Mamici de septembrie - octombrie 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 10
sim_stoian spune:
Conectat la aspirator??????????????????? 
Eu de asta nu iau. O sa iau o pompita de aia normala.
Sabina, ia zi tu ce bibe sunt bune? Ce zici de cele Avent sau Nuk? Si tetine de care? Cauciuc sau silicon?
Sim
27+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
sim_stoian spune:
Am scris si eu cam ce as vrea sa cumpar pt bebe:
- scutece Pampers sau Libero pt nou nascuti
- servetele umede - Nivea sunt OK? Sau Pampers?
- ser fiziologic
- pompita nas
- comprese sterile
- spirt medicinal
- Baneocin pudra
- Bepanthen sau ceva de la Bubchen pt fundulet
- 2 biberoane cu tetine de silicon
- sterilizator biberoane pt microunde
- perie biberoane
- 4 body cu maneca scurta
- 4 salopete gen maiou
- un costumas pt afara
- 2 caciulite subtiri pt dupa baie
- 3 perechi de sosete
- 4 body cu maneca lunga pt mai incolo
- 4 salopete cu maneca lunga tot pt mai incolo
- 1 pereche manusi pt spital
- 2 paturici
- 2 prosoape baie cu gluga
- unghiera bebe
- betisoare urechi
- pompa san
- perie par
- scutece de finet (iau metraj si le fac eu)
- sampon
- gel baie
- ulei corp
Asta in afara de carut, patut, lenjerii patut si salteluta infasat.
Sim
27+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
laviniaN spune:
PICIULIKA draga mea LA MULTI ANI!!! multa sanatate la amandoi,iar bebelasul sa va aduca numai bucurii in suflete!
.
Eu fetelor nu demult m-am intors de la examene epuizata fizic si psihic cu dureri de burta asa ca m-am bagat cuminte in patut...caldura asta a fost infernala azi.
MI-AM DUS DIN NOU URINA LA ALT LABORATOR SA-MI REPETE UROCULTURA SUNT CURIOASA DACA IASA DIN NOU INFECTIA CU STAPHILOCCOCUS AUREUS.
lavinia
27+
kriss79 spune:
[quote]Originally posted by Si bv
Kriss, dar ce bine cunosti tu magazinele din Brasov! :) Asta ziceam, ca am mai gasit in cate un magazin haine pt burtici, dar sunt hidoase!
da, sunt indragostita de Brasov!
Ayumi, doar 5 kg ai pus si ai gemeni? pai mie nu mi se pare mult..da cat vroia medicul? nici un kg?
la cat de micuti sunt asiaticii..probabil pentru ei e mult![]()
Vine bebe
Burtik
Cristina
20+
slippers76 spune:
Hop si io, ca am ajuns acasa.
Sa va spun ce am folosit cu Miruna si ce nu. Si cred ca modelul se va respecta si de data asta.
La capitolul CE DA:
- scutece Libero (am un cui impotriva Pampersului, oricat ar fi de bune)
- servetele Libero si Nivea
- cosmetice Penaten si Sanosan (Sabina, vezi ca are si Sanosan-ul o crema din aia wundschutz, identica si la fel cu cea de la Penaten)
- prosop de baie maaaare (fara gluga sau alte traznai)
- scutecele de finet pentru diverse si variate utilizari
- un irigator mic (cea mai mica dimensiune) pe post de pompa de nas ; credeti-ma, e mai eficienta decat orice pompitza de nas fistichie si scumpa
- forfecuta de unghii cu varfuri boante (eu nu ma impac cu unghiera), pe care Miruna o foloseste acum la decupaje
- pieptan si perie de par (credeti-ma, o sa va fie utile sa indepartati cojitzele de pe capul lui bebe, mai ales daca are ceva par)
Ce n-am folosit niciodata cat a fost Miruna bebe:
- pompa de san (desi am avut-o in casa, nu m-am impacat cu ea)
- unghiera si pila de unghii
- batista bebelusului
Ce nu am folosit, cel putin in prima luna:
- sampon si gel de dus - nu mi-a dat voie pediatra; am folosit sapun si atat, inclusiv pentru cap
- ulei de bebe din aceleasi considerente; am folosit in schimb fiole de vitamina A
- biberoane ca n-a fost nevoie; lapte a fost suficient si o alaptam de cate ori cerea. Chiar si la o ora jumate, daca asa voia domnisoara. Si s-a vazut: a luat 1550 gr in prima luna si 1400 gr in a doua luna.
