Isi suge degetelul! Cum sa-l dezvat?
Raspunsuri - Pagina 5
Medeea76 spune:
Se pare ca tot metoda de la 10 luni functioneaza: ii spun "te rog frumos sa scoti degetul din gurita" in timp ce i-l scot eu usor sau, eventual, ii distrag atentia cu un obiect in timp ce ii spun sa scoata degetelul din gurita. E a doua zi de cand incercam si deja il scoate singurica de cate ori ii spun sa il scoata (fara sa o mai ajut eu). Ii spun sa il scoata cu un ton serios, pronuntand rar si clar cuvintele si cu o mutra expresiva (pe care nu am cum sa o redau), sper ca m-ati inteles.
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
emushi spune:
hi-hi parca o vad pe a mea...ii zic "nu vorbesc cu tine daca tii degetul in gura", dupa 1-2 minute vine si-mi zice "acuma vombec cu tine..." si rade...daca n-ar rade mi-ar fi mai usor, cred
nu se gaseste poate la noi "Daum-exol" , dar se gasesc altele; v-am zis ca eu mi-am luat acum vreo 3 ani, nu mai stiu; si nu era cine stie ce, am dat 20.000lei atunci, am luat-o din piata (la taraba) si se chema Gabrini parca...ceva..."anti-bite", era transparenta ca un lac, usor galbuie/maronie si amara de muream, nu-mi mai venea sa mananc dupe ea; numa' ca nu stiu cat e de sigura pt copii, de-aia nu m-am aventurat; dar sigur mai sunt si alte marci mai serioase...poate pe la Avon sau Oriflame, nu stiu...
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
emanuele4u spune:
Ca fosta practicanta a obiceiului mentionat va pot spune cum a fost la mine..am avut ambitie, pentru ca eram deja prn clasa a 6-a si ma trezeam diminetza cu degetele in gura ( aratatorul si mijlociul). Asa ca intr-o seara mi-am zis "de maine gata"..si asa a fost. Oricum la mine nu a funtionat nici o metoda..poate alte mamici sunt mai norokoase. Rabdare...intr-o buna zi va trece de la sine! Ati vazut oameni in toata firea care sa is suga degetul???? Nu cred!
alfina spune:
Dragele mele,
ii dau dreptate Liei nu doar ca e medic ci pentru ca am vazut cazuri cu ochii mei.
Acum sa va povestesc din experienta personala. Nici eu nu m-am avantat sa iau suzete cateva luni bune dupa nastere. Ma gandeam ca BB isi satisface nevoia de supt prin alaptarea la cerere si fara graba. Se pare ca nu este asa. cam intre 3-5 luni am observat ca isi baga degetele in gura. mai intai necontrolat, mai cate doua odata si ca predomina mana dreapta. Daca era restrictionat, mergea si stanga la fel de bine.
Asa ca da-i cu cercetari pe internet de toate felurile inclusiv din sfera psihologica. Rezultatul a fost ca decat o deformare a danturii sau a boltei palatine si o transformare a unui gest intr-un reflex mai bine o suzeta.
Sa va zic mai departe: in vremea aia lucram si cu copii mici (dar de la 3 ani in sus).Ii urmaream foarte atenta si rezultatul nu mi-a placut.
In momente de concentrare,de stress, de teama, sau chiar si in cele de relaxare, fara sa se gandeasca nici un pic, o parte din copii isi sugeau degetul mare in special. Parte proasta este ca, desi in proportie muuult mai mica mai vedeam unii chiar si de clasa I-IIa cu acelasi deget in gura.
La noi problema a fost pana a acceptat suzeta dar cu un pic de insistenta cam pe la 5 luni, dupa cateva zile de oferire si scuipare a inteles ca e o alternativa buna la mana. De atunci nu am mai avut probleme si niciodata nu a primit-o ziua. Doar la patut, pentru somn, si o scoate singur dupa ce adoarme.
Asa ca , parerea mea, cu degetul se poate duce la scoala dar de suzeta scapati mai repede.
szaboali spune:
quote:
Originally posted by Medeea76
Solutia se numeste Daum Exol, am primit-o si am incercat-o. Intr-adevar, e foarte amara, insa avem o problema: lui Tea ii place la nebunie gustul amar, asa ca isi suge degetelul cu si mai mare pofta dupa ce ii aplic oja. Sunt covinsa ca e foarte eficienta, dar nu in cazul nostru...
Deci e clar ca nici la noi nu ar functiona faza cu oja ca si Iarina e incantata dupa gustul amar si foarte acru...
Ali si IARINA (16.02.2006)
www.dropshots.com/ali-iarina" target="_blank"> poze si filmulete Iarina (1), www.dropshots.com/ali-iarina2" target="_blank">(2)
MamiLili spune:
Azi am incercat o noua metoda: i-am infasurat degetelul in leucoplast. A incercat de vreo doua ori sa-l bage in gura, a vazut ca nu poate, s-a enervat dar apoi s-a lasat pagubas. Si de-atunci n-a mai incercat. O s-o tin asa timp de cateva zile - saptamani, pana vad ca-si pierde de tot acest gest reflex. Sper sa am succes. Cred ca metoda functioneaza numai la copilasii mititei ca al meu (8 luni), cei mai marisori sigur si-ar scoate singuri leucoplastul de pe degetel.
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Mathias' site ... coming soon!!!
MamiLili spune:
Am reusit!!!
Metoda "leucoplastul" a dat roade in 10 zile. Maine implinim o saptamana de cand degetelul a fost eliberat din leucoplast si n-a fost supt deloc, nici macar bagat in gura. Yupiiiiii!!!
Medeea76 spune:
Ce fel de leucoplast ati folosit? As incerca si eu...
MamiLili spune:
Uite aici . E un leucoplast obisnuit si fff adeziv, abia reuseam sa-l dezlipesc. I-l schimbam de 2 ori/zi. In 10 zile am scapat de belea, acum nici nu-si mai duce degetelul la gurita, a uitat complet ca poate fi supt. Mult succes! Iti doresc reusita deplina!
camelia_daniela spune:
Hello !
Lili, felicitari pentru reusita !!! Ma bucur mult pentru voi!!! O sa incerc si eu - Daria are 1 an si 6 luni si practica acest sport la greu!!!!
Doamne ajuta!
Medeea, ti-am trimis un PM, da ' nu apucasem sa citesc pana la capat, m-am lamurit intre timp!
Cami mami & Daria (02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit