Mamici de septembrie - octombrie 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 18
Piciulika spune:
Andries si restul fetelor - tot imi umbla prin cap ce spuneati cu Raluca Stroescu etc.
Auzisem de caz in trecere, am intrat acuma un pic sa mai vad.
Voi cum vedeti treaba? Eu nu stiu ce sa zic; stiu pe pielea mea ce e munca de consultant - am ajuns senior, aici - si da, e greu de tot! Da, am pierdut vreo 5 kile pe proiect si da, eram epuizata.
DAR nu stiu daca as fi continuat, inconstienta, pana la colaps sau aveam atata ratiune sa opresc roata...
Avem colegi cu burn-out, dar merg la medic pentru palpitatii si ajung sa afle ca-l au si iau o pauza. Lunga.
Elvetzienii au si ei o chesie: se cam sinucid. De stress la job, de lipsa de visuri... acuma sunt toti din anturaj vinovati: job, familie - trebuiau toti salvati?
Suna prea pragmatic? Nu stiu, dar cred ca suntem noi primii responsabili sa ne recunoastem niste limite si sa luam decizii, sa ne recunoastem "prea slabi"...
Da, firma e si ea responsabila - dar la cate cazuri de stress extrem sunt, in diverse profesii, cat mobbing, nu vad de ce se face atata caz aici. Doar ca e o firma cu staif?
Acuma sa vad reactii! Nu trage, Nea Lascarica...!
Piciulika 24+
Piciulika spune:
Nota bene - ca sa nu dati prea tare in mine. Deja am lasat-o moale cu consultanta: nu e un job sa-l faci la infinit, clar!
Vreau calitate de viatza, vreau sotz langa mine, vreau copii.
Pasul doi il fac acus, dupa bebe: o sa iau o pauza o vreme, un 50%, un job lejeeeer si fara challenge intelectual si las cariera pe locul doi.
Dupa ce am facut un copil, daca nu vreau sa-l si cresc?
Si da, e un stop finainciar si carieristic.
Decizii, decizii...
Piciulika 24+
Sabina spune:
Piciuliko, asa fac acum, iata muntele asezat;)))
dar vroiam sa duc fata la Cruce sus, si numai cu telecabina se poate pt ea, e prea mica sa urce tot drumu .De fapt, vroiam in egoismul meu sa-i vad eu reactia in telecabina:)
sa nu pierd nici o secunda.
O sa o las sa se duca cu tati, nah ;-)
cat despre multinationala etc: diferenta fata de occident e urmatoarea: in elvetia poate nu mori de foame daca speli doar vasele in restaurant.Aici doar cu spalat vase nu se poate trai, nici macar super modest.
De aia aici ambitia are alt pret.Si patronii stiu, si p[orfita.
Devine mai mult decat o cursa competitionala....ti se inoculeaza o spaima existentiala a zilei de maine. In Occident faci down shifting fara panica. Asta e opinia mea.....
nu v-ati obisnuit ca Annisia zice tot ce-are pe suflet? in momentul ala n-avea ea chef sa citeasca despre d-astea, asta nu inseamna ca noi nu mai scriem, LOL;-))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
Kriss, felicitari pt fetita!!!!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
mami25_7 spune:
Fetelor,nu mai pot,sunt dependenta de voi,ce mai VA IUBESC,chiar daca nu am scris asa des va citesc mereu,asta pentru ca am mers la munca pana azi si sincer nu trece o zi sa nu va citesc sper ca de acum sa fiu mai activa.
De astazi am intrat in CO,deci pt 2 saptamani stau acasa.De fapt voi merge dupa 20 iunie la socri la Iasi.BB e f miscaret,dar parca are ore,dimineata si seara face cross iar la pranz se odihneste.
Pe 20 mergem si noi la control.Abia astept sa imi vad bulgarasul.
24+
slippers76 spune:
Am ajuns si noi cu bine la destinatie. Miruna a zbughit-o deja in parc cu mama sa-si revada prietenele. Asa ca e liniste.
Roxana, am reusit si eu intr-un final sa vad pozele. Mi-e dor de Italia!
Piciulika, asa te vreau! M-am saturat si eu de super cariera si super-ambitii. Eu am inceput sa rezolv problema asta de cand mi-am schimbat serviciul si am renuntat la onoarea de a munci (sau mai bine spus de a fi sclav) intr-o multinationala. Si se castiga bani si in companii mai mici, la jumatate stres si nervi. Daca nu-mi iesea mutarea asta, cred ca nu aveam curaj sa mai fac un copil.
Sim, groasa lista cu superstitiile! Mie mi le-a insirat soacra-mea pe toate cand a venit sa ma "ajute" cu Miruna. Si era scandalizata ca nu tin cont de ele. Mai ales de faptul ca m-am carat cu forfecutza la maternitate si i-am taiat bietului copil unghiile ca sa nu-si jupoaie pielea de pe ea.
Cat despre lista de cumparaturi, eu am cantarul de la Miruna. In paranoia mea o cantaream de doua ori pe zi. Termometru de baie am avut tot broscutza, cum spunea Tomitza parca, dar l-a facut Miru pulbere ca l-a luat la joaca. Eu l-am considerat util si cred ca o sa iau unul si acum. Marsupiu primisem unul la Miruna, dar l-am folosit foarte rar, ca nu prea imi placea s-o stiu spanzurata acolo. Si daca o puneam in marsupiu (o mai puneam cand mergeam la cumparaturi), o tineam si cu mainile, ca si cum as fi tinut-o in brate. Asa ca de data asta fara marsupiu.
Ana 28+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
slippers76 spune:
Hai ca citesc tot in reprize, ca ma enerveaza zapp-ul. Si laptopul.
Cristina, felicitari pentru caruciorul roz!
Ana 28+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
mihailescu teodora spune:
quote:
Originally posted by Sabina
cat despre multinationala etc: diferenta fata de occident e urmatoarea: in elvetia poate nu mori de foame daca speli doar vasele in restaurant.Aici doar cu spalat vase nu se poate trai, nici macar super modest.
De aia aici ambitia are alt pret.Si patronii stiu, si p[orfita.
Devine mai mult decat o cursa competitionala....ti se inoculeaza o spaima existentiala a zilei de maine. In Occident faci down shifting fara panica. Asta e opinia mea.....
Sabinelule,ai pus mama punctul pe ,,i''!Este atit de real si de trist,dar este......
Si-acum urmarea amenintarilor:niciodata in ziua de salariu,nu m-am gindit citi bani iau,aoleu,stai sa verific.....si cum aveam o superpremonitie,ma maninca in c..r sa sun la banca pe la vreo 12,sa-mi verific soldul disponibil...Sa-mi pice telefonul din mana,nu alta...Nu-mi platisera absolut nici o ora suplimentara,desi luna trecuta acumulasem vreo 60......platite in mod normal 100%,faceti si voi o scurta socoteala,plata pe vreo 120 ore normale,aproape 70 % din salariu...Evident ca sun la resurse umane:tipa care se ocup ade salarizare e plecata in concediu si nu poate fi deranjata...ramane sa rezolvam cind se va intoarce.
De mentionat ca este prima luna in 4 ani de vechime in cadrul acestei firme cind mi se intimpla asa ceva...Nu poate fi o trista coincidentza!
Drept pentru care,le-am scris cite un mail sefilor mei din afara(intre noi fie vorba,ma plac f mult dpdv profesional,nu i-am dezamagit niciodata si am raspuns cu promptitudine tuturor provocarilor),care ,cred eu ca habar nu au ce fitze face romanasul nostru,ca atunci cind vin ei in tzara e lapte si miere!
Si ca o concluzie:de luni intru in medical!!!!Uraaaaaaaaaaa!!!!!
Stiu ca au mare nevoie de bine,am vrut sa fiu o doamna sa merg cit mai mult ,aproape de DPN,si sa stau maxim 6 luni acasa,dar vad ca nu se poate.
Si inca un amanunt deloc de neglijat:seful meu are un baietel de 9 luni.Stie prea bine ce-i aia femeie gravida,oboseala,.....bla-bla.In cazul meu e doar rea vointza.Asa consider.
Pai salariu normal puteam lua doar cu 6 h/zi lucrate,nu cu 176+60!!!!!Nu-i normal sa stau eu acasa si sa iau aceiasi bani?
Ba da!
Pupici!
Ma duc sa-mi spal neshte piersici si revin!
Teodora 22 + Mihnea
http://new.photos.yahoo.com/gogosnel/albums/
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
Ana si Sabina:avetzi doua domnisorele frumoase foc!Ce dagutze au fost ele la gradi!!!!
Andrieshule,cu blana ,fara blana,dar urechiushe mari si 2 dintuci tot tre sa-i pui!
Teodora 22 + Mihnea
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
Kriss,sa-ti traiasca titita si sa va bucuratzi de ea!Lasa ca vine ea si putzuca la bb2!
Teodora 22 + Mihnea