Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Mai mamicilor iau ce iau pt. mine in primul rand ca energizante vitaminizante si pt.aportul de minerale. Evident, daca eu sunt bine si bb va fi multumit! Deci nu pt.marirea secretiei lactate!!!
Daca vreti asa ceva va dau si alte linkuri pe langa cel dat de alia_ro si care e f. util.
Pupici

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Pe mine personal m-a ajutat ceaiul verde. Acum Alexis are 5 luni si e alaptat exclusiv si nu mai papa nimic altceva. Cu mancarea nu ma prea omor... am zile cand mananc numai friptura, zile in care mananc 1/2 kg de smantana (cel putin in primele luni nu era zi in care sa nu consum smantana, si din aia grasa, de 20 %). Culmea e ca am slabit ...
Zilnic, beau o cana de 300 ml de ceai verde cu flori de lotus + cate 2 ciorbe (astea nu chiar in fiecare zi) si cel putin 1 l de apa (minerala/ plata). Multivitamine nu iau, desi ar cam trebui. Am mai baut calciu sandoz cu vit c sau forte. Am cumparat si Ulei de peste (Hofigal), insa nu am luat decat cateva capsule.

un link util cu cateva clipuri in care se arata pozitia corecta pt alaptare:
http://www.drjacknewman.com/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=42

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Problema mare:(((( Puiul parca a innebunit, nu mai vrea sanul deloc, urla cand il pun chiar in pozitie de supt, parca il frige... Asta numai cand e nervos si treaz, ca daca il adorm un pic, suge fara probleme. Numai ca nu pot sa il adorm la comanda, iar cand ii e foame urla iar, fara insa sa puna guritza pe san.
Nu mai inteleg, e alaptat exclusiv, a papat din bibe tot laptic de al meu, atunci cand a fost musai sa plec de acasa fara el, nu cred sa fie vorba de obisnuinta tetinei (oricum, are tetina cu o gaurica minuscula, suge de trei ori mai greu decat la san).
Nici alimente mai mirositoare nu am mancat, usturoi sau ceapa... Voi ce credeti? Deja, de trei saptamani nu a luat in greutate decat 100 de grame, desi trebuia sa isi dubleze greutatea, din cate stiu. Pe 2 septembrie face 4 luni si nu are decat 7,4 kg (nascut cu 4 kile).
Multumesc mult,

Miki, Pitzy si Cezar
http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/
http://www.babiesonline.com/babies/f/florianjr/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Buna dragi mamici!
Conchita, de unde crezi ca pierzi lapticul? Incearca sa o pui mai des sa suga la sin.Si de 6-8 ori pe zi.
Eu asa am facut sapt trecuta.Fetele au fost racite iar Cristina mi-a facut o diaree de al antibiotic.....Si noroc cu alaptatul ca am scos-o la capat. Si statea toata ziua la sin sa suga, ba la stingul ba la dreptul iar acum am lapte de 3 ori mai mult decit inainte.
Ca iau si eu fiincda am crampe musculare, pe linga minerale de la eurovita, asa cind imi aduc aminte.
Tincutza, nu te panica degeaba.E un puseu de crestere, are nevoie de mai mult laptic. dar asta numai ptr o zi -doua, dupa aceea isi va reveni.Eu stateam cu cristina la sin si plingeam amindoua cind avea un puseu de crestere, mai ales ca ceaiul nu ii placea deloc.Alapteaza in continuare linistita si nu te stressa ca greutatea puiului tau, nu e sanatos sa fie gras.Ai un link de la alia. E util!
Sa iti traiasca puiutul, sa creasca mare si sanatos!
Mamacangur, cum sunteti? Bebe ce face?
Va pup pe toate si spor la alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

fetelor care alaptati, voi beti cafea? ca eu parca sunt nebuna, as bea.
cand am alaptat primul copil nu am pus cafea in gura, nu mi-era pofta, nici cand eram insarcinata nu am baut, nu simteam nevoia.

la sarcina a doua nu am baut primele 5 luni, cat am avut greturi, pe urma mai beam din cand in cand pt ca mi-era pofta, plus ca medicul zicea ca pot sa beau.
acum fetita are 4 luni si jumatate, e alaptata exclusiv si eu....dimineata cand ma trezesc , de vreo luna, numai la cafea ma gandesc....cam beau...1/4 ceasca, chiar jumatate..
am intrebat pediatra si mi=a zis ca nu-i face nimic rau, doar ca o agita.
eu nu am observat nici o schimbare de comportament la bebe daca beau cafea..numai ca am mustari de constiinta ca o beau...
voi ce ziceti? e bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Liliann,

Stai linistita,nu ai de ce sa ai mustrari de constiinta! Cu moderatie e ok, o cafea, maxim 2 nu au ce rau face.
E normal sa simti nevoia cafelei, eu parca eram nebuna cand bebe avea o luna doua, numai la cafea imi era gandul. Cea de dimineata era mai mult decat necesara, noptile erau dificile.
Bea linistita o cafea, savureaz-o, stii cum e fiinta umana, ce i se pare interzis are un gust si mai bun. Poate dupa cateva zile nici macar n-o sa ti se mai para asa buna, eu zic sa-ti faci capriciul cu toata inima plina, ca mai aiurea te simti asa.
Numai bine. Hm, ce bine miroase a cafea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Liliann, linistita poti savura cafeaua, nu-i va face nici un rau lui bebe!
Si eu alaptez, si in loc de cafea beau pepsi sau cola(au mai multa cofeina decit cafeaua). Stiu ca nu sunt sanatoase, dar trebuie sa fiu pe baricade cu amindoua fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

paulush,TOMALAVINIA merci mult de raspuns, m-am linistit pe deplin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Intrebare: la ce varsta il diversific eu pe bebe, daca il alaptez exclusiv, cu o singura exceptie, si anume: o data sau de doua ori maxim pe saptamana plec de acasa, si atunci bebe primeste lapte praf la 1-2 mese. Ce fac in cazul asta? La 4 sau la 6 luni?
Ma rog, acum el are o luna jumate, sper sa ma tina laptele pana atunci, dar cand ii incep diversificarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ayla, tot la 6 luni incepi diversificarea, chiar daca suplimentezi cu lapte praf.

Mamacangur si Lavinia, multumesc de suport. a fost o perioada foarte grea pentru mine dpdv al sanatatii, cred ca de-aia pierd laptele. azi de exemplu am avut o procedura medicala dupa care mi s-a interzis sa alaptez 24 de ore, si tot asa, peste faptul ca seara sunt la lucru, deci nu o pot alapta. timp in care Sonia mea se obisnuieste si mai mult cu biberonul, care stim cu toate ca nu necesita mult efort pentru supt...rugati-va pentru mine, va rog, imi doresc mult sa o alaptez macar pana la un an, daca nu mai mult!:-((

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput