Patut lemn vs. Patut sport
Raspunsuri - Pagina 2
mali spune:
Eu am avut de la inceput patut sport, cu saltea ortopedica (am cumparat-o separat) si daca ar fi sa o mai i-au de la capat tot de-asta as cumpara. E foarte comod pentru copil si nu exista nici un risc sa se loveasca.
Candy spune:
Noi am optat pentru cel sport, in ideea ca il vom cara si in concediu cu noi, am luat unul de la Graco, cu masuta de infasat. Mie la cele de lemn nu mi-a convenit ca aveau zabrele si mi se parea ca bietul copil parca e-n cusca!
Oricum, noi in afara de masa de infasat pe care o mai folosim si acum, la 2 ani si 4 luni, nu l-am folosit pe dumnealui, ca piticul a decis ca doarme cu noi in pat!
Oricum, sfatul meu e ca, indiferent pentru ce patut optezi, sa fie cu masuta de infasat, e extraordinar de utila, si nu numai ptr schimbat. Acolo ii dam medicamentele - siropuri, picaturi, ii taiem unghiile, il examinam, il cremuim, il pufaim....
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
iuliana_2007 spune:
Noi am optat pt cel de lemn care este pe nivele,cu aparatori si cu salteluta cu iarba de mare.Am auzit ca este mai bun.Intr-adevar cel sport poti sa il iei in concediu,este usor de transportat.Dar fiecare are gusturile si placerile lui.
arghirmonica spune:
De lemn fara discutii...cum ziceau fetele la cat se sare in el nu stiu zau daca celalalt ar resista.Eu sunt la adoua tura de folosinta..copilul s-a ridicat repede in picioare la 8 luni ca avea de ce sa se tine fara sa-si piarda echilibrul.
La cel mare am renuntat la patut la 1,6 luni cand era gata invatat cu coboratul din patut pt ca i-am taiat vreo 3 gratii la picioare pe unde iesea.Acum mai avem cateva luni si scapam iar de patut.Nu am avut nici o pr cu el.nu s-a lovit ,vede printre gratiile alea.
Cat despre masa de infasat pt noi cea mai proasta investitie...merge pana pe la 4 luni .Dupa ce se intoare copilul adio,si dupa 4 luni nici atat..succes.
Ashera spune:
Multumesc din suflet ptr sfaturi
. O sa ii dau si la tati sa citeasca
si sper sa ne hotaram pana in wend si sa cumparam un patut. Mai am o intrebare : am inteles ca tre sa luam separat o saltea. E saltea normala (ex.relaxa), sau sunt saltele speciale ptr bebei ? Cum ar fi din cocos, iarba de mare, etc. Va multumesc 
30+
Christian
malina_mircu spune:
noi am avut si de lemn si de plasa. Eu votez pt cel sport care se strange f usor. Se poate cumpara inca o saltelutza (cea originala nu este prea buna).
Nu se loveste si se strange f usor, daca plecati undeva copilul se simte in sigurantza. Noi l-am folosit pana anul trecut in septembrie cand am trecut la balustrada de plasa (care se pune la un pat normal sub saltea).
pup
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)
malina_mircu spune:
saltelutze se gasesc si de tip relaxa dar sunt f scumpe. se gasesc si pe net salteluzte (noi asa am comandat). MONDOCARP - SALTEA DIN DURFLEX 130 X 70 CM (noi din asta am avut). Nu pot sa-ti dau siteul (se considera reclama) dar de search si vezi caracteristicile si pretzurie. Noi am preferat sa fie material antialgeic si pernele le avem la fel.
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)
beatrix spune:
Ashera,
dupa cum vezi parerile sunt impartite!
fiecare spune din experientza lui! asta o sa fac si eu in cele ce urmeaza!
initial am avut patutz de lemn careia ii puteai regla nivelul saltelei si pana in momentul cand a inceput sa se ridice bebe singur in fund, apoi imediat in picioare pot sa spun ca a fost foarte util! util pt ca salteaua era fixata pe nivelul de sus, deci nu trebuia sa te apleci ca sa-l iei-pui in pat, iar aparatorile pe care le-am avut pe margine au protejat foarte bine sa nu se loveasca bebe!
insa, in momentul cand bebele a inceput sa se ridice in fund si apoi sa se agatze de marginea patului pt a se ridica in picioare au inceput surprizele! ei nu au stabilitatea foarte buna si nu realizeaza cand stau in picioare in pat ca daca isi desprind mainile o sa cada. dupa cateva cazaturi in care a dat cu capul in gratiile de lemn, eu i-am schimbat patutzul cu unul de panza! protectiile acelea de erau pe margine nu zic ca n-au atenuat lovitura dar nu suficient incat sa nu-l doara!
si eu am avut in cap posibilitatea ca daca nu va mai avea acele zabrele de lemn nu se va mai putea ridica in picioare dar m-am inselat! se ridica cu ajutorul palmelor foarte bine! patul l-am pus departe de zid si de orice altceva asa ca indiferent cum ar pica nu are de ce sa se loveasca! cand pica, nu mai plange si se ridica iar! salteaua care am avut-o la primul patutz am pus-o peste salteaua cu care a venit patul de panza care era prea subtire!
dezavantajul pe care il vad eu acestui pat cand e vorba de un nou nascut este ca e jos si cum atunci trebuie sa manance la 2-3-4 ore trebuie sa te tot apleci si s-ar putea sa te doara spatele dupa o perioada!
nastere usoara si bebe santatos tun si mancacios!
Beatrix si Eric
Marilena12 spune:
Eu am patut sport, cu plasa, care are si un nivel de mijloc, pentru primele 7,7 luni si apoi se poate lasa mai jos, pentru ca bebe sa nu sara din el, sau poate fi si tarc de joaca pe timpul zilei. Nu se loveste, si patul se pliaza foarte bine (noi avem nevoie pt ca plecam des in vacanta).
Noi am optat pt un patut mai lat, 90 cm si suntem foarte multumiti. Initial imi doream un patut din lemn, dar acum ma bucur ca nu am gasit unul care sa-mi placa.
Mari
Crishtinutza spune:
eu am luat pat din lemn fetitei mele, care acum are 3 luni.
Imi pare putin rau ca nu am optat pt unul din material... desi si eu m-am informat f. bine inainte sa decid.
Pot sa iti spun ca DA, se loveste de bare, pentru ca bb misuna prin pat, se tot fatzaie cu fundul si picioarele pana ajunge de-a curmezisul...
Cat despre aparatoare, nu fac mare lucru... si in plus, nu sunt recomandate la nou nascuti si sugari!! Mai ales cele din vatelina groasa (pentru ca daca bb ajunge accidental cu nasucul in ele, nu poate respira) si in plus e bine ca patutul sa fie bine aerisit (desi si fara perdelutele acelea dragute care exista acum la seturile de pat).