Nazdravani de oct-nov-dec-2003(81)
Raspunsuri - Pagina 14
Ven spune:
Laura/Vikinga, ma bag si eu acuma in seama, dar "Kalb" nu inseamna carne de vitel? Si 'Rindfleisch' e aia de vita? Nu-s sigura, zic si eu, pt. ca fac asocierea cu limba engleza si asa ar fi logic. Reteta suna yummy
Venera , mama lui Markus
adriana spune:
Carmena, hai mai, da-o-ncolo! Pentru 37.5 i-a dat si Panadol si Nurofen? Daca este peste 38 jumate, atunci poti sa-i dai ceva.. O fi nadusit copilu pe afara si i s-a ridicat temp..
Eu i-o masor in ureche, am unul instantaneu, ca altfel mi s-ar ridica paru de groaza sa le-o tot masor rectal... Deci astea 2 modalitati cred ca sunt mai bune pt copiii mici.
Sanatate, sper sa nu fie ceva mai complicat..
Alexandra, admirat printesa, papagalul, rochitele, e o frumoasa.. Olguta m-a capiat cat s-a uitat la poze, voia de toate, papagal, rochite, codite, par lung...
Revin
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
sympa spune:
Am admirat si eu pozici frumoase...
Adriana....exact asa a facut si Andrea mea cand a vazut pozele Izei...e frumoasa fetitza..da......vreau si eu papagal, rochita ca aia, si par asa cret.No..eu ce sa fac acum???Ca papagal si rochite se poate rezolva..dar parul???
Alexandra..mersic de poze...frumoase tare, ca de obicei.
Admirat si nasa si nasica....uiuiuuu...Ileana ai fost frumoasa si Ilinca??Sa o mananci nu alta.Si finutza...acum te cred ca a fost cea mai frumoasa mireasa- superba.
Carmena....37,5 nu e mare deloc.Aici astia zic sa nu-i dai nimic decat daca e peste 38.5.Eu la amandoi le-am luat temperatura sub brat.Poate nu e chiar ideal, dar eu una imi e frica sa ma bag rectal.Sper sa nu-i mai creasca si sa fie totul bine, iar tie odihna placuta ca imediat vine "galagia" mica...
Vik..multumim de reteta..o sa o incerc si eu.Mama o sa vina in septembrie si nu stiu cat o sa stea.Eu i-am luat bilet pe 6 luni si o sa stea atat cat o sa se simta bine.Nu vreau sa o fortez si sa se gandeasca toata ziua la Romania.Data trecuta cand a fost a stat cam 5 luni si cred ca-i venea sa pupe pamantul romanesc la Otopeni ca zicea ca ea nu crede ca o sa-si mai vada casa vreodata.Atunci nu aveam nici copii...se plictisea la greu.O sa mergem si la fratele meu, poate o sa mai stea si pe-acolo vreo luna..Vedem noi..important e ca vine si eu nu mai am rabdare.
Elena?????Treci la semnat condica...ca n-ai fost demult.Pupici la nazdravani.
LauraT....ia spune tu cum e stai singura acasa!!!Ca eu una nici nu-mi imaginez cum ar fi.Sa faci ce ai tu chef...cand ai tu chef...Profita ca indata incepe iar galagia.
Valeria.."La multi ani!" sotului...sa stapaneasca sanatos bicicleta.ce iti e si cu visele astea!!!!Uite ca i s-a indeplinit!!!
Mai fetelor...eu am avut o problema cu Andrea mea...a luat o ciuperca la fundulet, de la piscina sau de la gradinitza, dar mai mult ca sigur de la piscina si-am fost cu ea la doctor.O dau cu crema de 2 ori pe zi si deja a inceput sa-i treaca.E innebunita dupa piscina si mie deja mi se face rau la gandul ca se poate repeta faza cu ciuperca.Ce sa-i fac sa nu se prinda de fundul ei???Nu-mi spuneti sa nu o mai duc la piscina...ca nu e rezolvare, vreau alte sfaturi.Azi am fost din nou cu ea la control...si n-am avut ce face cu asta micu si l-am dus la gradinitza la care a fost Andrea inainte.Parca a presimitit ca i se pregateste ceva...ca a inceput sa planga de cum am intrat pe usa, si doar inainte era cu gura pana la urechi de cate ori mergeam dupa Andrea.Ei, sa nu va spun ca mi-a spus educatoarea ca n-a reusit sub nici o forma sa-l potoleasca.A tot plans saracutzul!!Presimt ca o am probleme cu el cu lasatul la gradinitza.Mi-am propus sa-l duc de vreo 2 ori pe saptamana la gradi si sa stau cu el vreo juma de ora dupa care sa venim acasa, macar sa se obisnuiasca cu atmosfera de-acolo.Cu Andrea aveam probleme doar daca eram in decor...cum dispaream cum se potolea si uita de mine.
Tre' sa dispar..ca azi e ziua sorei finei noastre si vrea sa-i faca surpriza sa se trezeasca cu multi invitati la restaurant.Merg sa-mi fac un dus rapid pana nu se trezeste Teo...
Va pup...
www.dropshots.com/sympa" target="_blank">filmuletze
vikinga spune:
Da Ven f bine spus, e vitel nu e vita.Alexandra, banii pina la urma nu i-am trimis, au mai dorit si alte fete sa trimita, asa ca mai astept. E ok, nu-ti fa griji Cind o sa ai timp si o sa fii mai relaxata poti sa o rogi pe Isa sa faca un desen frumos si sa cumperi de ex si o carte cu printese pt Diana, ori pui si o poza cu Isa si papagalul. Sigur pe ea o va bucura enorm. Sympa aiurea cu cipuerca, poti sa speri ca poate o fi devenit mai rezistenta. Sa o speli la dus mai des altceva nu-mi vine in minte.Miine fac paella si am sa scriu reteta.Laura cind plecati in concediu?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
Laura Takacs spune:
Hello si din Lumea Noua! Am venit acasa si ne odihnim- asta dupa o partida de shopping la mall, io, si "dumnealui" o intalneala cu un client. Adica pe mine m-a lasat la mall si el s-a dus la afaceri. Am dat lovitura, niste oferte grozave. Adriana, tu ai in Manhattan Lord & Taylor, vezi ca au sale-urile de sfarsit de sezon, utlima strigare, si daca mai ai si cupon de 20% te-ai facut. Daca nu-l ai da-mi PM si ti-l trimt scanat. Am luat la cupii: shorts Guess $10.39, tricouri Timberland si Qucksilver $3.45 si $4.59, astea ca ex ca am luat mai multe. Io cumnparturi la tzoale fac doar de doua ori pe an, acuma pt vara viitoare si in februarie pt iarna urmatoare, tot la acelsi magazin. E scump altfel, dar in astea doua luni fac reduceri substantiale.
Sympa, cum sa sa fie singura? Cred ca suport copiii mai usor decat pe sotz . Glumesc. E bine o vreme, dupa care incepe sa-mi vina sa ma urc pe pereti. Ca de cate ori poti face curatenie? De mancare nici vorba. Aseara i-am oferit grisine cu carnati, ca vinetele nu apucasem sa le fac. Am lucrat pana la 7:30pm ieri. Cu ciuperca fetitei, nu prea ai ce face, decat sa speri ca nu mai ia si a doua oara. Sorry, dar cum zici, din piscina afara nu poti s-o tii.
Laura, plecam in ultima saptamana din august. Dar tu daca te gandesti vreodata sa mergi in Mexic, iarna si primavara e cel mai bine, in august e traznet de cald. Noi avem un timeshare cumparat acolo de vreun an, si ne-am propus sa luam la rand resort-urile. Nu de alta, dar ne place Mexicul (si daca iesi din resort esti ca in Glod, Ro, unde s-a filmat Borat .)
Azi cupiii s-au reunit, Calin a venit de la matusa si prietenii mei, unde a stat doua saptamani (nu-mi vine sa cred ca deja au trecut mai mult de doua saptamani de cand au plecat!). Al' mic s-a urcat pe masa de fericire (asa imi place mie sa cred, dar adevarul e ca maica-mea nu-l poate stapani ). Si a mai intervenit si gelozia, sau cel putin asa cred io ca e, pt ca acuma nu mai primeste toata atentia, de aia si-o si cere. Prin prostiile care le face. Luni pleaca cu ai mei la Sovata o saptamana. Pe mine cine ma duce in vacanta???
