Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (52)
Raspunsuri - Pagina 26
aelita spune:
quote:
Am primit in posta azi o carticica de la nestlte si zice asa:
Este cea mai mare greseala sa/i dai lapte de vaca bebelusului tau!Este un fel sigur si brutal de a face rau copilului, pe termen scurt si pentru tot restul vietii. Daca il hranesti cu lapte de vaca, pruncul tau nu numai ca va suferi acum, dar va ramane si cu sensibilitati, cu fragilitati si tulburari ce/l vor afecta mai tarziu, in adolescenta si la maturitate.
foarte frumos ca trimit prinposta.
desi am auzit multe care spun,la tot ce e nou,nu doar la lapte,ca ia uiteeee de parca noi am murit si am trait asa !!!
eu una nu am trait cu lapte de vaca ca am supt la mama.
si cand au probleme ,adulti fiind,dau vinape tutun! dar alimentatia cand ei aveau ficatul cat samburele,nu se pune!
bai,ieri mi s-a intamplat ceva.
am fost cu copilul in vizita si i s-a dat din castronul din care manca persoana lapte cu cereale,cu lingura ei.lapte de vaca si cereale -fulgi de porumb .
eu nu dau nimic cu gluten ! si uite ca imi dau altii.
nu dau din lingura mea.are lingurita ei de silicon pe car eo sterilizez la congelator.asa scrie pe ea,asa mi-au spusla farmacie sa fac,deci asa fac,ca nu or fi si aia tampiti si exagerati.
ca pe aici nu prea sunt exagerati,nu sar cu medicamente,nu imbraca gros copiii,dar regulile de igiena nu le considera exagerari.
in fine,ce sa fac la astefel de cazuri? am explicat care e treaba cu glutenul..cu laptele,si au zis ca NU ARE CE SA II FACA RAU !
copilul meu are abia 5 luni !!!!!avea biberonul pe masa!
plus ca m-a intrebat inainte,ca ia uite ce s euita in gura mea,tu cand se uita sa la tine ce ii faci? si i-am spus ca iidau bibernul ei,ca se uita si ea de curiozitate.
deci nu ma ia nimeni in seama,copilul meu e bun de experiente pt oricine se crede mai in masura !
ce ma fac cand mai tarziu ii vor da diverse pe gat fara sa vad? de la ei din mana,lingura,farfurie?
si hai,c atrec si peste asta,zic nu o fi foc,dar eu mor de frica sa nu se inece,pt ca oamenii sunt inconstienti si ii dau tot felul de chestii si daca se ineaca iti spun in fatza ca ce sa faca ei daca nu ai invatat copilul sa inghita!
sora-mea spune mereu sa nu ii bage nimci in gura,ca nu e obisnuit ,desi are un an si doua luni,inca suge la san,si ii da piureuri si ce stie ea ca trebuie sa ii dea,dar nu vrea sa ii dea codrul de paine si alte tampenii,si lumea la fel se repede si el se ineaca .
si apoi incepe sa zica ca ia uite frate nu stie sa mestece!! ce problema ai tu ca nu stie el sa mestece?? de ce ii bagi tu in gura ??
da-i sarmaua la al tau daca vrei !
ce ne facem in cazuri din astea??
eu stiu ca sunt mamici care dau de la ele din farfurie sarmale,pizza,e problema lor,daca si eu as da ar fi problema mea,fiecare afce ce vrea,dar de ec sa dea altcineva copilului meu daca eu nu dau??
adica eu care nu dau ,dau un sfat celor care dau si cu asta basta.dar nu intru in actiune sa ii dau eu ce cred.acum,invers,daca eu nu dau ,de ec cineva vine cu forta si da copilului meu ??
cineva deja m-a anuntat ca da da,sa crezi tu ca nu ii voi da dulciuri,ce ,ma-ta asta e exagerata,auzi sa nu stii si tu ce e aia bomboana,la sa ca iti dau eu !
S.
dianocica spune:
quote:David Copperfield era logat ca avea pozele pe privat...
Originally posted by Ariadna30
Hmz....daca voua vi s-au modificat comentariile care insotesc pozele...sau, ma rog, inversat, etc. ....in cazul nostru, au disparut pozele cu totul de la albume gen "BB-ii dormind", "BB-ii la joaca". Sigur e mana lui David Copperfield, ca altfel nu-mi explic.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
diana si david 03.12.06
"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji
ruxandra_sb spune:

Azi au implinit juma de an:
Ana de Saftoiu_Gina
Beatrice de Chinico
Christian de Donia
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
asiza spune:
quote:
Originally posted by Ariadna30
asiza, spune-mi si mie, te rog, cum sa sterg pozele. Asa, pe scurt...(gen: new photos/delete...). N-am gasit butonul "delete", dar recunosc ca nici nu mi-am batut capu` prea tare sa aflu....mai bine zis, n-am avut timpul necesar.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
Te loghezi, dai "select all" (dreapta paginii), mergi la EDIT si apoi DELETE...basta!
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
aelita spune:
madaluta,inseamna ca in tara nu sunt biscuiti fara gluten.
dar probabil sunt cereale de multe feluri,si sunt unele care seamana cu biscuitele ras,si sunt fara gluten.
iti spun care: Milupa -vad ca contin : orez si porumb.dar nu tiu de ce seamana cu biscuitii.eu din astea as punein mere,dar deocamdata eu nu i-am dat mar.
da,e ok sa dai cu gluten dupa 6 luni,pe cutiile astea scrie ca dupa 5 deja .deci e interzis pana in 5-6 luni,dar e IDEAL sa dam dupa 8 luni.asa ca tu alegi intre " e voie " si " e ideal".
si pana la 4 luni avem un mare NU E VOIE pt orice aliment sau cereale.
S.
dianocica spune:
quote:
Originally posted by aelita
cineva deja m-a anuntat ca da da,sa crezi tu ca nu ii voi da dulciuri,ce ,ma-ta asta e exagerata,auzi sa nu stii si tu ce e aia bomboana,la sa ca iti dau eu !

pai...nu te mai vezi cu acel cineva, nu? maaaaaaare e gradina, doamne....si multa prostie si nesimtire e pe acolo....
raluca
bea si cristineldiana si david 03.12.06
aelita spune:
mai,fetelor,ce se mai stie de Piscotica ? ea a nascut in septembrie la 32 de saptamani si ne-a anuntat si nu a mai aparut !
sa creasca mari !felicitari pt lunisoare implinite zilele astea:
David(simo)
Tudor Matei,
Delia Ana-Maria
Radu Ioan,
Alexandra Ioana,
Adina Andreea
Alexia Iarina
Matei Cristian
Alessia Elena
Sebastian
Alice
Oana
Ioana Teodora
Ana-Beatrice
Beatrice Maria
Christian Gabriel
S.
asiza spune:
Na, Aelito, c-ai punctat bine tu acolo!
Ce te faci daca copilului tau i se dau pe ascuns anumite alimente/dulciuri de catre persoane "bine intentionate"???? Pe naiba te faci, ca daca nici copilu' nu vorbeste, nici nimeni nu-ti spune, de un' sa afli??????
...da' si daca aflu....e vai s-amar de curu', pielea si urechile lor ce-si aud...cand e vorba de copilu' meu nu prea-mi arde de jena si politeturi! Bineinteles ca, in prealabil, li s-a explicat personelor respective ce are voie copilu' si de ce! (aici ma refer la persoane apropiate, gen mama, soacra etc). Cat despre strainii care vin si ofera copilului mic o ciocolatica, probabil ca chiar nu sunt persoane informate ce si cum si atunci fie ii refuzi tu politicos, fie iei ciocolatica, dar nu o dai copilului...
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
dianocica spune:
'rasfoind' pozele din albumul comun (cu nume geniale, toate sunt varza..) ia uitati peste ce am dat.
Masina lui bb pe atunci stiam ca e Patrik dar acum e Elisa
acum...ghici ghicitoarea mea cum il cheama acum pe bb.....
diana si david 03.12.06
aelita spune:
dianocica,pai inseamna sa nu ma mai vad cu nimeni 
ca sunt putini care nu ar indrazni.
alta imi zicea: cutarica ii da si acum coipilului numai piureuri d-alea! sarrracul copil !!! nu stie altceva!!!sper ca nu osa faci si tu asa !
nu ,frate,eu o sa ii dau sarmaua ca sa va dovedeasca vouac a stie sa mestece de mica!!
si in timp ce spunea de aia cu piureurile,ii indesa nepotelului de un anisor paine in gura.maica-sa,ca fraiera,nu a zis nimic,doar cand a scos ea biberonul sa ii dea ,el nu mai voia ca era satul de cate ii indesasera pe patura.si tot aia 2e bine sa ii dai orice,sa guste macar"
noi eram toti la iarba verde .
apoi,mamaaaaaa mea,am prins-o cand ii dadea seminte alua mic.
baaaaai,era cobai bietul copil.
am zis ca fac infarct pe loc,i-am zis sa ii scoata din gura imediat ca se ineaca,la care ea zice: CE-ARE ! NU VEZI CA LE MESTECA?!
CU CE BAI SA MESTECE DACA ALA ARE 4 DINTI TOTI??????????
s-a mai si bosumbflat ca i-am atras atentia de fatza cu lumea ! pai asta e chestie pe care sa ti-o spun apoi acasa cu lista de greseli facute in public?? era vorba sa te opresti in momentulala si sa ii scoti din gura ce i-ai dat imediat !
dracu,oi fi eu exagerata.
dar cred ca nu m-ati vazut panicandu-ma din nimic,las copilul sa traiasca fara frica ca aoleu ce i se poate intampla,dar cu alimentatia nu vreau nici sa fiu exagerata dar nici sa traiesc in epoca de piatra.
acum da-le dracu de seminte,chiar trebuie sa le dam copiilor ???
si ce ne facem cand or sa icneapa sa le dam alune,cand sunt CELE MAI PERICULOASE!!
fetelor,aveti grija,nu e de joaca,hai,dati-le lapte de vaca,sau mai stiu eu ce mai devreme,dar chestiile astea ii pot omori ca ei nu sunt in stare sa mestece si chiar daca sunt in stare,ei rad si se joaca in timp ce tin aluna sau semintele in gura,voi credeti ca a inghitit dar el le depoziteaza acolo in falci si apoi cand incepe sa rada si sa se miste i se duce pe partea cealalata.
si cred ca nu e nimic mai groaznic sa vezi un copil car enu mai poate respira si sa nu il poti ajuta.
fratele cumnatului meu a murit asa la un an,copil super sanatos ! avea o boaba in gura,si cand a intrat taica-su pe poarta a inceput sa rada si sa dea din maini de bucurie ca il vede si a cazut lat ! a murit in fatza lor,cred ca sentimentul de neputinta e groaznic!
S.