Stiri socante...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
exact aspectul asta mi se pare si mie ca e de o etica indoielnica. pe de alta parte, cum s-o simti bebelusul "selectionat" cand va creste si cand va afla ca a venit pe lume ca "donator", nu din dorinta parintilor de a avea un copil, adica nu pe pozitii egale cu celalalt copil. si asta e doar un aspect al problemei.

nu e cea mai fericita situatie, intr-adevar. Asta, in cazul in care tii neaparat sa-i povestesti ce s-a intimplat cu cordonul lui ombilical si cu placenta, lucru care nu mi se pare obligatoriu.

Insa asta e aplicabil tuturor copiilor care au venit pe lume "accidental", comparativ cu primul nascut care a fost asteptat cu flori. O generatie intraga de decretzei au aparut "fortztat" si n-au fost doriti initial. Nu cred ca e o tragedie chiar asa de mare sa apari pe lume neplanificat. Nici ca te situeaza pentru tot restul vietii intr-o pozitie defavorizata.

Probabil si eu as face al doilea copil daca "ar veni" , desi nu mi-l doresc. Si nu cred ca dupa ce s-ar naste l-as considera inferior fata de bblisa pe care am asteptat-o trei ani.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

pana la urma e decizia parintilor daca vor sa isi selecteze urmasii si sa se joace putin de-a dumnezeu. mie nu mi se pare ok. dar nici nu imi moare un copil, asa ca nu cred ca vorbesc de pe picior de egalitate.

iar despre emisiunea televizata cu alegerea donatorului... mi-e scarba.

Iulia 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Elise

quote:
exact aspectul asta mi se pare si mie ca e de o etica indoielnica. pe de alta parte, cum s-o simti bebelusul "selectionat" cand va creste si cand va afla ca a venit pe lume ca "donator", nu din dorinta parintilor de a avea un copil, adica nu pe pozitii egale cu celalalt copil. si asta e doar un aspect al problemei.

nu e cea mai fericita situatie, intr-adevar. Asta, in cazul in care tii neaparat sa-i povestesti ce s-a intimplat cu cordonul lui ombilical si cu placenta, lucru care nu mi se pare obligatoriu.

Insa asta e aplicabil tuturor copiilor care au venit pe lume "accidental", comparativ cu primul nascut care a fost asteptat cu flori. O generatie intraga de decretzei au aparut "fortztat" si n-au fost doriti initial. Nu cred ca e o tragedie chiar asa de mare sa apari pe lume neplanificat. Nici ca te situeaza pentru tot restul vietii intr-o pozitie defavorizata.

Probabil si eu as face al doilea copil daca "ar veni" , desi nu mi-l doresc. Si nu cred ca dupa ce s-ar naste l-as considera inferior fata de bblisa pe care am asteptat-o trei ani.

Elise & BBLisa

nu mi se pare normal sa-i ascunzi asa ceva totusi. ma refer la copilul nascut doar din rezonul de a fi donator. parca ne-am intoarce pe vremea aristocratiei, cand numai primul nascut era considerat important, el mostenea totul, iar restul nimic.

nu zic ca e o tragedie, discutam si eu unele aspecte ale situatiei care mi se pare inedita si interesanta. si cum nu reusesc sa ajung la o concluzie de una singura, brainstormingu' si dialogul cu ceilalti sunt binevenite.

tu te referi la un al doilea copil care ar veni natural, in stire e vorba despre embrioni selectionati exclusiv pentru a-l trata pe copilul deja existent. e o diferenta. nu vorbim despre copii neplanificati aici, ci dimpotriva, despre copii super planificati.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

ma refeream la copii care "na-u fost doriti" - si aici lucrurile se aseamana. Nici cei "neplanificati", nici cei "superplanificati" n-au venit pe lume pentru ca parintii isi mai doreau un copil.

Iar partea cu donatorul...probabil i-as spune-o, dar putin "twisted" - adica: fratiorul (sau surioara) au fost salvati pentru ca tu ai venit pe lume...si i-ai ajutat TU.
Asta da o oarece conotatie pozitiva.

Iar aspectul important este ca... in loc de un copil bolnav, ii ai pe amindoi si sanatosi. Eu zic ca merita....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise
Eu zic ca merita....

n-am zis ca nu merita...
dar despre ceilalti embrioni neselectati?

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Aici e de fapt discutia "etica", ca si FIV/ICSI-ul.... Si acolo e selectat "materialul" - se foloseste cel care pare mai puternic/mobil, etc. Nu neaparat acela ar fi fost selectat si de mama natura.
Si, colac peste pupaza, in cazul in care "se prind" cite patru bbi, exista posibilitatea sa optezi sa pastrezi numai unul sau doi. Si cum alegi?
Pentru ca, in anumite conditii, daca nu alegi, risti sa ii pierzi pe toti..... Deci selectia e tot artificiala. Pe alte criterii (care or fi alea...) dar artificiala.
Totusi, FIV/ICSI a fost pina la urma acceptat destul de bine ca alternativa pentru cuplurile infertile. Si infertilitatea nu tine de salvarea vieti nimanui.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

cu alte cuvinte, omori cativa ca sa traiasca unul...

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Cam asa, da.
Altfel pot sa moara toti.

Ei, aici nici eu n-as putea si n-as vrea sa aleg....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

i-as alege pe toti patru!

edit: de fapt, stai, ca nu e chiar asa usor...
nu stiu ce as face, sincer.

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Nu e simplu,numai cit ma gindesc la ultima sarcina ma apuca plinsul,dar eu i-as alege pe toti 4.
Daca Dumnezeu vrea sa-i am pe toti ii voi avea pe toti,idem daca EL vrea ca unul,doi sau toti sa se "piarda" stiu ca a fost alegerea Lui,eu am facut tot ce am putut.

Mergi la inceput