POSTA ROMANA, o posta de rahat???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by viorela hoff

Fetelor, a mai fost o discutie asemanatoare pe forum acuma vreun an, imi aduc aminte ca o fata din america parca, spunea ca a trimis un plic cu poze si ca sa fie sigura ca ajung a scris pe plic direct "draga posta romana, in plic se afla doar poze de familie....etc." si plicul a ajuns in timp record!sa stiti ca metoda asta am aplicat-o si eu si a dat roade, inchipuiti-va!
cat despre posta romana, eu am lucrat mult timp cu ei in ro si am avut doar experiente neplacute.
Vio

SUPER

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Sotul meu propune sa bage el ceva bun in scrisoarea pt.Romania si deschizatorul se va da singur in vileag cind va intra in spital.Noooo,glumea...in stil finlandez.
Uneori scrisorile au ajuns,alteori nu.Am observat ca ajung mai bine daca plicul nu este foarte aratos (colorat,pavoazat) sau voluminos.
Va mai amintiti de perioada cind se baga faina in plicuri dupa incidentul cu anthrax in Statele Unite?

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Oare au mai deschis plicul ca sa vada daca, intr-adevar, inauntru erau doar poze de familie?

Mie o singura data mi s-a pierdut o scrisoare trimisa din Germania in Romania, am dat-o in urmarire, dar in Ro i s-a pierdut urma. In rest au ajuns - unele mai greu, dar au ajuns.

poza Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

La mine nu au ajuns unele iar cele care ajung , ajung DESCHISE! Fara stampila de la vama sau posta cum ca ar fi oficiala deschiderea.

-----

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

O solutie pe care o mai pot recomanda este ca, la expediere, sa se taie un colt al plicului. Asa cei interesati se pot uita in plic fara sa mai fie nevoiti sa-l rupa si apoi sa-l arunce...

Aia cu "nu deschide ca nu gasesti bani" mi se pare hilara, eu cred ca si mai tentata as fi sa deschid un astfel de plic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Si eu am trecut din pacate prin astfel de momente mai putin placute !
Trimiteam mereu scrisori , felicitari ptr zilele de nastere ai celor dragi din tara , prieteni samd , poze...multe ! Pana cand imi dadusem seama ca n-avea rost sa ma mai agit , eu care trimiteam cu atata placere toate astea , nimeni nu primea nimik , mama se intreba mereu de ce oare si se necajea ! Pana intr-o zi cand i-am spus sa mearga la posta din satul ei (doar ea din cei amintiti mai sus , locuieste intr-un satuc) si sa intrebe pe postarita care-i treaba , la care ea tare surprinsa (se cunoaste expresiile de pe fata cand cineva minte) i-a raspuns mamaei ca ea n-are idee despre ce vorbeste si ca n-a ajuns nici un fel de scrisoare din strainatate ! Sa mor nu alta de ciuda ! Ma gandeam unde au ajuns pozele alese cu atata drag ptr mama mea , felicitarea de ziua ei si nenumaratele scrisori in care am pus toata dragostea mea .
Ma enervasem din ce in ce mai tare , pana cand am decis sa scriu pe plic :"daca nici scrisoarea asta nu ajunge la destinatar , voi depune plangere la directiunea generala a postei romane" !
Scrisoarea purtand acest mesaj pe plic ajunsese , postarita intrase pana-n curte la mama , cu o falca-n cer si una-n pamant , cerand mamei mele explicatii , de ce fiica dvs isi permite sa scrie asa ceva , ca voi avea multe probleme samd ! Iar ca final i spusese mamei , sa ma jur pe cea am eu mai scump ca se jura si ea , ca n-a facut nimic cu srisorile mele !
Dupa 3 zile potopul...satucul mamei in aprilie 2005 se inundase (jud Timis daca va amintiti) , casa mamei mele a vut mult noroc n-a fost deloc in apa , dar casa ei a fost rasa , nici nu i se vedea acoperisul ! Nu ma bucur deloc ptr nenorocirea asta , dar asa ca chestie , se jurase si uitati pe cine a cazut necazul ! Deci oricum era cu musca pe caciula !
Nu stiu ce cred ei cei de la posta , ca daca vrem sa trimitem bani nu exista alta modalitate decat prin plicuri ? Pacat de mentalitatile astea inapoiate la unii , din cauza lor cei care vor sa devina "oameni" in toata regula , civilizati saunt vazuti rau !

Aileene...Alexandre...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Cred ca ma numar printre norocosii care nu au avut nici o problema cu Posta Romana. In perioada in care am aplicat la universitati in US cred ca am primit peste 50 de plicuri din America, apoi dupa ce am fost acceptata, iarasi, am primit scrisorile de acceptare fara probleme (e adevarat ca ultima a facut din Florida pana in Romania o luna !!!, in conditiile in care cele mai multe ajunsesera in zece zile maxim). Apoi am primit fara probleme, plicul castigator de la Loteria Vizelor, ma intreb cum ar fi fost viata mea acum daca cineva de la Posta Romana s-a fi hotarat sa arunce plicul la gunoi...cu siguranta alta viata, stiut fiind faptul ca acel plic este singura modalitatea de a afla daca ai castigat sau nu..Mama mi-a trimis fotografii si acte originale, eu am trimis aplicatiile la universitati si toate au ajuns fara probleme. Cred ca cel mai mult conteaza postasul care are arondat cartierul respectiv, si eu de multe ori il anuntam pe postas ca astept ceva important si uneori chiar venea si mi le aducea la usa.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aaka spune:

quote:
Originally posted by suzana95

Si eu am trimis la Brasov, in 2003, un plic recomandat cu 4 fotografii si o mica scrisorica; nu a mai ajuns niciodata la destinatar. O verisoara, care lucreaza ca diriginte postal in Brasov, a verificat tabelul sosit de la Bucuresti si plicul nu a fost pe lista; cred ca la Buc. l-au luat, crezand ca sunt bani. Din Canada au plecat sigur. Cand am trimis acte, am folosit DHL($100 ptr. un plic mai maricel), dar in 2-3 zile au sosit. Eu cand mai trimit scrisori simple(felicitari), scriu pe plic "nu sunt bani".

si sora-mea a scris pe plic documente . probabil au crezut ca le pot folosi la fraude, erau doar procuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aaka spune:

quote:
Originally posted by viorela hoff

Fetelor, a mai fost o discutie asemanatoare pe forum acuma vreun an, imi aduc aminte ca o fata din america parca, spunea ca a trimis un plic cu poze si ca sa fie sigura ca ajung a scris pe plic direct "draga posta romana, in plic se afla doar poze de familie....etc." si plicul a ajuns in timp record!
sa stiti ca metoda asta am aplicat-o si eu si a dat roade, inchipuiti-va!
cat despre posta romana, eu am lucrat mult timp cu ei in ro si am avut doar experiente neplacute.
Vio

o sa ascriu si eu la fel sisigur nu o sa uit "DRAGA POSTA RO..."e hilar ce se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

ahh, nici plicurile mele nu mai ajung in romania in ultimul timp
super idee cu "draga posta rom..."
mie imi pare rau ca bunicii mei de vro luna tot asteapta pozele cu nepotelul lor, dar na- plic mare, greu= tentatii cu gramada!

Mergi la inceput