Va las ca ma duc sa-mi calc hainele pt saptamana viitoare si pe urma iesim cu niste prieteni la un local. Weekend placut!
carmen77 spune:
Ileana, am vazut si eu in sfarsit pozele, ca eu ca v ..aca nu prea ma loghez cand citesc, si cum pozele erau in PM, go figure . .ma tot uitam la albumele voastre si ma gandeam ca m-am tampit si nu le gasesc. Ai 2 copii superbi, cred si io ca Ilinca a rupt gura targului .
Alexandra, am vazut si pozele voastre, Isa e tot mai domnisorica si Joey ... un haios . Vorbeste sau trebuie sa il invatati voi? Aveti grija ce vocabular induceti papagalului , nu de alta, dar aveam o cunostiinta care isi invatase papagalul sa injure si cum intra cineva la ei in casa ... o incasa .
Dupa secole, ma apuc si io acuma sa mai pun niste poze noi pe webshots, ar trebui sa fie available in jumate de ora.
O seara buna sa aveti!
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003
vikinga spune:
Am poze noi cu iubita mica si Aldo lego addict:) Sunt in acelasi album primavara.Am facut un album separat cu paella pozata in etape.Paella preferata de noi e cea mixta adica si cu (,) carne de pui si cu fructe de mare. Daca nu va plac fructele de mare, am sa gasesc o reteta si pt asta. Cautind pe net retete cu paella m-am amuzat citind pe un site cu istoricul(!!) paella-ei si se zicea ca asa cum spaniolii nu sunt in consens in privinta politicii, vremii, fotbalului, vecinilor si aproape la orice despre ce discuta, bineinteles ca nu sunt in consens nici in privinta retetei de paella. Cite bordeie atitea obiceieAsa ca am adaptat vreo 3 retete la "bordeiul" nemtesc, mai exact la oferta de prin supermarchetele de aici. Ca sa fie rapid si fara batai de cap.Pt cine gaseste fructe de mare proaspete pot ajuta cu amanunte din alte retete, eu am folist doar congelate.-un piept de pui mare, -o ceapa mare, -4 catei de usturoi-un ardei gras rosu-4 rosii mici-2 cani jumate de orez(eu am spaniol, daca nu gasiti at luati orez cam cum e ala romanesc pe la noi, in nici un caz orez mare lung cum se folosesc la retetele asiatice)-1.5l supa de pui(eu am facut din concentrat de pui de la maggi, e ok)-3g sofran-1/2 lingurita piper Cayenne -300gr mazare congelata-ulei de masline-500gr(o punga) de fructe de mare mixate, congelate(Meeresfrüchte-Mischung)-o cutie de scoici congelate(Muscheln)-1/2 cutie de scampi congelati, dar sa fie intregi cu antene cu tot(vreo 15 scampi) -2 lamiiCe trebuie sa aveti pregatit:Intii se scot scampii la decongelat, nu au nevoie de mai mult de 30 de min.Apoi fructele de mare se prepara cum scrie pe ambalaj. In general cam asa se face: intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei, un catel de usturoi si apoi fructele de mare asa cum sunt congelate direct in uleiul fierbinte. Se calesc vreo 10 minute. Si se lasa deoparte. O sa ramina si jumatate de cana de supa de la ele, care se va pune si ea la paella.Scoicile congelate se pun intr-o cratita cu o ceapa taiata, un catel de usuroi si un pahar de vin alb. Se lasa sa fiarba vreo 10 minute. Supa ramasa de la scoici se arunca.Pieptul de pui taiat in cuburi.Ceapa taiata mic.Usturoiul taiat fin.Rosiile fara coaja si seminte taiate cubulete(in viteza eu le pun doar asa taiate).Ardeiul gras taiat cuburi mici.Supa de pui fierbinte.Intr-o cratita de paella( e important sa fie larga si nu de teflon, ci material care se incinge repede) se pune pieptul de pui taiat cubulete sa se caleasca in vreo 5-6 linguri de ulei de masline, la foc tare timp de vreo 3-4 minute. Peste carne se da putina sare si piper. Se scoate cu o spumiera si se lasa deoparte.In uleiul ramas se caleste ceapa pina se face transparenta. Se adauga rosiile si ardeiul gras, se lasa vreo citeva minute amestecind pina cind ardeiul si rosiile sunt inmuiate bine.Se pune orezul pina devine transparent(vreo 3-4 minute), la fel amestecind rapid.Se pune peste 1l din supa de pui si supa de la fructele de mare ramasa.Se adauga mazarea, piperul cayenne, sofranul. Se da focul la mic si se lasa sa fiarba 10 minute.Dupa cele 10 minute se adauga pieptul de pui si fructele de mare si inca 300ml de supa de pui. Se mai lasa alte 10 minute.Se amesteca usor, cu o lingura de lemn doar pe fundul cratitei ca sa nu se prinda. In rest eviati sa invirtiti prea mult in orez.Dupa cele 20 de min de cind fierbe orezul se adauga scampii,care se pun deasupra, ii impingeti usor cu degetul, oricum ei vor ramine deasupra, se fac doar cu caldura degajata, nu le trebuie mult. Acoperiti cratita.Dupa 5 minute puneti si scoicile deasupra. Se mai lasa 5 minute si gata paella. In total orezul tre sa fiarba 30 min. Dupa ce supa scade si orezul se umfla, nu mai amestecati deloc. Paella e gata cind supa s-a dus de tot. Daca supa scade inaite de cele 30 de minute se aduga din acel rest de 200 ml supa, ramasa rezerva. Focul e tare la inceput cind ingredietntele sunt calite, apoi focul mic spre mediu la fierbere. Puteti acoperi asa pe jumate. dar nu e neaparat. Important e un capac cind se pun scampii ca sa prinda rapid culoarea portocalie.Se pune in mijlocul mesei cu sferturi de lamie alaturi. In farfurie isi poate pune cine doreste putina lamie stoarsa. Se serveste cu vin alb sec. Cantitatea din reteta ajunge lejer pt 4 portii mari. Se poate si reincalzi in microwelle ori in cuptorul bine incins. Dar avind fructe de mare nu lasati de pe o zi pe alta.Reteta pare lunga pt ca am scris toate amanuntele. Dar e simplu si rapid de facutPofta buuuuna.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
Carmena spune:
Salutare!
Poze nu pot viziona in continuare, desi ma ia depresia din cauza asta...Daca nu facem ceva cu netul asta, ma apuca disperarea...
Laura iti bati joc de mine???Mi-ai facut o pofta de paella si un dor de Spania cum n-am mai avut de mult...Tocmai ce au mai fost si niste prieteni pe la noi care ne-au aratat poze din Grecia de anul trecut si se laudau ca pleaca la Palma de Maiorca(nu stiu daca asa se scrie si mi-e lene sa dau search pe net...).Iar eu stau consimtita la lucrat de acte si cumintica sa nu nasc inainte de 01 august...Dar promit ca la anu' pe vremea asta ma dau la Roma fie ce o fi, ca asa am un dor de concediu, si niste hormoni frustanti de gravida...
Sarmana de raspunsuri pentru Stefi. Acu cica e bine, cred ca mai degraba a fost paranoia lui soacra-mea...Se panicheaza imediat si ii e teama ca mergem si "saltam" copilu' asa ca imediat cauta solutii chiar daca nu sunt cele mai bune...Una peste alta, pare ca s-a mai obisnuit, desi in fiecare seara intreaba la telefon cand mergem sa il luam...Iar io am un dor de el de ma usuc, e rau fara copil acasa, parca e pustiu...Abia astept sa ne reunim in formatie completa, cu bb cu tot, chiar daca o sa fie ca la nebuni pe aci...
Am fost azi si am cumparat pt bb si pentru spital ce aveam nevoie,mai am doar mici maruntisuri, mi-am luat de-o grija ca ma stresa ca nu aveam nik pregatit. Acum urmeaza sa mai spal lucrusoarele si sa pregatesc gentutzele. Si sa vina fata sa-mi faca curat in casa, ca sa fie totul ok cand apare bebelusul.
Am vrut sa cumpar termometru de ureche de care spuneati voi dar era 240 RON, mi s-a parut cam mult. Asa ca am luat un Samsung digital, si o sa aplic rectal, ca la Stefi si pt frate-su.
Elena ce o mai fi facand???Nu m-a mai incurajat neam pe aci, sa-mi mai faca galerie ca soacra mare ce este...
Ven cand cununi, se apropie asa-i?? Ma lasa neuronu', ma intelegi, stiu ca ai mai spus.
Ileana asptept cafelutza virtuala maine dimineata, sa stii.
pupici la toata lumea, merg sa fac un dusulet si in pat ma bag. Vroiam sa mai fac o fripturica dar ma las pagubasa, e si maine o zi.
Carmen36+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
Carmena spune:
Salutare!
Poze nu pot viziona in continuare, desi ma ia depresia din cauza asta...Daca nu facem ceva cu netul asta, ma apuca disperarea...
Laura iti bati joc de mine???Mi-ai facut o pofta de paella si un dor de Spania cum n-am mai avut de mult...Tocmai ce au mai fost si niste prieteni pe la noi care ne-au aratat poze din Grecia de anul trecut si se laudau ca pleaca la Palma de Maiorca(nu stiu daca asa se scrie si mi-e lene sa dau search pe net...).Iar eu stau consimtita la lucrat de acte si cumintica sa nu nasc inainte de 01 august...Dar promit ca la anu' pe vremea asta ma dau la Roma fie ce o fi, ca asa am un dor de concediu, si niste hormoni frustanti de gravida...
Sarmana de raspunsuri pentru Stefi. Acu cica e bine, cred ca mai degraba a fost paranoia lui soacra-mea...Se panicheaza imediat si ii e teama ca mergem si "saltam" copilu' asa ca imediat cauta solutii chiar daca nu sunt cele mai bune...Una peste alta, pare ca s-a mai obisnuit, desi in fiecare seara intreaba la telefon cand mergem sa il luam...Iar io am un dor de el de ma usuc, e rau fara copil acasa, parca e pustiu...Abia astept sa ne reunim in formatie completa, cu bb cu tot, chiar daca o sa fie ca la nebuni pe aci...
Am fost azi si am cumparat pt bb si pentru spital ce aveam nevoie,mai am doar mici maruntisuri, mi-am luat de-o grija ca ma stresa ca nu aveam nik pregatit. Acum urmeaza sa mai spal lucrusoarele si sa pregatesc gentutzele. Si sa vina fata sa-mi faca curat in casa, ca sa fie totul ok cand apare bebelusul.
Am vrut sa cumpar termometru de ureche de care spuneati voi dar era 240 RON, mi s-a parut cam mult. Asa ca am luat un Samsung digital, si o sa aplic rectal, ca la Stefi si pt frate-su.
Elena ce o mai fi facand???Nu m-a mai incurajat neam pe aci, sa-mi mai faca galerie ca soacra mare ce este...
Ven cand cununi, se apropie asa-i?? Ma lasa neuronu', ma intelegi, stiu ca ai mai spus.
Ileana asptept cafelutza virtuala maine dimineata, sa stii.
pupici la toata lumea, merg sa fac un dusulet si in pat ma bag. Vroiam sa mai fac o fripturica dar ma las pagubasa, e si maine o zi.
Carmen36+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
Laura Takacs spune:
Carmen, am facut rapid socoteala pt termometrul ala. Io sper ca nu m-am incurcat in zerouri. Mi se pare enorm! Dublu fata de aici. Ca eu l-am luat cu $40-50 acum 4 ani.
Laura, azi incerc reteta cu vitelul, dar "sar" peste Rosti, ca nu am timp sa le fac, garnitura de paste. Paella o las pe saptamana viitoare, multumim pt reteta si efortul care l-ai facut cu traducerea. Te rog trimite-mi linkul pt poze.
Aseara ne-am destrabalat putin. Se mai gasesc si pe aici locuri unde sunt terase in aer liber, dar spre surprinderea noastra dupa ora 22 nu mai aseaza pe nimeni afara, si la ora 23 alunga clientii inauntru si aduna mesele. Cica nu stiu ce lege e. Acuma ca-i locala sau de stat nu stiu, dar ma gandeam cu jind la terasele din Europa unde poti sta mult si bine fara sa "ridici ancora" la ora 23. Si ieri a fost o zi foarte placuta, cald toata noaptea. Asa ca daca nu ni s-a arata de terasa (mai devreme luaseram cina tot pe o terasa, dar am vut sa ne plimbam putin si dupa aia sa mai stam la un pahar), ne-am dus la un bar si pe urma acasa.
Astept si io cafeau lu' madam Adamescu maine dimineata.