Nazdravani de oct-nov-dec-2003(81)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Madam Vik, ma lasai fara "rezepta". Am cautat-o pe internet, am gasit fro' doo variante, dar ia pune-o pe aia incercata de matale. Sigur ii place (si mie la fel).

Azi si maine am mult de lucru, asa ca nu ma intind la vorba. O sa va citesc dar cu raspunsul mai pe sarite.

Uichend placut la toate gagicile si puii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Scuze de intarziere la apel, dar stiti voi povestea cu netul meu...

Am trecut cu bine de nasit, fara sa nasc, Doamne fereste. Nu am pus inca poze, nu am avut timp. A fost frumos, chiar nesteptat de frumos, am si dansat, am reusit sa stau victorioasa pana la sfarsit...
In alta ordine de idei, o am bolnava si operata pe bunica de la Rm Valcea si am dat o fuga pana acolo...Acu tragem tare cu munca ca zica-se doctora ca e posibil sa vina bb mai repede. Eu sper ca nu, a fost programat LEU, sa ramana acolo cumintel pana in leu!!! Iau tratament sa stea cumintel, ca io in pat slabe sanse, nu-mi iese deloc pasenta. De stau o zi in pat, ma ia depresia, ma cred deja bolnava...

Ven, nu fi suparici, imposibil sa fi vazut ceva la 15 saptamani...Asteapta minim 20 saptamani sa fii sigura de sexul lui bb..Si apoi, io ca viitoare mama de baieti, crede-ma ca imi plac fetitzele la nebunie, dar pur si simplu nu ma mai vad mamica de fetitza(cred ca lucreaza foarte bine si autosugestia).Mai mult sunt mandra de burtica mea tuguiata de baietoi, mai mandra decat am fost la Stefi... Las ca o sa se impace ei bine, si o sa faca traznai cu caru', de-o fi sa fie baietoi.

Laura ai mare dreptate, nici io nu sunt mare prietena cu starea de gravidutza, iar de ultimele 2 luni...no comment. Rezist eroic. Apropo de diversificare eu la Stefi am inceput pe la 3 luni tot din motivul greutatii. N-am avut niciodata probleme cu el, asa ca go for it, daca ti-a recomandat dr. Oricum Nadjia e o micutza uriasa pentru varsta ei,manca-oar mama de frumoasa!!!!

Merg sa vad poze, ca atatea laude ce ati postat pe aci, ma lua curiozitatea...

Pupici multi la mamici dulci si la copii cuminti, cum numai pe aci pe la noi se mai gasesc...

Carmen34+ si Stefi3 ani

poze carmen&baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Cu scuzele de rigoare am citit din urma asa pe dunga.
Sunt la serviciu si am vrut sa va scriu cateva randuri sa nu ma simt vinovata ca nu imi facui timp si pentru asta.
Azi ma sunara de la gradinita sa vin sa o iau pe Eva ca avu doua scaune moi (zic ei diaree) si ca nestiind ce ar putea fi recomanda sa luam copilul acasa.
Nasoala treaba. Si simt ca fata e bine. dar, ma rog, au niste reguli pe care trebuie sa le respecte. ASa ca isi lua sotul liber, cu intentia de a lucra de acasa (om vedea ce va lucra el! ).
Si fiind la gradinita sa o luam pe Eva aruncaram un ochi si la Luca. pai toata gradinita era afara in curte, zi de jucat cu apa. Pai Luca al meu de-abia avu timp sa ma intrebe ce fac si astepta sa termin mai repede ca sa imi insiruie cate in luna si in stele ce face el acolo.
Avea pielea alba de sunscreen (asa ca imi luai o piatra de pe inima ca ma tot gandeam eu daca educatoarele creia o pauzasc copiii cu crema de protectie solara) si era ud leoarca. Sper acum sa nu ne pasca vreo raceala ca ma dau cu capul de pereti.
Alerga ca un nabadaios ce e, numai gura lui se auzea (vorbind in engleza) .
Analizele lui Luca se pare ca sunt au iesit bune. tiroida lui functioneaza cum trebuie, dar vom avea grija sa ii mai repetam analizele pentru ca pediatra a zis ca a simtit-o un pic marita. In fine. Nu am scapat chiar de tot de grija, dar ma rog ...
Ma mai amagesc un strop.
Ieri am fost la cel mai bun colegiu din oras sa ma interesez de scoala de asistente medicale. Scoala care dureaza 4 ani si costa $30.000. Acum ma gandesc daca oi putea obtine un imprumut. dar cu banii care ii fac eu ma cam indoiesc.
Trebuie sa imi echivalez diploma de colegiu din Ro (sunt cateva companii din USA autorizate sa faca echivalarea studiilor), sa mi se stabileasca GPA (nota) care o am mare, asa ca am sanse mari sa fiu admisa. Numai ca trebuie sa ma misc ca gandul ca sa am timp sa aplic si sa si incep scoala din august.
Sa nu mai spun ca ma simt batrana batranelor pe langa studentii aia tineri si frumosi . Nu mai zic la nimeni ca mai am si doi copii ca voi fi tanti de-a binelea . dar ca sa ma incurajez oleaca pot spune ca o sa imi prinda bine aceasta experienta, sa fac ceva bun cu timpul meu, sa stiu ca in viitor pot aduce un venit remarcabil in casa, sa fiu capabila sa imi intretin familia.
Am mari emotii cu invatatul, cu examenele, nu stiu cam care e sistemul aici, cum imi va fi programul, cum ma voi descurca,daca copiii ma vor lasa sa invat, daca voi putea sa imi pastrez actualul job.
Deci multe semne de intrebare, ca atunci cand esti in fata necunoscutului.
Tot ieri fuse al meu sot iubit de isi lua mult visata bicicleta (fara nici o exagerare ajunsese sa o viseze nopti la rand, exact ca un copil care isi asteapta de mult jucaria ). i-am zis ca acesta va fi cadoul meu pentru el (cu banii lui , dar cu aprobarea mea sa ii investeasca in asa ceva. deci dupa cum banuiti eu sunt cu finantele).
Sambata de ziua lui nu i-am facut nimic special. Un tort pe care l-am decorat cu floricele (ca asta mi-a fost imaginatia la momentul respectiv), Luca i-a cantat "Happy birthday" si "La multi ani".
Ah, dimineata cand l-am trezit pe sot i-am pus in fata ochilor o hartie mazgalita de Luca (ceva ca un cap cu un ochi mare rosu si unul mic si negru, o gurita mica rosie - adica o curba, 2 urechi si ceva par), iar pe langa acest "interpretabil" desen a scris tata la soaptele mele "acum il faci pe T, apoi pe A, iar pe T".
Iar sotul impresionat la maxim de talentul lui Luk Muk cel Mic de a scrie cateva litere.
Asa. Si dupa cum va spuneam isi lua sotul mult dorita bicicleta pe care dadu ... $2200. Pai are etrier, lichid de frana, suspensii pneumatice . oyoyoy, o sa imi faca capul calendar cu performantele bicicletei. De dimineata imi spuse sa ii deschid dosar in care sa puna toate actele . mai lispeste sa ii faca asigurare.
Prima noastra masina in USA fuse un Renault pe care am dat vreo $500. masina care a mers al naibii de bine si cu ajutorul ei am putut sa ne strangem bani sa ne luam una mai buna si o casa.
Daaa si sotul atat de incantat era de bici ca isi suna parintii, socrii (sa nu mai spun ca toti din Ro stiau ca acesta ii va fi cadoul de ziua lui).
Partea nasoala e ca aceasta bici este pentru teren pietros, sa te cateri in creierii muntilor (precum capra de munte) si drept urmare nu se mai poate atasa scaunul de copil sau trasurica de ea. Si hotararam sa o pastram si pe cea veche (tocmai stabilise cu un coleg sa i-o vanda cu $160). Si uite-mi casa incarcata cu 3 biciclete.
Cred ca va facui capul calendar cu subiectul BICICLETA.
Ah si si-a luat si pantofi speciali de bici, care au o chestie pe talpa ce se prinde la pedala sa stea piciorul fixat (sa nu iti sara piciorul de la socuri sau mai stiu eu ce). Si acum presimt ca o sa fie de rasul curcilor ca e o chichita cum sa te dai jos de pe bici. Si in primele zile vor fi muuuuuuuuuulte cazaturi . iar eu voi fi cu camera sa filmez, sa se vada ce caraghios e . Nu vreau sa ratez momentele astea.
Carmena, sanatate multa bunicii tale si ai grija de leut.
Adamestilor, fuserati frumosi rau la nunta. Si mireasa de nota 10.
Alexandra, mi-am bucurat ochii cu pozele Isei. Si papagalul are un penaj tare frumos. Si pare asa cuminte !!!
Ven, ia nu mai fi suparata ca bb e baiat. Asta e. Sanatos sa fie. Dzeu le potriveste pe toate sa fie asa de bine, ai sa vezi. Poate chiar e mai bine pentru Markus. Ce zici, Elena, am dreptate? Se joaca amandoi frumos, nu mai trebuie sa cumperi multe jucarii ca le aveti deja. hai tu sa nu fi necajita. Cum spunea si Laura T, in USA e mult mai usor sa cresti un baiat decat o fata.
Si nume ... gasiti voi unul frumos.
Ariciul e un scump.
Tinatache, unde pot vedea si eu pozele voastre?
Vik, reteta, please.
Referitor la diversificare am inceput la 4 luni ca amandoi copiii au fost alimentati mixt. Intai cu cereale, legume, dupa care fructe.
Carmen, hai mai ca la voi in Canada e mult mai bine decat in USA cu concediile de maternitate. Stiu eu ca nu te plangi. Sarcina usoara in continuare.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Reteta:(o traduc in graba, da' aici la subiect vad ca stiu cam toate germana, asa ca am sa mai las niste cuvinte daca o fi cazul)Kalbsgeschnetzeltes Zürcher Art400gr carne de vita(Nuß, Schulter oder Oberschale), chiar nu stiu pe romaneste denumirile, oricum tre sa fie o carne buna, slaba, si cea mai buna e Nuß, ca singele se inchide repede, si ramine o carne mai alba dupa ce sta citeva minute in grasime la incins). Cristina, Ileana poate stiti voi exact. Eu am poza cu vaca si cu denumirile in germana, sunt vreo 20 de soiuri de carne, chiar habar nu am pe romaneste sa le zic la toate.3 cepe medii spre mari, cam asa125ml supa de carne de vita(am folosit supa facuta din cub concentrat si e ok, daca aveti supa de oase e si mai bine)1/2 legatura de patrunjel2 linguri de unt(nu margarina)1/2 lingurita de sare1/2 lingurita piper1 lingura faina125ml vin alb sec ori mediu125ml smintina mai subtire( Sahne)Carnea spalata, uscata si apoi taiata in fisii subtiri, asa de lungimea si grosimea degetului mic.Ceapa taiata cubulete.Supa sa fie fierbinte.Patrunjelul taiat fin.Untul incins intr-o tigaie de tefal sau in care preferati voi, sa fie mai larga si apoi fisiile de carne prajite pe ambele parti pina se inchide singele si se rumenesc f putin(hellbraun anbraten).Se scoate cu o spumiera carnea si se pune in unutul fierbinte ramas ceapa, se caleste pina se inmoaie si se face transparenta. SE adauga imediat carnea la loc, se pune sarea, piperul.Peste carne si ceapa se pune faina sa se caleasca, amestecind pina se omogenizeaza si imediat se stinge cu vinul turnat usor cu mici pauze amestecind intre.Se adauga si supa de carne, dar nu direct pe carne ci de jur imprejur asa pe marginea tigaii.Se pune si smintina amestecind usor.Se mai lasa totul sa dea un clocot se ia de pe foc se pune patrunjelul si gata mincarea.E bine sa veti totul gata pregatit pt ca timpul de facere e undeva la 10-15 minute la foc incins(bine nu sa sara mincarea din cratita) si tre sa va miscati repede. Se serveste cu Rösti, cartofii aceia intii fierti, taiati marunt amestecati cu o ceapa mica rumenita usor(la un kg de cartofi) si apoi modelati in palma ca niste tarte , pe urma rumenite rapid in unt incins, asta-i clasic. Merge in general cu (,) cartofi: piure frantuzesc de ex, ala de nu e mixat cartoful fiert perfect, se simte si se vede prin piure bucatele de cartofi, se mai pune smintina, unt si patrunjel. Ori cu cartofi fierti. Merge si la orez, daca va place orezul. Ori chiar pene ori alte nudeln. Dar atentie pastele "inghit" rapid sosul si ramine cam aiurea.Ar trebui sa iasa de consistenta aproximativa a ciulamalei. Nu prea legat dar nu apos.Merge cu vin alb la noi si suc de mere la copii maninca chiar si copii sclifoti ca al meu:))Laura am o carte de retete traditionale nemtesti, sunt si austriece, elvetiene si unguresti. Mincare zdravana si grasa asa ca pt iernile lungi cu zapada multa. Mai pun aici daca mai vrei.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Cristina pai baietul se intelege ca-i frumos ca dpar seamana cu mama;) Se integreaza perfect printre puii de nemti si el blondin:) Chiar asa, e obraznicut si nazbitios ori e linistit?Am o slabiciune sa ma uit pe poze cu fratior si surioara, mai ales cind stiu atitea de copii, ca nah sunt din gasca noastra:). Imi imaginez si pe ai mei in timp.Azi a iubit-o Aldo pe Nadja, mai se simtea in aer cit tine la ea. Era momentul lor, asa ca stateam in liniste pe margine. El o pupa, o alinta, o tinea in brate, ea ii dadea cu minutele prin par si gingurea, el se bucura de mingierile minutilor ei mici si zimbea zicind "bebe Nadja du bist mein schwester"( esti sora mea). M-am topit si mi-am zis ca uite se vor avea asa si peste zeci de ani. O viata!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Buna seara gagici! Am picat si io acasa dupa enspe ore de munca. Daca stau peste program da compania masa de seara- au meniuri de unde alegem. Dar am preferat sa nu stau mai mult de 7:30pm si mai bine sa-mi mananc grisinele de acasa decat dinner-ul lor. La moment mai am doar un pachet de grisine ca celalalt l-am mancat aseara cu zmeura, piersici si o bere mexicana . Nu am mai gatit de o saptamana, mai ales ca-s singura cuc. Sotzul e in deplasare vine maine seara.

