Mamici de septembrie - octombrie 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 11
slippers76 spune:
Simona, nici eu nu o sa stau pana la sfarsitul lui august, cu siguranta! Si eu am DPN-ul 24 august dupa ultima echo. Stiu cum e, asa eram si eu la prima sarcina. Acum stau linistita pentru ca, orice s-ar intampla, il am pe Mihai, care nu mai e nici el novice si stie ce-i de cumparat si ce e nevoie, si mai ales ce prefer sa cumpere. Eu aman cumparaturile cat mai mult ca sa nu devin nerabdatoare, ca ma cunosc eu bine. 

Ana
27+
Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
sim_stoian spune:
quote:
Originally posted by slippers76
Simona, nici eu nu o sa stau pana la sfarsitul lui august, cu siguranta! Si eu am DPN-ul 24 august dupa ultima echo. Stiu cum e, asa eram si eu la prima sarcina. Acum stau linistita pentru ca, orice s-ar intampla, il am pe Mihai, care nu mai e nici el novice si stie ce-i de cumparat si ce e nevoie, si mai ales ce prefer sa cumpere. Eu aman cumparaturile cat mai mult ca sa nu devin nerabdatoare, ca ma cunosc eu bine.
Ana27+
Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
Hihihi, eu nu pot sa spun la fel despre al meu sot. Cred ca si daca ii dau lista, tot nu cumpara ce trebuie. Asa ca ma pot baza doar pe mine. Incerc sa il invat si pe el, dar eu stiu cat succes o sa am?
Sim
27+
StefanAsa creste bebe
Poze
slippers76 spune:
Sim, Da' crezi ca al meu s-a nascut invatat
? Daca ai sti cate rateuri a dat (de fapt cate am dat amandoi) si cate lucruri inutile am cumparat pana sa ne lamurim noi ce vrea copilu', ce ne foloseste si ce nu!
Tin minte ca primul costumas pe care i l-a luat taica'su, in ziua cand am scos-o din maternitate (superb de altfel, roz cu pisicutze), nu l-a imbracat niciodata pentru ca era asa de prost croit ca o jena si la gat, si intre piciorushe, si la subratz. Dar l-am pastrat ca amintire si ca model de "asa nu".
Ana
27+
Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
iuli8700 spune:
Hop si eu... dupa o pauza de cateva zile. Zilele astea m-am pus bine pe cumparaturi....si cu ce luasem si inainte pot spune ca nu mai am nevoie de mare lucru...decat lucruri marunte(cosmeticele pentru bebe,pompita de muls la care nu m-am hotarat inca, pampersi, perie de par, perie pentru biberoane, inca o pereche de pijamale pentru mine, sutien pentru alaptat pe care il voi lua mai tarziu).
Patut luasem deja(cel gen parc) dar socra-miu s-a apucat de design pentru un patut din lemn(dupa un model de patut de la Mother care) si deja a cumaparat lemnul si l-a dat la facut. Sunt tare curioasa ce o sa iasa. Sa va spun ce am mai luat zilele astea: perna de protectie din jurul patutului din lemn(cu acelasi design cu girafe), sterilizator(Avent IQ + 2 biberoane separat), 3 paturici(una mai subtirica si 2 mai grosute), 3 prosopele cu colt, un set de 7 body-uri cu maneca scurta si un alt set body-uri stil maieu, 2 camasi de noapte+o pijama ptr mine), o banda de tapet care se pune pe mijlocul peretelui pe toata suprafata camerei cu design girafe, o cutie din plastic(tot cu girafa) ptr diferite intrebuintari, de carat lucruri bebe(ca noi in fiecare week-end suntem la socrii),3 caciulite, 3 perechi manusele ptr protectie,set 5 perechi sosetele,barbite, scutece finet pentru diferite intrebuintari + alte lucruri pe care le-am luat inainte. Toate lucrurile le-am luat de la Mother care din colectia Jungle(predomina portocaliul si cu girafa cu care v-am innebunit
). Am adaugat poze la lucruri bebe cu unele din lucrurile noi achizitionate.
Iuli
25+ 
Iuli graviduta
Lucruri bebe
Nunta noastra
slippers76 spune:
Iuli, mie imi place tare mult girafa ta! E haios sa ai o tema pentru bebe.
Ana
27+
Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica
Roxali spune:
Myral lista o facuse Urmy...eu i-am punctat ce anume sa ia
Rodicamaries e misto ala gen portbebé si pe mine ma intereseaza, dar cred ca-l voi gasi mai tarziu inspre toamna...e practic ca-l poti folosi si ca plaplumioara.
Ali
20
si Enrico 7ani
poze
Andries spune:
helouuu... eu stau in dr taberei...langa parc acum.
imi plac listele voastre... eu tot prin august septembrie mi le cumpar.
a zic cineva ceva de caciulite? sunt foarte utile, eu aveam vreo 8 bucati
prosoape de baie pt bb trebuie vreo 2 bucati, ganditi-va ca in primele 2 luni trebuie spalate, dublu clatite si apoi calcate...bleah... ma omoara calcatul ala.
sunt de acord cu Sabina, daca ai bibe multe esti tentata sa nu mai il pui la san... eu cel putin asa am patit, ii dadeam din stangul (care era valid) si din dreptul (cel infectat) mulgeam cu pompa si aruncam... si in timp s-a obisnuit si el cu supliment...n-are sens sa va bat la cap
Bee ne luam de mana, nu credeam ca mai e cineva cu stomacul in gat ca mine... lasa ca trece....
DAR nimeni nu a spus inca despre ce trebuie sa cumparam pentru noi, iata o lista ad-hoc:
minim doua camasi de noapte (eu o sa-mi iau 4 ca nu are cine sa-mi spele si sa-mi calce cat sunt eu la spital);
papuci dedicati pt spital (cand ajung acasa ii arunc);
halat 2 bucati;
chiloti (aceeasi marime ca pentru luna 8, 9 - 6 bucati minim;
vata bumbac, 4 pachete mari;
FASA de bumbac (tifon din ala lung, suluri de 20 cm latime) e FF IMPORTANT pt ca se inveleste vata in el ca sa nu se lipeasca de cicatrice, cat stai in spital te panseaza acolo, dar acsa trebuie sa ai deja cumparat.
betadina
elastice de par (care aveti par lung);
cosmeticale si de toaleta (sapun, pasta dinti, etc.. stie fiecare aici)
sutien de alaptat macar 2 bucati, comprese sterile de pus in sutien, fiti atente sa nu lasati vreo asistenta "zeloasa" sa va umble pe sani cu mainile goale, murdare si nespalate, au un obicei doamne...nimeni nu ar trebui sa va atinga fara manusi de unica folosinta.
sosete (chiar daca e cald, de la efort te ia un frigggg)
incarcator de telefon, reviste, carti de citit,
supozitoare cu glicerina si GARMASTAN crema pentru mameloane, este THE BEST!!
domestos sau orice altceva pentru WC... trist dar va trebui folosit WC-ul de la spital...nu va spun cum e ca nu va mai internati niciodata, decat poate la Euroclinic sa aiba conditii ca lumea...eu am patit-o data trecuta ca m-a apucat nasterea cu doua zile inainte de "programare" si nu am mai gasit rezerva libera si am stat in salon si a fost... naspa.
ma mai gandesc si va spun...
Andries
aeperju spune:
Super listele. Le-am salvat si eu ca habar n-aveam ce sa cumpar. Noroc ca ma mai ajuta nasa si hainute cred ca o sa am de la baietelul ei.Pana la urma care pompa e mai buna: manuala sau electrica? (ca am inteles ca cele de la Avent sunt the best dar care dintre ele).
Noapte buna!
Emma 25s
iuli8700 spune:
Da, si pe mine ma intereseaza care pompa e mai buna, cea manuala sau cea electrica? Care este diferenta? Cea electrica este mai buna pentru sani mai mari?(ca mie deja sotu' imi zice Milka la ce mandarine am). Totusi cea electrica mi s-a parut cam scumpa si as vrea sa stiu daca isi merita banii sau as putea foarte bine sa o folosesc pe cea manuala.
Iuli
26+ 
Iuli graviduta
Lucruri bebe
Nunta noastra
sim_stoian spune:
Eu facusem deja o listuta pentru spital:
Pentru mine:
- vata (2 pachete mari)
- fasa tifon sterila
- comprese sterile
- tampoane sani
- sutiene alaptat 2
- Garmastan
- supozitoare glicerina
- servetele
- hartie igienica
- sapun, perie dinti, pasta dinti, pieptene, crema, elastice par
- prosop mare si mic
- tacamuri
- papuci
- sosete 3 perechi
- camasi noapte 2-3
- halat
- chiloti 6 buc
- ceai pelin
- ceai chimion si anason
- telefon, incarcator
- reviste
- apa plata
- pompa sani
Pentru bebe:
- 2 body maneca scurta
- 2 salopete gen maiou
- manusi 1 pereche
- 1 caciulita subtire ?
- 2 scutecele finet ?
- scutece unica folosinta
- servetele umede
- gel baie, sampon
- prosopel
- Baneocin pudra ?
- Bepanthen
Nu o postasem pt ca ma gandeam ca o sa spuneti ca sunt dusa. Eu am tot citit pareri despre bagajul de spital, am intrat si pe site-ul lui Tutu, unde era propusa de el o listuta si asta a rezultat.
Sim
27+
Stefan
Asa creste bebe
Poze