Mamici de septembrie - octombrie 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Buna dimineata! Revin cu intrebarea privind concediu de odihna. Daca avem voie sa il luam pe tot sau doar proportional cu perioada lucrata?

In alta ordine de idei am fost la Mini Prix in Otopeni si am gasit o groaza de modele de body-uri pentru bb. Preturile vaiau intre 4.5 ron si 6 ron. Asa ca m-am aprovizionat serios....

Am fost si pe la ikea si m-am uitat de patut, am facut o lista cam ce am nevoie si i-am arat exact sotului ce sa-mi cumpere. Deocamdata nu le cumpar pentru ca eu stau in 2 camere decomandata si de abia am loc sa respir...trebuie sa mai renunt l amobila casa fac loc patutului.

Va doresc o saptamana usoara.
VA pup

26+ Alex
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Terrapin spune:

Buna dimineata burtici!

Spre rusinea mea si eu sunt una din cele care posteaza mai rar dar citesc tot.
Vreau sa le multumesc fetelor care mi-au raspuns la problema mea cu placenta si Ir ombilical marit.
Saptamana asta merg la control si abia astept sa vad ce mai face bebe Mario.
In alta ordine de idei am inceput sa am contractii de vreo saptamana, mi-am sunat medicul dar spune ca sunt ok daca nu sunt dureroase.
Oricum m-am hotarat sa iau exemplu de la Annisia si sa le tratez cu sictir .
Legat de concediul de odihna,Teodoran , am intrebat si eu la serviciu si mi-au spus ca fie pot sa imi iau numarul corespunzator lunilor lucrate, fie le pot lua pe toate dar nu mai beneficiez de ele in momentul in care ma voi intoarce la lucru dupa 2 ani.

si sa aveti o saptamana asa cum va doriti!

24+ Mario Andrei Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

'neata!
eu am o stare din aia de n-am chef de nimic.Am balotat ieri in prostie si azi am 2 kile in plus!! " intr-o zi?? GOD, ce ma fac???
poate e retentie de apa...azi ma dau pe fructe si legume ca nu se mai poate.
nu va mai scriu ca-s prea ciufuta

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Ana, asa si eu cu concediul, il voi petrece la Cluj, din pacate! Dar, dr mi-a recomandat calduros sa nu mai merg cu masina. Asta e, alte lucruri sint importante! Bine k stai la casuta!

Cecilia, imi pare rau ca te doare asa rau spatele.

Adimercedes , ma bucr ac e bine bebelusa ta! Dragut patutul si caruciorul!

Eu am tot tusit in weekend cu tot siropul Stodal si ce am mai luat...Asa ca, cu toata scarba am trecut la ceai de ceapa si deja sint mai bine! Tot leacurile babesti...

Gabriela 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Neatza si de la noi. Sunt la munca, insa am destul de multa munca, asa ca o sa fiu mai expeditiva.

Legat de concediul de odihna, eu stiu asa, insa cereti si confirmarea Simoneisau a lui Si Bv: perioada de concediu pre/post natal se asimileaza unui concediu medical, adica avem dreptul la concediu de odihna pentru aceasta perioada. Noi,nascand in septembrie-octombrie, e foarte putin probabil sa ne intoarcem la munca inainte de sfarsitul anului. Deci: daca eu intru in prenatal la 1 iulie, postnatalul se termina in 3 noiembrie, adicatalea am ca baza de calcul pentru concediul de odihna 10 luni. Asta inseamna ca, inainte de a intra in prenatal, am dreptul sa imi iau concediul de odihna calculat pentru 10 luni.

Sim, Si Bv, help! Confirmati sau infirmati voi ce spun. Sper sa nu aberez. Dar eu asa mi-am facut calculele.

Sa aveti o saptamana placuta.

Ana 25+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ana, asa stiu si eu pentru concediul de odihna, desi aici la legislative mi s-a apus ca se da CO pentru timpul efectiv lucrat.

Dar "in timpul efectiv lucrat" intra si perioadele de CM si pre/post natal. Eu de exemplu vreau sa-mi iau integral CO pe acest an si sa intru in prenatal cat mai tarziu.

Salutari burtici !!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

buna fetelor,

felicitari TOMASA pt fetita !
am si eu o intrebare: daca dupa ce termin concediu pre/post natal intru eu in concediu de maternitate si dupa alte vreo 2-3 luni incep serviciul, poate trece sotul in concediu de paternitate mai departe ? sau nu se mai poate schimba ?

TOMITZA 26+ cu Natalia Ioana

Poze 2007
lucruri pt bebe
Nunta-11 iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Tomitza, se poate schimba, oricand pana cand copilul implineste doi ani. Asta stiu sigur. Poti de asemenea sa intrerupi concediul de ingrijire copil, si sa il reiei oricand pana ce implineste copilul 2 ani.

Ana 25+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

dupa ce am apucat sa citesc tot, norocul meu ca ati scris mai putin in WE.Ma bucur pt fetele care pot pleca in concediu, iesi la cumparaturi, la plimbare. Eu am iesit destul de putin zilele astea, mi-am cumparat ceva dragut pt mine sa am macar la doctora cand merg, m-am si plimbat putin dar mi-a ajuns ca in zilele alea nu m-au lasat contractiile cu nici o pastila, asa ca mai mult in casa o sa-mi petrec timpul si eu stau la bloc (Ana te invidiez si eu vroiam la curte).Gabriela ma bucur ca esti mai bine, hai ca trece de tot!Sabina nu te mai stresa cu KG bebe sa fie bine si grasunel, eu cum am mai scris nu prea am luat in greutate si ma cearta dr, mai ales ma bucuram ca bebe avea 800g la 25 sapt si dr a zis ca e f bine dar m-am dezumflat cand am citit ca al Anei avea peste 1kg (apropo felicitari f bine).Myral26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da la mine n-are legatura bb cu kilele mele, ca io fac bebei miiiici

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput