Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 12
Mihael@ spune:
Martutza, ca bine zici... cred ca trebuie sa ma apuc de pus la congelator una-alta, ca de compoturi chiar nu promit
. Poate o pacalesc pe soacra mea sa faca, ea are timp mai mult. Dar de congelat unele legume care nu se prea gasesc iarna, asta cred ca e bine de facut.
Hainutele i le dau cam de 2 ori, daca nu survine nici un "accident", cel putin hainutele de noapte de care o schimb dimineata cand plecam la plimbare.
roxanici, ai explicat clar si obiect
, am completat cu ce-a fost cazul. Poate era bine de trecut in tabelas si o rubrica de genu "primele sunete altele decat plans", asta pt. ca mi s-a intiparit foarte bine in minte ziua dinainte de botez, la 7 saptamani, cand a inceput sa scoata niste sunete delicate de am ramas masca. Ganguritul adevarat a inceput la 2 luni si 3 saptamani, si de atunci nu-i mai tace gura.
Of, de intors pe burta nici poveste inca si facem maine 3 luni. Oare ce sa-i fac?
Ghibuadina, ma mir ca nu se simte mirosul la pastilele tale Raid, ca eu am unele de-ti muta nasul, trebuie sa aerisesc ca sa pot dormi. La Stefi in camera nu prea sunt si oricum inainte de culcare organizez cate o vanatoare si-i extermin pe aia care mai apar.
va doresc o zi racoroasa!
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 2 luni
ioanaradu spune:
buna dimineata
ne-am intors si noi aseara in bucuresti. am avut o noapte cu peripetii. matei s-a trezit pe la 1.30 urland si nu am reusit sa-l linistim cu nimic. cam dupa aproape 1 ora, sotul a chemat salvarea. a venit in 30 min, dar mie mi s-a parut un an!!!! la consultat dr si a zis: OTITTA! i-a pus rapid ulei caldut in urechiuse si i-a dat jumatate dintr-o pastiluta (Care am uitat cum se cheama), intre timp sotul a fost la farmacie si a luat dupa reteta amoxiciclina si otocalm (parca ... nu ma mai duc acum sa ma uit). s-a mai linistit si pana a plecat dr dadea sa adoarma. s-a trezit la 6.30 si a papat si apoi a adormit iar. s-a mai trezit de cateva ori marait, dar am reusit sa-l adorm din nou ... pana acum.
imi pare f rau, dar nu am reusit sa recuperez tot ... am citit mai pe diagonala ...
oricum ... aparat de tantari avem si noi ... raid cu rezerva lichida si este ok. nu scrie pe el ca ar fi contraindicat pt bebelusi si chiar daca nu scoate miros este f eficient.
tzuna daca esti draguta, mai spune cum se numeste centrul unde o duci pe maria la masaj (stiu ca ai mai zis ... scuze, dar nu gasesc) si cat dai pe sedinta.
paxela ...
... sanatate la copii si sot ... despre bani ... se fac ... mi-a placut faza cu "mai rau e ca n-am de unde lua" (iar scuze ... dar nu mai tin minte cine a spus).
despre probleme cu oasele capului ... are si matei in partea dreapta, putin spre crestet, ca un cucui. a fost mare razboi in familie, ca ma trimiteau sa fac tomografie copilului ca cica "Are capul in colturi". am fost cu el la dr si mi-a zis ca e normal ca bebelusii sa prezinte "denivelari" ale craniului. pe de alta parte, o colega de-a sotului, dr neonato, ne-a explicat ca acolo s-a format un hematom din cauza icterului prelungit si ca se va trage in timp.
martutza eu personal n-o sa bag nimic la congelator pt bebe si nici compoturi nu fac. in lunile iulie-august oricum, am campanie de conservaraie pt noi.
atat deocamdata ... ma duc sa fac o cafeluta ... ca am dormit 1 ora adunat si parca vad ca acus se trezeste matei.
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
diana_jors spune:
Neatza,
vin si eu super incantata:
Azi Alex s-a trezit la 6:40, cu o ora mai devreme decat de obicei... asa ca l-am luat frumos, si desi eram zombie, am inceput povestile si joaca... de obicei ne jucam si de-a scosul limbii unul la celalalt (fac eu si el ma imita), dar azi dimineata tare adormita am uitat de treaba asta...
Si lui ce credeti ca ii da prin cap? cand era veselia mai mare, imi scoate limbuta, sta cu ea scoasa si cu gurita inchisa vreo 10 secunde (in care eu la inceput am ramas muta dar cu incantarea pe fata
, apoi m-a apucat rasul) dupa care il apuca un ras in hohote... dragul de el 

Martuta: nu iesim dupa baie pentru ca daca ies eu afara in 2-3 ore dupa ce ma ud pe cap ma apuca niste dureri de cap infernale, si nu vreau sa risc nimic cu el... cand a fi mai mare n-are decat sa testeze singur, dar eu acuma nu am de gand. Si baita o facem pe la 5-6, ca atunci e mai cooperant si suporta si masajul, si baita. Si la 8-9 nu mai mai urnesc cu el afara... Dar baita pe cap facem numai o data la 3 zile, asa ca 2 iesim, una ba.
De cate ori ii dau hainutele: o singura data, si dupa baita intotdeauna hainute noi. Le spal la masina dupa fiecare purtare, dar de vreo 2 saptamani nu le mai calc decat daca chiar sunt botite rau
Inca mai folosesc detergent special pentru bebe (pana mi se termina punga asta), si am inceput sa folosesc limpezitor, cu clatire suplimentara. N-are nimic
Incerc sa-l aliniez incet la lumea noastra... ![]()
Pus la congelator, si compoturi: eu nici o sansa. Noi inca speram ca prin toamna sa ne mutam in casuta noastra, si nu ma plimb cu camionul de borcane dupa mine... in plus, in apartamentul in care stam nici nu prea as avea unde sa le depozitez. O sa vad cum ma descurc la iarna...
loradin: bafta mare cu dintisorii 
Ce fel de masaj faceti pentru platfus? Alex are piciorusul ok, cu gropita... si la cum intinde din degetele nu cred sa i se aplatizeze ![]()
Referitor la intors: eu ma distrez de bietul meu copil, care incearca din rasputeri sa se intoarca mai ales de pe burta pe spate...
De pe spate se intoarce in lateral, dar mai departe pana "pe burtica" intoarce doar funduletul si se sprijina in genunchi... si apoi se poate intoarce inapoi. Probabil i se pare comod.
De pe burtica: impinge brusc cu toata puterea din piciorus si din cap, dar nu si din manuta
Asa ca "zboara" funduletul si piciorusele si pica inapoi, in timp ce isi tine capul in lateral... apoi oboseste, lasa capul jos, se mai odihneste 10-15 secunde si o ia de la capat
Daca il ajut eu la pieptut reuseste ![]()
Tinutul capsorului: el incearca, dar nu prea-i iese
sta cu el 10-15 secunde, dupa care pica de cele mai multe ori in fata. Uneori il lasa pe lateral...
Si
cand il pun pe pieptul meu vrea neaparat sa ma vada la fata, si lasa capul tare pe spate cat sa imi vada ochii
Evident, se lasa cu maraiala daca nu ma uit si eu la el ![]()
Cam atat, ca m-am intins... mi-a adormit puiul, cred ca trag si eu un pui de somn ca m-am terzit cam devreme dimineata ![]()

Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
rianna_stef spune:
Ioanaradu imi pare rau ca atrebuit sa treci printr-o asa spaima ;cred ca te-ai speriat foarte tare de ai chemat salvarea;as vrea sa te intreb daca in afara de plans ai mai vazut si alte simptome,ca si daria mea mai plange cateodata fara motiv si ma gandeam si eu sa nu fie de la ureche numai ca la un moment dat se calmeaza si zic ca e doar burtica cu toate ca nu se strange.
Rianna_stef mamica (39 sapt)de Daria Georgiana(13 aprilie 2007)
karla32 spune:
Buna dimineata, fetelor!
Ma concentrez tare greu sa scriu ca e un zgomot infernal! Sunt unii cu picamarul (habar n-am cum se scrie!) chiar sub geamul meu si ma scot din minti de vreo ora! Luca doarme neintors dar sunt convinsa ca daca se opresc astia si aude un mic zgomot sare in sus!
Ieri am fost plecati la tara si vad ca s-au scris multe!noaptea a fost linistita. Luca s-a trezit ca de obicei spre dimineata, a mancat si a adormit. Mai nou observ ca dupa ce i-am masat gatul vreo doua seri pe partea stanga, acum doarme numai pe dreapta.
roxanici,eu am avut prezentatie pelviana si am facut cezariana pentru ca aveam si placenta praevia - dupa ce am nascut am aflat!
diana_jors ca ai tinut minte ca bebeul meu a fost indaratnic!
Fetelor, eu sunt mai tolomaca, se pare! Habar n-am cum sa completez in tabel!

care e parola comuna!? cine ma ajuta si pe mine???????
Nu-mi place sa deranjez dar chiar nu ma pricep!
Aaaaaa! Si am mai aflat ieri o chestie babeasca! Luca era ieri in carut si facea balonase la gurita! Si mama mai cu frica (stie ca sar in sus la babisme)mai razand imi spune ca il mananca capusorul! M-a umflat rasul dar l-am masat pe cap cu palma! Bineinteles ca tot a continuat cu baloanele dar...deh ![]()
Si inca ceva...cica daca sta copilul picior peste picior mai faci un bebe! 
ioanaradu, imi pare tare rau ca bebe are otita! Micul de el! 
Raluca si Luca (8 aprilie 2007)
foto Luca luna 2
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
Kitty spune:
Buna dimineata!
Multumim Roxanici!
Martutza, ma bucur ca ne-ai dat ideea cu salvatul mesajelor si ca mi-ai amintit de pusul pe iarna pt bebe. Eu am pus si pt Raul de toate si cand faceam pireuri ii faceam cu mai multe legume combinate. Iar compoturi cred ca putem face cu mai mult zahar pt ca sa stea fara conservant si cand le dam sa le diluam cu apa fiarta sau apa plata.
De hainute ce sa zic? Daca sta in casa cu ele o tin mai mult cu ele , daca mergem afara sau o tine in brate cineva strain o schimb mai des. Oricum de cand are mama domnisoara schimbam mult mai des toaletele.![]()
Exact asa face Giulia ca si Victor, se impinge in calcaie pe masuta de infasat si merge in sus si o tragem de picioruse inapoi si iar merge si chicoteste si e asa de draguta!
Cu privire la forma capului, eu am avut probleme cu Raul, avea capul foarte tuguiat, pana la un an i-am spus Oblio, nu i-am facut nimic si are capul exact cum trebuie, eu nu as incuraja sa-i "modelati" capul!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
radcarmen spune:
Buna fetelor!
Multumim Roxanici de tabel, am inceput si eu sa completez numai ca si eu, ca si lte mamici, am cascat doar gura la puiul meu , m-am mianunat si nu prea am notat mare lucru. Sper sa ma jute memoria sa imi aduc aminte macar aproximativ una alta legat de progrese.
Legate de hainute eu i le dau o singura data. Asa m-am obisnuit. De calcat le calc pentru ca ma enerveaza sa le vad sifonate, am eu un stol pe creier
.
Cum rezistati cu caldura asta? Ca la noi se apropie temperatura din camera de 30 de grade
. Cred ca o sa o iau razna vara asta. Problema e ca mi-e tare mila de puisorul meu, mai ales ca are o pleata...
Pun si eu o intrebare (sper ca nu super idioata): este obligatoriu sa facem masaj bebeilor? Ca al meu la cat sport face nu stiu daca mai trebuie sa il si masez. Sper ca nu am enervat pe nimeni cu intrebarea mea.
Va pup,
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007
http://community.webshots.com/user/radcarmen
nickol_f spune:
Buna dimineata stup
Martutza sincera sa fiu eu nu am pus niciodata la congelator legume pt iarna si nici compoturi nu fac, in schimb mai fur de la mama si de la soacrela
. Oricum cred ca e o idee f buna sa congelezi legume pt iarna poate acum ca am copil o sa ma fac si eu mai gospodina ![]()
Hainutele- o data, de doua ori cam asa, dupa aia la spalat chiar daca nu s-au patat cu ceva.
Roxanici buna treaba cu tabelul mi-am notat si eu cateva date in el si mi-am permis sa-i schimb numele fetiztei pt ca noi Beatrice vrem sa-i zicem nu Andreea
.
ioanaradu insanatosire grabnica lu bb 
karla32 ti-am trimis parola pe PM dupa ce bagi parola intri acolo unde scrie "despre noi" si iti apare un tabel, te cauti pe tine si introduci datele in casutele din dreptul numelui sper ca ai inteles.
Nicol mami de Beatrice 19.04.2007
http://community.webshots.com/user/nickol_f
nickol_f spune:
scuze Karla nu ai activat PM-ul nu pot sa-ti trimit parola ![]()
Nicol mami de Beatrice 19.04.2007
http://community.webshots.com/user/nickol_f
Mihaelaaa spune:
Loradin, eu ziceam ca nu pun batistuta la aspirator si trag cu gura....si mie tot cineva de aici mi-a dat ideea inca dinainte sa o cumpar...si merge!
Daca e bolnavior tare,si nu mai razbesc asa cu el,pun si aspiratorul in functiune...(pana acum nu a fost cazul)
Mihaela,
de
DAVID-29 martie 2007
DAVID...cat sunt de maricel...
Poze cu David
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)