Mamici de Noiembrie-Decembrie (33)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adalia spune:

erika,

arati super bine! felicitari!

si site-ul pe care ni l-ai dat are niste lucrusoare frumoase foc..ma tot intreb unde au gasit fotomodelele astea de femei insarcinate? sau sunt de fapt femei neinsarcinate, dar le-au pus sub haine ceva burtica artificiala:) ?

adalia 17+

a happy mom-to-be

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

Un cerclaj se practica in timpul evolutiei unei sarcini ( dupa 14 sapt.) cand se depisteaza o incompetenta cervico-istmica, adica un canal cervical intredeschis ,care poate favoriza o ruptura de membrane amniotice cu pierderea unei sarcini pana in 28 sapt. ( avort tardiv) sau nastere prematura ( de la 28 la 36 sapt.) . Cerclajul se efectueaza cu anestezie totala si o relaxare prealabila uterina( amestec litic) , si consta in suturarea colului uterin cu fir de nylon( sau o panglica speciala) care se extrage inainte de nastere ( 38-39 sapt.). Se poate efectua cerclaj "la rece"-- adica profilactic, cand gravida nu are contractii dar la un consult local se constata un canal cervical intredeschis, inclusiv si orif. intern-acest tip de cerclaj ,de obicei, este fara riscuri. Din pacate , nu acelasi lucru se poate afirma si despre un cerclaj "la cald"--cand exista deja contractii uterine dureroase,o secretie muco-sangvinolenta si la un consult local se constata un col mult scurtat , cu inceput de dilatatie ( 2-3cm.)si o punga amniotica care bombeaza in vagin.Foarte rar se poate salva o sarcina in asemenea conditii."

Sau, alt raspuns al unui medic:
Lungimea medie normala a colului uterin este de 3 cm . In timpul sarcinii din cauza modificarilor ( congestie , inia o pauzarea tesuturilor) colul se poate scurta la 2-2.5 cm . Importanta este nu neaparat lungimea cat continuitatea canalului cervical. Pe tot parcursul sarcinii ( pana la 38-40 saptamani conalul cervical in mod normal trebuie sa fie continent ( inchis). Daca dupa 12 saptamani de sarcina se depisteaza la un consult ginecologic un canal cervical intredeschis , inclusive orificiul intern , aceasta situatie se numeste incompetenta cervico- istmica si se indica efectuarea unui cerclaj al colului uterin deoarece mai tarziu , cand sarcina avanseaza poate apare riscul pierderii unei sarcini sau riscul unei nasteri premature
M-AM GANDIT CA O SA VA PRINDA BINE SI VOUA...referitor la ce intrebam eu despre col...

ROXANA 21+ GEORGE IONUT
sa ne traiasca baiatul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

roxana - multumim.
laura - la rococo nu gasesti ceva care sa-ti vina?
eu am emotii...maine stefan are serbare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

ciaooooooo fetele !!!!!

Petronela

puiutul mult dorit !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

BUna fetele. Pupici pe toate burticile!
Nu am mai intrat de multisor (am avut si treaba la servici si cand ajung acasa sunt franta si mi-e si rau) dar am citit tot din urma!
Azi am fost la medicul de familie si m-a consultat o moasa care lucreaza acolo. Mi-a facut carnet de gravida (stiu ca s-a mai discutat de el). M-a cantarit, m-a masurat si mi-a dat o multime de sfaturi.
Am intrebat-o si de sani - si mi-a zis ca trebuie sa ii spalam cu apa calduta si cu sapun foarte moale, eventual gel intim, apoi sa-i frecam cu prosopul dar nu prea mult (cum zicea si Roxana). Iar formarea sfarcurilor mi-a aratat cum sa ii strang, dar a zis ca e cam devreme , ca aceste miscari dau contractii si sa evit pana mai tarziu.
Bebelina statea in partea stanga, si moasa a zis ca in general fetitele prefera partea stanga
Mi-a zis o gramada de chestii, dar acum nu imi vin in minte, si unele cred ca le stiam - de alimentatie, efort, sex, etc.
Am intrebat de plaja - a zis sa nu stau in caldura, daca vreau neaparat sa stau dis de dimineata o ora. Iar cu baile in mare, decat daca apa este calda si sa nu intru incinsa in apa.

Victo, tu ti-ai dat seama ca e ceva in neregula si ai facut analiza la listeria? Ai vreun simptom? Stiu ca si tu ai varsat mult, eu inca mai vars dimineata si seara, dar nu mi-am facut analiza asta. Sa ne spui cu te simti si daca ti-a dat dr. tratament.

BB - cred ca esti tare frumusica acum prospat vopsita si pregatita pentru concediu! Eu inca nu ma incumet sa stau in mirosul de la vopsea

Roxana - mie dr. la ultima consultatie mi-a zis ca am colul bine (4,3) cum il aveai si tu, si e bine sa nu scada. Ca sa eviti scaderea colului trebuie sa te abtii de la efort, stat in picioare, mers rapid, carat, etc.

Va pupic!
18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

ciao petronela! pe unde ai umblat ca nu te-am mai vazut de mult pe aici! sper ca nu te supara intrebarea!

stefania
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loub_erika spune:

m-am intors sa vad ce ati mai vb. ca eu am tras pe dreapta un pic...si daca va spun cu ce pofta m-am trezit o sa muriti de ras...,paine cu pateu si felii de ceapa pe deasupra...,normal ca nu am sa mananc,ptr. ca pateyl nu e recomandat,dar momentan ma c-am chinui cu ideeia,nu stiu ce sa fca..,ca inainte nu aveam vise despre mancare..,acum ce visez e teroare,sarmale...,etc.
pussi comanda se plateste cu card,atunci cand trimiti comanda..,ideal ar fi sa mai gasesti o mamica interesata si sa comandati impreuna,asa veti plati doar o data acea taxa in jur de 70$,dupa care in functie de greutatea coletului...,o sa platiti in Romania,vama,fiecare va sti c-am ce a comandat ,la ce greutate!!
laura10 te inteleg perfect,ce inseamna sa nu gasesti haine de gravide...,plus ca te alegi cu niste picioare unflate...,mai gasesti ceva dar nu ceva colorat la moda,sic...,de aceea eu am ales calea cu comanda pe site!
adalia esti o draguta ,mersi de compliment...,azi m-ati facut sa ma simt o mamica sexi si frumusica,multumesc...,toate suntem mai frumoase cand avem aceasta burtica!!!

18+ Angelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

bb - sa-ti fie de bine noul look! cand pleci?
si eu am inceput sa-mi fac liste...de parca m-as duce la capatul pamantului.
pupici la fete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ggaby spune:

sal fetelor eu am intrat si ieri si mai in fiecare zi citesc tot ce scrieti si-mi este de mare ajutor...dar cum nu prea ma pricep pe aici...pierd capitotlele nu stiu sa mai gasesc raspunsurile etc
1)ieri intrebam daca stie cineva cum ma pot inscrie pe lista mamicilor decembrie?...m-am invartit pe aici dar nu-i dau de capat
2)cum stati cu cosurile?eu am niste umflaturi oribile de nu mai stiu ce creme sa folosesc? astia sunt sunt hormonii...are cineva vreun leac miraculos?
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

quote:
Originally posted by Laura10

Fetelor, eu sunt foarte suparata ca nu mai am nimik de imbracat nu ma mai descurc deloc, nu ma mai incape nimik peste burta. Si asa eram grasuta rau si nu gaseam nimik de imbracat acum nu mai gases deloc. De unde v-ati luat voi hainute? Ca sa caut marime mai mare la cele normale cred ca nu o sa mai gasesc.

La un moment dat era in Plazza Romania un magazin ML se numea unde erau haine pentru grasute si haine de gravide si erau foarte dragutze. E, acest magazin s-a desfintat si era apoi pe Mosilor, dar acum nu mai e nici acolo. Aveti idee unde este acum?

Orice sugestie de magazin pentru gravide grasute este binevenita.

Nu stiu daca marimile normale sunt aceleasi cu marimile de gravida. Adika am gasit intr-un loc un pantalon la marimea 44 si zicea ca are cam 115 cm circumferinta soldurilor.

Voi ce stiti despre asta?

pupici

12+

Laura

LAURA, ML SE CHEAMA ACUM UNIQUE SI E PE MOSILOR, DAR NU MAI ADUC HAINE DE GRAVIDE, MAI AU DOAR CATEVA PANA LICHIDEAZA STOCUL. EU MI-AM LUAT DE LA ROCOCO SI MI-AM FACUT SI PE COMANDA TOT LA EI .
Ellis 16+

Mergi la inceput