Mi s-a oferit SPAGA!

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Hai sa nu-i mai plingem atita medicii din Romania. In zilele noastre au posibilitatea sa cistige mai multi bani pe cale legala. Dar nu se pot dezbara de vechile obiceiuri.
Vezi exemplele de mai sus, cu medici care directioneaza pacienti de la stat la clinicile lor particulare. La stat primesc spaga, la cabinetul particular nu dau chitanta.
Obiceiul e inradacinat si unii oricit de bine o duc nu vor renunta in veci!
Si sa nu-i mai plingem nici pe rezidenti. Ca nu dureaza o vesnicie rezidenta si din cite stiu eu nicaieri in lume nu sint bine platiti rezidentii. Cu siguranta in US cistiga putin si muncesc foarte mult. Am avut ocazia sa cunosc foarte multi rezidenti aici si pe cuvint daca s-a plins vreunul!
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ramona , in US isi permit sa-si cumpere masini ultimul tip , aici nu-ti permiti nici sa-ti platesti cheltuielile si mancarea.

De acord , sunt destui doctori care au bani, dar eu ma refer la cei care au o scuza sa accepte cadouri/atentii.
Cat despre clinicile private , nu ii obliga nimeni pe pacienti , dar merg multi tocai din cauza conitiilor mult mai bune decat la spital.

Nu spun in nici un caz ca pt. a-si mari salariile trebuie sa ia banii pacientilor,cred ca statul ar trebui sa-si arunce un ochi insa.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Te inseli daca tu crezi ca un rezident in US cistiga bani multi...in plus lucreaza cite 48 de ore incontinuu (poate cu mici puisori de somn). Rezidentiatul nu te imbogateste...Un rezident cistiga mai putin decit o invatatoare (alta profesie defavorizata). Nu mai face paralela cu US, te rog...nu ajuta la absolut nimic.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Repet, rezidentii cistiga foarte putin si aici. Sigur nu-si cumpara masini luxoase.
Ramine valabil ce am spus, in zilele noastre in Romania un medic poate cistiga bani frumosi fara sa accepte spaga. Doar ca e un obicei adinc inradacinat si cei mai multi nu se pot dezbara...
Exista clinici si chiar spitale particulare. Practic orice medic de orice specialitate poate cistiga bani in mod legal.
De asta nu am intelegere pentru ei. Restul povestilor de acum 20 de ani nu mai sint valabile. Conditiile sint altele si in Romania.
Asa ca nu inteleg sub nici o forma spaga si sincer sint dezamagita ca un viitor medic gindeste ca si tine.
Poate cu timpul vei vedea altfel lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

scuze pt.off topic:poate cineva sa ma lamureasca daca medicii si asistentele din spitalele de stat au dreptul sa serveasca mesele,mancarea face parte din alte venituri in natura? Dupa ce mai bine de 15ani cotizez la sanatate din salar,la internarea in spital cu baietelul,5zile,am primit o mancare infecta,fara nici un gust si fara urma de carne,ganditi-va ca am gasit(vazut,gustat,nu mancat) la o cina tocanita de cartofi cu pielite de pui.Baietelul,iesind de la masa,nemancat,fuge pe un colidor si vede cum s-a deschis o usa si imi spune:nu mami,nenea avea o farfulie male cu pulpe cu cartofi?Noua nu ne da?Daca nu ai pe cineva sa iti aduca de mancare de acasa e jale,jale mare.Pai mancarea nu intra in spitalizare? Ca sa nu mai spun ca trebuie sa-ti duci vata si medicamente.

Doamne fereste sa fii bolnav:dai la internare ca altfel mai stai cu alti copii bolnavi de vii cu o boala, pleci cu sapte,dai la asistente ca altfel nu sunt atente cum baga acul sau mai refolosesc seringile(moda noua) si daca nimeresti peste un doctor incompetent care incearca al doilea tratament pe pielea copilului si nu-l face bine,dai spaga sa te lase sa iesi din spital si sa te duci la alt doctor mai bun.

Hai sa va mai spun o noutate pe care unii dintre voi poate o stiti:ghici unde mai trebuie sa dai spaga?la analize>E data de 26,nu mai sunt fonduri,insa cineva iti spune "du-te cu 10-20lei la d-na cutare ca se mai gasesc fonduri,si ce faci -daca esti bolnav si ai nevoie urgenta de analize si nu mai poti astepta pana la 1 sa te inghesui si in plus nu ai bani sa-ti platesti toate analizele din trimitere,adica vreo 150 lei,atunci ce faci?Stai sa analizezi cuvantul "spaga" ? sau scoti 15lei si-i dai repede sa-ti faci analizele.Uite asa,unii (cei care iau) traiesc...bine.

eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
...poate daca te-ar pune cineva sa traiesti din salariul ala ai lua si tu ;)

In primul rand nu te forteaza nimeni sa faci meseria asta. In al 2-lea rand daca asta este o scuza atunci trebuie sa scuzam toti hotii si talharii pentru ca daca nu au ce manca atunci e scuzabil sa dea in cap la altii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO
... ci spuneam de ridicolul situatiei:un om care invata mai mult decat altii in 2 vieti are salar mai mic decat unul care serveste la mese.

Si aici sunt oameni cu calificari putine care castiga mai bine decat doctorii. Si ce-i cu asta? Profesorii fac 3 ani de facultate si au salarii mici pe langa faptul ca lucreaza in mediu stresant si au responsabilitati uriase. Dar daca aleg meseria asta stiu si cat vor castiga si care sunt conditiile si este inacceptabil sa ceara bani sau sa-si gaseasca scuze cand se poarta inadecvat doar prin prisma faptului ca au salarii mici. E o tara libera, nu-ti convine jobul, cauti altul, te reprofilezi, nu bagi mana in buzunarul celor pe care ii prinzi la colt.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alintaroma
Cind mergeam la spital ii bagam in buzunar si la cabinet ii plateam frumos la birou dar pentru ca ma cunostea nu-mi taia niciodata chitanta (desi putea) ....si nu vroiam sa o supar cumva ca trebuia sa-mi caut alt doctor in plina sarcina.

Tu esti dintre pacientii care fac cadouri de multumire doctorului...ca sa nu se supere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Un salariu de 44-48 k/an la un rezident nu mi se pare chiar mic in US.

Mergi la inceput

Cunoscutii mei aveau cam 10k mai putin decit atit. Nu e un salariu cu care sa-ti cumperi masina de lux. Traiesti si atit.

Mergi la inceput