*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (69)
Raspunsuri - Pagina 4
Androix spune:
quote:
Originally posted by piticasigogosica
A si cu icterul se pare ca mai sunt cazuri si de 3 sapt-1 luna.Dupa se fac niste analize.Oricum e vizibil imbunatatita situatia ,dar inca nu a trecut.
Mica tare frumusica printesa ta.Iar ma oftic ca nu am pus poze si nici nu ma invrednicesc sa fac prea multe.Unde o fi cablul meu
poze
Iri cu doi Ingerasi Iris si Cosmin
Filip a avut icter 6 saptamani. E o imcompatibilitate de grup sanguin. M-am plans de treaba asta la pediatra din maternitate si mi-a facut grupa la pitica sa ne asiguram cq nu mai patesc la fel. oricum mi-a zis ca e asa ca sa ma linisteasca pe mine, daca e sa-ti fie teama de icter aceasta teama e justificata doar in primele zile, apoi cu cat creste nu mai este nici un pericol chiar daca ramane galbior mai mult timp.
Nu mai stiu cine a intrebat de alaptat: 15 minute la un san, 15 la celalalt pana se instaleaza lactatia cum trebuie. Apoi eu am ales sa-i dau un san la o masa, ca am lapte mult si oricum nu reuseste sa goleasca un san la o masa decat foarte rar - aici am si eu o nedumerire poate ma ajuta cineva: uneori imi plesnesc sanii de atata lapte, ud tricou, asternut, saltea tot, siroiesc ceva de groaza, alteori trec si 2-3 mese si simt ca nu am cine stie ce in ei, saunt cam goi si trebuie sa-i dau pe amandoi la o masa si chiar si asa Georgia cere din 2 in 2 ore semn ca nu se satura prea bine. Care stiti de ce patesc asa?
Asa sa ma intorc eu la sfaturi
Felicitari si bun venit acasa pentru Adinell, Chiquitita si Numai_eu!
Inceputul e putin mai dificil dar in curand o sa va intrati in ritm si o sa fie bine. Oricum ar fi satisfactiile sunt enorme. Andreea, mama de Filip si Georgia
gabiu spune:
Sobi, cred ca pot intra deja in aproape toate hainele, cu siguranta nu trebuie sa-mi schimb garderoba, dar mai am de dat jos aproape 6 kg care au ramas pe burta si solduri. Ca sa nu mai zic ca am celulita pe picioare
cristinamaria, am incercat si eu sa-i fac un program, lasandu-l mai mult timp flamand dar n-am facut decat sa-l enervez si sa planga si mai tare, asa ca m-am resemnat. Iar noaptea chiar nu-l pot lasa sa urle ca scoala toti vecinii. Azi a mancat si ziua de parca se luptau turcii la gura lui si din jumate in jumate de ora. A dormit doar un somn de vreo 2 ore si alte cateva reprize de cateva minute.
motannel si al meu vomita si chiar multisor dupa ce mananca. La inceput pare ca a adormit si eu bucuroasa il pun in patut ( fara sa-l pun sa ragaie ca sper sa fur si eu putin somnik) si dupa 5 minute incepe sa se agite si normal ca da afara, deci o luam de la capat cu mancatul. Noaptea nu vomita deloc.
Nu-i bai, bb sa creasca mare si sa fie sanatos.
Va pup pe toate, nasteri usoare cui urmeaza
gabi
-Albert Mihai, 10.05.2007
http://photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
chris27 spune:
Salutare gagici!Am reusit sa vorbesc cu Kay...Inca de la inceput m-a surprins vocea ei de copila ...Era cu micuta Sosonica(auzeam cand tiuia senzorul de la piciorus).Kay mi-a spus ca e la incubator,ca a luat 100 gr de ieri pana azi (are acum 2kg4000)si ca asteapta sa ajunga la Fundeni cand Sosonica va avea 2,500.Dupa ce i se va face acea investigatie cu cateterul (folosind substanta de contrast),medicii vor decide daca e necesara o operaqtie(la Targu Mures ori in Italia).Kay va pupa pe toate si va multumeste ca va ganditi la ea,a mai zis ca are poze si filmulete si ca ni le va oferi atunci cand mama ei va reusi sa intre pe forum...Mie mi s-a parut optimista,desi in spital conditiiile sunt ingrozitoare...Sta intr-o camera cu alti bebelusi cu probleme la inimioara si ii e greu cu baita fetitei si alte indatoriri,pt ca personalul medical nu se prea implica!Sosonica e hranita cu lapte de la Kay,se mulge si ii da cu bibe,sa nu oboseasca la piept...Ne rugam in continuare pt ele!...cat despre noi...suntem foarte bine,am fost azi la pediatru...Dafnica creste...de nu se mai opreste!E ca si cozonacul acela...Am iesit din spital cu 2kg600 (pe 3 mai )si acum avem 4kg250)...ii zambim mamei si azi am implinit 2 lunute!La multi ani,Dafnica lu'mamica!Sa cresti in continuare ca-n povesti!
Album foto | Slideshow | Clip Albert
Androix spune:
Gabiu, nici Georgia nu vomita noaptea, cred ca-i este lene si mai bine doarme
Dar ziua daca n-o pun la ragait sigur sughite sau/si vomita sau daca o pun exista riscul sa ragaie mai cu foc si ajunge tot la sughitat si vomitat.
Am tot vrut sa va intreb: copilasilor vostri li se invinetesc piciorusele cand ii tineti la alaptat? mai exact piciorul care este lipit de voi. Eu patesc asa cu Georgia. Asa patea si Filip si cu timpul nu a mai facut asa. In schimb pediatra si apoi si alti medici pe la care am fost au asociat (cam cu juma de gura, niciodata nu au spus CLAR ca de la asta ar fi ci doar ca POATE fi si de la asta) acest simptom cu un suflu sistolic, o valva care in mod normal se inchide la cateva ore de la nastere natural, iar la Filip s=a inchis mai tarziu, pe la un an. AM facut vreo trei ecografii la inima, la doua doctorite diferite. Primele doua la emilia irza unde ne-a zis ca e o mica comunicare intre camerele inimii dar se va inchide, nu trebuie facut nimic special pentru asta, nu pune probleme de nici un fel. A treia si ultima a fost la coltea unde doctorita a zis ca nu vede nici o comunicare. Au fost facute la distanta de cateva luni intre ele, ideea fiind sa vedem cum evolueaza in timp.
E, acum am luat-o de la capat cu invinetitul piciorusului si nu stiu daca e din cauza ca sta strans intre mine si ea sau il tine intr-o pozitie in care sangele nu circula cum trebuie sau e cazul sa incep iar sa umblu prin medici.
Andreea, mama de Filip si Georgia
ralucami spune:
Am plecat la spital ca ma doare prea rau! Nici nu stiu la ce interval am contractii!!! Si am un super morcov!!!! 
Pupilai!
PS.
nu ati pus majorete degeaba, se pare! 
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
carrie spune:
noi ne-am redus programul de plans de la o ora seara la aprox 20 de minute la culcare si azi mare realizare a plans umpic in pat si s-a culcat singurica
azi a fost tare linistita da n-o facut kk deci maine ne paste zi agitata!
Androix si eu patesc asa, noaptea stau sa-mi plezneacsa si ma dor si ziua sunt moi si ma stressez ca n-am lapte...
kay Doamne ajuta sa fii tare si sa fiti bine!
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora
angelabv spune:
Buna burtici si mamici ...Intru si eu citeva minute, Nicole doarme dar se apropie ora mesei. Noi suntem bine, ieri am fost la doctor, avem 3,4oo kg - am inceput sa punem un pic de carnita pe ici, pe colo ( am avut 2,800 la nastere, asa ca trebuie sa recuperam ! ). Mincam bine si am inceput sa fiu mai relaxata cu alaptatul, nu ma prea mulg de teama sa fie nici prea mult lapte, am sinii mari si uneori ma doare spatele de simt ca mor ... Dar ce nu face mama pentru puiul ei. Am si citeva intrebari :
- nu stiu exact cind s-o pun pe Nicole pe burtica, am incercat, dar e mica si plapinda, imi e cam teama...ea isi ridica capsorul cind sta la mami si la tati pe burtica, dar am citit ca trebuie sa o pun pe burtica, acum avem 2 sapt. , deja pot s-o asez pe burtica, voi cum faceti ?
- am observat ca are niste bubite mici la incheietura piciorului, nu stiu daca sunt de la caldura sau poate trebuie sa schimb marimea la diaper, acum avem newborn -
Am citit ca si voi uneori le dati sa suga la intervale mici, eu de dimineata sint "chemata " la 1 ora, azi a mincat la 7, apoi la 8,9, 10 a tot cerut, lua un sin si in 10 min, adormea... cred insa ca vroia numai sa stie ca sunt acolo. E ceva ce nu se poate descrie in cuvinte, toate starile astea, numai o mama poate intelege ...
Am citit de Kay si papusica ei, ma rog pentru ele, sunt sigura ca totul va fi bine , multa sanatate si asteptam sa vina acasa sanatoase.
Miniuta, da sunt din Brasov, mi-e dor de Brasov, am fost acum 2 ani, planuiam sa mergem si anul asta dar Nicole ne-a schimbat planurile, asa ca au venit bunicii la noi. M-am maritat cu un canadez asa ca am plecat peste mari si tari, sunt aici de 3 ani si jumatate...
Multa bafta celor care sunt inca burtici, chiar ieri ma uitam la burtica si-mi aminteam cum se misca bb acolo si eu ma tot intrebam oare ce face acolo, cum e, ce e --- mare minune !
Va pupam, Angi si Nicole
Androix spune:
Ralucami, pana rasare soarele la noi esti gata!
Bafta sa fie usor!
Chris, ma bucur ca ai reusit sa vorbesti cu Kay! Sa speram ca nu va fi nevoie de operatie! Doamne ajuta!
Va rog nu ma uitati cu intrebarea despre invinetitul piciorusului.
Andreea, mama de Filip si Georgia
timur spune:
Buna fetelor!
In primul rand multe incurajari pt Kay si Sosonica. Sa dea Dumnezeu sa se termine totul cu bine!!!!
In al doilea rand, am fost ieri la dr dar plecase la o nastere, asa ca azi ne-am dus din nou. Am eliminat gelatinosul si suntem in continua asteptare. Daca pana luni nu se intampla nimic, luni la prima ora (7-7.30) ne internam pt inducere. Bb a trecut de 41 de saptamani si se pare ca se simte mult prea bine la mami in burtica.
Va pup, multi laptici si tot atatia pupici la mamici si burtici!
chiquitita spune:
Salut!
Am mai invatat si eu sa alaptez un pic, dar inca fac completare...Acum am facut prima baita acasa si nu a plans deloc!
Referitor la kg, au luasem 17 si am slabit 11 in spital. Sincer, cred ca si din cauza depresiei. Inca mai sunt un pic, dar sper sa treaca! Maine merg sa imi scot firele.
Chiqui +
Livia