Isi suge degetelul! Cum sa-l dezvat?
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Medeea76 spune:
Multumesc mult, Lili, gata, punem in practica!
Cami, .
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
carolinah spune:
Am vazut abia acum subiectul asta si tare ma intereseaza.
Fetita mea cea mica are deja 2 ani si isi suge deegtul mare cu spor cum o pui in pat. Nu cred ca ar putea adormi fara deget. Si in timpul noptii daca e mai agitata sau daca se trezeste, baga degetul in gura si adoarme cu el asa. In timpul zilei nici nu observa ca are degetul, indiferent cat de obosita ar fi. Cum pune capul pe cearceaful din patul ei, cum baga automat si degetul in gura.
Ei i-am dat suzeta inca din maternitate, dar pe la 3 luni nu a mai vrut-o de niciun fel.
Si acum evident ca ma gandesc ca vom avea probleme cu dintii, deget deformat, acum aud de bataturi etc.
Cum credeti ca pot s-o dezvat, ca mi-e teama sa ii pun leucoplast sau ceva iute noaptea ca sa nu se sufoce, sa o usture ochii, etc?
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
dandusa spune:
cunosc pe cineva care are 26 de ani si care si acum isi suge degetul...Are o dantura superba...
lasa-ti copii sa suga degetul,daca asta vor...,pai aia nu...,aia nu...,poate ca asta ii calmeaza...
eu cred ca ,daca doresc ,vor renunta singuri,atunci cind sint pregatiti...,daca nu...,sanatate...,neinsurat nu ramine ,cu siguranta...,dovada vie este aceasta prietena a mea care este si casatorita si are si un copilas...
ce sa mai zic de fiica mea...,care nu vrea suzi ,nu vrea deget...,dar vrea titza,non-stop...
Mindrete de Crinuta
cana spune:
Si eu am o fetita de 6 luni si isi suge degetul inca di burta la fiecare eco isi sugea degetul iam cuparat toate suzi posibile din diferite materiale nu a acceptat nici una si tot degetul il suge doar cand ii somn se va lasa ea cand va dori .Si eu mi-am supt degetul pana la5 ani si am o dantura perfecta
AncaDelia Ioana
MamiLili spune:
Cami, Medeea, va tin pumnii! Sper din tot sufletul sa reusiti. Mie una nu-mi vine a crede cat de repede si usor am scapat de acest obicei, datorita leucoplastului. Recunosc ca-n primele doua zile "bandajate" Mathias a fost cam nervos ca nu-si putea suge degetelul, dar acum nici nu se mai uita la el, de supt nici vorba. Si inainte il sugea atat de des incat, intre 2 lingurite de mancare baga un pic degetelul in gura iar asta ma aducea la disperare. Plus noaptea, ziua la plimbare, ce sa zic...mereu.
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Mathias' site ... coming soon!!!
MamiLili spune:
Carolinah, chiar pe pagina asta am postat metoda care a functionat la noi, cea cu leucoplastul. Important e sa gasesti unul foarte lipicios si aderent, astfel incat fetita ta sa nu si-l poata scoate. Nu-ti face griji, nu se sufoca! O sa vezi ca avand degetul bandajat, nici n-o sa-i placa sa-l bage in gurita.
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Mathias' site ... coming soon!!!
carolinah spune:
Am inceput prin metoda civilizata: te rog, nu mai baga degetelul in gura ca se strica si degetul si dintii!!
Cand o punem in pat ii spunem asta si vad ca asculta, nu mai baga degetul. Cred insa ca atunci cand o ia somnul sau daca se trezeste noaptea tot il mai suge. Nu stiu, pt ca doarme in camera separata, dar asa presupun.
Multumesc, Lili, probabil ca voi incerca si eu cu leucoplast.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
alipiticot spune:
Buna ,
am citit si mai demult acest subiect,acum vad ca Lili a reusit...Felicitari!
Si baiatul meu suge degetul,destul de mult spun eu,deja de vede ca e putin dependent de deget.Putin spun pt ca nu-l suge decat cand e f obosit,la somn si cand ii e foame...sa l las sa nu....nu stiu.Problema e ca doarme cu noi in camera si fata (in patuturile lor)si daca plange mult noaptea trezeste fata....ar trebui sa culc fata in alta camera dar abia am linistit cosmarurile care le avea cand dormea singura....ma gandesc ca si acesta metoda cu leucoplastul tine acum cat e mic....Suzeta nu a vrut si nici nu vrea....si dupa ce adoarme nu il mai suge,noaptea il suge atunci cand e agitat sau nu poate sa doarma,dar ma gandesc ca incet ,incet nu voi mai putea sa l dezvat...si totusi e o calmare pt el si va fi o trauma sa l dezvat...asa am procedat cu fata,la 10 luni am invatat-o sa adoarma singura si acum tot cu noi doarme pt ca avea multe cosmaruri noaptea....Oare ce sa fac?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitzinuca/pitzinuca.jpg)
pitzinuca spune:
buna fetelor,
dupa 4 ani de supt degetzel, am scapat si noi.
andi a inceput sa il suga de pe la 3-4 luni, suzeta nu avrut-o nici anterior... era vara si eu ma imbracam cu un maieu de satin... si il luam pe el in bratze si a prins drag de gemul asta de material, toate pijamalele mele din satin devenind cu timpul carpele lui
ulterior, carpitza, a primit si nume "amai" se chema, de la "a mea e"
la inceput isi sugea degetul cu carpa alturi in toate momentele posibile: oboseala, lipsa antren, stres, nemultumire, etc, etc...
nu am incercat nici o metoda; cand l-am dat la cresa, nu l-au primit cu carpa ptr ca o tara peste tot si devenea focar de infectii, deci la pranz a invatat sa adoarma fara ea... si i-am mai redus din ele, am ramas la o singura "amai"
acum cand s-a facut mai mare am inceput sa ii aratamn diferentza dintre cele 2 degete mari: avea unu deget normal si unul muuult mai subtzire - ii spuneam ca o sa dispara de tot pana se face mare... se minuna si el...
apoi am observat ca a inceput sa rareasca momentele se detasa din ce in ce mai mult, si acum inainte de 4 ani am zis ca e momentul! asa ca in seara cand ne-am intors de la mare cand mi-a cerut carpitza, i-am spus ca am uitat-o in masina prietenei cu care am fost, apoi "am sunat-o" pe prietena, ea a cautat in bagaje si in masina si nu a gasit nimic... si-a mai supt degetul 2-3 noptzi dar parca nu mai era asa bun...
m-a mai intrebat de cateva ori, si acum s-a dezobisnuit com plet... fara scandal, fara plansete, v-am spus ca nu l-am fortzat niciodata totul a fost treptat...
nu stiu daca am facut bine sau rau - cred ca a fost bine, ca acum doarme si el mai bine noaptea
si eu am o prietena de 28 de ani care isi mai suge degetul, si il sustzine si pe piticul ei, ca sa nu fie singura in familie... si au si carpitze
va pupic
b