***Mamici de mai-iunie 2007***(67)
Raspunsuri - Pagina 7
chiquitita spune:
Am vazut ca e dolofanel bebicul tau!
Bine ar fi sa nu ne apuce, mi-e cam rusine sa o sun noaptea dar asta e...
39+
Livia Alessia
Androix spune:
Inca nici o veste de la Kay? Ma rog pentru ea si Sosonica sa fie bine.
Timur, eu am luat no spa cand m-a apucat nascarea. Daca e pe bune durerile nu cedeaza, cel mult se raresc un pic si apoi o iau iar "la picior". Eu chiar am folosit asta ca sa imi dau seama daca e sau nu travaliu fals, ca altfel nu stiu daca am luat de 3-4 ori no spa toata sarcina.
Elteka, si cretzofolina mea vomita. Ma scoate din minti asta pentru ca Filip nu a fost vomitacios si acum ma gandesc numai la prostii
Mi s-a intamplat si mie sa vomite mult si apoi sa planga de foame la scurt timp si i-am dat. Cat priveste suptul pe jumatate - ce seamana bebeii nostri la kestiile astea
- eu ma chinui cu ea sa nu adoarma. Cu cat suge mai bine cu atat doarme mai mult dupa aceea, mai mult insemnand maxim 4 ore, chiar 5 intr-o noapte dar se pare ca a fost o exceptie. Altfel imi cere si din ora in ora. Daca vad ca suge asa intr-o doara la urmatoarea masa tot acelasi san i-l dau. In functie de cum ma simt cu celalalt: daca e prea plin si da pe-afara si ma doare atunci pe-asta i-l dau.
Poohy, dar constat ca in municipal e o adevarata obsesie cu alaptatul
s-a transmis deja si la paciente, vezi scorpia de la tine din salon. Si priviri acuzatoare??? 

Intra pe alaptatul help line la femina intim si intreaba si la fete acolo ca si pe mine m-au ajutat.
Azi ai venit acasa?
Ce pot eu sa-ti spun: sa stai cu copilul la san 6-7 ore nu e in regula. 15-20 de minute la un san si inca pe-atat la celalalt. Asa m-au invatat pe mine in maternitate si asa am stat pana a venit laptele bine, ca apoi ii dau doar un san ca nu poate manca doi la o masa. Din ce povestesti spui ca simti ca trage. Asta e bine, stimuleaza productia. Cu pompa nu scoti cat suge bebe ci mai putin. In noaptea in care m-a luat pe mine furia laptelui am zis sa ma mulg. Si eu tot pompa avent am. Vreau sa-ti spun ca aveam impresia ca nu face vid calumea, nu reuseam sa trag nimic, nici macar o picatura. Dupa ce a venit laptele bine mulg foarte bine cu pompa. Uita-te totusi si sa n-o fi montat-o gresit, mai ales supapa aia mica alba, daca e pusa invers nu trage deloc. Oricum nu intra in panica si nu abuza de lapte praf. Sunt fete carora le-a venit laptele a4-a zi, chiar azi vorbeam despre asta aici pe forum. Faptul ca ai totusi cat de putin eu cred ca este incurajator.
Icter a facut? Se poate sa fie somnoroasa si de la icter daca are si inca nu i-a trecut.
Sa nu cazi prada disperarii si s-o cantaresti non stop. Incearca sa te abtii daca ai cantar si cantareste-o doar o data pe saptamana. In nici un caz sa nu te apuci sa-i faci proba laptelui ca dai in benga.
Incearca sa te odihnesti, sa mananci, sa fii optimista. E important pentru lapte.
Astea sunt sfaturile pe care ti le pot da, scuze de incoerenta dar la ora asta am okii prastie.
Ma duc la culcare ca se facu unu ceasul si Mihai e in deplasare in noaptea asta, nu are cine ma trezi s-o pun pe Georgia la san
Poate Filip sa vina sa traga de mine: "mami, bebe geogia ticu'" adik lapticu pentru georgia
ar fi super tare...
Andreea, mama de Filip si Georgia
Motannel spune:

Msemcu

La multi ani!
Sa te bucuri de Petra & Maia & Mara!
Vali5, oare e vreo problema ca la mine s-au cam oprit? Sau trebuie sa dureze 6 saptamani? Bafta la medic si ... unda verde!
Ralucami, sa-ti traiasca Maria durdulia! Sa fie sanatoasa!
Elteka, si Teodora mea a dormit mai mult in primele zile de viata ... acum insa s-a echilibrat situatia ... mai sta si treaza ... ziua papa cam la 2 ore daca nu si mai des (cad e matzaita), noaptea la 23.30, la 3 si la 6 dimineata. Si timpul pentru supt s-a mai scurtat la inceput sugea cate o ora si chiar mai mult, acum suge cam jumatate de ora, uneori 20 de minute. Probabil de aia doarme mai putin ... se trezeste sa manance! Dolofanelul e tare dulce. Sa va traiasca! Va avea ochii albastri?
Chiquitita 
Fetelor, Vali5, Michigan, credeti ca exista vreo mamica noua care sa nu aiba minunea abia nascuta pe desktop? Si eu am deja cateva sute de fotografii cu Teodora si le schimb pe desktop zilnic!
Florina R., de ce sa poarte bebe 2 pampersi? Care e problema?
Asa creste Teodora-Iubita ticker vechi
Asa creste Teodora-Iubita fotografii album comun
Motannel si
Teodora Elena
Motannel spune:

Astazi e ziua ta,
Teodora, minunea mea!
Sa cresti mare, sanatoasa, desteapta si frumoasa!!!
Mami si tati te iubesc!

La multi ani, Anais de Corap!
La multi ani, Teodora de Sadicutza!
La multi ani, Rares de Carstea!
La multi ani, baby boy de Theolumi!
Asa creste Teodora-Iubita ticker vechi
Asa creste Teodora-Iubita fotografii album comun
Motannel si
Teodora Elena
Pepsi spune:
elteka, m-am emotionat toata dupa ce am citit mesajul de la tine, si am dat apa la soricei......deci de aia sughit eu atita, ca ma pomenesti tu! merci mult sper sa am o nastere cit se poate de usoara, dar cel mai important sa fie bebe bine!si eu eram zgircita si nu-mi venea sa arunc laptele, dar poti doar asa putin intr-o batista sa lasi sa curga, si apoi sa continui. ma bucur din suflet ca alaptezi, stiam ca vei reusi! problemele astea le ai numa la inceput pina sinii tai se invata cu cererea, si atunci vor oferi in functie de cerere, cam dupa 2-3 luni va fi deja reglat fluxul. exact crema de la Medela am folosit-o si eu la primul copil, imi placea ca nu trebuia sa tot spal sinii dupa ce o foloseam, ca e lanolina pura, e super c-ai stat cu sinii la aer, si ca nu mai ai rani!daca adoarme dupa jumate de ora la un sin, cind se scoala il dai pe celalalt(asta e parerea mea)si daca-l lasa pe jumatate eventual te poti mulge(e bine si mai usor tot timpul sa te mulgi dupa un supt) si-l poti pastra in caz de nevoie, ca dupa 2 luni nu vei mai avea probleme sa fie sinii prea plini ca se vor invata cit trebuie sa produca. cu rigiitul si eu m-am chinuit, ca Dominic nu rigiia, pina mi-au spus de la clinica ca nu are nimic, ca bebei alaptati nu tre neaparat sa rigiie ca daca sint pusi bine la sin ei nu iau aer deloc! asa ca nu m-am mai stresat cu rigiitul, cind rigiia era ok, cind nu, il lasam in pace. eu, nu am avut probleme cu regurgitarea, dar stiu ca este din cauza ca bea prea mult, se va regla problema in timp. incearca sa-i schimb scutecul inainte de a alapta, ca sa nu-l mai manipulezi apoi pe bebe, ridica-i putin la cap salteaua(pui un prosop sub ea) nu f mult ridicata, ci putin, ajuta la digestie, dupa ce vomita e clar ca-i e foame si-i dai din nou sa suga.
imi merge tare la suflet faptul ca te gindesti la mine, multumesc mult, imi revin eu, poate cind vin ai mei ma mai linistesc si eu!
te pup tare, ai grija de tine si te pitic!
uitati aici niste video cum tre sa alaptam!
http://asklenore.info/breastfeeding/additional_reading/movies.html
Flavia
39+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
angelabv spune:
Buna tuturor, am intrat sa va spun ca noi inca ne acomodam cu noul stil de viata ... Nicole e bine, am fost ieri la doctor, avem acum 3,100 kg, am facut falcute. Azi a fost o zi mai grea, a fost miriita , am supt dar mai mult am adormit,am cerut mereu si mereu mincare. Am si plins dar e bine ca ma descarc...Simt ca vine laptele dar Nicole trage tare la inceput iar apoi inchide ochisorii si suge- se opreste- si iar suge, incerc s-o trezesc dar nu merge mereu. Nu stiu ce fac gresit dar simt ca nu fac ceva bine. Toti imi zic sa am rabdare, ca ma voi obisnui dar mi se rupe inima cind plinga si primul meu gind e ca nu e satula si iar ii pun tita in gura. Noaptea , cel putin pina acum, doarme 5 ore, ma odihnesc si eu dar tot stau ca pe ace. Si mai am o intrebare, voi il infasati cind il culcati , mi-e imi e teama mereu ca poate isi puna paturica pe cap sau mai stiu eu ce se intimpla... As aprecia citeva sfaturi si va doresc tuturor numai bine si multa bafta celor care asteapta sa fie mamici - va pup, Angi si Nicole
ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by angelabv
Buna tuturor, am intrat sa va spun ca noi inca ne acomodam cu noul stil de viata ... Nicole e bine, am fost ieri la doctor, avem acum 3,100 kg, am facut falcute. Azi a fost o zi mai grea, a fost miriita , am supt dar mai mult am adormit,am cerut mereu si mereu mincare. Am si plins dar e bine ca ma descarc...Simt ca vine laptele dar Nicole trage tare la inceput iar apoi inchide ochisorii si suge- se opreste- si iar suge, incerc s-o trezesc dar nu merge mereu. Nu stiu ce fac gresit dar simt ca nu fac ceva bine. Toti imi zic sa am rabdare, ca ma voi obisnui dar mi se rupe inima cind plinga si primul meu gind e ca nu e satula si iar ii pun tita in gura. Noaptea , cel putin pina acum, doarme 5 ore, ma odihnesc si eu dar tot stau ca pe ace. Si mai am o intrebare, voi il infasati cind il culcati , mi-e imi e teama mereu ca poate isi puna paturica pe cap sau mai stiu eu ce se intimpla... As aprecia citeva sfaturi si va doresc tuturor numai bine si multa bafta celor care asteapta sa fie mamici - va pup, Angi si Nicole
Angi, uita-te pe site-ul asta pe care mi-a recomandat Pepsi mai sus, mie mi se pare foarte relevant pentru chestia aia cu inchis ochii/supt - doctorul explica foarte bine de ce si cand se intampla asta.
Si eu stau ca pe ace, ca doarme si al meu 4 ore, tare frumos, parca mi se pare ca n-am ce face, abia astept sa se trezeasca; ma tot duc pana la el, dar doarme tun...
Si la fel, plange numai cand se trezeste din somn, si asta pentru ca vrea papa; voiam sa-l mai amuz un pic, sa stea mai ult timp treaz, dar nu tine, asa ca nu ma mai chinui: plange-punem alimentatia in functie-suge-adoarme-punem in patut..si tot asa.
Cu paturica: eu eram una din cele mai obsedate fete la odisee (cum sa-l pun, daca vomita si eu nu aud...ca se sufoca, ca se inneaca...ca isi pune patura in cap...). De cand s-a nascut, doarme numai pe dreapta! Il pun pe spate, el se intoarce; il pun pe dreapta - se pune pe spate apoi pe dreapta. Si mie imi place sa dorm numai pre dreapta, de asta in sarcina am suferit cumplit (ca nu puteam sta decat pe stanga, imi apasa ficatul prea rau altfel).
Si tot de cand s-a nascut ii pun o patura gen prosop (numai in JP am vazut sistemul asta), pana la brau si gata. N-o trage in sus, doar o impinge din picioare. Daca e mai frig, prefer sa ii pun niste pantalonasi decat patura mai groasa (de ce oi fi cumparat-o???), dar aici e f cald, asa ca il tin in scutec si camasuta.
Mai exista si niste saculeti care se inchid cu fermoar, foarte practici, vin ca o vestuta dar au spatiu mai mult la picioare. Unii au si fermoar care se deschide special in partea de jos, ca sa nu-i tulburi prea mult somnul. Eu n-am din ala, ca nu mi-au placut modelele japoneze si nici pretul, plus ca aici e cald... Stiu ca Ella avea, uita-te prin pozele ei sau scrie-i.
Curaj!
Invatam si noi si bebe in acelasi timp, nu? 
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL iubit si chel
ralucami spune:
Buna diminetata fetele!
Eu intru mereu la subiectul nostru dar nu stiu ce sa scriu pt ca ma simt tare ciudat
: toata lumea vorbeste de bebelusi, de alaptat, de pozitii de supt. Eu nu as putea sa va zic decat ca sunt tot in formula initiala "2 in 1".
Mai nou ma dor tare de tot falangele , cel putin la mana dreapta mi-e greu sa inchid pumnul . ( ca sa nu mai zic ce degete umflate am , de picioare nici nu mai vb
) Aveam niste balerini in care innotam inainte caci ii cumparasem un pic mai mari si se mai largisera si ei. Acum ma strang, abia mai pot sa ma incalt!
Maria se misca destul de mult, aseara chiar m-am speriat putin pt ca eram si singura acasa si papusa mea isi gasise o pozitie atat de ciudata si se zvarcolea atat de tare de-am zis "halt! pana aici mi-a fost !"
Ce trebuie sa simt la o contractie? Cum se manifesta? Pana acum eu nu am simtit nimic ( desi la NST doctorul mi-a zis ca am contractii la intervale destul de mici
).
Ma incurajeaza mult faptul ca spuneti ca ati slabit atat de repede dupa nastere. Sper sa fie la fel si in cazul meu.
Elteka tu ai stat doar 6 zile in spital? Inseamana ca la nastere naturala se poate iesi mai repede? Sau te externeaza la cerere?
Ieri noapte am simtit 2 cutremure, azi in jur de 11 a mai fost unul mic. Recunosc ca m-am cam speriat si incepuse si Maria sa se foiasca ; sper sa nu mai am parte de nici o replica.
A aparut si mama pe net si vad ca ma cheama la un chat!
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Sobi spune:
si minunea s-a produs!!!

KAY a nascut aseara la 23:00. Sosonica e micuta are 2200 de grame, 46 cm, apgar 9. kay nu sta grozav cu tensiunea, insa sunt convinsa ca totul va fi bine.
Andreea 37+
Vladut
POZE
ralucami spune:
Waaw FELICITARI KAY!!
Sa fiti sanatoase amandoua si sa luati in greutate cat mai repede! Kay refacere rapida si mult laptic pt Sosonica micuta si delicata!
Asteptam cat mai repede vesti bune de la voi!
Sobi merci ca ne-ai anuntat! 
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!