Unt de arahide

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Mai putin cunoscut in Romania, untul de arahide este apreciat de consumatorii din alte tari. Americanii cred ca untul de arahide previne bolile de inima, cancerul, diabetul de tip II si chiar boala Alzheimer.
Untul de arahide a fost obtinut pe la sfarsitul anilor 1800, ca un produs bogat in elemente nutritive si destinat mai ales pacientilor in varsta, care au dificultati in mestecarea alimentelor solide. Ca si arahidele, acesta e bogat in grasimi si, de aceea, este evitat in dietele stricte.
Dar aceste grasimi sunt nesaturate, ceea ce ii confera un avantaj clar fata de untul obisnuit si celelalte grasimi animale. Untul de arahide este o excelenta sursa de vitamina E (mai precis, 3,2 mg de vitamina E in doua linguri de unt de arahide).
Untul de arahide contine proteine vegetale si fibre, vitamine B, magneziu, cupru, potasiu si zinc. Datorita efectului sau puternic antioxidant, untul de arahide poate preveni bolile cronice si reprezinta o alternativa naturala la suplimentele farmaceutice de vitamine si minerale.
...De-aia-mi place mie untul de arahide!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ramona, oooo, pai cashews sint de o mie de ori mai bune ca arah(n)idele la gust (dupa mine). Cred si eu ca si untul facut din ele este mai savuros.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Ia mai documentati-va nitel.....nu e chiar asa "gras" cum il considerati voi:

http://www.avantaje.ro/index.php?a=1479

BRENDA
FOREVER YOUNG

Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Mie personal imi place untul de arahide, dar colecistul meu nu prea ma lasa sa maninc de cite ori as vrea. Si cashews imi pplac mult de tot, dar nu am incercat inca untul facut din ele.

Dar cel mai bun unt de arah(n)ide l-am papat in.... Africa. Acolo se face natural, chiar in casa, cu un fel de chestii de presat arahidele. Nu se sareaza, nu se indulceste. Astfel fiecare il poate folosi dupa cum ii place: fie adaugat putin unt de arahide la salate (da o savoare deosebita), fie mincat cu ceva dulce. Iar gustul este absolut innebunitor pentru ca si arahidele folosite sint neprajite, crude, delicioase. Si cred ca in bucataria diverselor tari africane se foloseste untul de arahide de multe sute de ani, nu doar de pe la 1800 (toamna, oare?!)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Untul de cashews are si consistenta mai moale, nu se lipeste de cerul gurii!
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetele ma bag si eu...asa mai pe langa subiect
aveti idee cum se prajesc alunele?(ma refere se fac in tigaie, in tava la cuptor?)
caci am vazut ca retetele sunt cu arahide prajite
multumesc anticipat

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eh, de asta mi-a placut mie muuult ami mult untul de arahide african, ca nu era din arahide prajite, ci crude. Absolut delicios.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by monica-elizabet

fetele ma bag si eu...asa mai pe langa subiect
aveti idee cum se prajesc alunele?(ma refere se fac in tigaie, in tava la cuptor?)
caci am vazut ca retetele sunt cu arahide prajite
multumesc anticipat

monica

In general alunele de la magazin sint gata prajite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu cumpar alune din piata si-s crude...
multumesc

monica

Mergi la inceput

Eu cred ca le poti folosi si crude. Altfel le poti pune la cuptor, intr-o tava. Cam cum ai proceda cu semintele de floarea soarelui sau de dovleac.

Mergi la inceput