Ana
27+
Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
Bee spune:
Buna fetele.
Ce v-ati pus pe scris, sau am fost eu atat de ocupata incat nici acum n-am terminat de citit.
Piciulika LA MULTI ANI!
Andries si eu greturi seara si lesinuri ziua. In rest arsuri.![]()
Maruntzika, Myral, ca va plangeati de sarcini jos (nu vorbesc acum si de contractii Doamne fereste, ca eu cu asta n-am avut belele), toata sarcina trecuta am fost avertizata ca e bb jos, placenta jos, etc. Asta pentru ca in final sa nu mai coboare bebele odata sa nasc si eu ca omul. SI a avut domnisoara mea loc berechet "sa se ridice", adica sa se infasoare de 2 ori cu cordonul.
Sabina si eu am aceeasi problema in metrou. De cate ori nu mi se da locul am senzatia ca oamenii aia imi fac un compliment! Si ma vad din ce in ce mai putin gravida.
Despre carucioare. Cu mana pe inima eu va spun ca la carucior am facut economie. Am luat ceva din divizia de "lux" e la baby Care si fu minunat! Dar acum e cam jigarit sa-l folosesc pt bb2. DAr la 4 mil imi mai permit unul. Usor, manevrabil, tot ce vrei. Singura durere era ca nu avea maner reversibil. In concluzie, eu una n-ash lua carucior de pe net, decat daca l-ash fi vazut inainte la altcineva!
Despre carat. Depinde de fiecare. Mie 4-5 kg mi se par la indemana. MAi greu e cu 11-12 ale fie-mi. Si am carat-o si cate 300 m in crizele ei de identitate.
Despre ce am avut nevoie si ce am folosit cu drag la Anuska acum nici un an jumate, mai tarziu. 
Bee 21+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
cecilia L spune:
Sim , gata stiu unde este,multumesc.
Cand citesc cate ati cumparat sau listele facute ma apuca groaza, eu nu am luat nimic, avem totusi ceva, o tetina si un biberon de la nuk parca, nici nu mai stiu......vreau si eu lucrusoare pt bebe...
Sa termin cu renovatul si gata, pe cai .. nu ma mai opriti, abia astept.
In schimb mi-am luat niste bluzite pt mine, nu ma mai incapea aproape nimic. Sunt simple din tr-un material asemanator cu inul, in degrade... de la crem la maron( adica sus este crem dupa care se tot inchide pana ajunge jos la maron), crem -verde, si gri. Le-am luat de la o taraba din Piata de la Salajan, mai erau si foarte ieftine.M-am oprit sa iau cartofi si am luat si bluzite.
In ce priveste renovatul stam pe loc......
, de bine ce termina dormitorul si urma culoarea azi, am rematcat ca au aparut niste crapaturi in peretele pe care l-am placat cu rigips.....asa ca pas culoarea azi, abia sambata poate.

In ce priveste durerea de spate, acum s-a mutat, sa nu radeti, parca ma doare buca stanga, abia stau pe partea stanga......Ne facem noi mari, scapam si uitam de toate.... nu?????????
Gata, merg sa fac ceva de papa, mi-e foame......

cecilia,26+
Cristian
sim_stoian spune:
Cecilia, unde au aparut crapaturile alea? La imbinarea placilor? Si noi am patit ceva de genul asta si au pus mesterii o banda care presupun eu ca trebuia pusa de la inceput. E speciala pt astfel de imbinari...
Edit: din lista pe care am postat-o mai am destule de cumparat, dar sper sa le rezolv usor-usor.
Sim
27+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
slippers76 spune:
Cecilia, stai linistita ca nu esti singura care n-a cumparat inca un fir de ata pentru bebe. Cu Miruna ma apucasem si eu din vreme, dar acum o las mai moale. Inainte de august nu cred ca o sa iau nimic.
Ana
27+
Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
sim_stoian spune:
Ana, as vrea eu sa stau asa linistita si sa rezolv cumparaturile in august. Dar problema este ca dr mi-a zis ca DPN-ul e prin august la ultima ecografie. Asa ca la inceputul lunii august vreau sa le am pe toate cumparate, spalate, calcate. Tot ce sper eu este sa ajung cu bine la 37 sapt, ca dupa aia cine stie...
Sim
27+
Stefan
Asa creste bebe
Poze