Valeria, si io mi-am tradus diploma (de liceu) cand am venit aici, pe vremea aia la Berlitz M-a costat $100, si acuma tin minte pt ca acum 22 de ani $100 era foooarte mult, si mai ales ca abia venisem. De echivalat, cu GPA si cursuri, au facut-o ei la facultate. Am mai dat si TOEFL (testul de engleza) si am fost in pita. Deci foarte multe nu s-au schimbat de acum zeci de ani, doar preturile. Succes la scoala, lasa ca trece repede! La multi ani pt sarbatorit! Sa-ti traiasca. Sanatate la copii.

Multumiri multe Laura, daca am timp si pt cine (ca s-ar putea sa fiu singura din nou cateva zile) o sa fac reteta duminica. (Sahne e frisca nebatuta aici.) Da, daca mai ai retete din astea de-ti curge grasimea pe barba (glumesc) pune-le aici. Io sunt foarte dispusa sa incerc ceva nou.

Carmen, tinem pumnii pt nastere usoara la momentul dorit de tine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza!

Azi am facut

Ciuf, iti doresc multa bafta sa-ti rezolvi toate actele si sa te inscrii la scoala!
Ma bucur ca Luca e bine.

LauraT, singura acasa???? Cred ca ai murit de plictiseala si de prea multa liniste...

Multumim de complimente, sunteti niste dragute

Carmena, vezi sa nu nasti totusi prea devreme, te roooog, nu-i nimic glorios in a avea un copil cu prematuritate, fie ea si mica... Dexametazona aia nu are nici un fel de contraindicatii, sunt multe gravide care au facut-o si nu s-a intamplat nimic rau.

Vik, nu am cununat-o pe Simona, mey, ca si eu ma impuscam dc arata asa de bine dupa nastere . Pe mireasa o cheama Laura si-i tinerica foc, are doar 25 de ani. Pe Simona am cununat-o acum 3 ani, in septembrie se fac.

Gata, fug la treaba. Va pup si weekend placut!

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu... Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Scriu si eu 2 vorbe ca am multa treba si mai mult nu pot.
V-am trimis poze. Ven scuza-ma am uitat sa-ti raspund cand mi-ai zis de poze. Trebui sa-mi trimiti adresa ta de mail si le trimit.
Ileana am vazut pozele, suuper frumoase. N-a avut timp sa le studiez atent, dar recuperez.
Laura evident a trecut termenul tau....cum fac?
Ea nu are un cont....sa trimit direct ? N-am citit mesajul la timp...am avut vre 2 sapt de-a dreptul mizerabile....seara pic cum intru in casa. Sunt obosita, n-am timp de nimic (includ si copilul aici )....mai trece o spt si vacanta scrie pe noi.Sper ca toata lumea e ok. Pupam pe toti PS nu pot sa cred ca n-am avut timp sa pov de joey......n-m nici acum din pacate.
E un tip super haios, cuminte, curat si deloc galagios ( vreti si voi asa un tip...nuuuu ).
L-am cumparat intr-un mom de inconstienta....nu ne doream, nu era planuit....ne-a placut cand l-am vazut. Isa cerea pesti (nu aveau pisicute atunci ).
Dar acum ne place, e dragut foc.
Sa vedem cine-l tine cat plecam. Amicul care era nr 1 pe lista s-a dovedit a fi tare....... . Cica-l tine in garaj.
L-a taiat de pe listuta. Gata cu el.Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Ileana eu sper ca bb a inteles ca trebuie sa fie leut si nu racusor, basca ca e bine la mami in burtica in conditiile in care acasica nu are inca nik pregatit. Iar fata care vine sa ma ajute la curatenie si calcat nu vine decat in weekenduri ca are servici, deci e musai sa stea bb pana pe 01 august cel putin in burtik,sa am timp de pregatiri. Plus ca l-am dus pe Stefi la bunici si vreau si io 2 saptamani de liniste ca apoi... m-am lins pe botik ceva vreme. O sa merg sa incep injectiile din seara aceasta, sar'mana de sfaturi.

Nu pot sa vad poze si nici sa descarc, ca a aparut barbatu' cu un antivirus care pe orice site de poze as intra imi spune ca nu e sigur...Sper ca schimb furnizorul de net in cateva zile si se termina si problemele mele ca ma enerveaza deja la culme aspectul asta!!

Laura reteta ta e un fel de "pui cu smantana" dar cu carne de vita...Mmm pare delicioasa, dar intr-adevar aduna calorii cu nemiluita...

Super mami inteleg ca Joey e un pui de matza??? Cred ca e Isa topita dupa el, si Stefi e innebunit dupa animale...Sa va traiasca si sa se bucure Isa de el, presupun ca ii apartine in exclusivitate!!

Fetelor spuneti-mi si voi, cum le mai luati temperatura la pujuti?? Soacra-mea m-a sunat aseara sa-mi spuna ca Stefi are 37.5 la subrat. Dimineata avea la fel, desi i-a dat Panadol si Nurofen. In rest e vesel nevoie mare, se joaca, nu-mi explic de la ce sa fi facut temperatura. O fi facut nitel insolatie?? Ca nu are alte simptome(curs de muci sau mai stiu io..)

Merg sa mai lucrez nitel, dar mai bag cate un ochi...

Pupici

Carmen35+ si Stefi3 ani

poze carmen&baietii

Mergi la inceput

Carmen ,io o iau rectal. La dr o ia in ureche cu termometrul electronic. Sub brat am inteles ca nu se ia la copii asa mici.

Mergi la inceput