Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

quote:
Originally posted by diana_jors

Salut,

intru si eu cu o nelamurire... ca tot v-am citit ca puiutii vostri se uita minute in sir la pumnuti... eu de ce nu am placerea asta?

Ei bine, Alex, desi nu stiu daca constientizeaza ca sunt ai lui, stie foarte clar la ce sunt buni... se uita la pumnut 2-3 secunde, dupa care il baga repede in gura, sau se freaca la ochi, la nas, sau se trage de ureche (asta ma dispera cel mai tare, ca si eu faceam la fel si mi-am clapaugit urechile de ma complexeaza si in momentul de fata ) Dar cel mai des il baga in gurita ...

Aaa, si intinde manuta catre suzeta, desi apoi o tine in gura 2 secunde, o arunca, si baga pumnul inapoi Si cand ii bag suzeta in gura si are chef de ea o impinge si el cu manuta, poate intra mai adanc

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Diana, cred ca e mult prea curand sa isi vad manuta, un pic de rabdare si vei fi rasplatita cu cele mai nostime priviri
Cand citesti despre copii care fac chestii sa te uiti si la varsta lor ptr ca uneori diferenta e mare si nu merge comparatia intotdeauna.
Raresu la 2 luni a inceput sa isi vada mana, deci ar mai fi timp si ptr Alex.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

roxanici: mersi... da, ma uit si la varsta, dar parca ai vostri fac asta de muuuuuuuult

Si din seria "vechi, da' bune", pentru mamicile de baietei:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=79160&whichpage=1

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna seara stup!
AM citit tot adr din motive de "senzorica " rasfatatu care nu mai doarme ziua,mai nou, decat daca e mami sa-l tinade mana, nu am putut raspunde deoarece la multe intrebari sa raspuns aproximativ la fel cum as fi raspuns si eu, numai revin ca sa nu ne transformam
intr-un "borcan de muraturi" Iunita ca de la expresia ta mi se trage.Si sa nu uit-tot la adresa ta "HAPPY ANIVERSARY"-MULTI ANI FERICITI IMPREUNA SI BEBEI CUMINTI (ca ziceai ca vrei si un frate pt Iarina)
Roxanici super idee.si multumiri.Am facut si eu ceva pt mine si pt Victor.Am intrat la odisee si am copiat toate mesajelepe acre le-am scris legate de evolutia sarcinii si apoi aici la stup si am completat;astfel am realizat un mic jurnal condimentat si cu povestea sarcinii.Puteti face si voi sa raman o poveste de neuitat si de citit la batranete..
Elpower mersi si pt link-ul catre torente.Stii ce face Victor pe muzica de adormit......canta si comenteaza in limba lui;astfel incat nu am nici o sansa sa-l adorm dar am sanse sa adorm eu .A si sa nu uit: ref la platfus si eu ii fac masaj dar,ca si tine, nu m-am gandit sa spun.De acum spun tot pe onoarea mea...parol
Batista bebelusului ff buna;eu o spal cu apa fiarta pe la ambele capete agitand casa iasa mucusorii ramasi in primul vas (ala cu orificiu in care se puen mustucul pt nasul lui bebe).
Sterilizare suzeta o fierb de cate ori e nevoi/zi dar biberoanel doar dupa utilizare, cam rar adica .
Diana_jors cum adica nu faceti si baia si plimbarea in aceeasi zi? De ce nu va place?
Progrese Victor-la 2 luni a ras la mine constient.PE 7 iunie s-a intors de pe o parte pe burta si a ras in hohote.
Pe 10 iunie a descoperit cum poate el sa mearga pe spate impingand in calcaie si umeri si ridicand din fundulet- aici pot spune chiar ca e necajit ca e patul mic si ajunge relativ repede la capatai care e cam tare;pe masa de infasat e mai distractiv ca atunci cand ajunge la capat il trage mami in jos si poate sa o ia de la capat.
Cand imi mai amintesc mai povestesc.Acum sa va spunac ieri a fost apogeul nesomnului de zi:nu a dormit toata ziua nici macar afara asa ca l-am pus in sezlongul cel vechi si am inceput a povesti;pe la 20 a venit nepoata mea pe la mine motiv pentru a trebuit sa stau cu amandoi.Nepotica de 2 ani nu stie prea multe asa ca l-a pupat, l-a mangaiat, i-a bagat suzeta de-l zapacise pe bietul copil asa ca am decis crunta despartire a celor 2.Dupa ce am dus-o pe nepoata la mama m-am intors la progenitura mea si ce sa va zic ca jivina mica adormise in sezlong si sezlongulera in mijlocul patului nostru.Continuarea cred ca v-o imaginati.Din motive de sot super grijuliu care mi-a zis clar"nu muta baiatu sa nu-l scoli" am dormit eu pe 10cm si sotu pe 10 cm de pat intr-o dunga iar "Boieru" ca un pasa in mijlocul patului.M-am revoltat totusi la 3 dimineata cand nu am mai putut si l-am pus in patul lui.A carait el putin dar s-a calmat si s-a trezit vesel nevoie mare la 5 pentru obisnuita masa de dimineata somn de 2 ore apoi si de la 7 juma a inceput iar show-ul.Noroc ac azi tati nu lucreaza si la- calmat si dupa masa de la 9 cand a mai dormit 3 ore.Acum s-a intors roata.L-a adormit Victor pe tacsu iar el caraie in sezlong si bineinteles tot in mijlocul patului.Eu mai calc o hainuta, mai bag o suzeta sa nu se trezeasca tati si mai arunc un ochi pe forum.
Intrebari:
Voi puneti dovlecei si alte chestii pt bebe la congelator pt la iarna?
De cate ori ii dati aceeasi hainuta (body, pantalon, etc)1-2 ori de 3???
Faceti compot de cirese si de visine pt lunile februarie -martie cand vor putea manca si vor avea 1 an?Cu cat zahar?Eu ampus 1 lingura la un borcan de 800g dar nu stiu daca nu e si asa prea mult.
Din perlele doctoritei mele:-pt diaree ceai de musetel indulcit cu o lingurita de miere.Pai mierea nu da botulism???
Dupa o noau tura de calcat revin.Pupici.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Alexia - uite despre asta vorbesc.Dar daca mergi la reprezentanta iti poate face speciale si pt nou nascuti,ca sa stea intinsi pe spate.
Nu e foarte clar dar daca vei considera ca nu te lamureste destul iti pot scana ziarul si poate va fi mai clar.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/detail?.dir=d12are2&.dnm=c7f5re2.jpg&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia3 spune:

