Patut lemn vs. Patut sport

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Eu am optat pt pat de lemn si in el doarme si acuma la 1.6 ani. E mult mai sigur, stabil si...da...s-a mai lovit si de margini dar...nu tare cat sa il doara...are aparatoare si e superok. Am si un tzarc de joaca in care il puneam cand aveam treaba ca sa fie in siguranta...si in el dormea in concedii-deplasari.
Eu sunt pro pat de lemn!

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Cele 2 surioare, in final invingatoare "Dordia-Violeta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_alx spune:

Si noi votam tot pt. patut din lemn cu saltea ortopedica votam.Chiar acela de dimensiuni mai mari adica 1,4 cu 7o cm si cu aparatori matlasate.Fetita mea a dormit primele luni din viata f. bine in landou langa patul meu. Atentie insa la tipul de landou sa stea copilul cu coloana dreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soriceel spune:

m-am distrat citind raspunsurilefetita mea a trecut de 2 ani jumatate si fiind primul copil am avut aceeasi dilema ca voi...pana la urma am decis sa achizitionam patutul sport, cu laterale din plasa si consider si acum ca am facut cea mai buna alegere (am putut compara optiunile pentru ca sora mea are si ea un copil, cu 4 ani mai mare, caruia ii cumparase patut de lemn si mi l-a oferit, dar cand mi-a povestit ce probleme au avut: lovituri neintentionate in lateralele patutului, in somn se intampla sa strecoare manuta printre gratii si se trezea plangand pentru ca o lovea cand o retragea, aparatori de patut cumparate degeaba-nu le-a putut folosi decat pana cand bebe a inceput sa se agite etc).

avantaje: a dormit in primul nivel, cel ridicat pana la cinci luni-era atat de usor sa o adormim: cand incepea sa scanceasca era suficient sa atingem putin plasa sau un picior al patutului si...incepea sa se legene, pur si simplu foloseam un singur deget; am folosit la maxim-pana cand nu mai incapea in ea- masuta de infasat atasata-deosebit de practica cand te scoli de 8-10 ori pe noapte; cand am coborat nivelul am putut deschide fermoarul ce-i permite accesul direct in pat, o distra sa intre singura http://forum.desprecopii.com/forum/icon_mi_4.gif; este foarte practic pentru ca se strange si se monteaza usor, nu scartaie, cand te plictisesti/nu il mai folosesti il poti strange si nu ocupa spatiu (pana il dai altcuiva care nu-si permite sa cumpere patut); a invatat sa se ridice mult mai repede-de la 6 luni jumatate, pentru ca avea curaj si nu avea de ce sa se loveasca.

dezavantaj: nu pare luxos, cu tot cu saltea, chiar daca este pe rotile nu e la fel de usor de manevrat ca si un carut; pentru a putea beneficia la maxim de avantaje trebuie montat la aprox. 20 cm distanta de obiectele solide (pat de lemn, noptiere, calorifer, perete).

referitor la saltele: sunt de preferat saltelele ortopedice, dar cum nu prea reprezinta o investitie, va puteti multumi cu saltelutele din durflex sau cele cu fibra de cocos (au suprafetele pe care doarme copilul tari, nu se ,,afunda" in ele) pentru ca fibrle naturale: cocos, iarba de mare sunt improprii acarienilor.

multa sanatate si...somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Multumesc din suflet ptr raspunsuri si ptr pareri . Am contorizat voturile ptr fiecare patut, si, surprise : 15 voturi ptr patutul de lemn si 15 voturi ptr patutul sport. Scor egal . Cred ca totusi vom lua un patut de panza, cel putin ptr inceput. Si o sa mai luam separat si o saltea. Va multumesc din suflet. Pupici

31+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Nah si eu dupa votare Patut din panza am avut la fetita si l-am folosit pana la 3 ani. Acu am mutat-o in patut de donsoara ca a venit frasu si folosim acelasi pat si pentru el. E in stare foarte buna desi a suportat foarte multe topaieli numai saritura hotului nu am experimentat-o. Bineinteles am cumparat separat salteluta cu o parte tare (folosita pana la 1 an) si cu o parte mai moale folosita dupa 1 an.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mey, lamuriti-ma si pe mine cum e cu saltelele la patuturile pliante. De unde pot lua, si daca au dimensiuni standard. Stiu ca in general patuturile din lemn au dimensiuni standard, dar la cele pliante nu stiu cum e. Mie mi se par mai patratoase.
Sora mea urmeaza sa primeasca un patut pliant si vrea sa-i ia saltea noua. De unde?

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Clar votez si eu pt patutz de lemn! Aici este chiar indicat mai ales cu o saltea groasa de 7 cm ( daca imi aduc bine aminte), dimensiune standard special conceputa pt ca bebe sa aibe un somn sanatos, intr-o pozitie sanatoasa.
Si nu prea inteleg cum se lovesc copiii vostri de barele patutului de lemn? Cu niste aparatori nu mai e nici o problema sau cat de tare se izbesc ei de grilaj ca nu inteleg?
Asa cum zicea cineva, patutul pliant sport este pt voiaj, deci pt perioade scurte de timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Patut de voiaj daca este de firma si stabil. Cauta sa-l vezi desfacut si montat inainte sa-l iei. Pana la 6 luni sa aiba nivel intermediar si dupa lasat jos. Saltea o cumperi separat si nu sunt probleme la spate. Plus ca nu se loveste copilul cu capul de gratii, nu roade vopseaua si cand pleci in concediu lasi salteaua acasa dar il pliezi si pleci cu el.
Saltea pt. patutul pliant o iei de pe Bebelusul tau. ro sau de la Cora sau Carrefour. Se gasesc dimensiuni varibile si materile diferite. Eu am 110/70cm si am gasit pe site-ul acela saltea. Dar majoritatea au dimensiunea 120/60cm.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

31+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niko31 spune:

eu zic ca de lemn si cel mai mult pentru faptul ca atunci cand va trebui sase ridice in picioare nu prea vad cum poate in cel de plastic ca nu are de ce sa se tina.(cu privire la bagatul mainilor printre tarusi eu am doi copii unul de 8 si unul de 2 si inca nu am avut surpriza sa faca chestia asta eu zic ca e o exagerare un moft). Fiecare face cum vrea.Pustiul de 2 ani inca doarme intr-un patutz de lemn si ii totul e ok

Mergi la inceput