Unt de arahide

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

si eu care tocmai ma pregateam sa intreb de cand se da la copii....
of mai am de asteptat

mie imi place doar pe paine prajita.... si cu un ceai fierbinte langa e chiar super

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)


iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gibb spune:

cate gusturi, atatea pareri! cert este ca untul de arahide este un produs complex, f hranitor. Laura, am incercat si eu cinderella, parca, dar nu e nici pe departe la fel cu cel "adevarat". Multumesc de indicatii fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

E deliciossssssss!Cu paine prajita,unt si miere.Se gaseste la metro,bila,cred ca si la cora......dar nu sunt sigura.Tre sa merg sa-mi cumpar iar ca l-am terminat.Un borcan de 400 gr e cam la 70 000 lei vechi(nu mai stiu exact pretul,dar cam atat e)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Si mie-mi place MULT dar na...

Este excelent pt. copii si il puteti folosi in diverse moduri, daca le place: pachetel la scoala, intins pe feliute de mere saul alte fructe, cu miere, gem, pe clatite, in prajituri. Am auzit si de sos pentru pui cu unt de arahide. Adevarul e ca pentru gusturile noastre e CIUDAT, prima oara cind am mincat .

AICI RETETA UNT DE ARAHIDE DE CASA:

Cumperi 1 kg de arahide proaspat prajite in ulei, sarate sau nu daca nu-ti place cu sare, (eu luam de la Carrefour ca au mereu proaspete), le pui in robot (daca ai blender sau mixer de mina pui o punga de 500 g sau mai putin. Le mixezi pina arata ca pesmetul apoi mai adaugi arahide daca nu le-ai pus pe toate, repeti. (Incercati prima oara cind faceti o cant. mica daca nu aveti robot de 1kg). Adaugati 1 lingura ulei de rapita, porumb, soia sau ce va place (de floarea soarelui e OK) si un varf de cutit sare, o lingura de zahar obisnuit. In timp o sa puteti face dupa gust si dupa ochi (fetele carora va place). Se pot folosi orice alune, nuci (dupa buget si gust), chiar si combinatii. Se pastreaza la frigider daca aveti cant. mare. (Din cauza lipsei uleiurilor folosite in cel industrial se separa, dar il amestecati cind il folositi).
M-a invatat o prietena si habar n-are ce bine mi-a facut! Mi se pare excelent in loc de salamul sau sunca de la scoala si FOARTE SANATOS.
Incercati!

P.S. Spunea cineva si are dreptate: nu dati la copiii sub un an si nici la cei mai mari care vor sa se serveasca cu lingurita (pericol de sufocare).

Pa pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Mie-mi place la nebunie untul de arahide.Mananc pana mi se face rau...

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mie una mi se pare scirbos si greu, dar fiecare cu gustul lui. Iar la noi nu se gaseste cu dificultate, nu exista supermarket in care sa nu ma fi lovit de el! Eu nu i-as da copilului meu asa ceva pentru ca mi se pare mult prea greu, iar arahidele pot cauza alergii, dar fiecare face cum crede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Sunt de acord ca se gaseste usor dar nu se compara ca gust cu cel de casa!
UITE RETETA DE PRAJITURELE IREZISTIBILE CU UNT DE ARAHIDE I(PT. gibb)

Incalzesti tare cuptorul, pui hartie de copt pe tavi mari.
Amesteci 3/4 cana unt de arahide, 1/2 cana margarina si 1 cana si 1/4 zahar. Adaugi 3 linguri lapte si 1 lingura esenta de vanilie. Bati cu mixerul pina se omogenizeaza. Adaugi un ou si mai amesteci putin.
In alt vas, amesteci 1 cana si 3/4 de faina (eu folosesc de paine) cu o lingurita rasa de sare si o lingurita rasa de bicarbonat (sa iasa un amestec potrivit de tare, ca la fursecuri). Adaugi totul la amestecul de margarina cu ou (nu amesteci prea mult), iei cu lingurita si pui pe tava la distanta de 3-4 cm. Cu o furculita poti face modele (gratar) deasupra fiecarei prajiturele (sau pui o bucatica de nuca, o jumatate de aluna sau migdala pe fiecare).
Dai la copt 7-8 minute la foc mijlociu/mare (pina incep sa se rumeneasca). Lasi la racit 2 minute pe tava apoi le treci pe folie sau un servet sa se raceasca complet.
Miam!


Laura xxx

Ramin acestea trei: credinta, speranta si dragostea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Varianta cea mai sanatoasa ar fi probabil sa mincam doar arahidele. Recunosc, imi place si mie untul de arahide pe piine insa stiu ca e caloric si iau rar si in borcanele mici, asa, de pofta.

www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cana spune:

Eu am cumparat dar e nu ne place deloc





Delia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mie-mi place, dar prefer unt de cashews. Tot din neamul nucilor, nu stiu cum se traduce (au forma de semiluna, precis sint si in RO).
Cu miere mi se pare mai gustos. Cashews au risc scazut de alergie, deci e OK si din punctul asta de vedere.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput