Mamici de septembrie - octombrie 2007 (38)
Raspunsuri - Pagina 4
sim_stoian spune:
Roxana, habar nu am daca se ia prin apa din piscina. Eu sper sa nu, ca altfel vin si pe bunica cea isteata. Am si eu o intrebare la tine. Cand esti doar cu Alex acasa noaptea nu ti-e teama? Noi am vrea sa ne luam casa, suntem in cautari si am inceput sa ma gandesc serios la chestia asta.
Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
sim_stoian spune:
Am mai citit despre transmiterea varicelei si se pare ca se transmite pe calea aerului, iar perioada cea mai contagioasa este cea de inainte sa apara bubitele. Cand s-au format cruste deja, cica nu mai e contagioasa.
Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
Gabriela77 spune:
Da, Roxana, asa e cu varicela, e contagioasa cand inca nu au aparut bubitele. Oricum, ce nesimtiti...Stai fara grija ca nu ai luat, daca era pe trecute! Nu ai facut varicela in copilarie?
sim_stoian spune:
Revin cu o intrebare pt ca intre timp m-am uitat dupa pompe. Cum functioneaza cea de tip seringa? Am vazut ca cealalta are o chestie cu care tragi, dar asta?
Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
Sabina spune:
oooh, varicela e contagioasa pana cade ultima crusta din pacate.nu stiu daca se ia prin apa insa, eu cred ca scapi.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Roxana_G spune:
Deci asa cu varicela, sper ca am scapat. Nu cred ca era printre oamenii din jurul piscinei, oricum a fost acolo sigur ca o vazusem eu dimineata. Din pacate eu nu am facut nici o boala a copilariei in afara de rubeola, asa ca...Oricum am mai citit, si am inteles ca varicela e periculoasa in primul trimestru si la inceputul celui de al doilea trimestru, ma refer pentru bb. Dar sper sa nu fie cazul. Oricum prietena cea mai buna a Alexandrei de aici din campus este prietena cu fetita cu pricina si i-am dat deja insctructiuni mamei sa nu o prind pe aici cand sunt eu, preventiv, pentru cazul in care face si ea.
Mda...Nu stiu ce am in rest. Ma simt extrem de obosita, ma doare capul rau, si cu ochi, cred ca de la AC in masina la tata ca sufla precum crivatul, mi-e somn de nu mai pot tine ochii deschisi, ma enerveaza orice, si nu am deloc rabdare cu Alex, desi saptamana trecuta mi s-a parut tare cumintica.
Hai ca ma duc, nu cred ca mai intru pe aici. Noapte buna.
PS Sim, nu imi e urat, eu m-am obisnuit sa stau destul de mult singura cu ea. Prima data cand am ramas singure dupa ce ne-am mutat mi-a fost mai teama asa, era casa asa mare si ma tot gandeam pe unde ar putea intra cineva, insa acum nu mai am nici o problema.
Rox 29+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
sim_stoian spune:
De Tomasa nu mai stie nimeni nimic? Nu a mai intrat de mult timp pe aici.
Sim 28+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
mandarinutza spune:
Pai Sim, Tomasa parca plecase in vacanta.
Oanacris bine ai venit si sarcina usoara. No-spa si Gynipral se dau pentru contractii, relaxarea uterului. Iar dupostan pentru sustinerea sarcinii. Se poate ca in momentul in care te-a consultat doctorul tau sa fii avut burtica contractata(chiar daca tu nu ai simtit) si de aceea ti-a prescris acest tratament. Eventual, incearca sa-l suni pe medicul tau, spune-i ca ai citit prospectul medicamentelor si daca este dragut sa-ti spuna pentru ce anume ti le-a prescris.
Piciulika, merci pt lamuriri ref la umidificator, o sa vad cand o veni frigul daca e nevoie sa luam si noi.
Mandarinutza 28+ Antonia Maria
Poze
Yaia spune:
Pt. Ramonaiani, Marunzika si Piciulika - capitolul asigurari medicale
Din cate mai stiu si eu, in Elvetia e musai sa ai asigurare de sanatate (privata) pentru ca nu exista sistem social de asigurari de sanatate (cu alte cuvinte, statul/cantonul/municipalitatea nu plateste nimic, ca nici nu iti iau taxa separata pt. sanatate).
Alta stiu ca e situatia in Germania, unde ai asigurare medicala obligatorie la care cotizezi lunar. Poate ma insel totusi. Oricum, asa e pe aici. Dar acea asigurare medicala obligatorie nu acopera chiar totul si de aceea poti face si o asigurare privata de sanatate la diferite companii, care platesc restul cheltuielilor. Eu i-am facut lui bb deja, mai ales ca asigurarea privata are avantajul de a acoperi tot ceea ce depaseste 75 euro (consultatii, tratamente etc.) si poti merge la cabinete private, evitand astfel cozile de la policlinici si spitale. Despre practicile locale in ceea ce priveste asigurarile, puteti intreba la orice companie de asigurari de pe la voi, ca sunt mai mult decat dornici sa va ia banii...dar faceti un calcul si ganditi-va bine daca merita - adica in primii ani apar bolile copilariei si alte chestii absolut normale care pot fi acoperite de asigurarea privata, in cazul in care asigurarea de la stat acopera doar 35% din costuri.
Irina 24
Roxana_G spune:
Neataaa. O zi buna! Fug la serviciu. Aveti grija cu aerul conditionat ca mie mi-a crapat capul toata noaptea dupa ziua de ieri. Pupici.
Rox 29+
si Alexandra Maria (10.02.2004)