Patut lemn vs. Patut sport

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Poate sunt eu mai traditionalista ... dar sunt pt. patut de lemn. Eventual unul din ala trasformabil (ca sa poata fi folosit mai mult timp) si cu masa de infasat atasata. Pt. acasa, cu siguranta patut de lemn. Iar pt. calatorii, deplasari, concedii din ala sport. Aici nimeni nu foloseste patutul sport acasa ... decat in voiaj.

Petronela

puiutul mult dorit !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Petro, iar ne intalnim Eu mi-am dorit foarte mult patut de lemn, chiar militam pentru el! Culmea este ca am o prietena cu un bebe de septembrie care era pro patuturi de plasa. Am sfarsit exact invers- ea cu patut de lemn cu masa de infasat atasata, eu cu patut de plasa (cum spuneam si in alta parte, din lipsa de spatiu). E, si in cele 6 luni am observat diferentele:
1. ea nu a putut sa tina deloc apartorile, pentru ca baietelul isi baga nasul pe sub ele
2. de cand a devenit mai zbantuit, se loveste cu mainile si picioarele de gratii si arunci toate jucariile printre gratii
3. in prima iesire din Bucuresti le-a trebuit ceva sa-l convinga sa doarma, nefiind invatat cu alt fel de patut.
Avantajele observate de mine la patutul de plasa:
1. de cand a inceput sa se rostogoleasca, poate sa ajunga si in jumatate de rostogolire, ca se propteste in plasa si nu-l doare (nu stiu cum ar fi fost sa vina spate/burta pe zabrele); la asta se adauga si "miscarea" trantitul picioarelor lateral din pozitia lumanarea - de asemenea se propteste in plasa;
2. in primele luni cand urla noaptea, eram zombie, aproape ca ma impiedicam in drum spre patut; fiind mobil, am ales sa-l pun lipit de patul meu- avantaj eu, ca noaptea nu nimeresc din prima deasupra marginii, si imi inchipui ce vanatai as fi avut de la lemn
3. plecam linistita oriunde, patutul nu ocupa mult loc si David se calmeaza ca prin farmec cand se vede in locul stiut.
4. asta e avantaj dat de tipul patutului-al nostru avea vibratie la nivelul de sus, in care l-am tinut primele 4 luni. Dooooamne, ce bine mai faceau vibratiile alea la stomacelul chinuit de colici! Nu mult, dar macar 10 minute statea la zgaltait si mai puteam si eu sa merg la toaleta. Tot legat de model era faptul ca are bec de veghe si asa l-am obisnuit cu intuneric inca de mic- aprindeam beculetul ala de la patut numai cand era nevoie.

Precizez ca atat eu cat si prietena mea avem acelasi tip de saltelute la patuturi, facute la comanda- Durflex (asta apropo de ce zicea cineva ca il recomanda pe cel de lemn pentru coloana- pai ce, copilul nu doarme pe saltea?)De asemenea, precizez ca este patut pliant, nu tarc de joaca, de la Graco (o caruta de bani, comparativ cu alte patuturi pliante de prin magazine).

Ramane acum sa vedem daca baietelul prietenei mele va fi mai rapid la ridicat in picioare si daca gratiile ii vor folosi la ceva.

Iar concluzia mea, ca m-am lungit destul de mult, este ca oricare tip este bun, in functie de preferintele mamicii, dar si de....tipul copilului. Daca e unul zbantuit rau, probabil ca totusi plasa e alegerea potrivita.

Editez: si cred ca hotarator e si spatiul de care dispune fiecare. Daca bebelusul meu ar fi avut camera proprie, probabil acum as fi ridicat in slavi beneficiile patutului de lemn. Insa in garsoniera, e mult mai practic patutul pliabil.

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Si eu tot pt. patutul din plasa cu etaj + saltea Mondocarp sint, pt. motivele expuse de mamici, mai sus! Si cu precizarea ca al meu pui s-a ridicat prima data in picioare la 7 luni si o saptamina. E patutul "plimbaretilor", adica il caram oriunde plecam, il folosim - fara teama ca se loveste - si ca tarc (bebele inca sta in el, singurel, cu jucariile lui si nu plinge pt ca le scapa sau dupa companie).

Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Ala de plasa. Am avut pina la 1 an din cel de lemn . Cu aparatori nu puteam sa-l tin ca le smulgea , cind a inceput sa se ridice in piciorute imediat ii zburau picioarele inainte pt. gratii si se punea pe suspine.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Noi am avut din lemn cu rotile! A rezistat eroic la un copil zbantuit si nebunatic, nu s-a lovit deloc desi dadea din picioruse de parca pedala la bicicleta.Este adevarat, am avut unul de dimensiuni mai mari. Imi place ca are rotile, l-am plimbat toata camera-functie de timpul zilei, are mai multe nivele de inaltime (la primul nivel, cand era f. mic, nu mi-a fost deloc greu sa ma aplec).
L-am mutat relativ repede in patul mare, la care i-am pus o aparatoare laterala; asta ca sa fac mai mult spatiu de joaca in camera

Ce ziceti de modelele astea: http://www.picci.it/dilibest.htm (colectia Picci si Colectia Dilibest) ?

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by mali

Eu am avut de la inceput patut sport, cu saltea ortopedica (am cumparat-o separat) si daca ar fi sa o mai i-au de la capat tot de-asta as cumpara. E foarte comod pentru copil si nu exista nici un risc sa se loveasca.

Poze Vladutz http://community.webshots.com/user/vladimir_2005

subscriu 100%

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Patut sport!
L-am carat cu noi in excursii, vacante.
La 2 ani am renuntat la el si ne-am "mutat" in pat normal.

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

www.newsfive.net/sara/" target="_blank">AJUT-O SI TU PE SARA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aprilie1976 spune:

Fara doar si poate patut tip tarc!!!! Nu mi-as culca copilul intr-un patut de lemn nici daca l-as primi gratis!./ Am un patut (nu tarc cu toate laturile din plasa) sport care se strange ca o geanta si il luam cu noi in concedii si atat bb cat si noi dormim linistiti, fiecare la el in pat.
Patul Larei are si o usa care ziua sta tot timpul deschisa si cand ii este somn intra singura in pat la pranz si seara si se culca singurica sau se mai linisteste peste zi. Iar in ceea ce priveste rezistenta la cat sare ea in pat si se arunca cred ca eram de multe ori la spital, iar patutul este intreg si sper sa dormim in el pana la 3 anisori cand vom trece in patut de domisoara.
Patutul este de la Brevi cu saltea cu iarba cumparata separat, pe care atunci cand era micuta o intorceam periodic pentru ca facea groapa, dar acum se misca ea in toaste partile si nu mai e nevoie; de asemenea are si un etaj superior pentru primele luni sa nu te doara spatele.
CONCLUZIA: PAT DE PANZA!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Cred ca te-ai convins deja: cel din lemn. Si acum il avem, desi nu il mai foloseste nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_a spune:

Am cumparat pentru Cristian un patut de lemn, care se poate folosi si ca leagan. I-am pus si aparatori. Numai ca dupa ce l-am mutat in patul meu cateva nopti nu a mai vrut sa doarma in patutul lui. Patutul il mai folosesc doar ca sa-l legan. Pentru joaca nu e bun, ca iese cu picioarele printre gratii sau cand incearca sa se ridice da cu capul de gratii (aparatoare se pune doar la partea unde sta cu capul). Ca loc de joaca am folosit tarcul (box), a fost bun pana cand a inceput sa mearga in patru labe, dupa aceea a inceput sa tanjeasca dupa libertatea de miscare asa ca nu am rezistat sa nu-l las sa mearga prin casa . Il mai pun in tarc cand nu pot sa-l supraveghez indeaproape, dar nu pentru mult timp. Patut de plasa nu am avut ca sa pot face o comparatie.

Mergi la inceput