stefaniya multumesc pentru amanunte...nu stiu de ce dar cred ca vrei sa gasesti o justificare pentru cum procedezi. am mai spus-o si o repet...fiecare isi creste puiul cum simte el ca este bine, noi celelalte doar iti putem da sfaturi pe care tu le analizezi si le urmezi in masura in care crezi ca se pot aplica si in cazul tau...cred ca suntem un grup, dar asta nu inseamna ca toti copiii vor fi identici...si sti ce este amuzant...daca am inteles bine bebe al tau are 10 saptamani...si eu cand avea Bryan cam tot atata imi faceam aceleasi griji si ii condamnam pe cei care purtau bebei in carsit...asa ca am sunat in State si am intrebat ..acolo..(ca tot ii credem mult superiori europenilor...ceea ce este fals...cel putin in cresterea copiilor...sa nu va suparati pe mine fetelor care traiti in sua , va rog mult )si mi s-a spus ca daca am vreo urma de indoiala ca ar face rau copilului...sa reclam..si ma umplu de bani si eu si urmasii urmasilor mei. deci nu cred ca s-ar preta ei la asa ceva stiind ce risc financiar ar fi..deci din paartea noastra multi sa fim sanatosi si noi si voi si sa auzim de bine si dupa ce vom trece de la clubul scutecelor la cel al blugilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_2007 spune:

roxanici sunt...

am pus in prima pagina link la "excelu" cu de toate despre noi. Ca sa editati si sa bagati acolo datele despre voi faceti asa(explic odata si bine):

1. va logati aici cu userul martie.aprilie2007 si parola noastra
2. veti vedea in link ce se numeste "despre noi" (e numele tabelului). Click pe el; se deschide o noua fereastra cu tabelu'. Scrieti ce aveti de scris in casuta corespunzatoare. Verificati sa nu fie la altcineva scris despre voi
3. In dreapta de tot este un butonel gri-albastru "Publish". Click pe el si apoi click pe Re-publish document (asta ca sa faceti vizibile schimbarile voastre)
4.Sign out sau inchideti fereastra si la revedere.

Mai pe scurt: va logati pe docs.google, deschideti excelu, editati, re-publicati si gata

Am uitat sa zic....cine nu vrea sa fie in hartoagele noastre sa zica si il rezolvam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

roxanici,scuze,am "aranjat"randurile 37,38,din greseala,fireste.
Nu stiu cum,dar am facut-o .Nu te supara,refaci tu?
Ma refer la estetica.

http://community.webshots.com/user/lilidana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rianna_stef spune:

Buna dimineata!
Am completat si eu tabelasul nostru,sper ca n-am facut nici o modificare pe acolo.
Martuzta eu una nu am de gand sa pun nimic la congelator si nici compoturi sa fac;hainutele de obicei nu i le dau decat o singura data ,apoi la spalat;rareori cand consider eu ca nu are rost s-o schimb;dar dupa baie intotdeauna ii dau haine curate ,indiferent ca astat cu ele o ora sau cateva minute.

Rianna_stef mamica (39 sapt)de Daria Georgiana(13 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Neata,
Desi nu am intrat de cateva zile nu inseamna ca nu am recuperat!

Kara 80-imi pare rau ca esti necajita insa parerea mea este ca nu trebuie sa-ti reprosezi nimic.Ce era sa faci? tu crezi ca Ana mea daca era cuminte si statea in patut ma apucam sa o plimb prin casa? In niciun caz! Esti o mama minunata si sunt sigura ca va fi bine.Te pup si mult curaj!

Paxela-si tie iti trimit multi pupici si ma rog la Doamne Doamne sa fie bine.

Ela- Draga mea capricoarna ai tot respectul din partea mea.Pe langa faptul ca si tu ca si noi ai grija de micuta ta ,ai timp sa le aduci si celorlalti bebei zambetul pe buze.Adica:am luat si eu Baby Einstein si nu ai idee ce bucurie e pe ea.Mi-a luat sotul meu si cutiutele muzicale(tot de pe net) si am avut surpriza ieri sa adoarma pe melodiile de leagan.Nu ne venea sa credem.Ana sa doarma la ora aia?!Multumim mult de tot pentru tot ce faci?

Roxanici- e minunata ideea cu tabelul.Eu ca mama denaturata ce sunt m-am bucurat de multe din momentele de progres fara sa-mi notez.Mor de ciuda.Numaram si mi-am dat seama ca as fi putut completa 6 coloane dar....nu mai stiu datele.

Am sa incerc sa va descriu in mare evolutia Anei: primul zambet l-am primit in a doua zi de la nastere.Cu capul ridicat sta de la doua saptamani.Imi aduc aminte ca ne-am dus cu ea la dr. si i-a zis ca CNP-ul ei nu ii da voie sa stea asa.De zambetul social ne bucuram de doua luni.De aproximativ 3saptamani se intoarce intr-o parte iar de vre-o doua zile pe burtica.Rade in hohote de vre-o luna iar primul dintisor da sa apara.A aparut deja un punct alb.I-am luat gel caci se pare ca o doare nu gluma.De semenea de 2 saptamani o pun la un capat al patutului si o gasesc in celalalt capat. In ultima perioada fiecare zi aduce ceva nou.Despre greutate i-am facut proba suptului ieri si mi-a mancat in 24 de ore 1025g.

Au fost foarte grele primele luni insa acum parca incep sa uit.Atat de tare ma bucura in fiecare zi incat ce a fost nu mai conteaza!

Am si eu o intrebare Batistuta bebelusului se poate utiliza si altfel decat la aspirator?Nu mai retin exact cine a scris ca se poate trage si cu gura sau am inteles eu gresit?

Va pup caci "gogoasa mea infuriata "a inceput sa planga.O supara rau gingia.Sta numai cu manuta acolo si saliveaza de o schimb de trei ori pe zi.

loradin
poze cu albinuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Neata fetelor,
Am tot incercat sa scriu si ieri, reuseam insa nu-mi lua mesajul.
Noi am ajuns cu bine la Slatina, Alexia a fost k pe drum, bine a mai mieunat ea, dar s-a potolit intr-un final si a facut nani.

Roxanici, buna idee cu tabelul, o sa completez in masura in care imi voi mai aminti(si eu m-am bucurat de pregresele fetitei insa n-am notat)In schimb am toate datele legate de greutate.

Iunita tu vb ieri de apa si ceai.Astea nu sunt diversificare, eu asa stiu.Spre ex daca alaptezi si ii mai dai copilului si apa sau ceai(desi n-are nevoie), inseamna ca alaptezi predominant si nu exclusiv, intelegi...
Cum e aparatul ala pt tantari de la CHICCO?????Noi la Slatina avem tantari, desi la Constanta nu erau.Alexuca s-a si procopsit cu 2 intepaturi, e drept mici, dar sunt.
Mama foloseste pastile RAID, insa pe bune ca nu se simte niciun miros, nu stiu cum isi fac astea efectul.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput