Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

off, ayla poate ca nu sunt cea mai in masura sa iti raspund... in fine, atata iti zic, o sa se obisnuieasca la bibe. al meu asa a facut. si de aia ma mulg si in ziua de azi. daca as lua-o de la inceput, poate ca as face altfel, nu stiu... pune-l la san si arunca laptele praf asta iti vor spune multe fete. cat despre cat si cum e normal sa pape, mai bine nu te stresezi f tare pt ca el papa atat cat trebuie. al meu nu a baut mai mult de 100ml in bibe, indiferent ca e laptele meu sau praf. f rar a depasit cantitatea asta. a, ca greutate, in prima luna, poate lua de la un minim de 7-800g.
te pup si succes la alaptat. asculta ce spun fetele pe aici ca zau ca au drepatate. daca ai dorinta, rabdare, pune-l la san...

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Pai eu il pun la san, nu-i vorba ca nu-l pun, dar nu vad nici o schimbare, in sensul maririi productiei. Doar ca sfarcurile mi-s varza, copilul nu e satul niciodata si urla si productia aia nu se mai mareste odata. Ce e de facut in cazul asta? Ca pot fi si persoane care pur si simplu nu au/nu produc suficient lapte, si ma gandesc ca eu sint una dintre ele. Eu nu cred ca regula asta cu "pune-l la san des ca ti se regleaza productia" e general valabila. Si al meu e si mancacios...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ayla, pompeaza-te noaptea si da-i din laptele tau ziua ca si completare, in loc de lapte praf.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Am intrat sa va spun ca am avut prima noapte dupa muuuult timp in care a dormit cu numai 3 treziri. O problema ar fi ca ziua nu prea mai adorme decat leganat pe picioare, el care adormea singur in patut si eu il mangaiam pe spate sau pe cap, dar asta este, se dezobisnuieste el si de asta. Nu stiu daca a fost numai o faza trecatoare sau ceaiul de tei a avut efect (are 3 zile de cand bea cam cate un biberon de ceai).
Ayla, indraznesc sa iti dau si eu un sfat ptr a mari productia de lapte. Si eu am avut de multe ori probleme cu lapticul dar l-em chinuit ceva pe bebe (eu nu mai spun) si l-am tinut mai bine nemancat pana se facea lapticul dar nu am apelat la laptele praf, desi aveam in casa o cutie cu 2 pungi pe care le-am aruncat pana la urma. Faze de astea vor fi mai multe de-a lungul primelor 6 luni, in primul rand de la oboseala. Trebuie sa ai mare grija de tine sa fii odihnita, sa mananci bine, multa carnita (eu am observat ca atunci cand mananc f multa carne sanii stau sa se sparga), apa si ceaiuri multe , galactogil de 3 ori pe zi nu din cand in cand, macar pana se regleaza productia, si ceva mai ieftin decat galactogilul sunt pastilele nutrinatale din care eu si acum dupa 10 luni mai iau din cand in cand. Sunt destul de ieftine si eficiente. In plus, intre supturi, ptr stimulare comprese cu apa calda sau batiste incalzite cu fierul pe sani. Orice pus pe sani cald stimuleaza lactatia.
Multa bafta cu alaptatul si nu te da batuta. Rares sugea si zi si noapte din ora in ora in primele 2 luni. Este mai greu la inceput dar merita. Uite noi si acum ne luptam cu tzitzi de care s-a indragostit atat de tare incat se trezeste de 10 ori pe noapte sa o tzutzileasca.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni 6-7 luni 7-8 luni Litoral 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

quote:
Originally posted by ayla

Lamuriti-ma si pe mine va rog cum e cu reglarea productiei de lapte. Am inteles ca ti se regleaza cantitatea de lapte, in functie de necesarul copilului, daca-l pui des la san. Ei bine, la mine nu merge. Copilul are o luna acum, dar de la bun inceput n-am avut lapte suficient, cu toate ca beau 1,5 l ceai pt lactatie si mai beau si Galactogil din cand in cand. L-am pus la san la cerere, insa o data pe zi (acum de 2 ori pe zi), raman fara lapte deloc in sani si il vad ca trage si nu inghite nimic, sau cel mult cateva inghitituri de la fiecare san. Evident ca daca nu se satura, nu adoarme si se pune pe urlat. Il pun din nou la san, dar sanii sint moi si goi, pt ca n-a trecut suficient timp ca sa se produca lapte, asa ca o luam de la capat.
In final cedez si ii fac biberon, asta se intampla cam de 2 ori pe zi, noaptea vad ca am lapte, dar nu se trezeste decat de vreo 2-3 ori si nu suge foarte mult pt ca adoarme. La fel adoarme si ziua la san, si nu e chip sa-l trezesc, asa ca nici macar nu stiu daca s-a saturat, pt ca la un moment dat inceteaza sa mai traga cu putere din san si suge ca la suzeta. Completare nu-i dau dupa fiecare masa, pt ca mi-e frica ca se invata sa astepte biberonul si nu mai suge, asa ca prefer sa-i dau o masa intreaga de biberon o data sau de doua ori pe zi daca vad ca intr-adevar n-am lapte deloc si n-are ce bea.
Deci pe scurt, la mine nu functioneaza chestia asta cu reglatul productiei la cerere, si credeti-ma ca incerc de ceva timp.
Ce fac gresit? Ce sa fac?
Si inca ceva. Cati ml de lapte praf ar trebui sa bea la o masa formata integral din biberon (deci fara san)la varsta de o luna?
Si cat e normal sa ia in greutate in prima luna?

Ayla draga:
1. intr-adevar arunca biberonul si laptele praf> Daca continui sa te mai joci cu focul poti sa suporti niste consecinte ...mai putin placute. Au fosty copii care s-au obisnuit cu biberonul dupa o singura masa!!!
2. Daca astepti sa treaca mai mult timp intre mese nu se va produce mai mult lapte cum ai crede ci exact contrariul.
3.Nu mai judeca daca ai lapte dupa senzatia din sani. Ca tu ii simti moi si goi nu inseamna nimic rau. E firesc. LAptele se formeaza chiar din clipa in care l-ai pus pe bebe la san sa suga.
4. Inteleg ca ai probleme cu mameloanele.N-ar mai trebui sa fie o problema acum, ceea ce ma face sa ma gandesc daca il pui pe bebe corect la san...
5. Exista niste indicii care arata daca bebe primeste destul lapte: nr. scaune pe zi, nr. scutece cu urina, culoarea urinei. Urmareste-le si revino cu detalii.
6. Pare imposibil dar e vital: relaxeaza-te putin! LAptic in mod sigur ai dar de ce sa il agiti pe BB cu nervozitatea ta?
7. Inconjoara-te de oamnei care sustin alaptarea si ignora posibilele critici. Psihicul are o importanta uriasa in procesul de lactatie.
8. Fata noastra a luat 530 gr in prima luna spre dezamagirea pediatrei care visa cel putin 800 daca nu 1kg ! Fiecare copil are ritmul lui, incearca sa lasi la o parte teama ca sa iti poti asculta instinctul matern. Va face mai mult decat toti pediatrii!
9. citeste aici cand poti
http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html
10. Pt. lactatie poti bea si ceai de anason si schinduf, soc si eventual tei/sunatoare ca sa te mai calmezi putin.
Revino cu vesti despre voi ca sa va putem ajuta.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

conchita pai daca-l pompez noaptea si golesc sanii, atunci din ce-i mai dau cele 3 mese de noapte?
tanima_i2002 pai si cat o tin asa cu pusul la san din ora-n ora si ziua si noaptea? Ca mai am si o fetita de 2 ani, asa ca sint obosita permanent, nici vorba de odihna. O sa incerc sa beau Galactogil de 3 ori pe zi, desi e groaznic de scump si de gretzos, ca Nutrinatalul n-a avut efect nici data trecuta. Lichide mi-e imposibil se beau mai multe de 2 L pe zi, desi tot timpul car o sticla dupa mine, mai bine mi-as lega-o de gat...
mamacangur am probleme cu mameloanele in sensul ca ma dor tocmai din cauza frecventei cu care il pun la san, ma rog, ma doare numai cand apuca sanul, nu si pe parcursul suptului, dar nu suport nici un fel de material pe sfarcuri. Si nu inteleg, cum adica laptele se formeaza in timp ce bebe suge? Pai si atunci, daca se formeaza incontinuu, de ce la un moment dat se termina si bb trage in gol? N-am stat sa numar, dar uda destule scutece pe zi.
Iar in greutate a luat foarte bine. S-a nascut cu 3,3 kg si la o luna are 5 kg, dar v-am spus ca i-am mai intercalat si mese de biberon, la inceput nu prea, pt ca sugea o cantitate mica si faceam fatza, dar in ultima vreme i-am bagat si lapte praf, insa nu mai mult de 2 biberoane a cate 100 ml in 24 ore. Restul meselor sunt de la san. Vad ca pana acum n-a refuzat sanul in favoarea biberonului, poate si pt ca nu i-am dat completare la fiecare masa. Dar asta cu pusul la san din ora-n ora ma omoara. Pai si el cand mai doarme?

Mergi la inceput

Ayla, intrebarea era eu cand mai dormeam ca Rares dormea 1 ora dupa care incepea sa maraie si il puneam la san unde sugea o ora in timp ce dormea. Deci el dormea mai tot timpul. Il trageam de nas, de picioruse, de obrajei si asa il faceam sa se mai trezeasca sa suga.
Daca a luat atat de bine in greutate e clar ca se satura. Copii la varsta asta au tendinta sa suga continuu si de la colici. Rares pe perioada cu colici (nu a avut mult timp colici dar au fost foarte violenti) sugea non-stop. Cum plangea il puneam la san cu burtica cat mai aproape de mine si se linistea.
Cred ca este tare greu cu bebe mic si cu altul tot mic care are inca mare nevoie de tine, dar numai tu poti sa ii ajuti din pacate si au mare nevoie de tine. Lichide si eu am baut tare greu ca nu prea sunt mare fan lichide, dar la fel umblam cu sticla dupa mine. Cel mai bine intra cand alaptam. Aveam o sticluta de 1/2 litri si cum puneam pe bebe la san cum o goleam. Atunci setea era cea mai mare. Iar de mancat numai piept de pui la cuptor imi faceam ptr 3- 4 mese si sa stii ca a dat roade faptul ca mancam f bine. Cand eram stresata si nu veam timp de masa se cunostea imediat.
Rabdare si curaj, ca trece si perioada asta urata si grea.

poze diverse

Mergi la inceput

Fetelor, tind sa cred ca a avut ceva puiul meu care l-a deranjat in cele 2-3 saptamani in care nu a dormit deloc bine noaptea. Am avut a doua noapte destul de linistita, cu numai 2 treziri. Acum inca doarme puturosul meu.

poze diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

quote:

conchita pai daca-l pompez noaptea si golesc sanii, atunci din ce-i mai dau cele 3 mese de noapte?
tanima_i2002 pai si cat o tin asa cu pusul la san din ora-n ora si ziua si noaptea? Ca mai am si o fetita de 2 ani, asa ca sint obosita permanent, nici vorba de odihna. O sa incerc sa beau Galactogil de 3 ori pe zi, desi e groaznic de scump si de gretzos, ca Nutrinatalul n-a avut efect nici data trecuta. Lichide mi-e imposibil se beau mai multe de 2 L pe zi, desi tot timpul car o sticla dupa mine, mai bine mi-as lega-o de gat...
mamacangur am probleme cu mameloanele in sensul ca ma dor tocmai din cauza frecventei cu care il pun la san, ma rog, ma doare numai cand apuca sanul, nu si pe parcursul suptului, dar nu suport nici un fel de material pe sfarcuri. Si nu inteleg, cum adica laptele se formeaza in timp ce bebe suge? Pai si atunci, daca se formeaza incontinuu, de ce la un moment dat se termina si bb trage in gol? N-am stat sa numar, dar uda destule scutece pe zi.
Iar in greutate a luat foarte bine. S-a nascut cu 3,3 kg si la o luna are 5 kg, dar v-am spus ca i-am mai intercalat si mese de biberon, la inceput nu prea, pt ca sugea o cantitate mica si faceam fatza, dar in ultima vreme i-am bagat si lapte praf, insa nu mai mult de 2 biberoane a cate 100 ml in 24 ore. Restul meselor sunt de la san. Vad ca pana acum n-a refuzat sanul in favoarea biberonului, poate si pt ca nu i-am dat completare la fiecare masa. Dar asta cu pusul la san din ora-n ora ma omoara. Pai si el cand mai doarme?

Ayla daca citesti pe linkul dat ieri vei gasi explicat mecanismul de producere a laptelui si te vei linisti.Ceea ce chiar ai nevoie...
Lasa sanii cat mai la aer, doar e vara nu?
Copii trec prin anumite pusee de crestere("growth spurts")la intervale diferite si se manifesta tocmai printr-un supt aproape continuu timp de cateva zile uneori si nopti. VAlabil si pt. Tanima!
Oboseala isi spune intr-adevar cuvantul. Daca te-ar putea ajuta cineva cu celalalt copil ar fi f. bine. Daca nu, ai varianta sa il porti pe BB intr-un wrap( ex. www.hoppediz.com, noi de acolo il avem pe al nostru, dar se poate improviza dintr-un cearceaf; este o discutie despre wrap aici pe DC, cred ca la discutii generale sau Parintii intreaba...)BB poate suge cat timp tu faci treaba, poti sa faci ce vrei si ai timp si pt. celalat copil.
Dca nu vrei sa regreti mai tarziu renunta la biberon. Afecteaza grav productia de lapte si e pacat. E clar ca puiului tau ii merge bine.Bea numai atata apa cat ai nevoie. Nu-i cazul sa devii un burete ultra hidratat, dar incearca totusi sa bei in jur de 2 litri zilnic.Semintele de marar de asemenea stimuleaza lactatia.
http://askdrsears.com/html/2/T023200.asp despre suplimentarea cu biberonul
fa-ti putin timpsi citeste cele trimise. Presupun si sper ca stii engleza cat de cat.
Succes.
Revino cu vesti bune!!!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:

te pompezi dupa fiecare alaptat. prin asta, faci rezerve de lapte pentru timpul zilei ca sa elimini laptele praf si, cel mai important, iti atingi scopul cu marirea productiei. pompatul dupa alaptat, chiar daca nu mai curge lapte, timp de 10-15 minute, stimuleaza productia de lapte.

ce iti zic e din experienta, eu am avut nevoie sa pompez pentru ca m-am intors la lucru si asta a functionat la mine.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput