***Mamici de mai-iunie 2007***(67)
Raspunsuri - Pagina 29
mihamora spune:
Mica bine ca mi-ai zis mi-am scos si eu acum pansamentul. il tineam de frica....
Nici eu nu ii pun apa sa il acopere, la baita, ii pun o pelinca si il invelesc cu ea uda si ii mai ud pelinca din cand in cand sa nu se raceasca (acolo unde nu ajunge apa).
Dominic 15.05.2007
POZE CU MARIO DOMINIC
michigan spune:
alynta staaaaaaaaai....e randul meu inainte....
dar daca bebele tau e mai harnic si mai nerabdator....

din toata inimioara noastra....
cred ca o sa fiu ultimul mohican....
timur, ne luam de mana?
mihaela
40 sapt Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
soricei pt Tavi
AMR: un pic!
michigan spune:
si cine mai face capitol nou?.......
mihaela
40 sapt Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
soricei pt Tavi
AMR: un pic!
Pepsi spune:
elteka, si lui Dominic dupa ce i-a cazut buricul aveam impresia ca mai era ceva lichid acolo, si imi era frica ca-i puroi, dar pediatrul mi-a zis ca daca are o igiena buna si-l usuc bine dupa fiecare baie nu are nimic. si asa a fost, dupa baie il stergeam acolo cu betigase de ureche ca sa nu fie mediu umid si a fost ok. cu lamiia bine faci, ii dai sa suga daca sughite,atentie la lamiie, mai ales ca citricele sint cu poetential mare alergic, si sint stropite cu tot felu de porcarii, iar ceaiurile aici sint contraindicate la copii, s-a uitat ciudat la mine pediatrul prima data cind am intrebat daca sa-i dau ceai.mortal zimbet nu-i de mirare ca uiti de toate!
mihamora, acuma vad ca si tu ai un Dominic de mai, al meu e pe 17 dar 2004.....un scump l-am vazut in poze, sa-ti traiasca!
ckristina, bine ati venit acasa!atentie la biberon ca odata ce s-a invatat chiar daca e laptele tau va fi greu sa alaptezi, este total diferit alaptatul la biberon cu cel la sin, nici eu nu am avut mameloane dar alaptind ti le fac nu mulgindu-te.bafta mare!
angela, suge bebe produci lapte, nu suge nu produci, sau te mulgi produci, daca bebe nu e pus la sin poti sa bei ce vrei, ca tot nu produci. am alaptat 18 luni pe primul, si la 6 luni dupa ce nu am mai alaptat mai aveam inca lapte in sini.....si asta cu o operatie de tumoare pe sinul sting(canale taiate,reducere masa, etc) si medicii care aici sint atit de pro-alaptat imi ziceau ca nu am sa reusesc ca se pare ca din cauza nodulilor si operatiei nu voi putea alapta......si uite ca am putut, mi-am zis daca mame care adopta pot alapta, voi putea si eu, si bine am facut ca m-am incapatinat ptr ca bebe meu la prima lingurita de lapte praf am ajuns cu el in soc anafilactic la spital, diagnostic alergic la lapte vaca.....toate prietenele imi zic ca eu simteam ca si mama ca el nu are voie lapte de vaca de aia am fost atit de indirjita sa alaptez( sper ca n-am plictisit pe nimeni cu povestea mea, ca cred c-am mai zis-o) daca da imi cer scuze!(sinul sting e operat la mine, si culmea el producea cel mai mult lapte...)
andrada, iubito, pai de aia curge ca te mulgi!
sinii tai cred ca suge bebe si produc ca lui sa-i ajunga. e legea aia cu cererea si oferta, ei crezind ca e cerere produc.....nu te mai mulge si vor produce cit suge bebe.interesanta chestia cu cald la burtika.iar daca vrei poti sa nu mai alaptezi ii dai praf cum ai spus si gata scapi de probeleme!
trisez si imi schimb azi semnatura in 40saptamini.......

Flavia
39+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
lbelciug spune:
Buna fetele,
abia am timp sa va citesc si deci f putin pt postat. Incerc sa ma ocup de toate lucrurile (Matei, casa, mancare, odihna, etc) si e destul de greu. Sunt suparata ca M a facut rosu in gat cu febra mare ieri si azi. In paralel ii iese si o masea si e chirait din cauza ei. Colac peste pupaza, si-a bagat azi 2 degete la flacara de la aragaz si mi-a plans vreo ora ca il dor degetelele... Stau cu frica sa nu ia si Bogdanel ceva de la frate-sau, dar macar noaptea il exilez pe M la scori. Acum nu vrea sa-si doarma somnul de pranz si imi plimba masinile pe tastatura in timp ce va scriu...
Am pus si cateva poze cu baita lui B in semnatura. Azi-noapte ne-a cazut buricul.
Bafta multa burticilor si deopotriva mamicilor!
DidiAlex, abia astept sa ne scrii cand poti!
Mica, mai zi-ne ceva despre Maya ta. Pupici!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze
ali24 spune:
andradapmersi chiar ca a fost usor.acum sa vad daca reusesc sa le bag aici.
http://community.webshots.com/album/559390002gMslLo
cum sa fac sa scriu de ex poze rafi?(ca sunt cam bleaga si nu ma pricep)
ELTEKA spune:
Uraaaaaaaaaaa! Am reusit sa-i fac baie!
I-am dat de mancare un san, pe urma povestit un pic si apoi baie! A stat ca un miel, inclusiv la spalat pe cap, casca - clar ca i-a placut
Pe urma i-am mai dat un pic din celalalt san si acum doarme rupt, cu zambetele aferente. Tati a zis ca mai facem 2, de fericire!
Poohy
, am vazut poza, si tot cred ca seamana cu el cel mai mult. Acu' adevarul e ca tu si sotul tau semanati un pic, nu e ca la mine (unul albinos si una bruneta, din sud
). Inseamna ca mai tarziu ne intalnim poate iar la odisee ![]()
Cu buricul, si la noi a cazut din greseala mea, s-a agatat in scutec acum 2 zile. Acu' iese un pic de sange, il gasesc uscat, dar il sterg cu un bat de urechi si ceva alcool ce am de la spital (cum a zis Pepsi
). Azi l-am udat un pic, n-am avut cum sa-l feresc la limpezit, dar va zic cum evolueaza.
Andrada, uite linkul (tre' s-o pun pe DidiAlex sa-mi dea o bere, ca i-am facut reclama
): http://www.klinikum-mannheim.de/1702.0.html
Cine vrea? 

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
Androix spune:
quote:
Originally posted by poohy
Androix, ce e drept abia de azi dimineata a inceput sa ma doara un san. La mana nu iese nimic, dar vad ca bebe scoate ceva.
Am niste intrebari:
1. bebe se satura daca dupa ce suge mai da afara i(nu voma) niste laptic?
2. e total anormal sa doarma noaptea 5-6 ore? Mie asa imi doarme, si si spital imi ziceau sa o trezesc (nu prea reuseam) si pediatra mi-a zis ca daca o sa fie hranita bine, nu mai doarme atat de mult. Dar a inceput sa ia in greutate - a depasit greutatea de la nastere si tot doarme. Oare imi infometez copilul ca nu ii dau tot timpul completare si o las sa doarma daca adoarme la san (bine, nu o tin mai mult de 1 ora in total - 30 de minute la fc san)
3. M-am speriat rau de tot azi dimineata - inca nu ne-a cazut buricutul, dar am gasit-o cu niste sange pe buric. E normal? Ce trebuie sa ii fac? Abia maine pot sa vorbesc cu pediatraca am doar telefonul de la cabinet
4. Mi-a tusit (usor) de 2 ori (adica usurel - tusit tusit). Trebuie sa ma ingrijorez?
Inseamna ca incepe sa vina lapte daca a inceput sa te doara. Eu in locul tau as trage o pompa zdravana la fiecare san dupa ce suge bb. Chiar daca tragi in gol, asa cateva minute sa stimulezi productia.
Referitor la intrebarile tale:
1. pune-l sa ragaie si apoi vezi daca mai cere. Nu-l lasa sa adoarma la san. Asa patesc si eu cu Georgia si din experienta iti spun ca cere mai des atunci cand adoarme si n-o pot trezi. O gadil in talpi o misc usor cu mana, o trag de manute orice numai s-o trezesc si sa simt ca trage. Asa doar sa stea cu sanul in gura n-am facut nimic nici ea nu se satura nici eu nu produc lapte, mai ma tine si nedormita, noaptea adik, si cu grija sa n-o scap din maini daca cumva ma fura somnul. Altfel doar daca ii curge putin laptic nu insemna ca s-a dus pe apa sambetei tot ce-a inghitit. Georgia si vomita uneori si cantitate destul de mare si nu mai vrea lapte. Oricum eu nu-i dau decat daca plange, adik daca cere ea, sau daca cauta sanul cu gura. O mai incerc cu degetul daca trage cu disperare inseamna ca inca nu s-a saturat.
2. Cu dormitul eu stiu asa: copilul creste si cand doarme. Asa ca daca doarme noaptea 4-5 ore, a mea a dormit ieri noapte 7 ore jumate, nu pot decat sa fiu in exatz ca ma odihnesc si eu. Nu trebuie sa-ti faci griji, asa cum zicea si Andrada spre programul asta trebuie sa tindem toate. Nu iti face griji: orice copil plange cand ii este foame. Las-o sa doarma cat vrea, asta inseamna alaptat la cerere, nu s-o trezesti dupa ceas.
3. Cu buricul nu ai iar de ce sa te sperii. Curata-l la fiecare baie cu un tampon din fese sterile inmuiate fie in spirt fie in betadina. Desfa-l fara frica atat cat permite, fara sa fortezi, si curata-l bine pana cad cojitele de sange. Apoi pudrezi baneocin si gata. Repeti figura asta pana nu mai apare sange inchegat.
4. Bebelusii mai si tusesc, in afara de toate celelalte sunete pe care le scot. Daca nu tuseste frecvent, daca nu auzi haraiala in gat nu cred ca e semn de raceala sau altceva. A mea tuseste si cand se ineaca. Foarte frecvent se intampla asta pentru ca e o super lacoma.
Si eu i-am facut baie si lui Filip si Georgiei inca inainte de a le cadea buricul. Asa mi-au zis din spital si asa m-am executat.
Mi-e rau de somn, desi pot sa zic ca am dormit, nu ca ieri spate ore dar oricum, da rm-am trezit cu o super durere de cap si pofta sa dorm si nu am cum ca Filip e in verva si nu are cu cine sa stea
Andreea, mama de Filip si Georgia
ELTEKA spune:
Bravo, Androix, bine ai zis ca ai nostri se iau de mana...Al meu se inneaca aproape la fiecare masa...trage asa tare/laptele vine asa abundent, ca incepe sa tuseasca si nu mai are aer. Sa vezi ce ma panichez
, il tin in fund si-l bat pe spate, si el tot timpul asta sta cu ochii in ochii mei...
Prima data cand s-a intamplat, era sa-l apuc de picioare sa-l pun cu capul in jos, ca nu stiam ce sa fac, noroc ca si-a revenit...
Aaaaa, mai am o intrebare traznita, ca si asa zic burticile ca mai nou numai despre pozitii de alaptat se discuta: el il tin pe al meu meu pe burta la piept, dar o data s-a tarat pana a gasit sanul, si a incepul sa suga copios...E rau sa alaptezi din pozitia asta? Eu n-as putea sa beau pe burta fiind...
Si mai o chestie: al meu se satura si adoarme, dar daca nu il tin la san pana adoarme, atunci sta cu ochii pe tavan (ca acum). Oare sa-i mai dau sa manance, numai ca sa doarma? Ca el nu plange...si nici nu ai cauta cumanutele si gurita dupa san...
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel