Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi
Raspunsuri - Pagina 15
elyanne spune:
N-am ramas singura ![]()
Elena e bine. Azi-noapte n-a mai facut febra deloc... Dimineata era vioaie... nu prea a mancat ... dar nici io n-as manca in situatia ei... asa ca o inteleg.
Si pt. ca au fost toate bune si frumoase peste noapte, azi de dim., dupa ce a papat toata trupa ne-am suit in masina si am tatat-o la tara... Prima iesire a bebeilor 
Au fost f. cuminti in masina, au dormit... Elena ii monitoriza de sus (scaunul ei este mai inalt) si imi dadea raportu' care ce face, doarme, s-a trezit, rade la mine etc.
Acolo au papat, au dormit la aer, in casa... Elena a fost suuuper incatata de toate animalele... a alergat desculta, s-a jucat cu nisip, apa... era ca un purcelus pana seara...
Ne-am hotarat sa plecam pt. ca ieri n-am scos bb-ii din casa (din cauza Elenei... ar fi urlat daca pe ea n-o scoteam) si nici azi nu as fi iesit afara cu Elena (ma gandesc totusi sa n-o dea si la copiii din parc) asa ca asta era singura solutie sa iesim la aer...
Cam asa ne-am distrat noi 
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
acs spune:
Buna dimineata tuturor si o saptamana asa cum va doriti!
In primul rand multa sanatate copilasilor! Sper ca sunteti cu totii mai bine.
Am vazut ca discutati despre camerele copiilor si orele de culcare. Noi nu stam foarte bine in privinta spatiului. Avem patru camere, dar una este a bunicii sotului (mamaia pe care o indragesc asa de mult copiii). Raman deci doua dormitoare. Intr-unul stau fetele, iar pe celalalt il ocup eu cu Victoras (pana mai creste si n-o sa mai pape noaptea). Apoi o sa-l transfer tot la fete in camera. Acolo avem doua paturi suprapuse si inca unul de o persoana. Dormitorul copiilor e destul de mic, dar ei stau acolo doar la somn. Tati doarme deocamdata in sufragerie, dar pana in toamna va reveni in camera lui si va pleca bebe la fete. Seara avem un intreg ritual: intai face baie Victor, dupa care ii fac masaj si-i dau sa manance. Apoi il ia tati in primire si-l leagana in carucior pana ce adoarme. In timpul asta eu spal fetele, le bag in pat si mai stau putin cu ele. Mai am apoi vreo doua ore doar pentru mine si, uneori, treburile casei (asta in functie de cat sunt de obosita). Si cand termin il iau pe prichindel si ne retragem amandoi la somn. Noaptea ma trezesc de cateva ori sa-l alaptez pe Victor, sa le dau apa fetelor sau s-o duc pe Maria la toaleta. Cam asa decurg serile si noptile la noi.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
adita spune:
noi avem 3 camere, dar in una sta bunica. avem camera copiilor cu paturi suprapuse, asa ca avem destul loc. din pacate, nu prea avem un program la culcare, asa ca aici nu am ce sa va povestesc.in principiu venim din parc, facem dus, papam si ne culcam, eventual citim putin inainte
cu sensibilitatea copiilor, nu stiu ce sa zic. Antim raceste cel mai des si Elena cel mai putin. de fapt, fiecare are o sensibilitate a lui.Elena face des laringite, Nectarie facea otite cand era mic. asta mic a avut un debut "promitator", la 3 saptamani era internat cu pneumonie, de la o raceala banala luata de la cei mari
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

adita spune:
daa, titulatura o am de pe vremea cand aveam trei copii si inca nu am reusit sa strang destule puncte ca s-o schimb
.
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

Dianami spune:
Fetelor, va felicit din toata inima. Desi am doar un bebe, imi doresc si eu 3 copii, in toamna sper sa il fac pe al doilea. Poate fac gemeni si va ajung din urma
.
Va citesc cu atentie
.
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
oanna3 spune:
multumesc foarte mult ca ati fost si sunteti alaturi de noi.. cand ajung la net si vad cuvintele voastre de incurajare ... ce sa mai inseamna f f f mult pt mine
Andrei e bine maine e ultima zi de injectii... sper sa nu ne mai intalnim ani de-a randul cu asa ceva
toti 3 au papat azi de au rupt chiar daca sunt inca pe regim
multa sanatate doresc si eu tuturor copiilor si putere parintilor
noi avem un ritual fix de culcare: baie sau dus dupa ce venim de afara, biberonul cu lapte si nani: Ingrid cu tati, baietii cu mine si buni ca nu am reusit sa gasesc bona pt dupamasa...
si ca tot veni vorba ... va descurcati singure sau aveti pe cineva?
noi am fost la maica-mea pana la 8luni jumate, la intoarcere am luat 2 bone sa acopere toata ziua 7-10 seara, caci taty lucra f f mult si nu ne sincronizam... peste noapte ne ajuta buni...
dar eu sunt epuizata si cum cheltuielile sunt oricum enorme ma bate gandul sa-i dau o gradi particulara cu progam prelungit si grupa pt 1 an
financiar nu e mare diferenta si sper sa ii ajute schimbarea, si totodata sa ma ajute... dar am mari rezerve: daca se acomodeaza greu sau deloc? ar fi bine sa astept pana la 2 ani cand ma intorc la lucru?
offf nu stiu ce sa fac..
uite mereu cand scriu va bat la cap cu problemele mele
las ca data viitoare sper sa pun ceva poze noi
pupicei tuturor (scuze pt eventualele greseli dar sunt franta si nu mai am rabdare sa revizuiesc textul)
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
marimar spune:
Am actualizat lista de pe prima pagina cu nume si date.
Oana, copilasii tai sint micuti, mai stai un an acasa cu ei, adica pina la 2 ani si apoi da-i la cresa, mai ales daca e cu program prelungit, o sa-i vezi asa putin !!
In plus, dupa 2 ani vor fi mai rezistenti la boli, vor fi mai sociabili.
Imi place sa citesc cum va organizati, la noi cu 2 e floare la ureche, mai ales ca le place sa faca baie impreuna, sa se culce impreuna si totusi uneori mi se pare greu....
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
marimar spune:
Vreau sa ma pling voua ca mi s-a luat de munca 

Am obosit sa muncesc si sa nu-mi vad copiii decit citeva ore dupa masa ( cind mai am si de gatit , etc) si in week-end. Nu-mi ajunge, vreau mai mult ! Vreau sa petrec mai mult timp cu copiii mei !!
Ufff
Fetelor, mamicilor, in alta ordine de idei, cum gasiti timp si pentru voi, cum va odihniti?
Eu in afara de mers la coafor cam la 2 luni odata ( am par lung si in afara de a-i da o forma altceva nu fac cu el), sa ies 1 data pe luna seara cu fetele mele din clubul de carte si sa ma inchid in baie 1 data pe saptamina cu diverse masti pt ten, par si corp....altceva....nu prea....Ah, da, citesc seara in pat, dar de obicei adorm repede de oboseala...ca ma scol la 6.30 si plec de acasa la 7.
Voi ce si cum faceti??
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
alincic spune:
De citit,citesc in fiecare zi,dar cu scrisul nu mai reusesc![]()
Oana3,ma bucur ca sunteti mai bine,slava Domnului ca a trecut totul si va doresc sa nu mai stiti de asa ceva.
Si pe noi ne-a prins raceala,cite unul pe rind,acuma si tati bea niste pastile. Si Samuel(cel mare de 5 ani)astazi a fost cu mami la dentist si a ramas fara o masea.
Acuma s-o iau pe rind.
La culcare,seara spalat pe dinti,dus sau baie.Cei marisori singuri isi imbraca pijamalele si aduc albiturile pt pat.
Tati asterne paturile si ii culca pe fiecare in patul sau,le da apa(linga pat),le citeste istorioara din biblie si spun o scurta rugaciune.Cea mica este si ea prezenta la "ritual".
Apoi vine si mami care intre timp mai face ultimile pregatiri de culcare,aduce medicamente picaturi,masaj (mereu cite ceva apare).
Pupat si cuprins cu mami,spus noapte buna si stins lumina.
Cea mica este dusa in dormitorul nostru,dat canuta cu apa(daca este nevoie) si culcat in patucul ei.
Daca tati intirzie prea mult,face mami singurica toate.
Si nu prea imi ramine mult timp pt mine,doar un dus si poate ceva literatura pe net.
Acuma ma duc sa stau si cu sotul ca abia a intrat in casa(23:30),asa ca astazi am culcat tot eu copiii![]()