Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Noi revenim cu acelasi program de nesomn si zi si noaapte. Dupa numai 3 zile bune am revenit la programul de treziri non-stop noaptea si somn de 30-40 de minute ziua. Am facut si analiza la fecale sa nu carecumva sa aiba viermisori ceva si a iesit negativ, chiar nu mai stiu pe ce sa dau vina.
Mamacangur, chiar nu cred ca la fi-miu se pune problema de crestere, ptr ca el de 2 luni nu s-a mai inaltat nici macar un centimetru si nu a mai luat in greutate nici 100 g, deci varianta asta iese clar din discutie la noi, pot sa fie dintii (mama lor de dinti ca de la 2 luni jumatate sta cu maini in gura si el abia are 2 dinti) si obisnuinta, ca altceva nu stiu ce ar mai putea sa fie, sincer mi-am epuizat toate variantele.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Buna
Noi inregistram oarescare progrese, in sensul ca am reusit sa scoatem unul din cele 2 biberoane, si anume ala de ziua. Acum lucram sa-l scoatem pe ala de seara, insa seara nu mai am lapte de nici o culoare. Galactogil nu mai pot sa beau, orice ar fi, ca imi dau matzele afara. Si n-am mai reusit inca o chestie, si anume sa ma pompez. Nu suport sa-mi mai varzuiesc sfarcurile si cu pompa, dupa ce ca oricum ma dor intr-un hal. Prefer sa-l pun pe el mai des la san, ceea ce si fac. N-am suportat nici la primul copil sa ma pompez, iar noaptea nici vorba nu poate fi sa fac chestia asta, ca-s intr-un hal crunt de oboseala. Asa ca mergem inainte asa, incerc sa-l tin la san mult, ca sa goleasca el sanii, si sa nu mai fie nevoie de pompa, ca daca-i dau completare cu lapte de san din biberon, e acelasi drac, tot exista riscul sa se obisnuiasca cu biberonul, asa ca nu ma mai chinui si cu pompa. Vad ca nu mai am aceeasi senzatie de sete imensa cand pun copilul la san, pe care o aveam la primul copil, insa am ceva nou. Din cand in cand, am niste dureri/intzepaturi groaznice in sani, dupa care incep sa curga cateva picaturi de lapte. Nu stiu de ce e asa, dar e dureros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Felicitari Ayla. Eforturile de a renunta la biberon iti vor fi rasplatite in curand !
Si seara ai lapte;dar ai si mai mult stres. Gandeste-te tot timpul cu incredere ca ai lapte, asculta ceva muzica relaxanta cand alaptezi, eventual un dus seara inainte de alaptare si va fi mult mai bine. Esential e : sa te relaxezi si sa ai incredere in corpul tau!
Incearca altceva daca Galactogilul nu iti place, vezi mai sus.Dar principalul sunt :creierul tau si gurita lui bebe. Mult succes.

Rabdare Tanima! Daca sunt dinti....apoi iti trebuie f. multa.
Puseu ce crestere nu inseamna ca ia 1 kg. peste noapte. Poate sa fie si o perioada de progrese importante pt. bebe;ex. mers in 4 labe, picioare care ii arata lumea fascinanta dintr-o noua perspectiva.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

noi cred ca in curand o sa terminam cu alaptatul in curand ..ca nu mai vrea matei sa suga si pace!..a dat de biberon (suc de morcov si mar, supa, ceai)..si acum nu mai vrea sa se oboseasca..daca ma mulg bea laptele cu placere, insa nu stiu cat o sa pot mentine lactatia daca el nu mai vrea sa traga din san..are doar noaptea 2 reprize de supt, dar nu asa mult ca pe vremuri.

e si foarte marait zilele astea; a facut ieri si vaccinul de 6 luni, cred ca ii ies si 2 incisivi sus..dimineata avea 37.7..vrea numai in brate, eu sunt terminata, si imi pare atat de rau de alaptat..am recurs inclusiv la masuri extreme...l-am lasat 6 ore nemancat, doar-doar o suge, dar nu a vrut..urla cat se poate, trage de cateva ori din san.,numa-bine cat sa inceapa laptele sa curga..si atat...eu pun repede pompa..intre timp el urla...

mai erau pe aici fete care "alaptau" asa, dandu-i lu bebe laptele muls...as vrea sa stiu..cat mai pot trage de lactatie in felul asta?

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

daca ai pompa buna, poti trage cat vrei tu. Adica chiar si pana la 2 ani.
Incearca sa mentii supturile de noapte, sa-l mai pui la san ziua (poate de sete, se somn, de dorul lui mami, apuca din nou sa suga. Poti incerca si dimineata cand se trezeste, ii este foame, ai mai mult lapte si nu trebuie sa lucreze atat de mult sa ajunga la el:) Poate prinde gustul din nou.
Daca vrei sa mentii laptele si sa te mulgi, incearca s-o faci la ore fixe, si sa scoti cat mai mult lapte, din ambii sani. Sunt mii de femei in lume care isi hranesc astfel copiii.
Ayla, poate nu folosesti pompa buna/potrivita pt tine. Eventual mai incearca si alte tipuri. Eu m-am descurcat foarte bine cu pompa tip seringa, insa garniturile n-au rezistat foarte mult:( Eventual incearca sa te mulgi cu mana. Unor mamici le merge mai bine decat cu pompa.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmari spune:

Buna ziua la toata lumea, curaj mamicilor care intimpina probleme dar nu se lasa batute!

