Homeopatia

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu zic sa fiti foarte atente cu medicii astia . Nu comentez nimic, dar am auzit multe magarii.

Sa facem ceva pentru Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

legat de modul de administrare, de ex, la raceala, cand avem buline pt febra, sau pt mucisori grosi, sau mucisori aposi, sau tuse seaca, sau tuse nocturna, sau tuse diurna, depinde de ce simptome are, atatea cutiute cu bulinute avem, ii dau la interval de 5 min unele de altele, nu toate de-odata.

Cristina si Mihnea Stefan

In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abriana spune:

Simina iar ne inatlanim la un subiect de homeopatie ,
pana si marele nostru prof de homeopatie Bungetzianu spunea ca e "unicist prin chemare dar pluricist din necesitate".

Asa ca fiecare medic homeopat ( adevaratii, evident ca nu sarlatanii), incearca sa-si ajute pacientul asa cum stie el mai bine, dupa experienta sa si dupa scoala absolvita.

Exista multe curente in homeopatie, fiecare a aparut din dorinta de a ajuta mai mult bolnavul, nici una nu e mai buna decat cealalta, dpmdv , fiecare a incercat sa aduca ceva in plus.

Ca sunt unicisti, ca sunt adeptii altor curente medicii vostri curanti, eu va doresc sa aveti parte de sanatate maxima alaturi de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

ok, fie cum zici tu, nu te contrazic, dar eu acum nu faceam referire la cazurile acute sau ff grave!

ci despre afectuiunile mai putin disperate, cum ar fi o predispozitie la raceli enterocolite viermi intestinali, lipsa poftei de mancare, etc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

miris, se dau chiar la distanta mai mare unele de altele, nu doar 5 minute...

Anca
mamica Roxanei , 1 an si 9 luni
si 32+ cu Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by abriana

Simina iar ne inatlanim la un subiect de homeopatie ,
pana si marenele nostru prof de homeopatie Bungetzianu spunea ca e "unicist prin chemare dar pluricist din necesitate".

Asa ca fiecare medic homeopat ( adevaratii, evident ca nu sarlatanii), incearca sa-si ajute pacientul asa cum stie el mai bine, dupa experienta sa si dupa scoala absolvita.

Exista multe curente in homeopatie, fiecare a aparut din dorinta de a ajuta mai mult bolnavul, nici una nu e mai buna decat cealalta, dpmdv , fiecare a incercat sa aduca ceva in plus.

Ca sunt unicisti, ca sunt adeptii altor curente medicii vostri curanti, eu va doresc sa aveti parte de sanatate maxima alaturi de ei.

Mona & Briana (8.02.2006)

ma mai bag si eu pt. ca asa cum v-am spus am facut cursul postuniversitar de homeopatie plus un curs tinut de Colegiul Regal de Homeopatie din Londra.eu nu practic homeopatia ci am tinut sa ma informez fiind f. entuziasmata de rezultatele ei;intradevar sunt 2 curente: unicist si pluricist;din experienta mea pot sa spun ca in functie de situatie poti apela ori la unul ori la cel mult doua remedii;trebuie sa stiti ca sunt remedii care se numesc diatezice si care trebuiesc date pt. a corecta "terenul"cu care te nasti,remedii care se dau in diverse afectiuni si remedii de urgenta care efectiv pot salva sau cel putin rezolva stari acute(de ex.:febra,intepaturi,insolatie,traumatisme,entorse,etc.);eu am in calatorii o "trusa de urgenta" si daca nu ma insel se gasea ca atare in unele farmacii.cred ca imi pot permite sa va dau aceste precizari si chiar sa insist sa aveti totusi mare grija la ce medic homeopat apelati;sunt cateva "repere"care sa va faca circumspecti:
-medicul sa fie cu experienta si sa se ocupe numai de homeopatie;
-intradevar prima consultatie,care este si cea mai grea,costa mai mult dar sa nu transpere lacomia,pt.ca dupa ce se lamureste asupra constitutiei pacientului,ulterior,consultatia nu mai este asa de dificila si de cele mai multe ori este necesara pt.edificarea lui;sa stiti ca un homeopat bun neaparat trebuie sa aiba si o anumita conduita morala si stiu ce vorbesc,nu vreau sa intru in derizoriu;in homeopatia unicista predata de englezi ni s-au dat exemple de vindecari pe care le-am putea numi miraculoase dar este si cea mai grea alternativa in homeo.pe care o apuci dupa mult si intensiv(zilnic)studiu;de fapt eu am ajuns sa studiez homeop.atunci cand am vazut ca in fata medicinei clasice care esuase aceasta a facut imposibilul;nu stiu daca stiti, dar, homeopatia se practica de 200 de ani,dar din pacate,este o cale grea si care cere vocatie si munca multa;
-medicul sa nu prescrie multe remedii,asa cum am spus,unul ar trebui sa fie diatezic si unul pentru afectiunea pt. care s-a prezentat pacientul;este bine ca dupa aprox. 1 luna sa se repete consultatia;
-in homeopatie nu exista "doze"si administrarea se face altfel decat de obicei;remediul are "potente",care de rgula se dau la intervale de timp diferite in functie de marimea lor;de ex.o potenta mica se da la un interval de o zi,o saptamana,iar o potenta mare este bine sa nu fie repetata;
-trebuiesc respectate indicatiile legate de pauza alim. inainte si dupa adm. remediului cat si interactiunea cu subst. care le inhiba efectul:menta,camforul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Witchie un raspuns scurt ar fi ca e vorba de o sar-la-ta-nie.
Intretinuta si incurajata de stat dar ramane doar o sar-la-ta-nie.
Varianta mai lunga si plina de argumente este strecurata prin arhiva subiectelor cu si despre homeopatie.

As retine insa un singur argument - Exista un premiu de 1.000.000 USD care se acorda primei persoane care demonstreaza eficienta homeopatiei 'la ceva'. De aproape 20 de ani premiul este in siguranta.

Sper ca n'am iritat (prea tare) persoanele cu 'studii' in domeniu.

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Buna! Eu tocmai am venit de la o consultatie la homeopat. Aveam deja fisa deschisa, insa pana acum am mers numai dupa remedii "clasice" :Thuja contra reactiilor la vaccin, Chamomilla pentru perioada eruptiilor dentare.
Inca de cand avea baietelul meu 2 luni m-am tot informat despre homeopatie si homeopatii din bucuresti. Si intr-adevar, aici exista cele doua curente expuse de b.nica. Medicul la care mergem noi este adeptul unicismului. Baietelul meu are o concentratie de peste 100 de mii E-Coli in urina, ceea ce ar fi semn de infectie urinara. Nu a cedat dupa 2 ture de antibiotic si nu prezinta nici un simptom. Marti i-am facut cistografie, perfect normala. Concluzia medicilor: sa las copilul in pace, ca el e bine-mersi si cu E-coli. Eeeee, dar noi avem fisa la homeopat. Asa ca am mers azi dupa remediu. Am stat 40 de minute in care a analizat tot ce se putea despre copil, pentru a putea alege remediul unic. Si eu sunt de parere ca asta e solutia mai buna. Ne-a costat 4,6 ron remediul. 60 Ron e consultatia la Similimum, unde e un medic cu specializare in pediatrie. Cine vrea detalii, dati un PM.

Despre remedii: daca se ating cu mainile sau se pun in recipiente metalice, isi pierd potentele.Ce ma enerveaza e ca un medic homeopat nu a explicat cum se folosesc. De ex, recipientele Plantextract au un sistem : invarti de capac si cad granulele cate una in capacel. Cand ai nr dorit, rastorni capacelul dupa caz - sub limba sau pentru copiii mici, dizolvate in putina apa plata. Pt copii se admite perioada de 15 min inainte si dupa administrare- nu se da mancare/bautura. E recomandabil ca remediul sa fie administrat la aceeasi ora.Atentie, pentru dizolvare folositi ori cana+lingurita plastic, ori biberon pe care-l agitati. Daca-si pierd potentele, remediile sunt apa de ploaie.
Sper ca am fost de folos.

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Witchie un raspuns scurt ar fi ca e vorba de o sar-la-ta-nie.
Intretinuta si incurajata de stat dar ramane doar o sar-la-ta-nie.
Varianta mai lunga si plina de argumente este strecurata prin arhiva subiectelor cu si despre homeopatie.

As retine insa un singur argument - Exista un premiu de 1.000.000 USD care se acorda primei persoane care demonstreaza eficienta homeopatiei 'la ceva'. De aproape 20 de ani premiul este in siguranta.

Sper ca n'am iritat (prea tare) persoanele cu 'studii' in domeniu.

Alin

Unde este premiul ala? Am o ruda care ar putea sa-l revendice. Au trecut 22 de ani de cand medicii alopati din Germania i-au mai dat doar 3 ani de trait, dupa o operatie de cancer. Problema mea este daca medicii homeopati romani ar putea fi la fel de bine pregatiti ca cei nemti.

Editez: de fapt, cel putin scopul meu este sa incerc sa tratez cu remedii homeopate situatii in care medicii alopati se grabesc sa prescrie antibiotice, fara ca acestea sa fie absolut necesare. Nu cred ca e cineva care in caz de pneumonie sau, Doamne fereste, ceva mai complicat, ar refuza sa trateze copilul cu meidcamente clasice. Dar in cazuri mai usoare, gen "rosu in gat", scheme de imunizare, alergii, de ce sa incarci ficatul copilului cu antibiotice, daca exista si alte variante? Uite, baietelul meu in 6 luni a luat de 2 ori antibiotic pentru E-Coli, de fiecare data devenind rezistent. Desi aveam fisa la homeopat, nu am avut curaj sa nu tratez infectia urinara cu antibiotic. Iar acum, dupa toate investigatiile si tratamentele, mi-au zis ca am doua solutii: ori sa incerc toata gama de antibiotice pana ii vine unul de hac, ori sa-l las in pace, ca si-asa nu-l deranjeaza . In plus, un medic homeopat este de fapt un medic de medicina generala, cu competenta in homeopatie. Sa nu facem confuzia intre homeopatie si medicina naturista, intre medici si "vraci". Si imi place sa cred ca un medic competent stie cand situatia e prea grava pentru a fi tratata cu granule. Sper ca timpul sa nu ma contrazica.
Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Ralumat

Unde este premiul ala? Am o ruda care ar putea sa-l revendice.

http://www.randi.org/research/index.html
http://www.randi.org/encyclopedia/homeopathy.html

Mergi la inceput