremwurst , o mana de margarina si o bucata de paine se mananca pt. ca nu sunt bani de mai mult.
De ustensile nu stiu cum se fura si se duc la cabinete , ca totul este numarat, notat in protocoale.
Ba chiar mai cumpara doctorii medicamente cand nu sunt(da, am vazut)

"Povestea" cu masinile o stiu de la un prieten din SUA care termina Medicina de aici anul asta , care se duce acasa sa-si cupere un Porsche si inca o masina si pe care atunci cand l-am intrebat cat castiga in comparatie cu noi un rezident de acolo a inceput sa rada si a spus "putin fata de altii de acolo , dar oricum isi permite sa-si cumpere ce masina vrea , sa sea singur , sa se intretina si sa-i mai si ramana bani".
Saracii....

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Exista vreun subiect pe forumul asta care sa mai si zica "ASA DA" pentru unii medici/spitale?
Mi se pare incorect ca toate comentariile sa fie "nenorocitii aia care cer spaga", dar cand mai apare cate o opinie care sa zica "eu nu am patit-o si am fost tratat f frumos" atunci sare toata lumea si zice ca e exceptie.
Prietenul meu a avut marti seara puls 230.Am chemat salvarea, l-a dus la Colentina si l-au internat.Nu am dat NICI un ban si nimeni nu a sugerat ca ar vrea.Desi am incercat sa dam nu a luat nimeni.De ce am incercat?Din aceeasi "teama" ca "daca nu face tot ce trebuie?".Dar au facut absolut tot doar pentru ca era SUSPECT de probleme.Toate ecografiile, razele si analizele care aveau cea mai vaga legatura cu fibrilatia lui atriala.Si am zis ca se poate.Si nu e spital particular si totusi doar pentru ca PUTEA avea o problema mai grava (nu pentru ca avea!!), i-au facut toate investigatiile pe care nu le-a cerut expres nimeni si s-au purtat cu el asa cum trebuie.

Si eu am experienta destul de indelungata cu spitalele (un ovar scos acum 5 ani), dar niciodata nu mi s-a conditionat actul medical de niste bani.Am dat,e adevarat, dar pentru ca am vrut eu. Am vrut poate din ideea ca "nu ma risc", desi nu am vazut sa se poarte altfel cu cei care evident nu aveau de unde.

Asa ca eu nu ma plang...si o sa ziceti ca sunt exceptie.

Iar argumentele cu "nu te obliga nimeni sa faci meseria asta" mi se par aiurea.Da, nu ii obliga nimeni..DAR ce am face in caz contrar?Nu am mai avea profesori si medici si o sa emigram toti sau o sa plecam peste hotare ca sa ne facem pana si cel mai mic control??Atunci cat o sa ne mai coste?Ca nu platim asigurari acolo si drumul nu ti-l deconteaza nimeni.

Am o prietena care e medic rezident si care e extrem de pasionata de ce face.Dar sotul ei sustine material familia, in nici un caz ea, iar din punct de vedere al participarii la cheltuielile curente (toata lumea vrea un apartament fara chirie si macar o vacanta pe an), contributia ei e asa de mica incat medicina ramane doar un hobby...si zau daca e corect la cata responsabilitate au oamenii astia!

E usor sa zici "iesiti in strada"...au iesit in strada si s-au dat mariri jenante (daca s-au dat).E usor sa oferim solutii civilizate pentru o tara care e destul de departe de conceptul asta.

Eu nu ma consider un om norocos..dar oare chiar asa sa fie coincidenta ca eu sa nu fi dat peste astfel de specimene descrise aici?Nici eu nici cei apropiati mie (mama a stat in 2 ani cateva luni in spitale - cancer,deci nu se poate spune ca nu am calcat deloc prin spitale)....chiar asa de inversunati sa fim incat sa generalizam si sa dam cu pietre in toti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Tzitziri , daca ies doctorii in strada si nu mai sunt in spitale(e absurd pt. ca tot vor ramane sa ingrijeasca bolnavii) vom vedea pe forum rauri de mesaje despre aia care umbla doar dupa bani , care lasa oamenii sa moara , care nu merita sa practice meseria asta .
Daca apare cineva sa spuna ca nu sunt totidoctorii asa , ca sunt multi foarte buni imediat se gaseste cineva sa-i dea in cap .
dar macar e o atmosfera antrenanta ce sa zic..

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Poate s-or mai fi schimbat vremurile, cine stie....

www.aapd.org/training/detail.asp?id=82" target="_blank">http://www.aapd.org/training/detail.asp?id=82 pe la mijlocul paginii.

www.clevelandclinic.org/education/gme/benefits.asp#salary" target="_blank">http://www.clevelandclinic.org/education/gme/benefits.asp#salary. De la diverse universitati se pot gasi aceleasi informatii pe paginile lor. Tot cam cu aceleasi salarii.

Si aici citeva forumuri:

www.newmediamedicine.com/forum/showthread.php?t=29180" target="_blank">http://www.newmediamedicine.com/forum/showthread.php?t=29180

www.valuemd.com/residency-match-forum/109554-surviving-residents-salary.html" target="_blank">http://www.valuemd.com/residency-match-forum/109554-surviving-residents-salary.html

In scurta perioada in care am activat si eu la un spital destul de mic din zona noastra (acum 2 ani, e drept), un rezident pe medicala in primul an primea 40k/an. Mai mult sau mai putin cu citeva sute, ca nu ti-ar fi zis suma exacta nici sa-i pici cu ceara.

Nu vreau sa isc iarasi controverse, este doar ceea ce stiu eu.

In NY (oras scump!) un stomatolog rezident (medic si el, nu?) primeste 38k.
Alt prieten de-al nostru, generalist, avea 40k, in conditiile in care facea garda si cite 30 de ore.
Stiu ca desi locuia in Manhattan isi facea cumparaturile la alimentara in Queens, ca avea omul si copii si sa ii ajunga banii. Ma rog, acum cistiga de multe ori 40k.
Nu moare nimeni din asta. Sint oameni care traiesc cu mai putini bani.
Ideea e ca rezidentul cistiga muuuult sub salariul unui medic.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns may spune:

quote:
Originally posted by tzitziri

Exista vreun subiect pe forumul asta care sa mai si zica "ASA DA" pentru unii medici/spitale?

da, alea unde se afiseaza tarifele pt cadourile de "dupa"

io n-am vazut inca dr. muritor de foame, nici macar rezident (oricum, aia, saracii, colecteaza tot pt maitre, sa nu va imaginati ca-si permite vreunul sa bage shpagalero in buzunaru' propriu)

Mergi la inceput