Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (52)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by madaluta

dandusica; examenul k examenul, lasa-l..da ia zi, ne facem vecine???la noi prin cartier umbla zvonul asta..Il confirmi???

Voiam sa va intreb daca voi dati ceai sau apa copiilor in timpul mesei(de legume sau cereale). darius bea destul de des si nu stiu dc e bine sau nu. daca nu i-as da, nu ar mai continua sa manance...incepe sa tipe si sa stranga buzele si nu mai primeste decat biberonul .Apoi continua sa manance ...Faza se repeta si de 3-4 ori la o masa, dar in total nu bea mai mult de 30-40- ml...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius-luna a VI-a

SITE FULGULETI,

la inceput i-am dat apa in timpul mesei de fructe singura masa diversificata pe care o avem, acum m-am desteptat si am un bibe pregatit cu suc de mar pe care il savureaza intre 2 linguritze de maglavais de fructe..

mersi de raspunsurile cu cerealele ( inclusiv PM)

Donia ne-a lamurit ca merge bine si la ea diversificarea, Dianocica, la tine? ceva progrese?

desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Sunt asa de trista....am fost in sera asta la cumparaturi...m-a mancat undeva sa merg....zici ca ala cu m-a pus....!
Am parcat masina in fata supermarketului si cand am iesit parbrizul din fata era spart....ceasul rau...nimeni nu a vazut nimic.......nici somn nu am...am halit o cioco...m-am gandit ca o sa-mi treaca cat de cat....alti bani,alta distractie...!
Apropo de diversificare....si noi la fel de rau o ducem...tot asa am ramas la cereale...!
De 2 zile nu stiu ce are de nu mai vrea sa bea lapticul....cand vede biberonul il impinge si ma trage de bluza sa-i dau tzitzi...cum face el diferenta deja?Dupa un timp ii var biberonul in gura si asa bea...laptele nu cred ca nu ii place ca altfel nu ar bea deloc!
Daca reusesc sa-l fentez bine...daca nu ramane cu lapticul care il mai am eu!
Noapte Buna mamici (ca eu nu o sa mai am)...!

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Voi ce tetine mai folositi acum ? ma gandesc k si asta poate ar fi o cauza la noi k nu mai bea atat lapte...poate ii curge prea incet..
Cu canuta de aceea de formare a incercat careva? oare e prea devreme sa incerc?

poze Darius-luna a VI-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:

Voi ce tetine mai folositi acum ? ma gandesc k si asta poate ar fi o cauza la noi k nu mai bea atat lapte...poate ii curge prea incet..
Cu canuta de aceea de formare a incercat careva? oare e prea devreme sa incerc?

poze Darius-luna a VI-a

SITE FULGULETI,

am incercat noi canuta de antrenament de la avent, dar in afara de faptul sa-si freaca gingiile cu ea si ca o mesteca, altceva nu reuseste... nu-i da prin cap ca poate suge din ea ceva

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

eu folosesc tetine de la bfree ca si biberoanele le am bfree, si am din alea variabile cica de la 3-18 luni... dar noi deja mancam pe 3 picaturi (care e maxim) si mi se pare ca e tot mai greu si ca de aia manca cam putin... tetine mai mari nu au... cerealele i le dau in bibe cu tetina de la bfree in y si vreau sa-ti spun ca efectiv rade 200 ml in 3 min si nu da semne ca i-ar fi greu... ma gandesc ca daca ar curge si laptele asa poate ca ar bea mai mult, dar asa ca se munceste la biberon, se plictiseste ... nu stiu nici eu ce sa fac, ca in alt biberon nu i-as da ca ne merge super pe bfree, dar de ce mama naibii nu au si tetine mai mari?

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Salutari fetele si bebicii. N-am mai intrat de vreo 3 saptamani, suntem foarte ocupati si obositi. Dani e foarte activ, dar e cuminte. Rotobilul ii place la nebunie, sare in el de vai sh-amar umbla si-n fata si-n spate.
Inca mai papam 3 mese de laptic pe zi, dar neaparat cu cereale, cel putin o jumate de lingurita(S-o fii obisnuit cu gustul cerealelor). In rest papam fructe, legume, pui si vitel(de ieri). Am cumparat iaurt de capra biologic si nu.i place. In schimb Danone pt bebe de la 6 luni in sus a papat. E scump ca frasul si cred ca prea mare diferenta intre asta si petit Suisse nu-i.
Noutatea: Vineri imi expira contractul de munca si le-am spus sefilor ca nu mai am cu cine lasa copilu' sa ma trimita naibii in somaj. Mi-au oferit sa lucrez de-acasa...6 ore /zi. Inca nu e nimic batut in cuie, dar suna bine...salar bun si sa-l am alaturi pe putzicá.Mai vedem ce si cum..nu stiu daca o sa razbesc.
In rest, n-avem dinti, nu ne ridicam in fund, dar vrem sa umblam... cine mai stie care-i ordinea...Doarme mai bine dupamasa, cam 1,5-2 ore legat si dimineatza 2 reprize de 30 si 50 minute. Noaptea inca ne mai trezim de 2-3 ori...suntem singurii ?
Mer sa mai cetesc din urma... Pupaciuni

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Voiam sa va intreb daca voi dati ceai sau apa copiilor in timpul mesei(de legume sau cereale). darius bea destul de des si nu stiu dc e bine sau nu. daca nu i-as da, nu ar mai continua sa manance...incepe sa tipe si sa stranga buzele si nu mai primeste decat biberonul .Apoi continua sa manance ...Faza se repeta si de 3-4 ori la o masa, dar in total nu bea mai mult de 30-40- ml...
Si inca ceva voiam sa va intreb: tot aud NU Danone...da de ce NU danone???k mie tot la el mi-a rams gandul...Nu vreau sa creez polemici, dar chiar nu stiu de ce este contraindicat....

Si noi bem tot asa de vreo 3 ori cu pireul...cand apa cand ceai.
Despre Danone...nu-sh ce sa zic...daca chiar asa rau o fii...ce-i cu versiunea aia pt bebei? Este si in Romania? aici se numeste ceva de tipul: primul meu Danone. Al meu prunc a papat si n-a patit nimic. Mai avem in frigi si o sa mai papam, problema e ca nu stiu cat o sa-i tina de foame ca, cutia e mititica rau...Daca incepem sa ne indoim de fiecare product... ajungem sa nu mai dam nimic copiiilor

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Fetelor, multumesc pt. raspunsuri.
As comenta mai pe larg, dar is super obosita, merg la culcare in curand. (daca ma lasa piticu`, ca s-a trezit deja pe la 23:00, iar de atunci s-a tot foit....nu-sh` ce are, ca el doarme bine noaptea de obicei)

Ma pregateam sa va adresez intrebarea cu Danone, dar vad ca a facut-o deja madaluta. Astept si eu raspunsurile, ca n-am gasit nimic in neregula pe cutia de la iaurtul Danone. Zice asa : lapte pasteurizat, grasime din lapte, lapte praf, fermenti de iaurt. Ce nu e bine? Singurul incovenient e ca are 4,4 % grasime (desi, habar n-am cam cat ar fi ideal).

Noi folosim tetine de la Avent, 6+....bea bine cu astea. Mai folosim si de la Baby Nova pt. ca am vreo 7 sticlute mari si doar 2 is de la Avent. Una e de la Nuk, dar lui Andrei nu-i place tetina de la ea, asa ca am inlocuit-o cu una de la B. Nova. Citisem mai demult ca sunt pitici care beau laptele prin tetine de la Nuk...cum ati reusit sa-i obisnuiti cu ele? Andrei sugea maxim 10 ml., apoi arunca tetina din gurita. Ma gandeam ca facea asa din cauza formei speciale si ca se va obisnui pana la urma, da` de unde... Dupa multiple incercari, mi-a dat prin cap s-o incerc eu insami...cu chiu, cu vai am baut vreo 2-3 picaturi. In fine, m-am convins ca la noi nu tetinele reprezinta o problema, ci...vb. unei mamici : "copilul trebuie schimbat".:)
Tetine in Y n-am folosit...mai exact, cea pe care am folosit-o e de la Nuby si e notata cu "F" (asta o insemna ca e pt. cereale?! - S.U.A.). De altfel, acu` sticluta respectiva e de decor...ca nu mai accepta laptele cu cereale. L-a baut f. bine din sticluta pana i-am schimbat cerealele. Prostia mea.... Ii placea tare mult "orez si porumb" (Milupa), da` io m-am apucat sa schimb aromele...asa ca am dat-o-n bara cu "piersica si maracuja" (Humana). Deci is a nu-sh` cata persoana care afirma ca-s
"varza" cerealele de la Humana. De lapte nu ma pronunt, ca nu l-am incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

teutz,o metoda usoara ar fi asa: dai copy la citatul pe care il vrei din vreun mesaj.
apoi,aici unde raspunzi la mesaje,e un buton cu o sageata rosie (se numeste "introdu comentariu" daca pui mouseul pe el),dai clic si iti apare asa: [quote ] * [/quote ].intre aceste doua ,acolo unde eu am pus stelutza,tu dai PASTE si lipesti citatul.
apoi tu scrii in afara parantezelor,in continuare.
ca sa vezi cum ti-a iesit,de cate ori faci experiente,ai aici trei butoane jos: TRIMITE UN RASPUNS,VIZUALIZEAZA si RESETEAZA.Dai VIZUALIZEAZA DE CATE ORI VREI SA VEZI CUM O SA IASA.
asa poti incerca si alte butoane,sa vezi ce rol au,si dai vizualizeaza si eventual stergi inainte sa dai TRIMITE UN RASPUNS.
in plus,pt orice fel de mesaj scrii,ca sa poti raspunde cu claritate,trebuie sa ai doua pagini deschise.adica dai pe RASPUNDE LA SUBIECT deschizand alta fereastra.si asa,ai una pt citit,si in paralel raspunzi pe masura ce citesti.
si asa dai copy paste la tot ce vrei
.
donia
,hahaaaaaaaaaaaaaaaaa,ce mai mult mi-a placut faza cu caleasca !
chinico

quote:
bebezaurus

chinico eu numai tampenii aud de capraru asta...
poa sa dea cu rosii cine-o vrea,nene,dar prea de tto! inteleg sfaturi,dar chiar sa scrii o carte si nimeni sa nu sesizeze???

si mai toate tin carte de capatai,ca deh,publicatie buna,de un sa stie lumeaaaaaaa cand vede asa ceva si o ia de buna????????

degeaba,nene,isi tocesc stiintificii aia coatele sa descopere una si-alta,ca-Capraru e mai dastept ca toti.
ete na,sa sara cine-o vrea ca mi s-a pus pata!

am zis,fiecare da ce rvea copilului sau,dar de ce sa se scrie o asemena carte cu chestii INTERZISE IN LUMEA LARGA???????
nu mai zic nimic cu cine da copilului,dar mor pe sfaturile periculoase!pt ca cine nu stie o ia de buna!

a_deju
nu-i mai palce laptele,ii place mai mult mancarea.ori renunti la una din mese,si poate reusesti sa ia lapte,ori ii bagi lapte in piureuri sa nu simta daca chiar nu mai vrea.sau ii schimbi laptele,poate ii place altul...
sper sa reusesti cumva,poate gasesti o solutie,pt ca baza lor e laptele.
abia face 6 luni si de obicei altii abia incep diversificarea cu cateva linguri,si deci restul e lapte.
la mine in lista,dupa 6 luni,scrie ca "initial se utilizeaza cartof,praz si morcov,la care se adauga 50 g de carne de pui .dupa ce a fost totul pasat,sa ramana 200g in total.
fara sare!
dupa ce a fost probata toleranta,se adauga noi legume,alt tip de carne-vita in aceeasi cantitate,50g.e bine sa se intarzie introducerea spanacului."
pana la urma nu cred ca tu dai mult ...
mamaana
,bine ai revenit ,cu Isabelle si Stephanie !
desiree
quote:
io nu mai intleg nimic, daca si nea capraru zice d-astea..pana la urma de unde vine asta ca nu trebuie sa le dam? ca io nu mai stiu cum e cu diversificarea asta cum sa o dau...

pai eu am vazut multe scrise de capraru...Ma rog,scrise de fete pe net,ca eu una nu ma iau dupa o carte publicata.
nu stiu dupa ce sa te iei tu,eu ma iau dupa informatiile de la directia sanitara.cel putin sunt controlate,avizate,ca asa fiecare pediatru daca scrie o carte o sa iasa ecva gen "cate bordeie atatea obiceie" si totusi...diversificare asta o insemna ea multe legume si fructe,dar are totusi o regula de baza :
vezi ca cerealele sa fie fara gluten!

fetelor,dati cereale fara gluten,da??
si biscuiti fara gluten,daca sunt,daca nu ,deloc.pna pe la vreo 8 luni.

eu stiu ca e tendinta sa ne grabim,dar de ce sa facem noi experiente pe ei sa zicem apoi " ba ia mers bine".i-a mers,bravo,dar ii mergea si fara alea si in plus am riscat mult.de ce sa riscam si sa nu stam linistite ca am facut tot ce trebuia?

alexandra da.i tzitzi daca asta cere,stie el ce stie!
nu o duci rau ,nu e nici o graba,aveti timp sa va diversificati! stai linistita,Mark stie el ce stie!
madaluta,pt lapte,tetine cu 3 numere,de la avent,mananca la nr 3,unde curge bine.
pt cereale,tetine in forma de Y .

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

de la 6 luni sunt tetine cu 4 orificii de la avent, noi avem in dotare dar am cam uitat de ele.
canuta o folosim cu succes. dati-le bebeilor sa bea un pic si scoateti supapa, dupa care puneti-o la loc si tot asa, pana se prind ca trebuie sa traga, nu le pica mura in gura ca la o tetina obisnuita. sau muiati tetina in continutul canii si montati-o la loc, sa vada ca e bun si ca merita efortul.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput