Mi s-a oferit SPAGA!

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by XIO

Dumnezeule , Conchita.
Iti recomand data viitoare cand te doare ceva sa nu pui mana pe medicamente , cand vezi un om lovit in strada sa nu-l duci la spital , ca il salveaza Dumnezeu. Inca asa ceva nu am mai auzit , dar ma rog , fiecare cu stolurile lui. Ma intreb de ce nu te pui tu sa-ti operezi cunoscutii , ca Dumnezeu actioneaza pin oricine...aaa, da , trebuie sa faci o scoala pt. asta , sa inveti , samd.

Marina , poate daca te-ar pune cineva sa traiesti din salariul ala ai lua si tu ;)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

madam xio, vezi ca eu nu te-am jignit in nici un fel, deci pastreaza-ti stolurile pentru tine, ok? si mai pune mana pe manualul de limba romana, poate reusesti sa intelegi romaneste. unde am zis eu ca nu trebuie sa iei medicamente cand esti bolnav?! ti-am combatut cu argumente ideea mirobolanta ca viata depinde de doctor. si ti-am zis clar, negru pe alb: daca ar depinde de doctor, atunci maritul doctor ar putea salva toate vietile, cand vrea muschiul lui. dar nu poate. el e doar un instrument si nu am zis ca oricine e un instrument, si da, tre sa treci prin scoala ca sa devii medic; deci inceteaza sa mai fabulezi si sa-mi atribui afirmatii pe care nu le-am facut, ok? mai clar si mai simplu de-atat nu pot sa iti explic.

p.s. nu mai folosi cuvantul "Doamne" daca nu crezi in El. zi si tu "Chelnere" sau "Baiete".
p.s. nu, nu folosesc medicamente cand ma doare ceva, cum de-ai ghicit? sunt medicamento-foba.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Xio n-a luat spaga de la nimeni inca si tot ce se poate ca peste cinci sau sapte ani sa gandeasca altfel, maturitatea si educatia fac minuni cateodata.
Mie mi se par mult mai interesante justificarile celor care au problema asta acum, de la "toti din toate ocupatiile iau" pana la Michael Moore-like "si in America se ia dar altfel".
Edit: zic de doctorii care iau. De ce dau cei care dau, asta inteleg prea bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Daca bagi un ochi la aspirante, sau la odisee sau la clubul scutecelor poti vedea in prim plan tarife bine stabilite...fara jena, fara perdea, fara rusineli...Mamicile TREBUIE sa dea pentru ca in joc e viata a doua persoane...nu doar un banal neguletz...Nu vad un subiect intitulat: "Doctori buni care NU IAU spaga"...poate mamicilor le-ar fi de folos un asemenea subiect...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

ca sa nu existe coruptie, medicii ar trebui sa fie bogati. e normal ca apare mita cind un grup (medicii) au o importanta enorma in viata oamenilor insa nu sint platiti destul de mult. motivul pentru care cei cu functii de raspundere, persoane importante, executivi, politicieni au salarii mari e tocmai ca sa se evite coruptia.
toata lumea are nevoie de medic. Bine, in unele zone din america centrala te vindeca Domnul. Chelnerul daca iti varsa paharul cu apa pe jos nu-i baiul asa mare, dar daca medicul tau nu se ocupa bine de tine, ai sfeclit-o. dar eu sint curioasa, si la psihiatri se da bacsis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Depinde de pozitia fiecaruia fatza de zicerea "decat filosif ofticos mai bine magar sanatos"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

miau-miau acum ceva timp am fost in cateva randuri la cineva internat la sectia de psihiatrie , cei de acolo nu aveau cu probleme asa grave.Tin sa-ti spun ca asistenta era de dimineata cu buzunarul plin cu bani , ca sa numai zic ca daca vroiai conditii mai umane trebuia sa contribui , desigur era mana in mana cu doctorul.Fii sigura ca o duc bine si psihiatrii la un consult , la internare o mica atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Se tot vehiculeaza salariile mici...as vrea sa stiu cam cit are un doctor angajat la stat (si doar la stat... fara cabinete particulare)...si ce alte salarii sint comparabile...Cei care cistiga la fel dar care nu au nici o posibilitate de spaga cum se descurca?

Citi doctori lucreaza exclusiv pentru stat si citi pentru cabinete particulare (unde este alta remuneratie) si daca remuneratia de la cabinetele particulare este tot "pe sub mina" sau impozabila.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Anamaria eu nu stiu salarii ca sa-ti spun dar iti spun cum proceda dr meu ginecolog care avea ore si in spital si avea si cabinet particular. Cind mergeam la spital ii bagam in buzunar si la cabinet ii plateam frumos la birou dar pentru ca ma cunostea nu-mi taia niciodata chitanta (desi putea) si eu nu sunt genul care sa se revolte impotriva sistemului ... sunt mai molcoma din fire , si de ce sa nu recunosc era vorba de fundul meu si nu vroiam sa o supar cumva ca trebuia sa-mi caut alt doctor in plina sarcina.
Iar apoi alta experienta neplacuta care am avut-o cu un renumit dr urolog in cazul tatei pe care-l interna in spitalul de stat si apoi il ducea cu salvarea la clinica lui unde ptr orice ii facea il taxa in EUR si el era un biet pensionar , daca nu am fi fost noi
Apoi cind ma duceam in vizita imi puneu in brate retete de milioane de lei (pe vremeaa aceea) si le scoteam si le duceam la super clinica privata ca era vorba de tatal meu ... pe care tot nu am reusit sa-l salvam din pacate si pe undeva si din vina medicilor... dar asta e deja alta discutie.
So metode de fentat sistemul si sa nu platesti impozit pe venit exista peste tot si la medici si la profesorii care dau meditatii si la oricine care are o afacere cit de mica.
Si apoi cind toti incearca sa fenteze (ca nu-i frumos sa spui fura) dau vina pe altii de mai sus de ei ca tara e saraca si merge rau/greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

rezidentii iau salariul minim pe economie si la unele spitale garzile se fac fara sa fie platite.
In consecinta , e cam greu sa traiesti si singur din 6 mil jumate , dar mai sa intretii o familie.
Asta este unul din motivele pt. care rezidentii nu dau inapoi cadoul primit de la pacient.

de ce mi-am ales meseria ? Pt. ca imi place , de aia , pt. ca e foarte frumos sa ajuti un om sa traiasca.De ce nu am facut altceva stiind ca este un salariu mic? Din acelasi motiv din care nu vreau sa fiu medic de familie ci chirurg , chiar daca toti imi spun ca e aproape imposibil pt. o femeie.
daca voi credeti ca "fa alta meserie" este solutia , as fi tare curioasa sa vad ce ati spune daca de maine toti doctorii s-ar apuca sa vand prin mall , sa plece in alte tari , ce ati face oare?
E nobil sa ajuti oamenii , dar pt. asta trebuie sa traiesti si tu .
Si daca statul nu te ajuta si tu nu ai bani nu-i dai peste mana unui om care-ti da ceva in semn de multumire.
Nu as cere vreodata bani ca sa tratez pe cineva , dar daca familia mea nu ar avea cum sa traiasca din salariul meu cu siguranta as accepta ciocolata , cafeaua daca pacientul e multumit.
Daca voi face asta sau nu nu a de unde sa stiu , va spun doar sa priviti imaginea de ansamblu , ca e mai larga decat rama.

Conchita , atunci cei care mor sunt omorati de Dumnezeu?
Ok.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Da XIO e trist ca asta se intimpla. In orasul in care locuiam in Ro aveam un dr foarte bun profesional venit cu repartitie pe vremea lui Ceasca si nu cerea nimik de la nimeni iar ce primea inafara de bani (cioco, cafea, oua, lapte etc) dadea la asistente ca e tare gretos ... stiu asta ca ne cunosteam personal. Si stii care-i difenta intre el si cei care iau? vile , masini si altele pentru ca si azi dupa o viata de dr (si nevasta'sa e dr de familie) au un amarit de apartament cu 2 camere la bloc si masina n'a avut in veci, si se imbraca .... abia decent a si nu in ultimul rind isi poarta cei 2 copii in scoala.
Iar un caz de persoana care iubea ceea ce face am avut o asistenta care era foarte buna si ducea si de acasa ca sa fie bine si apoi dupa ce s'a maritat la 3o si ceva de ani si a trebuit sa intretina o familie erau la limita saraciei asa ca si-a luat bucceluta si a plecat in Italia unde o duce fr bine si e foarte apreciata , desi in alte conditii nu ar fi plecat veci din tara.
Si e foarte trist !

Mergi la inceput