Emaaimee, felicitari din inima pentru initiativa si mai ales efortul tau, ai admiratia mea sincera. Pupici Soarelui frumos si istet.

Gabi K, am intrat aici sa-ti spun ca ti-am trimis de multa vreme un PM. Ma intreb daca l-ai primit si ignorat or ba.Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

quote:
Originally posted by megbeng

noi cred ca in curand o sa terminam cu alaptatul in curand ..ca nu mai vrea matei sa suga si pace!..a dat de biberon (suc de morcov si mar, supa, ceai)..si acum nu mai vrea sa se oboseasca..daca ma mulg bea laptele cu placere, insa nu stiu cat o sa pot mentine lactatia daca el nu mai vrea sa traga din san..are doar noaptea 2 reprize de supt, dar nu asa mult ca pe vremuri.

e si foarte marait zilele astea; a facut ieri si vaccinul de 6 luni, cred ca ii ies si 2 incisivi sus..dimineata avea 37.7..vrea numai in brate, eu sunt terminata, si imi pare atat de rau de alaptat..am recurs inclusiv la masuri extreme...l-am lasat 6 ore nemancat, doar-doar o suge, dar nu a vrut..urla cat se poate, trage de cateva ori din san.,numa-bine cat sa inceapa laptele sa curga..si atat...eu pun repede pompa..intre timp el urla...

mai erau pe aici fete care "alaptau" asa, dandu-i lu bebe laptele muls...as vrea sa stiu..cat mai pot trage de lactatie in felul asta?

meg,dematei(9.02.2007)

Megbeng e f.bine ca papa si altceva pe langa laptic dar chiar e nevoie de biberon? N-ai incercat cu lingurita? Iti e mai greu putin poate acum, dar va fi mult mai bine pe viitor! Si din cate stiu se recomanda sa se inceapa diversificarea cu lingurita.Eu nici nu m-am gandit la biberon, mi s-a parut firesc sa ii dau cu lingurita sincer.

Am inteles ca sunt copii care refuza uneori sa suga, dar nu deznadajdui; exista solutii.Si da, poate fi chiar de la dinti, vezi link-urile de ami jos!
http://www.storknet.com/cubbies/breast/AS-nursingstrike.htm
http://www.llli.org/FAQ/strike.html
http://www.llli.org//NB/NBNovDec92p173.html
Curaj, puteti trece si peste asta!!! Si fara sa renuntati la alaptare.
Sa ne mai scrii...

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

pai cu lingurita am inceput, dar a refuzat-o din prima zi..dupa mai multe zile de plansete i-am dat cu bibele...oricum, se agita destul de tare cand il hranesc, plange, intoarce capul, strange buzitele asa ca daca ii dau cu linguirta nu fac decat sa pun mai toata mancarea pe fata lui, pe jos...

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

megbeng lasa-l in pace o vreme... o sapt. sa zicem... Daca face asa cum descrii tu inseamna ca nu-i convine ceva... gustul probabil... nu insista cu mancarea ca nu reusesti decat sa-l enervezi si sa refuze definitiv. Nu cred ca lingurita e motivul...
Sau shimba meniul... nu stiu ce-i dai ca sa vb concret...

Eu, cu ai mei, sunt la capitolul cereale... pt. inceput. Si unul din ei face mofturi si talente. Celalalt mananca de zici ca a mancat din lingurita de cand este... Asa ca dupa doua tentative esuate am schimbat cerealele... si a mancat f. bine si bb-le care facea mofturi.

Despre problema cealalta... nu pot sa iti dau nici un sfat... eu ii hranesc din biberon. Daca te hotarasti sa-ti iei o pompa ca sa stimulezi lactatia si sa nu pierzi laptele, pana ii vine cupilului mintea la cap si papa din nou, eu iti recomand Avent. Sunt cele mai bune dupa parerea mea, daca se duc supapele, le poti schimba... se gasesc la ei si nu trebuie sa schimbi pompa cu totu'. La capitolul asta am experienta, ca fac asta de aproape 6 luni... si sper sa reusesc pana la 1 an mancar.

Mergi la inceput

pompa avent am si eu; sunt f multumita, intr-adevar...oricum, vad ca din dupa-amiaza asta a reinceput sa suga.

ely, problema este ca ACEEASI mancare o mananca bine cu bibele dar o refuza categoric daca e data cu lingurita.

concret, la ora 10 ar trebui sa ia masa de fructe..practic nu a avut de o luna de zile nicio masa ca-lumea, adica la care sa ia mai mult de 2 lingurite sa zicem.

la pranz are supa pasata..cu bibele ia 140-150 ml, uneori si suge dupa asta (ieri de ex a mancat 140ml supa si apoi lapte de-al meu din bibe inca 110 ml!!!)..ei, supa o ia f f bine de la inceput,..DAr daca icnerc sa ii dau cu lingurita nu vrea, asa ca problema nu e gustul..

seara ii dau cerealae instant...din nou..cu lingurita nu le papa, doar cu bibe..si mai e pe la ora 17 sucul de mar si morcov pe care il bea cu bibele.

noaptea sugea o singura data pana sa il diversific, de cand am inceput diversificarea insa se scoala cam de 2-3 ori

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput